Admin

Se muestran los artículos pertenecientes al tema ELECCIONS 2011.

DADES DEFINITIVES AL SENAT: Així vam votar els gaters ( i II )

20111121221502-senatgata2011-copia.jpg

(Per a fer la composició més gran, punxeu ací)

Com sabeu els papers sèpia donaven la possibilitat de votar a llista oberta, és a dir no sols d’un partit, sinó també de varis partits. La província d’Alacant no va alcançar el segón candidat al Senat pel PSOE, ja que es va quedar amb sols una, en aquest cas Encarna Llinares i el segón, Juan Pascual Azorín Soriano, que tenia com a primer suplent al gater Vicent Font Leyda no ha pogut accedir a la Càmera de senadors.

Dalt teniu els resultats de les votacions dels gaters al Senat i la llista de vots a cadascú dels candidats.AIXÍ HEM VOTAT ELS GATERS AL CONGRÉS: dades definitives ( I )

20111121215718-congres1-copia.jpg

(La composició fotogràfica la podeu ampliar punxant ací)

A Gata el PP amplia la distància amb el PSOE amb respecte a 2008, pel que fa a les eleccions generals

Baixa 5 punts la participació en votacions, però es manté alta

Dalt teniu totes les dades detallades per a que vegeu com va votar ahir el poble de Gata de Gorgos. Ho podeu seguir a l’esquerra de la composició. A la dreta, teniu les dades de les eleccions generals de 2008, per a fer una comparació.GATA HA VOTAT EL 79,64 % DE L'ELECTORAT

20111120222024-comporesul-copia.jpg

(Podeu fer el requadre més gran, punxant ací)

CONGRÉS: A Gata el PP ha doblat en vots al PSOE. La tercera força política més votada, Compromís-Q

Ja es coneixen les dades totals de Gata, escrutat el 100 %, a les candidatures del Congrés. S’ha votat un 5,30 % menys que el 2008

Les dades estan actualitzades a les 21.45 hores del 20-11-2011. Les definitives, que pot variar el nombre de vots i els resultats del Senat els posaré definitivament demà.

Al quadre que us he preparat està tot detallat. La font és del Ministeri de l’Interior.

Cal destacar la baixada lleugera de participants a l’hora de votar, l’alta abstenció (811 votants) i la major diferència que el 2008 de separació de votants entre PP i PSOE. En 2008 van votar al PP 1.787 votants i al PSOE 1.160: 627 vots de diferència. Hui han votat al PP 1.744 votants i al PSOE 737: 1.007 vots de diferència.

A nivell estatal, el panorama es pot dir és idèntic.

Pel que respecta al Senat, a les 22.05 sols s’havia escrutat el 44,23 % dels vots, al municipi de Gata de Gorgos

FONT del quadre: Ministeri de l’Interior.EL VOT GATER A LES 18 HORES: 67,12 % ( 70,28% - 2008 )

20111120192717-dscf3437-copia.jpg

Ja es coneixen les xifres de votació a les 18.15 hores. El segon avanç d’escrutini de vot l’ha fet el Ministeri de l’Interior. A Gata, dels 3.993 votants que té el cens electoral per aquests comicis generals, ja hem votat el 67,12 per cent, xifra inferior en tres punts a les de 2008. Aquella vegada a hores d’ara, havien votat el 70,28 per cent.

Quan es tanquen els col·legis, a les 20 hores, ja us aniré donant més informació.

FONT: Ministeri de l’Interior.

A la fotografia, una mesa electoral al pavelló vell del Grup Escolar "Santíssim Crist" de GataHUI DIA 20N, ESTEM CRIDATS A VOTAR 3.993 GATERS

20111120162921-compo1-copia.jpg

(Per a fer la foto en gran, punxeu ací)

A les 14.18 hores la participació en un primer avanç era del 43,20 % al nostre poble, lleugerament inferior al 2008

El blog del CRONISTA DE GATA els informarà puntualment de les votacions generals 2011 que s’estan produïnt hui dia 20 de novembre a tota Espanya i també al nostre poble, Gata de Gorgos.

Segons fonts del Ministeri de l’Interior, de un total de 3.993 electors que estem citats a les urnes ubicades als dos pavellons del Centre escolar "Santíssim Crist" de Gata, a les 14.18 hores (Primer avanç) havien votat el 43,20 per cent. Si comparem en les anteriors eleccions de 2008, aquell primer avanç van ser el 44,17 per cent, quasi un punt per dalt que hui.

Una vegada es produïsca el segón avanç, els informaré de seguida.

Les vuit taules electorals de Gata s’han constituït normalment. Quatre estan al pavelló vell i quatre al nou. Malgrat això a EL PAÍS digital avançava a les 10.30 hores que el subdelegat del Govern a Alacant, José Pérez Grau, destacava la normalitat en la constitució de les 2.521 meses electorals. Deia que els únics incidents s’havien produït a GATA, El Verger i Dénia on han apareguts cartells de "No votes" i "PP-PSOE igual a barracones". Signava la crònica d’urgència Ezequiel Moltó.

FONT: Ministeri de l'Interior.

A la composició fotogràfica podeu veure als gaters anant a votar aquest matí a la segona hora d’obrir-se els col·legis electorals.ÉS TEMPS DE CAMPANYA ELECTORAL: Eleccions generals del 20N

Com heu vist a la Plaça Nova, ja estan preparats els panells per a posar els cartells de la campanya electoral. Divendres nit va començar. Els polítics que són candidats al Congrés i al Senat per la nostra circumscripció, Alacant, van apareguent a les fotografies. El carrer Costera del Grup Escolar, ruta per anar a votar el dia 20, diumenge que ve l’altre, està posat de pancartes que posen: "Rubalcaba, si". Com sabeu aquestes són del PSOE. El PP als cartells té el dfons blau i el PSOE roig. Sembla una partida de trinquet: blaus i rojos. Qui guanyarà les eleccions?. A qui votaran més els votants gaters?.

Per de prompte, l’únic acte electoral que està anunciat -ho posa als cartells de la Plaça Nova- és dimecres dia 9 al saló d’acte del Centre Social. El farà Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) i té una explicació: a les llistes del Congrés dels Diputats amb el nº 9 està el gater Antoni Mulet i Grimalt, que intervendrà a l’acte també.

(Continuarà...)COMENÇA EL PROCÉS ELECTORAL QUE ANIRÀ FINS MÉS ENLLÀ DEL 20 DE NOVEMBRE

Hui publica el BOP les taules electorals gateres

Com ja sabeu l’altre dia es va disoldre el Parlament, amb la qual cosa es va iniciar tot el procés electoral per a les eleccions generals del 20 de novembre.

Pel que fa a Gata, com a la resta de municipis espanyols, ja estan exposades al públic des de hui mateix, 3 d’octubre, les llistes del cens electoral. Si qualsevol veí observa alguna anomalia, tindrà que demanar que es subsane, d’ací al dia 10 que es tanca el termini d’exposició.

Hui, dia 3, es publica al BOP d’Alacant la ubicació, nom, seccion i taules del cens electoral. Ja sabeu tots que Gata en té vuit i que estan ubicades quatre a l’escola més vella del "Santíssim Crist" i quatre més a l’escola més nova.DISSABTE 11...NOVA CORPORACIÓ. S'encetarà la legislatura 2011-2015.

Ja tan sols resten sis dies. El Bloc "no pacta". La llista més votada és el PP. Quins regidors formaran l’equip de govern?.

Estem a sis dies. Dissabte migdia, encara no conec l’hora, serà el ple extraordinari d’onvestidura, en el qual es proclamarà l’alcalde o alcaldessa i en el qual es sabrà quins seran els regidors que formen part de l’equip de govern. Dos coses estan clares: 1ª.- La llista més votada amb sis regidors és el PP, per tant la majoria simple és del grup amb sis regidors. 2ª.- El Bloc "no pacta". Això ho ha manifestat en un comunicat que es publica hui al CANFALI MARINA ALTA (dissabte, 4-6-2011), en el qual el titular és "El Bloc de Gata descarta pactar i deixa l’Alcaldia en mans del PP". Podeu ampliar aquesta notícia en l’edició de paper del diari comarcal o a la seua edició digital http://www.canfalimarinaalta.es.

De moment, així estan les coses...

  

 EL BLOC DE GATA DÓNA LES GRÀCIES ALS SEUS VOTANTS

Ja estem a una setmana del ple d’investidura dels nous regidors

La coalició BLOC-VERDS de Gata ha remés una carta als veïns, en la qual agraïx als seus votants la confiança depositada en ells.

Aquesta és la carta i diu textualment:

"Volem donar les gràcies a totes aquelles persones que han confiat en nosaltres i ens han donat el seu suport en les passades eleccions.

El poble li ha donat la confiança al PP, encara que també ha decidit que estiguem en la composició de l’ajuntament, i amb els tres regidors que ens heu donat anem a fer un treball constructiu per doder dur endavant les propostes que siguen més beneficioses per a tots i totes.

Gràcies."

Aprofite la notícia per recordar que el dia 11, quasi segur que serà a les 12 o a les 13 hores com les altres vegades, es farà el ple d’investidura. La taula d’edat l’exercirà el/la regidor/a més major i el/la regidor/a més jove. Ja us contaré més coses d’aquest plenari extraordinari, el primer de la nova legislatura 2011-2015.

 ELECCIONS 2011: També el Canfali parla dels resultats a Gata. Fa tres dies que hem votat.

Fa tres dies que hem votat i en resten 17 per al dia important de constitució del nou Ajuntament. Mentrestant, hui el diari CANFALI MARINA ALTA, en la seua versió digital- també parla de Gata i les votacions.

El titular de la notícia datada hui dia 25 diu: COMARCA: ELS POPULARS DE GATA RENOVEN TRIOMF PERÒ NO ESTÀ GARANTIDA LA SEUA CONTINUÏTAT AL GOVERN. Si voleu ampliar aquesta notícia la podeu trobar a l’adreça del diari: http://www.canfalimarinaalta.es.

FONT: Diari CANFALI MARINA ALTA digital. ELECCIONS 2011: Què diuen els diaris dels resultats de Gata?. Fa dos dies que hem votat.

Ja ha començat el compte enrerre per buscar possibles pactes, siga totals o puntuals, per tal de formar govern local, després d’haver votat a les municipals fa dos dies. D’ahir dilluns al dia 11 de juny hi ha de temps per a que els tres grans partits de Gata: PP, PSOE i Bloc es busquen entre ells o cadascú vaja a la d’ell.

Mentre, hui publicaven els diaris LEVANTE-EMV i LAS PROVINCIAS els resultats per a Gata. Els reporters o periodistes ja s’aventuraven a dir alguna cosa que altra.

Sabeu quins són els titulars i els comentaris que hui es publiquen?:

- LEVANTE-EMV. Pàgina 32. La Marina Alta. Claves y Valoraciones. Elecciones Autonómicas y municipales: RESQUICIOS EN EL DOMINIO APABULLANTE DEL PP..."Pero pierden las alcaldías de l’Atzúbia y Benitatxell y podrían quedarse sin las de Pedreguer, Gata...". (Autor: Alfons Padilla, Dénia).

"...Pero las elecciones también dejan mucha incertidumbre en otros municipios. Peligran las alcaldías de Andrés Ferrer en Pedreguer, Ana María Soler en Gata de Gorgos...Los pactos podrían permitir a los socialistas recuperar Gata y Pedreguer...".

- LAS PROVINCIAS. Pàgina 35. 22-M La Marina: LOS PACTOS DE PARTIDOS DE IZQUIERDAS DEJARÍAN AL PP SIN GATA Y PEDREGUER. (Autor: R.G. Gata). "Los populares logran seis concejales en cada municipio, pero serían insuficientes en el caso de producirse una alianza en contra".

Diu l’article: "El Partido Popular recogió en Gata y Pedreguer más votos que ninguna otra formación. En ambos municipios repite con seis concejales, a uno de la mayoría absoluta. Pese a haber ganado, la izquierda podría arrebatarle la posibilidad de gobernar. En Gata, la actual alcaldesa, Ana María Soler (al diari ix una fotografia de "La popular Ana María Soler") debería dejar ese puesto si el PSPV y Bloc sellasen un pacto pues entre los dos partidos suman siete ediles...". 

FONT: Diaris de hui dimarts 24-5, Levante-EMV i Las Provincias.

 ELECCIONS 2011: Resultats de Gata a les Corts Valencianes. Els gaters estem de resaca electoral ( i IV )

20110523224239-votsacorts.jpg

Us he fet el muntatge dels resultats de les votacions dels gaters a les Corts Valencianes. Guanyà també el Partit Popular just amb el doble de vots que el PSOE. Dalt teniu tots els detalls globals.ELECCIONS 2011: Votacions de cada taula electoral. Els gaters estem de resaca electoral ( III )

20110523222735-meses2011.jpg

Us pose un quadre amb totes les taules electorals (les 8), el total de votants que corresponien a cada taula i els vàlids i el seu percemtatge de vot, així com els vots de cada taula a cada una de les quatre formacions que concorrien a les urnes locals.

 ELECCIONS 2011: Nom i cognom dels qui seran els regidors 2011-2015 de Gata. Els gaters estem de resaca electoral ( II )

Sabeu que la Corporació gatera la formaran 13 regidors: 6 del Partit Popular; 4 del Partit Socialista, i 3 del Bloc.

Però recordeu quins són els noms de les persones que formaran el Consistori gater en el període 2011-2015?:

- PP, 6: 1.- Ana María Soler Oliver (l’actual alcaldessa en funcions), 2.- María Teresa Signes Caselles (actualment regidora en funcions), 3.- José Guillermo Cholbi Sart (nou en la política gatera), 4.- María Rosa Simó Pedrós (muller del regidor actual en funcions, Antonio Pons García); 5.- Juan Bernardo Pedrós Taléns (jove nou en la política gatera) i 6.- Salvadora Caselles Pedro (per tots coneguda com Dora, també nova a la política local).

- PSOE, 4: 1.- Vicent Font Leyda (ex-alcalde en anteriors legislatures i també regidor; també va ser diputat provincial), 2.- Vicente Gabriel Pineda Costa (nou en la política local), 3.- Francisca María Andrada Mulet (coneguda per Paca Mari, també nova en política local) i 4.- Angela Jade Dickinson (resident estrangera, de Gata Residencial, també nova).

- BLOC, 3: 1.- Maties Monfort Monfort (actual regidor en funcions, portaveu del Bloc); 2.- Magdalena Eugenia Mengual Morata (coneguda per tots per Magda, també regidora actual en funcions del Bloc) i Joan Vicent Vallés Roselló (jove també nou en la política local.

 ELECCIONS 2011: Qui acertà el sondeig del blog?. Els gaters estem de resaca electoral ( I ).

La pròxima Corporació municipal -recorden que ara està la Corporació 2007-2011 encara en funcions fins el dia 10 de juny i que l’11 de juny serà el plenari d’investidura i presa de possessió del nou alcalde o alcaldessa, en el cas de Gata, i tots els regidors-,la pròxima deia ja saben per l’avanç d’anit que estarà formada per:

- 6 regidors del PP (majoria simple).

- 4 regidors del PSOE (puja un respecte a 2007)

- 3 regidors del Bloc (es manté amb els mateixos regidors).

Però sabeu també que al blog del CRONISTA DE GATA es va fer un sondeig i que hi va haver 58 votacions. El global donava 5 (PP), 4 (PSOE), 3 (Bloc) i 1 (CV). No ha estat descabellada la votació, en conjunt. Sols el de CV se n’ha anat cap al PP. Però les xifres reials (6,4,3) qui les va acertar:

Sols va acertar de ple el votant número 6, que va pronosticar els resultats: 6,4,3,0.ELECCIONS 2011: EL PP GUANYA PER MAJORIA RELATIVA A GATA ( II )

Alta participació a Gata: 77,22 %. Majoria relativa per al PP: 6 regidors. CVa, el gran derrotat: cap regidor.

Com deia a l’entrada anterior, coneixem més de les eleccions de Gata.

Les dades són provisionals de les 21.54 hores de hui i escrutat el 100 %.

Total de votans: 3.299, sobre un cens de 4.272 electors. Participació alta: 77,22 %. Abstencions moltes: 973 (22,78 %). Vots nul·ls: 70 (2,12%). Vots en blanc: 89 (2,76%).

Les candidatures de Gata han obtés els següents resultats:

PP - 1.388 vots (42,99 %) - 6 regidors.

PSOE - 828 (25,64 %) - 4 regidors.

BLOC - 720 (22,30 % ) - 3 regidors.

CVa - 204 (6,32 %) - Cap regidor.

FONT: Ministeri de l’Interior, Subsecretaria Direcció General de Política Interior-2011. http://resultados2011.mir.es.ELECCIONS 2011: ELS GATERS JA HEM VOTAT ( I )

20110522224641-possiblesregidors1.jpg

El PP guanya les eleccions amb 6 regidors i no alcança la majoria absoluta. COnserva els mateixos que tenia.

El PSOE puja un regidor, que perd CV, que no té representació. Les dos formacions es queden a tan sols tres vots una de l’altra, per la llei de D'Hont, no per quantitats totals.

El Bloc manté els tres regidors.

L’Ajuntament el formaran: 6-PP; 4-PSOE i 3-Bloc.

SEMPRE PROVISIONALMENT, una vegada tancats els col·legis electorals i escrutades les vuit meses de Gata, dalt teniu els regidors que ixen de les votacions i que formaran la CORPORACIÓ MUNICIPAL 2011-2015.

Al llarg de la nit o demà us posaré detalladament tots els vots, així com els noms de tots els nous regidors que formaran Ajuntament l’11 de juny.

 ELECCIONS 2011: 22-M, vesprada, ELS GATERS ESTEM VOTANT ( III )

Els gaters superen el 46 % de participació a les 14,33 hores

Ja supera també a les 18,18 % i la participació és del 61,05 % (60,99-2007).

Puc donar-los les dades de participació dels gaters a les votacions municipals i autonòmiques en els dos avanços que ha fet la GV en xifres.

En un primer avanç, a les 14.33 hores, el percemtatge era del 46,56 %, una xifra lleugerament superior a 2007, com està passant a la resta del Estat espanyol, en general. A Gata, al primer avanç de 2007 la participació hi va estar al 43,93 %, un 2,63 % menys que ara.

En un segon avanç, a les 18,18 hores, el percemtatge també superava lleugerament a 2007. Era del 61,05 %. En 2007 hi havia estat al 60,99 %.

(Seguiré informant-los al blog del CRONISTA DE GATA)

FONT: www.resultats2011.gva.es.ELECCIONS 2011: 22-M, ELS GATERS ESTEM VOTANT ( II )

20110522143838-votants2011-2.jpg

Quan portem just la meitat de la jornada electoral us pose al quadre de dalt el total de votants que té cada mesa electoral de Gata. En total som 4.257 electors a les municipals i 3.969 a les Corts Valencianes, donat que hi ha 288 votants estrangers residents europeus. 

 És el cens reial dels electors que tenen que votar a les vuit taules. Quina és la participació fins ara. Hem preguntat a una taula, la 1-1 B, i de 9 a 12.30 hores estava al voltant del 25 per cent, aproximadament.

Des de les 20 hores que es tanquen els col·legis electorals estaré esperant els resultats, importants per a tot el poble de Gata, igual que serà important el resultat dels comicis comunitaris, a les Corts Valencianes.

 * Per un error els residents estrangers de la taula 1-3 són 15 i per tant el cens electoral total és de 4272.

 

 

 ELECCIONS 2011: ELS GATERS ESTEM VOTANT ( I )

20110522120511-vots1.jpg

Des de les 9 del matí, tots els gaters i residents estrangers que viuen a Gata estan depositant el seu vot a les vuit meses electorals, ubicades al col·legi públic "Santíssim Crist" de Gata.

Molta afluència de gent a l’eixida de missa, al voltant de les 10 del matí, i després un goteig de gent. El pati del col·legi és un aparcament bo i tots arriben acompanyant als pares, avis, fills, gent gatera que va a votar...I mentre els vuit presidents, els setze vocals i els apoderats i interventors dels quatre partits que concorren, així com la Policia Local i la Guàrdia Civil, controlen tota la votació que està desenvolupant-se molt bé, en un dia calorós de maig...un diumenge en el qual apreta de valent.

A destacar, les meses electorals del diseminat, on voten els residents estrangers de les urbanitzacions, sobre tot Gata Residencial. Els presidents de taula parlen amb ells en anglés i el vot resulta més aclaridor sempre...

Al muntatge fotogràfic teniu quatre moments d’algunes meses electorals i els votants a les 10 del matí.

 

 ELECCIONS 2011: Sistema electoral, Llei de Hont.

20110521205439-urna.jpg

Demà quan acabe el recompte total de vots, es tindrà que conéixer el SISTEMA DE D’HONT per poder saber els regidors elegits de cada formació política.

Aquesta és una fòrmula electoral que va crear Víctor D’Hont. Permet obtenir el nombre de càrrecs electes assignats a les candidatures, en proporció als vots aconseguits. S’utilitza el sistema en política, però podria valdre per a tot tipus de distribució proporcional.

Es té que calcular una sèrie de divisors per a cada llista. La fòrmula: V/N. V representa el nombre total de vots rebuts per la llista. N representa cada un dels nombres sencers de 1 fins el nombre de càrrecs electes de Gata, és a dir 13. Una vegada fetes les divisions dels vots de cada candidatura per cada un dels divisors desde 1 fins a N, l’assignació de càrrecs electes es fa ordenant els cocients de les divisions de major a menor i assignant a cada un un escó fins que aquestos s’esgoten.

A vegades, les lleis electorals fixen un percemtatge mínim de vots. A les eleccions municipals i a la majoria de les eleccions autonòmiques eixe percemtatge és el 5%.

Però ara la Xarxa Internet fa de tot i té fins a un simulador de la llei de D’Hont. L’utilitzaré demà i de seguida sabrem els resultats.

DEMÀ TOTS ELS GATERS A VOTAR. BONA VOTACIÓ I SORT A LES QUATRE CANDIDATURES.

(Demà seguiré informant-vos al blog del CRONISTA DE GATA, dels resultats electorals).

FONT: http://es.wikipedia.org.

 ELECCIONS 2011: Dia 21, la reflexió. Taules i cens electoral de GATA.

20110521202720-urna.jpg

Hui ens toca reflexionar a tots els gaters cridats a votar demà a les municipals i autonòmiques 2011. Demà 22-M marcarà un abans i un després local així com de la Comunitat Valenciana.

Ens preparem ja per a demà:

MESES ELECTORALS A GATA:

Hi haurà vuit meses distribuïdes als dos pavellons del col·legi "Santíssim Crist". Són les següents:

- Districte 1, secció 1, mesa A. Pavelló A (l’escola antiga).

- Districte 1, secció 1, mesa B. Pavelló A.

- Districte 1, secció 2, mesa única. Pavelló A.

- Districte 1, secció 3, mesa única. Pavelló A.

- Districte 2, secció 1, mesa A. Pavelló B.

- Districte 2, secció 1, mesa B. Pavelló B.

- Districte 2, secció 2, mesa A. Pavelló B.

- Districte 2, secció 2, mesa B. Pavelló B.

CENS ELECTORAL A GATA:

Quin és el cens electoral de Gata, per a demà diumenge 22-M ?.

- Nombre d’electors espanyols residents i censats a Gata (tancat al 1 d’abril de 2011): 3.952.

- Nombre d’electors espanyols gaters residents a l’estranger (tancat a l’1 d’abril de 2011): 76.

- Nombre d’electors estrangers residents a Gata (situació a 9 de febrer de 2011): 301.

TOTAL: 3.952+76+301 = 4.329.

(Demà, més informació electoral al blog del Cronista de Gata)

FONT: Dades cens segons Oficina del Cens Electoral: www.ine.es.ELECCIONS 2011: ACABA EL SONDEIG DE VOTS DEL BLOG DEL CRONISTA.

20110520235205-vots222.jpg

El resultat global, després de les 58 votacions i 754 vots és segons el sistema electoral de Hont: 5 regidors PP; 4 regidors PSOE; 3 regidors Bloc, i 1 regidor CV.

Dalt teniu el quadre amb les últimes votacions de hui.

De tota manera qui acertarà els regidors?. Ja us ho diré diumenge nit...després de les votacions.

Aquest és el percentatge de vots del sondeig. El 100% de votacions són 754 vots.

El PP en trau 277 (36,73 % ). El PSOE en trau 221 (29,31 %). El Bloc en trau 181 (24,00 % ) i CV en trau 75 (9,94 % ).

Posats aquestos resultats al simulador de la llei electoral de Hont dona com a resultat: 5 regidors per al PP; 4 regidors per al PSOE; 3 regidors per al Bloc, i 1 regidor per a CV. 

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS ELS QUE HEU SEGUIT EL "JOC DEMOCRÀTIC" I HEU VOTAT. SÓN LES 23.53 HORES DE LA NIT. RESTEN TAN SOLS 7 MINUTS. DONAT QUE NO HI HA CAP MÉS VOTACIÓ I ARRIBA LA MITJANIT ES TANCA ACÍ EL SONDEIG.

DEMÀ DISSABTE 21-5 ES JORNADA DE REFLEXIÓ. DIUMENGE 22-5 ELS VOTANTS VEÏNS DEL POBLE DE GATA TENEN LA PARAULA I SORT ELECTORAL A LES QUATRE FORMACIONS.ELECCIONS 2011: QUATRE FESTES PER A QUATRE PARTITS.

20110520223414-candidats.jpg

Gata, vespra electoral. Mitings final de campanya

Fins les 23.59 hores de hui divendres -resta ja poc més d'una hora- faran festa final de campanya les quatre formacions polítiques que concorrixen als 13 escons de regidors de la Corporació Local de Gata. Per usar un símil atlètic, ja estan arribant els 52 corredors i els seus suplents a la meta. Els tretze primers extrets pel sistema de Hont, que demà o diumenge -jornada de reflexió i jornada de votacions, respectivament-, us explicaré detalladament, seran els que formaran l’Ajuntament al llarg del quatreni 2011-2015.

Hui la festa va per barris. Al pati del col·legi està el PSOE i la festa musical. A la Plaça Nova la festa la munta el Bloc-Compromís també amb música popular valenciana. A la terrassa del Centre Social ho fa el Partit Popular, també amb actuacions musicals. Finalment, a la Placeta de Sant Antoni, ho fa el partit de Coalició Valenciana.

Tot preparat. DEMÀ ÉS JORNADA DE REFLEXIÓ. Per anar a votar diumenge, us demane a tots els gaters que lliurement voteu al partit que més estimeu i que més cregueu amb ell i després ja es veurem els resultats...i com sempre passa tindrem que esperar a l’11 de juny, si la cosa no està clara.

Aquesta nit es tanquen les votacions també al sondeig del Blog, que no del Bloc, del Cronista de Gata. DEMÀ NO ES PARLARÀ AL BLOG PER A RES DELS QUATRE PARTITS DEL POBLE QUE ES PRESENTEN. A més, si hi ha alguna votació que passe de la mitjanit de hui a demà serà automàticament eliminada.

GRÀCIES A TOTS.

Al muntatge fotogràfic teniu els quatre candidats, com ho vaig publicar el dia que encetaren la "carrera electoral".

(Escriu al seu blog el CRONISTA DE GATA Miguel Vives Signes).CANDIDATS, MITINS I PROGRAMES ( i IV ): Partit Socialista.

20110519230829-psoe4.jpg

( Per ordre alfabètic hem repassat fins a hui dijous les quatre candidatures, amb els mitins i programes )

La quarta i última formació que arriba al blog és PARTIT SOCIALISTA (PSOE).

Com tots sabeu el candidat a l’alcaldia és VICENT FONT LEYDA.

Hui dijous ha fet el PSOE el mitin al Parc del Raval. Demà té faena per partida doble. Primer a les 19 hores a Gata Residencial, a les 19 hores. Després a les 20 hores al pati del Grup Escolar serà la festa fi de campanya. Intervendrà en concert el grup "Ruràlia Urbana".

Un programa gran amb les cobertes roges ens introduix al llibret del porgrama, que es presenta en valencià i al revés en castellà i amb el lema a la portada: "Perquè guanye Gata". Programa 2011-2015.

Primer que res el Candidat a l’alcaldia de Gata Vicent Font Leyda dirigix una salutació, a la qual fa referència a les seues etapes d’alcalde i de regidor.  Una fotografia on està ell recolzat sobre la barana d’un dels miradors de les Coves Roges i al fons es veu el poble i el passeig dona pas a la fotografia central de tota la candidatura. Sempre en blanc i negre, els candidats socialistes estan fotografiats davant d’un dels margen del parc del riu, al costat del nou vial. Unes paraules que signen els Socialistes de Gata expliquen: "Perquè guanye el teu poble" i "Elegixes tu 22 de maig".

Dins del programa s’intercalen candidats i vertents: pel que fa als candidats: Josefa Mulet i Pedro Diplomada en Empresarials d’Economia i Hisenda. Vicente Pineda Costa, Llicenciat en Dret -Advocat. Rafa Plaza Caselles. Yolanda Doménech Colón, presidenta de AMPA i Paca Andrada Mulet.

Dels temes, s’explica: Economia i Hisenda. Urbanisme. Joventut i Esports. Educació i Cultura. Indústria, comerç i turisme. Agricultura. Servicis socials.

Amb les frases: "El 22 de maig, tu decidixes" i "Perquè guanye el teu poble" acabe el llibret electoral del PSOE.

- Al muntatge en dues parts, per la seua amplitud, podeu veure els candidats del PSOE, com apareixen als cartells electorals i a la fulla central del programa-

¡¡ I recordeu, seguixen obertes les votacions, sols indicant el nombre de regidors, al sondeig electoral del Blog del Cronista de Gata, fins demà dia 20, divendres. Ja tan sols resta per a votar al blog un dia, demà divendres !!.ELECCIONS 2011: AIXÍ VA EL SONDEIG. Resten tres dies per a les votacions reials.

20110519223323-vots19.jpg

Ja hi ha més de 50 votacions

Us torne a posar hui dijous, a les 22.30 hores, les votacions fetes fins ara (54) dels usuaris del blog. Els regidors que formaran la Corporació Municipal seran 13. En línies generals, els gaters pensen que estaran molt nivellats els escons per als regidors. L’últim dia, demà divendres, us posaré el percemtatge resultant d’aquestes votacions tan igualades pel que fa al sondeig.

¡¡ Ja sabeu: encara podeu votar al sondeig del blog del CRONISTA DE GATA fins demà divendres dia 20 a les 23.59 hores. Des d’eixe minut entrarem a la jornada de reflexió de dissabte dia 21 de maig de 2011 !!.ELECCIONS 2011: AIXÍ VA EL SONDEIG DEL BLOG. Última setmana. A quatre dies de les votacions.

20110519001708-vots77.jpg

Us torne a posar hui -ja passada la mitjanit entre dimecres i dijous- les votacions fetes fins ara (42) dels usuaris del blog. Els regidors que formaran la Corporació Municipal seran 13. En línies generals, els gaters pensen que estaran molt nivellats els escons per als regidors. L’últim dia, divendres 20, us posaré el percemtatge resultant d’aquestes votacions tan igualades pel que fa al sondeig.

¡¡ Ja sabeu: encara podeu votar al sondeig del blog del CRONISTA DE GATA fins divendres 20 !!.CANDIDATS, MITINS I PROGRAMES ( III ): Partit Popular

20110518235840-escanear0013.jpg

( Per ordre alfabètic repasse fins demà dijous les quatre candidatures, amb els mitins i programes )

La tercera formació que arriba al blog és PARTIT POPULAR.

Com tots sabeu la candidata a revalidar l’alcaldia quatre anys més és ANA MARÍA SOLER OLIVER.

Hui dimecres ha tornat el partit a l’Hotel Avenida a fer el mitin. Demà dijous serà al Corral del Pato a les 18 hores, per als residents de "Gata Residencial" i del Tossal". Divendres 20, últim dia de campanya, hi haurà a la Terrassa del Centre Social a les 20.30 hores, un miting fi de campanya.

Anem al programa. Per les cases també s’han repartit hui els sobres del seu partit així com els programes. Dies abans les fotos de la candidatura portaven la següent llegenda: "Treballant per Gata, Treballant per Tots" "Centrats en tu".

Al llibret electoral, que té molta fotografia a tot color, té a la portada la foto de la candidatura feta als miradors de les Coves Roges. "Centrats en tu" torna a dir. Després a l’interior es pot veure la foto de la candidata Ana María Soler i la presentació que ella fa.

Al ser l’equip de govern d’aquesta legislatura que ja s’apaga, es fa "Balanç 2007/2011. Hem treballat per...". Es detalla el total de subvencions aconseguides per a Gata. Es fa incidència en: Foment del comerç i turisme. Qualitat de vida. Cura del medi ambient. Inversions productives. Educació en qualitat. Aposta per la joventut. Noves i millors zones esportives. Millores en l’estalvi i de servicis. Recuperació del Patrimoni. Projectes ja aprovats.

Finalment, es posen els "Objectius 2011/2015" i posa: "Treballarem en educació, cultura, joventut, esports, residents i festes. A la contraportada tornen les frases de la campanya: "Treballant per Gata. Treballant per tots".

(Acabaré el repàs demà dijous 19. Li tocarà el torn, finalment, per ordre alfabètic, al PARTIT SOCIALISTA -PSOE-).

- A la fotografia, els candidats del PP, com apareixen als cartells electorals i a la portada del programa-

¡¡ I recordeu, seguixen obertes les votacions, sols indicant el nombre de regidors, al sondeig electoral del Blog del Cronista de Gata, fins el dia 20, divendres. Ja tan sols resten per a votar al blog dos dies, demà dijous i despúsdemà divendres !!.ELECCIONS 2011: AIXÍ VA EL SONDEIG DEL BLOG. Última setmana, a sis dies de les votacions

20110518000450-vots6.jpg

Dalt teniu totes les votacions fetes fins ara (29) dels usuaris. Els regidors que formaran la Corporació Municipal seran 13. La distribució han anat donant-la d’acord amb el que pensen els votants gaters. Cal ressenyar que la votació: 5 (PP) 4 (PSOE) 3 (Bloc) i 1 (CV), s’ha donat per tres vegades. També que hi ha respostes un poc extremes. En línies generals, els gaters pensen que estaran molt nivellats els escons per als regidors.

¡¡ Ja sabeu: encara podeu votar al sondeig del blog del CRONISTA DE GATA fins divendres 20 !!.CANDIDATS, MITINS I PROGRAMES ( II ): Coalició Valenciana.

20110517232044-dscf1833.jpg

( Per ordre alfabètic repasse fins dijous les quatre candidatures, amb els mitins i programes )

La segona formació que arriba al blog és COALICIÓ VALENCIANA.

Com tots sabeu el candidat a l’alcaldia és JOSÉ SIGNES FERRER, conegut en el poble per "Pepe Buc".

Just aquesta vesprada ha fet el mitin al bar El Pati, per on han passat ja les quatre candidatures. Després continuaré per la resta de llocs habituals del poble.

Anem al programa. Per les cases s’han repartit els sobres del seu partit així com els programes. La fotografia del candidat a l’alcaldia de Gata de Gorgos per una part i per l’altra els altres dotze candidats. Destaca molta gent jove i nova. I al final es llig: "¡¡En defensa de lo valencià !!. Coalició...¡La solució!".

I anem al Programa. Destaca el programa de CV vuit punts bàsics:

1-Esports i Juventut. 2.-Cultura. 3.-Sanitat i Serveis Socials. 4.-Seguretat Ciutadana. 5.-Serveis. 6.-Indústria i comerç. 7.-Agricultura i Medi Ambient. i 8.-Urbanisme i infraestructures.

(Demà dimecres 18 li tocarà el torn, sempre per ordre alfabètic, al PARTIT POPULAR).

- A la fotografia, els candidats de CV, com apareixen als cartells electorals-

¡¡ I recordeu, seguixen obertes les votacions, sols indicant el nombre de regidors, al sondeig electoral del Blog del Cronista de Gata, fins el dia 20, divendres. Ja tan sols resten per a votar al blog tres dies !!.CANDIDATS, MITINS I PROGRAMES ( I ): Bloc-Verds. Coalició compromís.

20110516233028-bloc2011.jpg

( Per ordre alfabètic repassaré de hui dilluns a dijous les quatre candidatures, amb els mitins i programes )

Primer li toca el torn a BLOC amb coalició amb els Verds.

Ja sabeu tots que el candidat a l’alcaldia és MATIES MONFORT MONFORT.

Anem als mitins. El Bloc-Verds ha passat per les cases la Programació d’Actes Electorals 2011, que són:

Aquesta vesprada -16 de maig- s’ha fet la xarrada-col·loqui a la Font del Riu, al bar restaurant "EL Pati". Demà 17 de maig, dimarts, a les 20 hores, serà a la Placeta del Dipòsit a la urbanització "Gata Residencial". Dimecres 18, a les 19 hores, al saló d’actes al Centre Social, Especial Tercera Edat. Dijous 19 serà a la Placeta de Sant Antoni. L’acte final de campanya tindrà lloc divendres 20 a les 21 hores a la Plaça Nova, amb sopar de "sobaquillo", postre i actuacions sorpresa.

I anem al Programa, que el titulen: "MIRANT AL FUTUR, LES NOSTRES PRIORITATS", destacant sis punts bàsics:

1-Desocupació zero. 2.- Residència per a les persones majors i Centre de Dia. 3.- Comerç i Turisme. 4.- Joventut. 5.- Actuacions urbanístiques, destacant "Gata Residencial". 6.- Noves normes de governança.

Conclouen amb la foto dels candidats i amb el lema: "Persones Honestes per a Governar". "Som com tu".

(Demà dimarts 17 li tocarà el torn, sempre per ordre alfabètic a COALICIÓ VALENCIANA).

- A la fotografia, els candidats del blog, com apareixen als cartells electorals i al programa-

¡¡ I recordeu, seguixen obertes les votacions, sols indicant el nombre de regidors, al sondeig electoral del Blog del Cronista de Gata, fins el dia 20, divendres !!.ELECCIONS 2011: A una setmana de les votacions: AIXÍ VA EL SONDEIG DEL BLOG.

20110515184959-vots3.jpg

DALT TENIU TOTES LES VOTACIONS (23) QUE FINS ARA S’HAN FET PELS COMENTARISTES DEL BLOG

Sabeu tots i els que no ho saben encara estan a temps, que des del dia 21 d’abril poden/podeu votar al sondeig de quants regidors eixiran a Gata de cada signe polític de les votacions del 22 de maig de tots els gaters cridats a les urnes. Fins ara s’han fet 23 votacions. La cosa està molt igualada com vegeu, malgrat que hi ha algunes votacions molt diferenciades en quant a regidors. Us demane que poseu el nombre de regidors sols...

Ja sabeu: des del blog del CRONISTA DE GATA poden/podeu fer fins el 20 de maig, per allò del dia de reflexió -21 de maig- un sondeig de vot entre els gaters. Gràcies a tots els que estan participant.ELECCIONS 2011: UN TERRATREMOL I UNA LLIGA DINS DE LA CAMPANYA

Ahir mitins de CV -presentació de candidatura- i PP (El Pati). Hui, dol per les víctimes de Lorca i demà, el PSOE a El Pati i CV a la Placeta de Sant Antoni.

Els quatre partits que concorren a les eleccions locals es van veure afectats ahir i sobretot  hui pels dos aconteixements del dia. Un dolent i trist i l’altre alegre i rialler. Per una part, es van veure afectats per la notícia del dia a Lorca, el terratremol que va deixar vuit morts, quantiosos ferits i moltes perdues materials. Des del blog del CRONISTA DE GATA les meues sinceres condolències per al poble lorquià i murcià. Per altra part, la consecució del títol de lliga per part del Barça.

Ahir vesprada, quan ja rodava el baló de la lliga, Pepe Signes Ferrer, conegut popularment com a "Buc" presentava la seua candidatura als alts del Bar Martí. Mentre, a l’altra punta del poble, a la Font del Riu (Bar El Pati) el PP de Ana Mari (candidata Ana María Soler Oliver) presentava les seues propostes per a la legislatura i feia balanç dels quatre anys passats.

Hui, per acord del PP, PSOE i EU, s’han suspés tots els actes electorals amb solidaritat i per condol de les nou víctimes del terratremol de Lorca (Múrcia).

Demà li torna a tocar el torn a El Pati amb el PSOE de Vicent Font. Amb una "Xarrada Programa Electoral". El candidat i Vicent Pineda parlaran. I Pepe Signes "Buc" anirà a la Placeta de Sant Antoni, a la zona del Raval. I també demà per als joves , el PP anirà al Pub La Via -lloc on es concentren molt joves del poble en edat de votar-. Ahí es suposa parlaran d’aquesta parcel·la, dels joves.  

El Cronista de Gata, Miguel Vives.ELECCIONS 2011: A 11 DIES DE LES VOTACIONS.

Al respecte dels comentaris que es fan, hi haureu observat que n’he eliminat prou dels votants, que contenien algunes paraules o frases que s’en eixien del debat polític, amb el respecte i seny que tenim que tindre els gaters per a tots els candidats, els 52 dels quatre partits i els seus suplents.

Per tant, us pregaria que d’ara al final de les votacions -ja ho vaig dir al principi- es llimitareu a posar els vots, posar els regidors que trobeu vosaltres que formaran la Corporació i si comenteu alguna cosa dels candidats o dels partits fer-ho amb tot el respecte del món. Ells són persones com nosaltres i moltes vegades els podem ofendre amb els nostres comentaris, per molt que estiguen en política "local" i intenten treballar per al poble.

Fixeu-se que aquest blog és del CRONISTA, que deu contar cròniques, així i tot pretén ser seriós amb tots, amb els usuaris, amb els que el lligen i amb els que no.

GRÀCIES per entrar i per seguir ahí...a l’altra part de la pantalla d’algun ordinador de Gata o del món. 

SI VOLEU SEGUIR DEIXANT LES VOTACIONS PER AL SONDEIG RESTEN 9 DIES PER AL 20 DE MAIG.HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS 1979-2011 ( i VII ).

Acaba ací aquesta sèrie en la qual he recopilant per al blog els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de 9 eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

Difícil ha estat recollir la documentació de la primera: 1979. Gràcies a Sílvia Leyda, l’arxivera municipal, em va facilitar la llista completa del CD de 1979 i la resta de 1983 i 1987. Des de 1983 a 2011 estan ja tots els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 2011:

PP: 1.-Ana María Soler Oliver. 2.-María Teresa Signes Caselles. 3.-José Guillermo Cholbi Sart. 4.-María Rosa Simó Pedrós. 5.-Juan Bernardo Pedrós Taléns. 6.-Salvadora Caselles Pedro. 7.-Jesús Ángel Palacios Torres. 8.-Rosa Femenía Roselló. 9.-Rosa Guillem Company Segura Doménech. 10.-Johannes Peter Jozef Hueber. 11.-Vicente José Grimalt Bolufer. 12.-Mª Magdalena Góngora Villarubia. 13.-Luis Crespo Font. Suplents: 1.-Constantin Dirk Willem Farmache.

PSOE: 1.-Vicent Font Leyda. 2.-Vicente Gabriel Pineda Costa. 3.-Francisca María Andrada Mulet. 4.-Angela Jade Dickinson. 5.-Josefa María Mulet i Pedro. 6.-Yolanda Doménech Colón. 7.-Rafael José Plaza Caselles. 8.-Linda Patricia Redford. 9.-Antonio José Signes Costa. 10.-José Luis Caselles Signes. 11.-Ana Salvá Mulet. 12.-Salvador Perelló Fornés. 13.-Jesús Antonio Gabriel García Soler. Suplents: 1.-Miguel Soler Torres. 2.-María Encarnación Signes Andrada. 3.-José Ginestar Diego.

BLOC: 1.-Matías Monfort Monfort. 2.-Magdalena Eugenia Mengual Morata. 3.-Joan Vicent Vallés Roselló. 4.-Jaume Boronat Monfort. 5.-Roser Soler Signes. 6.-Joan de Déu Fornés Pérez. 7.-José Antonio Montaño Burguillo. 8.-Josefa María Pedro Caselles. 9.-María Josefa Monfort Caselles. 10.-Josefa Boronat Pedrós. 11.-Rosa Salvá Oliver. 12.-Juan Arabí Signes. 13.-Jaume Leyda Arabí. Suplents: 1.-Josep Onofre Arabí Signes.

CV: 1.-José Signes Ferrer. 2.-José María Boronat Soler. 3.-Josefa Diego Serrió. 4.-María Vicenta Fornés Mulet. 5.-Raquel Diego Bolufer. 6.-Pablo Fornés Roselló. 7.-Ángela Mestre Chaveli. 8.-Josefa Grimalt Ginestar. 9.-Vicente Pons Monfort. 10.-Antonio Alemany Diego. 11.-Rosario Ronda Sala. 12.-Vicente José Reig Mulet. 13.-Francisco Grimalt Diego. Suplents: 1.-David Signes Pérez.

Aquestes persones són les últimes i seran les primeres el 22 de maig. Ahí sabrem de veritat la votació del poble de Gata sobirà...SORT A TOTS.HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS 1979-2011 ( VI )

Arrel de la proposta feta per dos usuaris del blog (Pepa i "des de lluny"), he estat recopilant per al blog els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de 9 eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

Més difícil va ser recollir la documentació de la primera, 1979. Però després 1983 i 1987 em va ajudar a trobar-les l’arxivera municipal, Sílvia Leyda. Des de 1983 a 2011 estan ja tots els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 2007:

BLOC: 1.-Matías Monfort Monfort. 2.-Vicent Torres Monfort. 3ª.-Magdalena Eugenia Mengual Morata. 4.-Vicente Fornés Pérez. 5.-Francisca Signes Signes. 6.-Josefa María Pedro Caselles. 7.-Ángela Mestre Mulet. 8.-Vicente Arabí Signes. 9.-Marina Palomares López. 10.-Domingo Grimalt Casas. 11.-Antonio Mulet Jorro. 12.-Josep Onofre Arabí Signes. 13.-Vicenta Torres Blasco. Suplents: 1.-Teresa Font Costa. 2.-Josep Jeroni Pedro Salvá.

PSOE: 1.-José Diego Mulet. 2.-Vicente Signes Monfort (I). 3.-Linda Patricia Redford. 4.-Antonio José Signes Costa. 5.-María Rosario Soler Pedrós. 6.-Antonio Ribes Monfort (I). 7.-Rosa María Pons Llácer. 8.-Núria Plaza i Caselles. 9.-Ricardo Soler Ferrer. 10.-Silvia Leyda Fornés. 11.-Josefa María Mulet Pedro. 12.-Elena Tent Blasco. 13.-Sebastián Javier Puig Bolufer. Suplents: 1.-Ana Salvá Mulet. 2.-José Juan Ribes Torres. 3.-Miguel Ángel Mulet Ivars.

COALICIÓ VALENCIANA (CV): 1.-José Signes Ferrer. 2.-José Pedrós Ginestar. 3.-Esther Purificación Payá Signes. 4.-Alberto Salvá Boronat. 5.-Ana María Caselles Signes. 6.-José María Boronat Soler. 7.-Antonio Alemany Diego. 8.-Pascual Argudo Monfort. 9.-Sandra Salvá Estrugo. 10.-Aurora Signes Bahamonde. 11.-Vicenta Martínez Orts. 12.-Diana Lorenza Ortiz Zapata. 13.-David Signes Pérez. Suplents: 1.-Vicente José Reig Mulet.

PP: 1.-Ana María Soler Oliver. 2.-María Teresa Signes Caselles. 3.-Antonio Pons García. 4.-Jesús Ángel Palacios Torres. 5.-Carolina Calles Gómez. 6.-María Jesús Salvá Monfort. 7.-Antonio Oliver Monfort. 8.-Miguel Ángel Diego Pedro. 9.-María Elena Salvador Feliu. 10.-Francisco José Puig Bolufer. 11.-Luis Crespo Font. 12.-Rosa Femenía Roselló. 13.-Vicente José Grimalt Bolufer. Suplents: 1.-Miguel Miñana Noguera. 2.-María Josefa Vives Costa. 3.-Miguel Ángel Grimalt Escortell. 4.-Analía Graciela Pascual Noguera.ELECCIONS 2011, 4rt dia de campanya: AIXÍ VA EL SONDEIG DEL BLOG DEL CRONISTA.

20110509213808-vots2.jpg

Us pose dalt totes les votacions (les 16) que fins ara han fet els comentaristes del Blog.

Sabeu tots i els que no ho saben encara estan a temps, que des del dia 21 d’abril poden/podeu votar al sondeig de quants regidors eixiran a Gata de cada signe polític de les votacions del 22 de maig de tots els gaters cridats a les urnes. Fins ara s’han fet 16 votacions.

Ja sabeu: des del blog del CRONISTA DE GATA poden/podeu fer fins el 20 de maig, per allò del dia de reflexió -21 de maig- un sondeig de vot entre els gaters.HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS 1979-2011 ( IV )

Arrel de la proposta feta per dos usuaris del blog (Pepa i "des de lluny"), he estat recopilant per al blog els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de 9 eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

Difícil ha estat recollir la documentació de les tres primeres: 1979, 1983 i 1987. Així i tot al final l’arxivera municipal Sílvia Leyda, me les ha facilitades, a la qual li ho agraïsc.

Degut a la impossibilitat de trobar tots els llistats sols pose els candidats que van ser electes en 1979 i la llista completa del CD. Des de 1983 a 2011 estan ja tots els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 2003:

PSOE: 1.-José Diego Mulet. 2.-María Vicenta Pedro José. 3.-Vicent Font Leyda. 4.-Josefa Simó Mulet. 5.-José Oliver Pedrós. 6.-Antonio Pedro Salvá. 7.-Antonio José Signes Costa. 8.-Irene Signes Mengual. 9.-Miguel Soler Torres. 10.-Josep Miquel Torres Oliver. 11.-Elena Tent Blasco. 12.-José Luis Caselles Signes. 13.-José Luis Vives Costa. Suplents: 1.-Josefa María Mulet Pedro. 2.-Miguel Ángel Mulet Ivars. 3.-Estela María Soler Torrent.

BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ: 1.-Matías Monfort Monfort. 2.-Vicent Torres Monfort. 3.-Ángela Mestre Mulet (I). 4.-Vicente Pedrós Segarra (I). 5.-Francisca Pedro Salvá. 6.-Pascual Mulet Ferrer. 7.- Roser Soler Signes. 8.-Jaime Boronat Pedrós. 9.-Domingo Grimalt Casas. 10.- Vicente Arabí Signes. 11.-Vicente Martín Mulet Soler (I). 12.-Vicente Fornés Pérez. 13.-Josep Onofre Arabí Signes. Suplents: 1.-Josep Jeroni Pedro Salvá. 2.-Jaume Leyda Arabí. 3.-Anna María Mengual Signes.

PARTIDO POPULAR: 1.-Gabriel Feliu Pedro. 2.-Jesús Ángel Palacios Torres. 3.-Carolina Calles Gómez. 4.-Sandra Sala Miralles. 5.-Luis Olcina Reig. 6.-Fátima Lozano Cortegoso. 7.-José Moncho Bolufer. 8.-Megan Whitehead. 9.-Jaime Ferrer Baidal. 10.-Julieta Calles Gómez. 11.-Eugenia María Feliu Signes. 12.-María Mar Such Hernández. 13.-Calixto Francisco Buigues Bas. Suplents: 1.-Jaime Boronat Signes. 2.-Francisco Grimalt Pons. 3.-Ignacio Signes Caselles.

UNIÓ VALENCIANA: 1.-Antonio Soler Signes. 2.-María Teresa Signes Caselles. 3.-Miguel Leyda Torres. 4.-Vicent Josep Mulet Mulet. 5.-Bárbara Mengual Piera. 6.-Víctor Manuel Lozano Baños. 7.-Antonio Oliver Monfort. 8.-Rosa María Fornés Soler. 9.-Miguel Pons Gil. 10.-Joaquín Poquet Carpi. 11.-Bernardo Costa Espasa. 12.-Francisco Javier Monfort García. 13.-Gonzalo Ramón Monfort Cervantes. Suplents: 1.-Juan Andrés Mulet Andrés. 2.-José Joaquín Sendra Más. 3.-Ana María Soler Solé.CAMPANYA ELECTORAL, 2n dia: Coalició Valenciana presentarà la candidatura dimecres dalt de Ca Martí

20110507212941-dscf1833.jpg

JOSÉ SIGNES FERRER és el candidat a l’Alcaldia.

Dimecres 11 de maig a les 20.30 hores es presentarà la seua candidatura dalt de Ca Martí. Els recorde la llista. Amb una R figura el regidor que ha format part aquesta legislatura de l’equip de govern i que ara torna a ser cap de llista. I atenció molts de la llista també van a les llistes autonòmiques per aquest partit, Coalició Valenciana, com vaig publicar el seu dia:

COALICIÓ VALENCIANA (CV)

1.- JOSE SIGNES FERRER (R); 2.- JOSE MARÍA BORONAT SOLER; 3.- JOSEFA DIEGO SERRIÓ; 4.- MARÍA VICENTA FORNÉS MULET; 5.- RAQUEL DIEGO BOLUFER; 6.- PABLO FORNÉS ROSELLÓ; 7.- ÁNGELA MESTRE CHAVELI; 8.- JOSEFA GRIMALT GINESTAR; 9.- VICENTE PONS MONFORT; 10.- ANTONIO ALEMANY DIEGO; 11.- ROSARIO RONDA SALA; 12.- VICENTE JOSE REIG MULET; 13.- FRANCISCO GRIMALT DIEGO.

Suplent:
1.- DAVID SIGNES PÉREZ.

A la imatge, la fotografia de la candidatura, tal com es veu als cartells electorals de la Plaça Nova.

 CAMPANYA ELECTORAL, 2n dia: El Bloc-Verds remet una carta a les cases.

20110507212010-copia-de-dscf1846.jpg

MATIES MONFORT MONFORT és el candidat a l’Alcaldia. Al blog del Bloc de Gata està resumit el seu programa electoral.

Seguint amb el coneixement dels quatre partits candidats a formar la Corporació, ens ocupem del Bloc-Els Verds.

Ahir divendres el partit remetia una carta a les cases de Gata, en la qual el candidat Maties es presentava i deia que la candidatura és "del valencianisme progressista". Incidia el candidat a la carta a "dur a terme una gestió dirigida a eixir de la situació econòmica en què es troba l’Ajuntament". El deute el posava en "3 MILIONS D’EUROS, el que suposa uns 500 euros per veí". Demanava a la carta el recolzament dels votants per a "treure el nostre poble de la situació delicada en què es troba, i col·locar-lo allà on li toca estar". Una fotografia del candidat Maties i els símbols de la coalició Bloc-Verds completaven aquesta carta.

Pel que respecta al programa i els punts bàsics, podeu trobar-los al bloc del blog: http://blocdegata.blogspot.com/.

Us recorde quina és la candidatura de Bloc-Els Verds a Gata per aquestes eleccions 2011, la qual ja vaig publicar el dia que va eixir al BOP. Amb una R figuren els que han estat de regidors aquesta legislatura.

BLOC-VERDS:COALICIÓ MUNICIPAL COMPROMÍS:

1.- MATÍAS MONFORT MONFORT (R). 2.- MAGDALENA EUGENIA MENGUAL MORATA (R). 3.- JOAN VICENT VALLÉS ROSELLÓ. 4.- JAUME BORONAT MONFORT. 5.- ROSER SOLER SIGNES. 6.- JOAN DE DÉU FORNÉS PEREZ. 7.- JOSÉ ANTONIO MONTAÑO BURGUILLO. 8.- JOSEFA MARÍA PEDRO CASELLES (R). 9.- MARÍA JOSEFA MONFORT CASELLES.
10.- JOSEFA BORONAT PEDRÓS. 11.- ROSA SALVÀ OLIVER. 12.- JUAN ARABÍ SIGNES. 13.- JAUME LEYDA ARABÍ.

Suplent: 1.- JOSEP ONOFRE ARABÍ SIGNES.

A la fotografia, una imatge del candidat, tal com es veu als cartells de propaganda electoral de la Plaça Nova.CAMPANYA ELECTORAL, 2n dia: Ahir, presentacions de les candidatures del PSOE i PP ( i II )

20110507204731-pp1.jpg

ANA MARI, número 1 del PP, presenta la seua candidatura al Hotel Avenida. 6 maig, 22,15 hores.

Segon dia de campanya. Ahir dia 6, divendres, va ser un dia intens per a totes les candidatures, especialment per al PSOE i PP. A més de pegar cartells -Plaça Nova- i penjar pancartes -Costera del Grup Escolar sobre tot, a més de Carre la Bassa, Carrer Calvari, Carrer Roquetes/Sant Antoni i altres llocs del poble, els dos partits que lideren Vicent Font i Ana María Soler van presentar la seua llista en dos actes quasi seguits. AL llarg dels pròxims dies també ho faran Bloc i CV.

Després del Partit Socialiste ho va fer a l’Hotel Avenida, a les 22.15 hores -després de sopar- el Partit Popular.

Els regidors que ixen aquesta legislatura Maria Jesús Salvá Monfort i Antonio Pons García van presentar alca candidats, també de darrere cap avant, fent una breu semblança de cada un.

Després va parlar la candidata, actual alcaldessa, ANA MARÍA SOLER OLIVER, la qual va fer un repàs de l’equip de govern i els seus logros. Va agrair als regidors que acaben i va presentar a la nova llista, al seu nou equip. Com és habitual va demanar el vot per al PP.

Finalment, va prendre la paraula la diputada popular alacantina MACARENA MONTESINOS, invitada a l’acte. Montesinos demanà el vot no sols a l’equip local, sinó al Partit Popular a les autonòmiques.

A la sala estaven també presents el coordinador comarcal del PP, alcalde d’Ondara, XIMO FERRANDO i l’alcaldessa de Benitatxell, JOSEFA RONDA, els quals arroparen a Ana Mari i la candidatura del PP.

Quan estiga el programa, l’exposaré ací, igual que els de la resta de partits.

Aquesta és la llista, que ja vaig donar a conéixer el dia de la seua publicació al BOP, i que torne a repetir. Amb una R figuren els que ixen de regidors. Al reportatge gràfic es poden veure alguns d’ells. 

PARTIT POPULAR (PP):

1.- ANA MARÍA SOLER OLIVER (R); 2.- MARÍA TERESA SIGNES CASELLES (R); 3.- JOSÉ GUILLERMO CHOLBI SART; 4.- MARÍA ROSA SIMÓ PEDRÓS; 5.- JUAN BERNARDO PEDRÓS TALÉNS; 6.- SALVADORA CASELLES PEDRO; 7.- JESUS ÁNGEL PALACIOS TORRES (R); 8.- ROSA FEMENÍA ROSELLÓ; 9.- ROSA GUILLEM COMPANY SEGURA DOMÉNECH; 10.- JOHANNES PETER JOZEF HUEBER; 11.- VICENTE JOSÉ GRIMALT
BOLUFER; 12.- Mª MAGDALENA GÓNGORA VILLARUBIA; 13.- LUIS CRESPO FONT (R).

Suplent: 1.- CONSTANTIN DIRK WILLEM FARMACHE.CAMPANYA ELECTORAL, 2n dia: Ahir, presentacions de les candidatures del PSOE i PP. ( I )

20110507195033-psoe1.jpg

VICENT FONT, número 1 del PSOE, presenta la seua candidatura al Casal de la Música. 6 maig, 20,30 hores.

Segon dia de campanya. Ahir dia 6, divendres, va ser un dia intens per a totes les candidatures, especialment per al PSOE i PP. A més de pegar cartells -Plaça Nova- i penjar pancartes -Costera del Grup Escolar sobre tot, a més de Carre la Bassa, Carrer Calvari, Carrer Roquetes/Sant Antoni i altres llocs del poble, els dos partits que lideren Vicent Font i Ana María Soler van presentar la seua llista en dos actes quasi seguits. AL llarg dels pròxims dies també ho faran Bloc i CV.

Primer ho va fer el Partit Socialiste. Al Casal de la Música, a les 20.30 hores. Regalaven a les dones roses roges. A tots bolígrafs.

La jove Lídia Sesé Leyda els va presentar un a un, de darrere cap avant a tots els candidats. Després el candidat segon de la llista VICENT PINEDA va exposar els motius de la seua presentació i de la candidatura. El polígon Plans i l’endeutament de l’Ajuntament van ser els temes en el quals tant el segon com el primer candidat van incidir en la seua intervenció. 

Finalment, va parlar VICENT FONT LEYDA, candidat a l’Alcaldia, que tingué paraules d’agraïment per al veterà octogenari MIGUEL SOLER, per als regidors que ixen d’aquesta legislatura que ara conclou i per a tots els de la seua llista. Al final, demanà el vot als assistents per al 22 de maig. 

Quan estiga el programa, que Vicent Font va dir que el repartirien per totes les cases, l’exposaré ací, igual que els de la resta de partits.

Aquesta és la llista, que ja vaig donar a conéixer el dia de la seua publicació al BOP, i que torne a repetir. Amb una R figuren els que ixen de regidors. Al reportatge gràfic es poden veure alguns d’ells. 

PARTIT SOCIALISTA OBRER ESPANYOL (PSOE):

1.- VICENT FONT LEYDA; 2.- VICENTE GABRIEL PINEDA COSTA; 3.- FRANCISCA MARÍA ANDRADA MULET; 4.- ANGELA JADE DICKINSON; 5.- JOSEFA MARÍA MULET I PEDRO; 6.- YOLANDA DOMÉNECH COLÓN; 7.- RAFAEL JOSÉ PLAZA CASELLES; 8.- LINDA PATRICIA REDFORD (R); 9.- ANTONIO JOSÉ SIGNES COSTA (R); 10.- JOSÉ LUIS CASELLES SIGNES; 11.- ANA SALVÁ MULET; 12.- SALVADOR PERELLÓ FORNÉS;
13.- JESÚS ANTONIO GABRIEL GARCÍA SOLER.

Suplents: 1.- MIGUEL SOLER TORRES; 2.- MARÍA ENCARNACIÓN SIGNES ANDRADA; 3.- JOSÉ GINESTAR DIEGO.

 

 HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS: 1979-2011 ( IV )

( IV Part: Candidatures de 1999 )

Continua la sèrie iniciada fa tres dies sobre els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de les nou eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

L’article està fet en varies parts. Aquesta quarta apareixen els candidats de les eleccions de 1999 que van ser regidors, donat que no he pogut completar totes les llistes. Són els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 1999: 

PP: 1.-Gabriel Feliu Pedro. 2.-Luis Olcina Reig. 3.-Jaume Signes Borrell. 4.-Diego Masutier Cervantes.                                 

 UPV-BN: 1.-Vicent Torres Monfort. 2.-Paca Pedro Salvá.  

PSOE: 1.-Vicente Font Leyda. 2.-Josep Miquel Torres Oliver. 3.-Paco Signes Grimalt. 4.-Ana Salvá Mulet. 5.- Miguel Soler Torres. 6-Salvador Mulet Soler.                             

 UV: 1.-Antonio Soler Signes.                                        

- Quan vaja podent completar les candidatures aniré posant-ho.

(Demà posaré totes les candidatures de 2003. Des de 2003 fins a les d’ara si que dispose de tota la informació dels presentats).

(Cal recordar-ho. Poden/podeu seguir posant els regidors que vostés/vosaltres creuen/cregueu que eixiran a les pròximes votacions. Sabeu que ja estem en campanya electoral. Els partits calfen motors. Resten 13 dies de votar per al sondeig. Gràcies).

 PERÍODE ELECTORAL: AQUESTA MITJANIT COMENÇA LA CAMPANYA.

Per fi arriba, tot arriba. A la mitjanit de hui a demà, del 5 al 6 comencen les pegades de cartells al llocs disposats. A Gata estaran a la Plaça Nova els taulers, dos per a cada formació. En total 8. Resten tan sols minuts.

I com deia dies enrerre aquesta serà la

- Duració de la campanya electoral.
6 a 20 de maig: La campanya electoral tindrà una duració de quinze dies, començant a les cero hores del divendres 6 de maig de 2011 i acabant a les vint-i-quatre hores del divendres 20 de maig de 2011.

- Dia de reflexió: 21 de maig, dissabte: . Prohibida la campanya electoral.

- Dia de les votacions, municipals i autonòmiques: 22 de maig, diumenge. A les 9 del matí s’obriran els col·legis electorals al dos pavellons A i B del col·legi (valga la redundància) "Santíssim Crist". A les 20 hores es tancaran el col·legis. 

- Escrutini general: 25 a 28 de maig: escrutini general. Després es procedirà a la proclamació dels electes per part de les juntes electorals.

- Constitució dels Ajuntaments: 11 de juny: Segons la Llei Electoral, els ajuntaments -també el de Gata, lògicament- es constituiran l’11 de juny amb la presa de possessió dels regidors i elecció dels alcaldes.

I ja comencem demà divendres dia 6: A les 22 hores al Hotel Avenida es presenta la Candidatura del PP.HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS 1979-2011 ( III )

( III Part: Candidatures de 1995 )

Continua la sèrie iniciada despúsahir sobre els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de les nou eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

L’article està fet en varies parts. Aquesta tercera apariexen tots els candidats de les eleccions de 1995. Són els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 1995: -Així van eixir publicades les llistes al BOP d’Alacant el 26 d’abril de 1995-

PP: 1.-Gabriel Feliu Pedro. 2.-Adolfo Signes Cervera. 3.-Aurelio Signes Martínez. 4.-Luis Olcina Reig. 5.-Pascual Oliver Serra. 6.-Francisco Luis Suárez Pedrós. 7.-María Elisa Segarra Roselló. 8.-María Teresa Signes Caselles (I). 9.-Calixto Francisco Buigues Bas. 10.-Vicente Ferrer Vives. 11.-Francisco Grimalt Pons. 12.-Ignacio Signes Caselles. 13.-Jaime Pedrós Signes. Suplents: 1.-Sebastián Ibáñez Monfort. 2.-Juan Francisco Signes Monfort. 3.-José Simó Mulet.

UPV-BN: 1.-Jaume Salvador Costa Caselles. 2.-Vicente Grimalt Monfort. 3.-Joan de Déu Fornés Pérez. 4.-Jaime Boronat Pedrós (I). 5.-Francisca Signes Signes (I). 6.-Vicente Torres Monfort (I). 7.-Jaume Leyda Arabí. 8.-José Francisco Signes Costa. 9.-María Teresa Pedro Signes (I). 10.-Jesús Carreño Martínez (I). 11.-Francisca Pedro Salvá. 12.-Salvador Pons Oliver (I). 13.-Domingo Grimalt Casas. Suplents: 1.- Jaume Joan Monfort Soler. 2.-Francisca Diego Pedrós. 3.-Juan Bautista Vives Arabí.

PSOE: 1.-Vicente Font Leyda. 2.-María Vicenta Pedro José (I). 3.-Salvador Mulet Soler. 4.-José Diego Mulet (I). 5.-María Jesús Salvá Monfort (I). 6.-Francisco Signes Grimalt (I). 7.-José Luis Vives Costa. 8.-Miguel Soler Torres. 9.-José Soler Signes. 10.-José Luis Caselles Signes. 11.- María Encarnación Signes Andrada. 12.-Salvador Perelló Fornés. 13.-José Ginestar Diego. Suplents: 1.-Antonio Mulet Signes. 2.-Manuel Roselló Bequio. 3.-Gabriel Castillo Malpica.

UV: 1.-Antonio Soler Signes. 2.-Gonzalo Monfort Cervantes. 3.-Vicente José Mulet Mulet. 4.-Miguel Leyda Torres. 5.-Jaime Antonio Mulet Soler. 6.-Bernardo Costa Espasa. 7-Joaquín Poquet Carpi. 8.-Josefina Torres Moncho. 9.-Juan Andrés Mulet Andrés. 10.-Francisco J. Monfort García. 11.-Antonio Mulet Pedro. 12.-Juan Vicente Feliu Diego. 13.-Vicente Antonio Vayá Signes. Suplents: 1.-Ana María Soler Soler. 2.-José Ramón Monfort Cervantes. 3.-Francisco Sanz Besó.

(Demà posaré totes les candidatures de 1999).

(Cal recordar-ho. Poden/podeu seguir posant els regidors que vostés/vosaltres creuen/cregueu que eixiran a les pròximes votacions. Resten 16 dies de votar per al sondeig. Gràcies).HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS: 1979-2011 ( II )

( II Part: Candidatures de 1991 )

Continua la sèrie iniciada ahir sobre els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de les nou eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

L’article està fet en varies parts. Aquesta segona apariexen tots els candidats de les eleccions de 1991. Són els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 1991: -Així van eixir publicades les llistes al BOP d’Alacant el 24 d’abril de 1991-

UV: 1.-Antonio Soler Signes. 2.-Vicente Antonio Vayá Signes. 3.- Gonzalo Monfort Cervantes, 4.-Vicente José Mulet Mulet. 5.-Miguel Leyda Torres. 6.-Vicente Signes Soler. 7.-Jaime Pedro Signes. 8.-Encarnación Fermín Santacreu. 9.-Rosa María Monfort García.10.- María Ferrer Leyda. 11.-Vicente Frigols Ferrer. 12.-Josefa Pilar Mulet Andrés. 13.- Manuel Meneses Olles. Suplents: 1.-Joaquín Grinalt Caselles. 2.-Francisco Javier Monfort García. 3.-Ana María Soler Soler.

PP: 1.-Aurelio Signes Martínez. 2.-Adolfo Signes Cervera. 3.-María del Rosario Noguera Costa. 4.-Ana María Soler Oliver. 5.-Francisco Luis Suárez Pedrós. 6.-Antonia Bolufer Diego. 7.-Pascual Oliver Serra. 8.-Calixto Francisco Buigues Bas. 9.-Miguel Caselles Diego. 10.-Sebastián Ibáñez Monfort. 11.-José Mateo Signes Signes. 12.-Francisco Grimalt Pons. 13.- Miguel Serra Grimalt. Suplents: 1.- José Torres Ivars. 2.-Juan Francisco Signes Monfort. 3.-Antonio Signes Ferrer.

UPV: 1-Jaume Salvador Costa Caselles. 2.-Vicente Grimalt Monfort (I). 3.-Jaume Leyda Arabí. 4.-Vicente Fornés Pérez. 5.-Jaume Joan Monfort Soler (I). 6.-Francisca Diego Pedrós. 7.-José Francisco Arabí Soler (I). 8.-Juan Arabí Signes. 9.-Francisca Pedro Salvá. 10.-Domingo Grimalt Casas (I). 11.-Josep Jeroni Pedro Salvá. 12.-María Cervera Cardona. 13.-José Onofre Arabí Signes. Suplents: 1.-Joan de Déu Fornés Pérez. 2.-Josep Pedrós Ginestar. 3.-Juan Bautista Vives Arabí.

PSOE: 1.-Vicente Font Leyda. 2.-José Diego Mulet. 3.-Salvador Mulet Soler. 4.-Vicente Soler Costa. 5.-Francesc Ferrer Mulet. 6.-José Soler Signes. 7.-José Luis Vives Costa. 8.-Miguel Soler Torres. 9.-José Luis Caselles Signes. 10.-María Encarna Signes Andrada. 11.-José Ginestar Diego. 12.-José Torres Ferrer. 13.-Vicente Caselles García. Suplents: 1.-Jaime Vives Salvá. 2.-Antonio Mulet Signes. 3.-Manuel Roselló Bequio.

(Demà posaré totes les candidatures de 1995).

(Cal recordar-ho. Poden seguir posant els regidors que vostés creuen que eixiran a les pròximes votacions. Resten 17 dies de votar. Gràcies).HISTÒRIA ELECTORAL: TOTS ELS CANDIDATS A REGIDORS (1979-2011) ( I )

( I Part: Candidatures: 1979, 1983, 1987 )

Arrel de la proposta feta per dos usuaris del blog (Pepa i "des de lluny"), he estat recopilant per al blog els llistats de totes les candidatures que al llarg d’aquesta etapa democràtica han format part de les llistes presentadas a Gata, des de 1979 a 2011, en un total de les nou eleccions: 1979, 1983, 1987, 1991, 1995, 1999, 2003, 2007 i aquesta última de 2011.

L’article està fet en varies parts. A la primera us pose els de les tres primeres, però sols els/les electes.

 Difícil ha estat recollir la documentació de les tres primeres: 1979, 1983 i 1987. Degut a la impossibilitat de trobar tots els llistats sols pose els candidats que van ser electes i van formar part de les tres corporacions. Malgrat això, tinc que agrair a l’Arxivera Municipal Sílvia Leyda que em facilitara la llista amb papereta del CD de 1979 i les llistes de 1983 i 1987. Des de 1991 a 2011 estan ja tots els gaters, natius o adoptius, que han format part d’alguna candidatura i que han volgut col·laborar amb la política local del poble, d’una o altra manera. Aquest vol ser un xicotet homenatge a tots els que s’arriscan a voler treballar per al poble i a conformar llistes, que sempre resulta tan difícil.

Tots els que van ser regidors en alguna legislatura de les nou destaquen en color blau. Si han format part d’altra formació política figuren subratllats. Els que han sigut alcaldes o alcaldessa amb color roig. Amb una (I) estan els que anaven independents a les llistes.

CANDIDATURES DE 1979 (Sols estan els regidors que van formar la Corporació).

CD -tota la llista-: 1.-Juan Bautista Pons Leyda 2.-Eduardo Adolfo Mulet Salvá. 3.-Francisco Pedro Mulet. 4.-Jerónimo Pedro Vives. 5.- Antonio García Martí. 6.-Antonio Signes Diego. 7.-Juan Monfort Signes. 8.-Miguel Miñana Salvá. 9.-Pablo-Antonio Jorro Ivars. 10.-Ignacio Signes Caselles. 11.-Antonio Pedrós Torres. 12.-Jaime Grimalt Pons. 13.-Antonio Signes Soler.*

* Tota la llista facilitada per l'arxivera municipal Sílvia Leyda.

UCD: 1.-Gabriel Feliu Pedro. Antonio Soler LLácer.

Coalició Independent: 1.-Vicente Font Leyda. Salvador Mulet Soler. Vicente Juan Pedrós Puigcerver.

PCPV: Carlos Mulet Grimalt. Miguel Soler Torres.  José Gerónimo Pedro Salvá. Domingo Soler Signes.  

CANDIDATURES DE 1983 (Així es van publicar al BOP del 12 d'abril de 1983).

UPV: 1.-Jaume Leyda Arabí (I). 2.-Jaume Costa i Caselles (I). 3.-Vicente Fornés Pérez (I). 4.-Jaume Ferrer Mulet (I). 5.-Ana Torres Oliver (AEPV). 6.-Antoni Crespo Diego (AEPV). 7.-Francisco Diego Pedrós (I). 8.-Vicente Mulet Pedrós (I). 9.-José Onofre Arabí Signes (AEPV). 10.-José Diego Mulet (I). 11.-José Diego Leyda (I). 12.-María Cervera Cardona (AEPV). 13.-Antoni García Climent (AEPV). Suplents: 1.-Juan Bautista Vives Arabí (AEPV). 2.-Josep Jeroni Pedro Salvá (AEPV). *

PCPV: 1.-Miguel Soler Torres. 2.-Domingo Soler Signes. 3.-José Vives Arabí. 4.-Francisco Signes Torres. 5.-Jesús Moreno Ferrer. 6.-César-Sebastián Signes Monfort. 7.-Juan-José Marín Almarcha. 8.-José Mosuera Bouzaon. 9.-Francisco Mulet Pons. 10.-Francisco Sánchez López. 11.-María Soler Ferrer. 12.-Miguel Vives Gil. 13.-José Ferrer Signes. Suplents: 1.-Antonio Soler Torres. 2.-Rosa Ferrer Ferrer. *

PSOE: 1.-Miguel Torres Feliu.  2.-José Signes Signes. 3.-Manuel Dinan Baena. 4.-Salvador Mulet Soler. 5.-José Soler Signes. 6.-Antonio Mulet Signes. 7.-José Signes Signes. 8.-José Signes Querol. 9.-Pedro Santacreu Tent.  10.-José Luis Caselles Signes (I). 11.-Vicente Soler Ballester. 12.-Pedro Aroca Alfaro. 13.-Miguel Pedro Palacio.  14.-Vicente Torres Pedro. 15.-Antonia Torres Pedro.*

Alianza Popular en Coalición con PDP-UL-UV: 1.-Eduardo Adolfo Mulet Salvá. 2.-Francisco Pedro Mulet. 3.-Calixto Francisco Buigues Bas. 4.-Vicente Ferrer Vives. 5.-Rosa María Salvá Bolufer. 6.-Ernesto Coloma Arabí. 7.-Jerónimo Pedro Vives. 8.-José Simó Mulet. 9.-Ana María Soler (I). 10.-Miguel Serra Grimalt. 11.-Bernardo Mulet Pedrós. 12.-Antonio Signes Diego. 13.-Jaime Grimalt Pons. 14.- 14.-Antonio García Martí. 15.-Antonio Signes Soler. *

* Totes aquestes llistes me les ha facilitades l'arxivera municipal Sílvia Leyda, a la qual li agraïsc el detall.

(Demà posaré les llistes de 1987).  ELECCIONS 2011, 22 de maig: Així va el sondeig del blog del Cronista de Gata.

Entrem a la recta final cap a les eleccions municipals i autonòmiques 2011. Serà en 20 dies. El blog del Cronista de Gata inicià un sondeig de les candidatures presentades a Gata. Resten 19 dies, perquè el dia 21 de maig serà jornada de reflexió per a que vostés/vosaltres feu les vostes propostes i arrisqueu els nombres de regidors de cada partit.

A hores d’ara, hui dilluns 2 de maig a les 19.45 hores, aquesta és la taula de votacions dels set usuaris que han fet la seua votació:

N º

Regidors PP

Regidors PSOE

Regidors Bloc

Regidors CV

1

4

5

3

1

2

5

4

3

1

3

5

5

3

0

4

5

4

3

1

5

5

5

2

1

6

6

4

3

0

7

4

4

4

1

Ja sabeu que podeu seguir votant i posant les vostres votacions. Estarà el sondeig obert fins dia 20 de maig. 

 

 HISTÒRIA DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES A GATA ( i VIII )

20110428151410-anaalcaldessa.jpg

Arribem a l’últim article o última entrada de la història de les eleccions municipals democràtiques del poble de Gata. Vaig començar amb les de 1979, seguint cada quatre anys fins a aquesta les de 2007, ja que les pròximes seran el 22 de maig de 2011, d’ací 25 dies.

APROFITE EL MOMENT PER DIR-LOS I RECORDAR-LOS QUE CONTINUA OBERTA L’OPORTUNITAR D’EMETRE LA SEUA/VOSTRA INTENCIÓ DE VOT PER AL 22-5, PER A FINALMENT PUBLICAR UN SONDEIG AL BLOG. FINS ARA HI HA SIS VOTACIONS I LA COSA SEGUEIX PROU IGUALADA. Poden/podeu votar en qualsevol entrada del blog, als comentaris, i amb número dien els regidors que posarieu en aquesta legislatura de cada candidatura que es presenta...

2007:

Va guanyar el PP amb sis regidors i fou proclamat alcaldessa ANA MARÍA SOLER OLIVER.

El vot de CV -sols 1- fou decisiu per a ser la clau de la Corporació Municipal i formar govern municipal amb els sis regidors del PP.

 Més recent en el temps estan les últimes eleccions municipals, que es van celebrar el 27 de maig de 2007.

Van ser ser un total de 3.327 votants, quasi un 80% del total de votants. Hi hagué el 20,67 % d’abstenció, 58 vots en blanc i 34 nul·ls. Al PP el van votar 1.494 persones (44,91%) i obtingué 6 regidors. Al PSOE 757 persones (22,75%) i tingué 3 regidors; al Bloc 654 persones (19,66%) també amb 3 regidors, i CV va tindre 330 vots (9,92%) amb 1 regidor. 

La Corporació es va formar per 6 regidors del PP: Ana María Soler Oliver -primera alcaldesa de la història de Gata-, María Teresa Signes Caselles, Antonio Pons García, Jesús Ángel Palacios Torres, Carolina Calles Gómez i María Jesús Salvá Monfort;  3 regidors del PSOE: José Diego Mulet, Vicente Signes Monfort i Linda Patricia Redford; 3 regidors del Bloc, Maties Monfort Monfort, Vicent Torres Monfort i Magdalena Eugenia Mengual Morata, i 1 de CV: José Signes FerrerSet regidors (6-PP i 1-CV) van formar la coalició del govern municipal front als 6 del PSOE i Bloc.

A la fotografia de Pons, l’alcaldessa de 2007 a 2011, Ana María Soler Oliver.

FONT: www.laverdad.es. Arxiu Municipal, Ajuntament Gata.ELECCIONS 2011, 22 de maig. SORTEIG MEMBRES DE LES MESES ELECTORALS.

El calendari electoral segueix complint-se poc a poc. Aquesta setmana, del 23 al 27 era el sorteig dels membres de les Meses electorals. Per tant, demà serà el plenari extraordinari del sorteig dels membres.

Saben vostés que cada Mesa o taula electoral té un president i dos vocals, amb dos suplents per a cada un d’ells?.

Saben que el president vetla junt amb els vocals per a que cada votant exercisca el vot lliure i personalment?.

Saben que els presidents de cada Mesa tenen que tindre el Batxiller Superior o Formació Professional de Segon Grau i tenen que votar també a eixa secció i unitat, a eixa mesa electoral?.

Saben vostés que en cada mesa -a Gata cinc- hi ha també apoderats i interventors posats per les candidatures que es presenten?.

Puix ja saben. A fer-se una idea...i ja rebran notícies en breu...i si els toca el sorteig són OBLIGATS...

Per altra banda,

Resten 24 dies per votar al sondeig d’intenció de vot local.

Continua valent la qüestió que llançava. Com veuen vostés les llistes de Gata?. Farien vostés un pronòstic seriós dels regidors de cada candidatura?. Obria fa uns dies la finestra dels comentaris per a que es diguera -amb número- els regidors que es creu treurà cada partit presentat a Gata. Cal recordar, una vegada més, que si hi ha alguna resposta absurda i fora de context, serà anul·lada automàticament.

Ja estem al compte enrerre des del blog del CRONISTA DE GATA. Fins el 20 de maig resten 24 dies. La jornada de reflexió serà el 21 de maig. La verdadera decisió serà diumenge 22 de maig. Tenim entre mans, més bé entre tecles, un sondeig de vot entre els gaters.

RECORDEN QUE PODEN SEGUIR COMENTANT I FENT ELS PRONÒSTICS A LA CORPORACIÓ LOCAL.

Els diré que ja han votat 5 persones. Ja hi ha una intenció de vot. En breu els faré saber...ELECCIONS 2011, 22 de maig: COM VEUEN LES LLISTES DE GATA ? ( i IV )

Resten 25 dies per votar al sondeig d’intenció de vot local.

Dia 20, dimecres sant, es publicava al BOP i a aquest blog les llistes a candidatures de Gata. En tres entrades anteriors parlava de les persones que composen les candidatures del PP, PSOE i Bloc. Continua valent la qüestió que llançava. Com veuen vostés les llistes de Gata?. Farien vostés un pronòstic seriós dels regidors de cada candidatura?. Obria fa uns dies la finestra dels comentaris per a que es diguera -amb número- els regidors que es creu treurà cada partit presentat a Gata. Cal recordar, una vegada més, que si hi ha alguna resposta absurda i fora de context, serà anul·lada automàticament.

S’inicia el compte enrerre des del blog del CRONISTA DE GATA. Fins el 20 de maig resten 25 dies. La jornada de reflexió serà el 21 de maig. La verdadera decisió serà diumenge 22 de maig. Tenim entre mans, més bé entre tecles, un sondeig de vot entre els gaters.

Hui vegem la quarta i última de les llistes:

Tal com estan publicades al BOP, hui li toca el torn a Coalició Valenciana (CV):

Torna a ser candidat a l’alcaldia -i és la segona legislatura- José Signes Ferrer. La legislatura anterior va ser la clau per formar equip de govern, com ho va ser l’altra legislatura l’únic regidor d’UV. El número 2 es nou en el lloc: José María Borona Soler. Nova i molt jove en política local la número 3 Josefa Diego Serrió. La 4 (María Vicenta Fornés Mulet), la 5 (Raquel Diego Bolufer) i el sisé Pablo Fornés Roselló són joves i nous en política. El 8 és Josefa Grimalt Ginestar i el 9 Vicente Pons Monfort.

En resum, COALICIÓ VALENCIANA presenta la mateixa cara primera  coneguda. La resta de gent és jove i nous en política.

 

RECORDEN QUE PODEN SEGUIR COMENTANT I FENT ELS PRONÒSTICS A LA CORPORACIÓ LOCAL.HISTÒRIA DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES A GATA: 1979-2011 ( VII )

20110423223723-pepealcalde.jpg

2003:

Va guanyar el PSOE amb sis regidors i fou proclamat alcalde JOSÉ DIEGO MULET

El vot d’UV -sols 1- fou decisiu per a ser la clau de la Corporació Municipal

El dia 14 de juny, igual que a les anteriores eleccions de 1999, es formava la Corporació que duraria de 2003 a juny de 2007. Les eleccions s’havien celebrat el dia 25 de maig.

Van ser ser un total de 3.396 vots emesos (83,79%) de tots els votants. Hi hagué 657 abstencions (16,21%); 38 vots en blanc (1,12%) i 33 vots nul·ls (0,97%). Al PSOE el van votar 1.450 persones (43,12%) i obtingué 6 regidors. Al PP 818 persones (24,32%) i tingué 3 regidors; al Bloc 753 persones (22,39%) també amb 3 regidors, i UV va tindre 304 vots (9,04%) amb 1 regidor. 

La Corporació es va formar per 6 regidors del PSOE: José Diego Mulet -alcalde-, Vicent Font Leyda, Antonio Pedro Salva, Antonio José Signes Costa, Irene Signes Mengual i Miguel Soler Torres; 3 regidors del PP: Gabriel Feliu Pedro, Jesús Ángel Palacios Torres y Carolina Calles Gómez; 3 regidors del Bloc, Vicent Torres Monfort, Ángela Mestre Mulet i Maties Monfort Monfort, i 1 d’UV: Antonio Soler SignesSet regidors (6-PSOE i 1-UV) van formar la coalició del govern municipal front als 6 del PP i Bloc.

A la fotografia de Pons, l’alcalde de 2003 a 2007, JOSÉ DIEGO MULET.

FONT: www.elmundo.es. Arxiu Municipal, Ajuntament Gata.ELECCIONS 2011, 22 de maig: COM VEUEN LES LLISTES DE GATA ( III )

Resten 27 dies per a votar

Dia 20, dimecres sant, es publicava al BOP i a aquest blog les llistes a candidatures de Gata. En les dos jornades anteriors parlava de les persones que composen les candidatures del PP i del PSOE. Continua valent la qüestió que llançava. Com veuen vostés les llistes de Gata?. Farien vostés un pronòstic seriós dels regidors de cada candidatura?. Obria despúsahir la finestra dels comentaris per a que es diguera -amb número- els regidors que es creu treurà cada partit presentat a Gata. Cal recordar, una vegada més, que si hi ha alguna resposta absurda i fora de context, serà anul·lada automàticament.

S’inicia el compte enrerre des del blog del CRONISTA DE GATA. Fins el 20 de maig resten 27 dies. La jornada de reflexió serà el 21 de maig. Tenim entre mans, més bé entre tecles un sondeig de vot entre els gaters.

Hui vegem la tercera de les quatre llistes:

Tal com estan publicades al BOP, hui li toca al Bloc-Verds: Coalició Municipal Compromís.

Torna a ser candidat a l’alcaldia -i és la tercera legislatura- Maties Monfort Monfort. La número 2 també torna a repetir: Magda Mengual Morata (ara és regidora). És nou en política local el número 3 Joan Vicent Vallés Roselló, cap de Protecció Civil de la comarca i local. També  és nou i jove el número 4, Jaume Boronat Monfort (son pare va ser regidor). La número 5 l’ocupa una altra jove candidata Roser Soler Signes. L’exregidor Joan de Déu Fornés Pérez ocupa el lloc 6. És el número 7 un altre nou en política José Antonio Montaño Burguillo. La número 8 és l’actual regidora tercera del Bloc Josefa María Pedro Caselles.

Tanca la llista, al número 13, l’exregidor Jaume Leyda Arabí.

En resum, el BLOC presenta dos cares conegudes -1 i 2- i la resta fins el cinqué també joves i nous en política

(Demà els parlaré de l’últim partit que es presenta a Gata, Coalició Valenciana).

RECORDEN QUE PODEN SEGUIR COMENTANT I FENT ELS PRONÒSTICS A LA CORPORACIÓ LOCAL.ELECCIONS 2011, 22 de maig: COM VEUEN LES LLISTES DE GATA ? ( II )

Ja saben que el dia 20 publicava el BOP i jo també ho feia al blog del Cronista, les llistes a candidatures de Gata. Ahir parlava de les persones que composen la candidatura del PP. Continua valent la qüestió que llançava que, de moment, ja té dos respostes. Com veuen vostés les llistes de Gata?. Farien vostés un pronòstic seriós dels regidors de cada candidatura?. Obria ahir la finestra dels comentaris per a que es diguera -amb número- els regidors que es creu treurà cada partit presentat a Gata. Cal recordar, una vegada més, que si hi ha alguna resposta absurda i fora de context, serà anul·lada automàticament.

Així des del blog del CRONISTA DE GATA podré fer des d’ahir 20 al 20 de maig, just un mes, per allò del dia de reflexió -21 de maig- un sondeig de vot entre els gaters.

Hui vegem la segona de les quatre llistes:

Tal com estan publicades al BOP, hui li toca al Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE):

El que sigué alcalde en la transició, en una llegislatura al complet i en l’altra fins la moció de censura (1991-1997), Vicent Font Lleida,  i que després va ser diputat a la Diputació Provincial pel PSOE, torna a liderar el grup i és candidat a l’alcaldia de Gata, després de quatre anys sense estar a la Corporació. El número 2 és Vicente Gabriel Pineda Costa, advocat i nou a la llista. La número 3 és la jove Francisca María (Paca Mari) Andrada Mulet, nova. També ho és la número 4 i de la zona Gata Residencial  Angela Jade Dickinson. La número 5 l’ocupa una jove candidata ja presentada al 2007 al lloc onzé, Josefa María Mulet i Pedro. Son també nous els números 6 i 7, Yolanda Doménech Colón i Rafael José Plaza Caselles. Els números 8 i 9 l’ocupen els actuals regidors del grup Linda Patricia Redford i Antonio José Signes Costa.

Al número 11 de la llista va Ana Salvá Mulet, que ja va ser regidora en una anterior legislatura.

En resum, el PSOE presenta una cara coneguda -l’1- i la resta també nous, en els primers llocs fins el 7.

(Demà els parlaré d’un altre partit, el Bloc, que es presenta com a Bloc-Verds: Coalició Municipal Compromís).

RECORDEN QUE PODEN SEGUIR COMENTANT I FENT ELS PRONÒSTICS A LA CORPORACIÓ LOCAL.ELECCIONS 2011, 22 de maig: COM VEUEN LES LLISTES DE GATA ? ( I )

Ahir dia 20 publicava el BOP i jo també ho feia al blog del Cronista, les llistes a candidatures de Gata. Ara és l’hora de conéixer a les persones, als llocs. Com veuen vostés les llistes de Gata?. Farien vostés un pronòstic seriós dels regidors de cada candidatura?. Obric la finestra dels comentaris per a que marquen -amb número- els regidors que creuen treurà cada partit presentat a Gata. Cal recordar que si hi ha alguna resposta absurda i fora de context, serà anul·lada automàticament.

Així des del blog del CRONISTA DE GATA podrem fer des de hui al 20 de maig, per allò del dia de reflexió -21 de maig- un sondeig de vot entre els gaters.

Ara toca estudiar les llistes. Hui estudiarem la primera de les quatre:

Tal com estan publicades al BOP, començarem pel Partit Popular (PP):

L’actual alcaldessa Ana María Soler Oliver torna a ser candidata. Recorden que va ser regidora abans i que en aquesta legislatura (2007-2011) és alcaldessa (formen equip de govern els sis regidors del PP i el regidor d’UV). La número 2 és Maite Signes Caselles, que també està aquesta legislatura a l’equip de govern com a Primera Tinent d’Alcalde i regidora d’Urbanisme (gestió), Benestar Social, Sanitat, Educació i Turisme.

És nou el número 3 José Guillermo Cholbi Sart. També ho és la número 4 María Rosa Simó Pedrós (dona del regidor actual segon tinent d’alcalde Antonio Pons García). El número 5 l’ocupa un jove candidat nou, Juan Bernardo Pedrós Taléns. El número 6 és Dora Caselles Pedro, també nova en política. Ocupa el lloc 7 l’actual regidor d’esports i festes, Jesús Ángel Palacios Torres.

A la llista del 8 al 12 també tots són nous en política. Al número 13 va Luis Crespo Font, actual regidor de Joventut i Residents Estrangers.

En resum, el PP presenta dos cares conegudes -la 1 i la 2- i la resta tots nous, excepte el 7 i el 13.

(Demà els parlaré d’un altre partit, el PSOE).

     

 ELECCIONS 2011, 20 de maig: GATERS CANDIDATS A LES CORTS VALENCIANES.

20110421182858-pepebuc.jpg

També publica hui el DOCV les llistes de candidatures per Alacant, València i Castelló, dels candidats a diputats a les Corts Valencianes.

Per la província d’Alacant:

- La candidatura setena COALICIÓ COMPROMÍS presenta al lloc 12 a JOSEPA CHORRO MONSERRAT.

-La candidatura dotzena COALICIÓ VALENCIANA té molts gaters a la llista: És segón JOSÉ SIGNES FERRER; quarta JOSEFA GRIMALT GINESTAR; cinqué, VICENTE JOSÉ REIG MULET; sisé, ANTONIO ALEMANY DIEGO; seté, VICENTE PONS MONFORT; vuité, ÁNGELA MESTRE CHAVELI; desé, DAVID SIGNES PÉREZ; dotzé: PABLO FORNÉS ROSELLÓ; quinzé, MARÍA VICENTA FORNÉS MULET; lloc dinou, JOSEFA DIEGO SERRIÓ i lloc 22, JOSÉ MARÍA BORONAT SOLER.

A la fotografia, José Signes Ferrer.

FONT: DOCV, 20-4-2011. Foto: Pàgina oficial de l’Ajuntament.

 ELECCIONS 2011, 22 de maig: GATERS A LES LLISTES DE LA COMARCA.

20110421183347-pepachorro.jpg

La gatera JOSEPA CHORRO MONSERRAT va la segona a la llista de Bloc-Centristes de Xàbia. Torna a presentar-se.

Es publiquen hui 20 d’abril les llistes electorals de les candidatures. En els 33 municipis de la comarca i les tres entitats locals menors concurrixen nombroses persones. A la comarca també hi ha gaters presentats a les llistes. He repassat les llistes i he trobat alguns candidats. Són aquests:
A Atzúvia, el partit Iniciativa per l’Atzúvia i Forna (IAF) presenta en el
lloc sisé a ROSA ROSA MARÍA PONS MULET.
A Benigembla, el PSOE presenta en el lloc seté a MARÍA SIGNES DIEGO.
A Xàbia, la formació Bloc-Centristes-de Xàbia: Coalició Municipal Compromís presenta en el segon lloc de la llista a JOSEPA CHORRO MONSERRAT, que ja ha estat de regidora a aquesta legislatura.
A Ondara, la llista del PP porta al lloc 13 a FRANCISCO JUAN COSTA SOLER.

A la fotografia JOSEPA CHORRO MONSERRAT.

FONT: BOP, 20-4-2011. Foto extreta de http://www.xabiaaldia.com.ELECCIONS LOCALS 2011, 22 maig: EL BOP PUBLICA LES LLISTES DE LES QUATRE CANDIDATURES DE GATA.

20110421184804-candidats.jpg

Ana María Soler Oliver (PP); Vicent Font i Leyda (PSOE); Maties Monfort Monfort (Bloc) i José Signes Ferrer (CV), com ja vaig avançar dies abans, són els quatre caps de llistes a Gata.

Tornen a repetir tres primers PP, Bloc i CV) i es nou Vicent Font, amb respecte a les eleccions de 2007, no en política local.

Cares noves al tercer lloc del PP, al segon del PSOE i al tercer del Bloc.

Hui dimecres 20 d’abril de 2011 s’han publicat al BOP les llistes. Aquestes són les candidatures que es presenten a Gata, per a les
votacions del 22 de maig:

(Amb una R figuren els/les actuals regidors/es de la Corporació Municipal)

PARTIT POPULAR (PP):

1.- ANA MARÍA SOLER OLIVER (R); 2.- MARÍA TERESA SIGNES CASELLES (R); 3.- JOSÉ GUILLERMO CHOLBI SART; 4.- MARÍA ROSA SIMÓ PEDRÓS; 5.- JUAN BERNARDO PEDRÓS TALÉNS; 6.- SALVADORA CASELLES PEDRO; 7.- JESUS ÁNGEL PALACIOS TORRES (R); 8.- ROSA FEMENÍA ROSELLÓ; 9.- ROSA GUILLEM COMPANY SEGURA DOMÉNECH; 10.- JOHANNES PETER JOZEF HUEBER; 11.- VICENTE JOSÉ GRIMALT
BOLUFER; 12.- Mª MAGDALENA GÓNGORA VILLARUBIA; 13.- LUIS CRESPO FONT (R).

Suplent: 1.- CONSTANTIN DIRK WILLEM FARMACHE.

PARTIT SOCIALISTA OBRER ESPANYOL (PSOE):

1.- VICENT FONT LEYDA; 2.- VICENTE GABRIEL PINEDA COSTA; 3.- FRANCISCA MARÍA ANDRADA MULET; 4.- ANGELA JADE DICKINSON; 5.- JOSEFA MARÍA MULET I PEDRO; 6.- YOLANDA DOMÉNECH COLÓN; 7.- RAFAEL JOSÉ PLAZA CASELLES; 8.- LINDA PATRICIA REDFORD (R); 9.- ANTONIO JOSÉ SIGNES COSTA (R); 10.- JOSÉ LUIS CASELLES SIGNES; 11.- ANA SALVÁ MULET; 12.- SALVADOR PERELLÓ FORNÉS;
13.- JESÚS ANTONIO GABRIEL GARCÍA SOLER.

Suplents: 1.- MIGUEL SOLER TORRES; 2.- MARÍA ENCARNACIÓN SIGNES ANDRADA; 3.- JOSÉ GINESTAR DIEGO.

BLOC-VERDS:COALICIÓ MUNICIPAL COMPROMÍS:

1.- MATÍAS MONFORT MONFORT (R). 2.- MAGDALENA EUGENIA MENGUAL MORATA (R). 3.- JOAN VICENT VALLÉS ROSELLÓ. 4.- JAUME BORONAT MONFORT. 5.- ROSER SOLER SIGNES. 6.- JOAN DE DÉU FORNÉS PEREZ. 7.- JOSÉ ANTONIO MONTAÑO BURGUILLO. 8.- JOSEFA MARÍA PEDRO CASELLES (R). 9.- MARÍA JOSEFA MONFORT CASELLES.
10.- JOSEFA BORONAT PEDRÓS. 11.- ROSA SALVÀ OLIVER. 12.- JUAN ARABÍ SIGNES. 13.- JAUME LEYDA ARABÍ.

Suplent: 1.- JOSEP ONOFRE ARABÍ SIGNES.

COALICIÓ VALENCIANA (CV)

1.- JOSE SIGNES FERRER (C); 2.- JOSE MARÍA BORONAT SOLER; 3.- JOSEFA DIEGO SERRIÓ; 4.- MARÍA VICENTA FORNÉS MULET; 5.- RAQUEL DIEGO BOLUFER; 6.- PABLO FORNÉS ROSELLÓ; 7.- ÁNGELA MESTRE CHAVELI; 8.- JOSEFA GRIMALT GINESTAR; 9.- VICENTE PONS MONFORT; 10.- ANTONIO ALEMANY DIEGO; 11.- ROSARIO RONDA SALA; 12.- VICENTE JOSE REIG MULET; 13.- FRANCISCO GRIMALT DIEGO.

Suplent:
1.- DAVID SIGNES PÉREZ.

Al muntatge fotogràfic els quatre candidats a l’alcaldia de Gata (Eleccions 2011). 

FONT: BOP. 20-4-2011. Fotos muntatge: Pàgina oficial de l’Ajuntament i www.dip-alicante.es.  HISTÒRIA DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES A GATA: 1979-2011 ( VI )

20110419230934-copia-de-feliualcalde.jpg

1999:

Van governar en coalició PP -4 regidors-, Bloc -2 regidors- i UV -1 regidor-, sent l’alcalde GABRIEL FELIU PEDRO (PP).

El dia 14 de juny es formava la Corporació que duraria de 1999 a 2003. Les eleccions s’havien celebrat el dia 13 de maig de 1999 i es va votar al Parlament Europeu, a les Autonòmiques i a les Locals.

Van ser un total de 3.238 vots vàlids per a les candidatures. El 43,3 % -1.401 vots els tingué el PSOE; el 31,6 % -1.023 vots- els tingué el PP; el 17 % -579 vots- el Bloc, i el 7,3 % -235 vots- la formació de UV. 

La Corporació de Gata es va formar per 4 regidors del PP: Gabriel Feliu Pedro, Luis Olcina Reig, Jaume Signes Borrell i Diego Masutier Cervantes; 1 regidor de UV, Antonio Soler Signes; 2 del Bloc, Vicent Torres Monfort i Paca Pedro Salvá, i 6 del PSOE: Vicent Font Leyda, Josep Miquel Torres Oliver, Paco Signes Grimalt, Ana Salvá Mulet, Miguel Soler Torres i Salvador Mulet SolerSet regidors (4-PP; 1-UV, i 2-Bloc) van formar la coalició del govern municipal front als 6 del PSOE.

A la fotografia de Pons, l’alcalde de 1999 a 2003, GABRIEL FELIU PEDRO.

FONT: Diputació d’Alacant. Presidència. Unitat de Documentació / Datos electorals, Diputació. Arxiu Municipal, Ajuntament Gata.

 

 ELECCIONS 22-5-2011: DEMÀ ES TANCA EL TEMPS DE LA PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES.

En un anterior article posava tots els períodes principals del procés electoral. Demà dilluns sant dia 18 conclou la presentació de candidatures i per tant els partits i coal·licions podran presentar les seues candidatures per a les eleccions autonòmiques i municipals fins a les dotze de la nit. Eixes candidatures es proclamaran el dia 25 d’abril.

Ja es diu quins seran els caps de llista dels quatre partits que es presenten a Gata. Es barallen també alguns noms nous per als primers llocs de cada candidatura. Però no hi ha res oficiós i menys oficial. Així com altres pobles han proclamat els seus candidats, a Gata tot es diu pel carrer i res més...

Els primers llocs són els mateixos per al PP, Bloc i CV. ANA MARÍA SOLER, actual alcaldessa repetix per al PP; MATIES MONFORT també per al Bloc i PEPE SIGNES per a CV. El nou candidat (no en política local, sinó respecte a la candidatura anterior) és VICENT FONT del PSOE.

Ja sabrem més en el pròxims dies...

 HISTÒRIA DE LES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES A GATA (1979-2011) ( V )

20110416194335-copia-de-image0-24.jpg

1995:

A la fotografia, la Corporació Municipal eixida de les eleccions de 1995. D’esquerra a dreta: Gabriel Feliu (PP); Adolfo Signes (PP); Aurelio Signes (PP); Luis Olcina (PP); Jaume Costa (UPV-BN); Joan de Déu Fornés (UPV-BN); Jaume Boronat (UPV-BN); l’alcalde VICENT FONT LEYDA (PSOE); el secretari de la Corporació Vicente Hernández; María Jesús Salvá (PSOE); María Vicenta Pedro (PSOE); Paco Signes (PSOE); Salvador Mulet (PSOE) i el malograt Pepe Diego (+) (PSOE).  

Torna a guanyar el PSOE i té 6 regidors.

Dos alcaldes en la legislatura. VICENT FONT LEYDA (PSOE) torna a repetir. Una moció de censura l’aparta de l’alcaldia i entra GABRIEL FELIU PEDRO (PP).

No obté regidors Unió Valenciana.

Continue amb la sèrie de les eleccions democràtiques. En aquests capítols que venen no posaré ja els regidors d’aquelles corporacions, donat que ja estem en la recta final cap a les eleccions d’enguany, que com tots saben seran el 22 de maig. Totes les llistes les sabren dilluns dia 18, ja que es publicaran dilluns al BOP d’Alacant. FARÉ UN ESPECIAL EIXE DIA, Dilluns Sant.

Aquest cinqué capítol s’ocupa de les votacions de 1995 que van ser el dia 28 de maig d’eixe any. El cens que contava Gata, de una població de dret de 5.058 habitants, era de 3.979 persones, de les quals van votar 3.386 persones (85,1%). L’abstenció sigué de 593 persones (14,9%). Hi havia 5 taules electorals.

Hi hagué 3.369 vots vàlids. 3.335 d’ells a les candidatures presentades (98,99%), 34 en blanc (1,01%) i 17 nul·ls (0,50%).

Els vots emesos a les candidatures es van distribuir així:

Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), 1.339 vots (40,15%). Li corresponen 6 regidors. Partit Popular (PP), 1.080 vots (32,38%). Li corresponen 4 regidors. UPV-Bloc Nacionalista (UPV-BN) 748 vots (22,43%). Li corresponen 3 regidors. Unió Valenciana-Independents-Centristes (UV-CCV) 168 vots (5,04). No obté representació municipal a la Corporació.

Va resultar alcalde per ser la llista més votada, obteniny majoria relativa VICENT FONT LEYDA (PSOE), que repetia.

La legislatura 37 del segle XX, cinqué ajuntament democràtic va ser convulsa a Gata. De 1995-1999 hi hagué dos alcaldes. Primer com he dit Vicent Font Leyda (PSOE). Després el substituí per moció de censura Gabriel Feliu Pedro.

FONTS: Argos. Presidència de la Generalitat. Àrea d’Anàlisi, Estudis i Documentació i INE. 

 HISTÒRIA DE LES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES A GATA (1979-2011) ( IV )

20110412145230-copia-de-vfontalcal1992.jpg

1991:

Alcalde per llista més votada VICENT FONT LEYDA (PSOE)

UPV fa govern amb PSOE fins 12 de març de 1992, data en què es trenca el pacte.

Empaten a quatre regidors PSOE, UPV i PP. UV en té sols 1.

La quarta part dels capítols que estic publicant de la Història de les eleccions democràtiques a Gata correspon a les que es van celebrar el 26 de maig de 1991.

El cens de Gata el formaven 3.816 persones, dels quals van votar 3.150 (un 82,5 %). Per tant l’abstenció va ser de 666 persones (17,5 %). La població de dret estava xifrada en 5.096 habitants.

Hi hagué un total de 5 taules electorals. La validesa dels vots va ser la següent: 3.133 vots vàlids es van distribuir 3.122 a candidatures (99,3 %); 21 en blanc (0,7 %) i 17 nul·ls (0,54 %).

El Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) va ser el guanyador en vots aquestes elecciones amb 1.067 (34,29 %). Aquests vots li van donar 4 regidors. La formació política de UPV va tindre 904 vots (28,85 %) i també obtingué 4 regidors. El Partit Popular (PP) va obtindre 879 vots (28,06 %) i també va traure 4 regidors. Finalment, Unió Valenciana (UV) amb 262 vots (8,36 %) va traure 1 regidor.

Va resultar ser alcalde per llista més votada VICENT FONT LEYDA (PSOE).

La legislatura 36 del segle XX fou la del IV Ajuntament democràtic. Va començar el 15 de juny i va acabar l’any 1995.

A lés de l’alcalde Font, sigué Primer Tinent Alcalde: Jaume Costa i Caselles (Unitat del Poble Valencia). El 12/3/1992 dimiteix de les seues delegacions, amb els restants membres del seu partit. El substituí en el càrrec el malograt José Diego Mulet -PSOE-Independent-).

Segon Tinent Alcalde: José Diego Mulet (Partit Socialista Obrer Espanyol-Independent). Fins que ocupa el càrrec de Primer Tinent Alcalde –12/3/1992-, passant a ocupar aquest càrrec Aurelio Signes Martínez –Partit Popular-.

Tercer Tinent Alcalde: Aurelio Signes Martínez (Partit Popular). Fins que passa a ocupar el càrrec de segon tinent alcalde –12/3/1992, passant a ocupar aquest, Adolfo Signes Cervera -Partit Popular-.

La resta de regidors eren: Salvador Mulet Soler (Partit Socialista Obrer Espanyol), Vicente Soler Costa (Partit Socialista Obrer Espanyol-Independent), Jaume Leyda i Arabí (Unitat del Poble Valencià), Vicente Grimalt Monfort (Unitat del Poble Valencià), Vicent Fornés i Pérez (Unitat del Poble Valencia), Rosario Noguera Costa -quarta dona regidora al segle XX a Gata- (Partit Popular), Ana María Soler Oliver (Partit Popular) i Antonio Soler Signes (Unió Valenciana).

A la fotografia l’alcalde Vicent Font en una imatge de Pons de 1992, per al programa de festes d’eixe any. 

FONTS: Argos. Presidència de la Generalitat. Àrea d’Anàlisi, Estudis i Documentació. Arxiu Municipal. Ajuntament, Gata.HISTÒRIA DE LES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES A GATA (1979-2011) ( III )

20110409182349-copia-2-de-fas2.jpg

1987: 10 de juny.

AP té set regidors, majoria absoluta.

Dia de votacions i de comunions.

A la campanya electoral va tocar el "gordo" a la Banda (25-5-1987)

Alta participació de votants: 82,07 %.

Torna a repetir d’alcalde EDUARDO ADOLFO MULET SALVÁ.

L’article de hui, el tercer de la sèrie, està dedicat a les eleccions municipals de 1987, que es van celebrar diumenge 10 de maig, coincidint amb les Comunions a Gata. Com a anècdota, el 25 de maig, en plena campanya electoral, a Gata li va tocar la Grossa, era a la Banda Unió Musical i el sorteig especial de Creu Roja es va fer dilluns.

Tornant al dia de les votacions:

El cens electoral es composava de 3.932 persones (la població de dret de Gata era de 5.157 habitants). Hi havia un total de 5 taules per a votar. La participació va ser alta. Van votar 3.227 persones (82,07 %).

Els vots a candidatures van ser 3.192 (98,07% de 3.227). Les abstencions van ser 666 (17,93%); els vots nul·ls 35 (1,08%) i els vots en blanc 32 (1,00%).

Els vots emesos a les candidatures presentades en les eleccions municipals de 1983 van ser els següents:

AP: Federació de Partits d’Aliança Popular: 1.687 vots (52,85 %): 7 regidors.

IU-UPV: Coalició Esquerra Unida-Unitat del Poble Valencià:  774 vots   (24,25 %): 3 regidors.

PSOE: Partit Socialista Obrer Espanyol: 699 vots (21,90 %): 3 regidors.

El 29 de juny de 1987 dia de Sant Pere fou elegit alcalde per majoria absoluta (7 per 6) EDUARDO ADOLFO MULET SALVÁ, que repetia.

La legislatura 35 del segle XX, que fou el III Ajuntament democràtic va durar del 29 de juny de 1987 al 14 de juny de 1991.

A més de l’alcalde ja dit, era Primer Tinent Alcalde: Antonio Soler Signes (L’1 de gener de 1990 dimiteix d’Aliança Popular –Independent- i de Primer Tinent Alcalde, així com de regidor de Cultura i Educació, a l’igual que de portaveu del PP).

Segon Tinent Alcalde: Francisco Pedro Mulet (Aliança Popular, després Partit Popular). Tercer Tinent Alcalde: Aurelio Signes Martínez (Aliança Popular, després Partit Popular –Independent-). Quart Tinent Alcalde: Ana María Soler Oliver (Aliança Popular, després Partit Popular –Independent- ).

Completaven la Corporació: Vicente Ferrer Vives (Aliança Popular, després Partit Popular), Calixto Francisco Buigues Bas (Aliança Popular, després Partit Popular –Independent- ), Jaume Costa i Caselles (Unitat del Poble Valencià), Vicent Fornés i Pérez (Unitat del Poble Valencià), José Vives Arabí (Partit Comunista d’Espanya del País Valencià),  Vicente Font Leyda (Partit Socialista Obrer Espanyol), Salvador Mulet Soler (Partit Socialista Obrer Espanyol ) i Ángel Navalmoral del Olmo (Partit Socialista Obrer Espanyol).

A la fotografia l’alcalde Eduardo Adolfo Mulet Salvá rebent una placa de l’Exèrcit de Terra, per ser Gata seu del dia de les FAS.

FONTS: Arxiu Municipal, Ajuntament de Gata. INE.HISTÒRIA DE LES ELECCIONS DEMOCRÀTIQUES A GATA (1979-2011) ( II )

20110405234013-image0-169.jpg

ELECCIONS DE MAIG DE 1983

Majoria absoluta per a AP, amb 9 regidors de 13.

Augmenta de 11 a 13 regidors la Corporació Municipal de Gata.

 És alcalde EDUARDO ADOLFO MULET SALVÁ, que venia de ser interí al govern local, per la mort de Juan Bautista Pons Leyda.

Alta participació en les votacions.

Quan es van celebrar les segones eleccions locals o municipals de la democràcia?. El dia 8 de maig de 1983.

Quin cens hi havia a Gata?. El cens es xifrava en 3.814 persones. Els votants van ser 3.179, que representà el 83,4 per cent, una xifra de participació alta. 635 persones es van abstendre (el 16,6 per cent). Hi hagué un total de 3.172 vots vàlids, dels quals van votar a les candidatures presentades 3.129 (98,6 %), en blanc 7 i nul·ls 43.

Com es va votar a les candidatures?.

La coalició formada per AP-PDP-UL-UV tingué 1.943 vots (62,10 %), representant 9 regidors, majoria absoluta, ja que eren 13.

La candidatura de UPV tingué 801 vots (25,60 %), que suposà 3 regidors.

El Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) obtingué 243 vots (7,77 %), el que suposà 1 regidor.

La candidatura formada pel Partit Comunista d’Espanya i Partit Comunista del País Valencià (PCE-PCPV) no tingué representació a la corporació municipal de Gata, al obtindre 142 vots (4,54 %).

I quins van ser els tretze regidors que van formar la Corporació Local, al període 1983-1987?.

La legislatura 34 del segle XX, segon ajuntament democràtic va transcorre del 23 de maig de 1983 al 28 de juny de 1987. A partir d’aquesta legislatura per l’augment de població a Gata passaven a correspondre-li 13 regidors per 11 d’abans.

Va resultar elegit alcalde EDUARDO ADOLFO MULET SALVÁ (Aliança Popular).

El Primer Tinent Alcalde era FRANCISCO MULET SALVÁ, del mateix partit. El segon, VICENTE FERRER VIVES ("Porró") també del mateix partit. El tercer, ROSA MARÍA SALVÁ BOLUFER (Aquesta va ser la segona dona regidora del segle XX).

El Quart Tinent Alcalde fou JAUME COSTA I CASELLES (Unitat del Poble Valencià -UPV-. En data 21 de maig de 1985 va ser substituit com a quart tinent per Miguel Torres Feliu (PSOE).

La resta de regidors elegits van ser: CALIXTO BUIGUES BAS (Aliança Popular); ERNESTO COLOMA ARABÍ (Aliança Popular); JERÓNIMO PEDRO VIVES (Aliança Popular); ANA MARÍA SOLER OLIVER (Aliança Popular) -Tercera dona regidora del segle XX i actualment primera alcaldessa de la història de Gata i del segle XXI-; JOSÉ SIMÓ MULET (Aliança Popular); JAUME LEYDA ARABÍ (Unitat del Poble Valencià); VICENT FORNÉS I PÉREZ (Unitat del Poble Valencià) i MIGUEL TORRES FELIU (PSOE. Regidor normal fins que es nomenat -com ja he dit- Quart Tinent Alcalde-). 

A la fotografia: L’alcalde d’aquesta legislatura Eduardo Adolfo Mulet Salvá (AP).

FONTS: Arxiu Municipal, Ajuntament de Gata i Argos (Presidència de la Generalitat. Àrea d’anàlisi, Estudis i Documentació).HUI PUBLICA EL BOP LES MESES ELECTORALS.

L’Administració Electoral per mig de l’INE, Oficina del Cens Electoral d’Alacant publica hui dilluns dia 4 d’abril l’anunci de la relació de seccions, meses i locals electorals classificats per municipi, districte, secció i mesa.

Pel que respecte a Gata estan totes concentrades, com ja es coneix, al Col·legi Santíssim Crist, Grup Escolar 37.

Hi ha dos districtes. El primer té tres seccions i el segon dos. La primera secció del primer districte té la Mesa A (lletres A a la L) i la Mesa B (lletres M a Z), la segona Mesa Única (lletres A a la Z) i la tercera Mesa Única (lletres A a la Z). La segona secció té cada una té dos meses A (lletres A a M) i B (lletres N a Z).

 HISTORIA DE LES ELECCIONS MUNICIPALS DEMOCRÀTIQUES A GATA (1979-2011) ( I )

20110403165555-copia-de-image0-41.jpg

PRIMER CAPÍTOL: 1979.

Hui 3 d’abril fa 32 anys d’aquelles primeres eleccions democràtiques, l’any 1979.

Comence hui una sèrie de reportatges dedicats a recordar aquelles eleccions democràtiques, vuit en total, que ens han portat fins a l’actualitat als gaters.

Sabieu que les primeres eleccions democràtiques es van celebrar just tal dia com hui, el diumenge 3 d’abril de 1979?.

Sabieu que hem passat per vuit legislatures democràtiques i la d’enguany, del 22 de maig serà la que fa nou?.

Sabieu quan vam votar els gaters per a les eleccions municipals?.
Aquestes són les dates en les quals hem anat a votar els gaters, després de ser aprovada la Constitució Espanyola el 6 de desembre de 1978:

3 d’abril de 1979; 8 de maig de 1983; 10 de maig de 1987; 26 de maig de 1991; 28 de maig de 1995; 13 de juny de 1999; 25 de maig de 2003 i 27 de maig de 2007.

Sempre hem votat al mateix lloc?

No. Recordeu quan es votava no sols al col.legi. Abans les taules electorals també estaven al carrer la Bassa, a l’Ajuntament i a Ca Pepito "Galleta" (Plaça Nova).

Coneixeu tots els alcaldes democràtics de Gata en aquestes vuit legislatures?:

 De 1979 a 1983 foren dos: JUAN BAUTISTA PONS LEYDA (CD) i EDUARD ADOLF MULET SALVÁ (AP i CP). A la mort del primer li succeí el segon.
De 1983 a 1987 (CP) i de 1987 a 1991 (CP-PP) per dos legislatures consecutives fou alcalde EDUARDO ADOLFO MULET SALVÁ.
De 1991 a 1995 fou alcalde VICENTE FONT LEYDA (PSPV-PSOE).
De 1995 a 1999 Gata va passar per una moció de censura. De 1995 a 1997 va governar VICENTE FONT LEYDA (PSPV-PSOE) i de 1997 a 1999 GABRIEL FELIU PEDRO (1997-1999).
De 1999 a 2003 va ser alcalde GABRIEL FELIU PEDRO (PP).
De 2003 a 2007 fou alcalde JOSÉ DIEGO MULET (PSPV-PSOE).
L’última legislatura de 2007 a 2011 ha estat la primera i única fins ara alcaldessa de Gata ANA MARÍA SOLER OLIVER (PP).

Però anem a aquelles primeres votacions de Gata. Com he dit abans es van fer el 3 d’abril de 1979. El 19 d’abril de 1979 prenia possessió l’alcalde JUAN BAUTISTA PONS LEYDA.

 A les eleccions municipals de 1979 el cens electoral era de 3.827. Van votar a candidatures 3.016 persones. Hi hagué 763 abstencions, 3 vots en blanc i 45 vots nul·ls. 

Quins van ser els vots emesos a les candidatures presentades a les eleccions municipals de 1979?.

AP: Federació de Partits d’Aliança Popular: 1.237 vots (41%): 6 regidors.

IU: Esquerra Unida: 492 vots (16,3%): 2 regidors.

CDS: Centre Democràtic i Social: 498 votos (16,5%): 2 regidors.

C.I.: Candidatura Independient: 789 vots (26,2%): 3 regidors.

Quins regidors van formar part d’aquell primer ajuntament democràtic, a la legislatura 33 del segle XX: 19 abril de 1979 a 22 maig de 1983?.

Alcalde:  JUAN BAUTISTA PONS LEYDA ( Centre Democràtic. Mor i és substituit pel Primer Tinent Alcalde).      

Primer Tinent Alcalde: EDUARDO ADOLFO MULET SALVÁ (Centre Democràtic. Fins ocupar el lloc d’Alcalde sustitut per defunció de l’anterior).

Segon Tinent Alcalde: GABRIEL FELIU PEDRO (Unió de Centre Democràtic).

Tercer Tinent Alcalde: FRANCISCO PEDRO MULET (Centre Democràtic).

Quart Tinent Alcalde: VICENTE FONT LEYDA (Coalició Independent).

Regidors: CARLOS MULET GRIMALT (Partit Comunista del País Valencià). Dimiteix del seu càrrec el 13/1/1981 i ocupa el seu lloc MIGUEL SOLER TORRES, el dia 3/2/1981). JERÓNIMO PEDRO VIVES (Centre Democràtic). ANTONIO GARCÍA MARTÍ (Centre Democràtic). ANTONIO SIGNES DIEGO (Centre Democràtic). SALVADOR MULET SOLER (Coalició Independent). VICENTE JUAN PEDRÓS PUIGCERVER (Coalició Independent). JOSÉ GERÓNIMO PEDRO SALVÁ (Partit Comunista del País Valencia). Dimiteix del seu càrrec el 13/1/1981 i ocupa el seu lloc DOMINGO SOLER SIGNES el dia 3/2/1981). ANTONIO SOLER LLÁCER (Unió de Centre Democràtic).

Coneixem més la persona del primer alcalde de les eleccions municipals democràtiques.

JUAN BAUTISTA PONS LEYDA va ser alcalde sols del 19 d’abril de 1979 al 19 de novembre de 1980. Va nèixer en 1921 i va morir a València d’una greu enfermetat el 19-11-1980. Industrial del ram del moble. Conegut popularment com “Juanito l´Estanquer” tenia 59 anys a la seua mort.

Presentà la seua candidatura a l’alcaldia pel partit de CD, obtenint 8 vots. El nou Ajuntament es constituí al ser elegits els regidors després de les eleccions municipals del 3 d’abril de 1979.

Al morir exercint el seu càrrec, en sessió extraòrdinaria, en l’orde del dia i a proposta de la Presidència suplent -Eduardo Adolfo Mulet Salvá-, “se hace constar en acta el más sentido pésame por el fallecimiento de nuestro Alcalde...y se comunique a sus familiares más allegados el profundo dolor que dicho óbito ha causado en esta Corporación Municipal”. Ocupà el seu càrrec interinament, el tinent alcalde Eduardo Adolfo Mulet Salvá.

A la fotografia, el primer alcalde eixit de les primeres eleccions, en 1979, Juan Bautista Pons Leyda.

FONTS: I.N.E. (Institut Nacional d’Estadística) i Arxiu Municipal.Archivos

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris