Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PRE-FESTES, GATA: ES PREPAREN INTENSAMENT LES FESTES PATRONALS 2019. A una setmana. Alguns canvis, algunes novetats. 26/7 a 6/8

PRE-FESTES, GATA: ES PREPAREN INTENSAMENT LES FESTES PATRONALS 2019. A una setmana. Alguns canvis, algunes novetats. 26/7 a 6/8

La Comissió de Festes patronals 2019 ha preparat un complet programa de festes que començarà en una setmana. Just divendres 26, dia de Santa Anna, serà la Baixada del patró el Santíssim Crist del Calvari, des de l’ermita a l’església. Dissabte 27 estarà dedicat a la pilota i al festival. Matí d’entrà de la murta i de la novedosa partida de pilota a raspall al carrer Constitució a càrrec de les xiques de la Selecció Femenina Valenciana. Migdia (13.30 hores) de pregó de festes a càrrec dels escriptors gaters Carles Mulet i Josep Dkaidek i els quintos 2019. Per la vesprada, partida a llargues al carrer La Bassa per grans pelotaris. Per la nit, el tradicional Festival amb presentació de festers/festeres infantils i majors i la Comissió.

Diumenge 28 es el dia de les inauguracions. Primer dels dos dies sols que faran bous pel matí. La típica entrà de les 8 i vaquetes. A les 13 hores començarà el novedós programa de "Bous a banda", que ve a suplir els bous de migdia. A les 18.30 hores s’inaugurarà la plaça de bous a l’antic camp de futbol i a les 22 hores, les barraques a la Plaça Nova i a les 2 hores, primera nit de vaques. Dilluns 29, altra novetat: la gran "Camionà" i altres artefactes, desfilada que serà a les 20 hores. Això obligarà a que els bous es facen a les 19 hores.

Dimarts 30, Nit de paelles. Dimecres 31, dia del xiquet. A les 2 de la nit, segona nit de vaques. Dia 1 d’agost és el dia del rally (6 vesprada) i del correfoc (preparat per "Coet i Corda" de Pedreguer i lloc novedós: de la Plaça del Vicari a l’Era de Boronat. Dia 2 d’agost és el dia del bou. Lògicament, bous a migdia (12.30 hores) vesprada amb entrà (19 h.) i matinada (2 h.). Dia 3 dissabte és el dia de les quintades. No hi haurà vaquetes. A les 18.30 hores, festa de l’aigua. Diumenge 4 és el dia de les carrosses. Dia 5, dilluns: dia dels Majors, l’Ofrena de flors i la cordà. Finalment, dia 6 dimarts: festa major en honor al Santíssim Crist del Calvari. Missa solemne a les 12 hores; processó de pujada de l’església a l’ermita acompanyany al Crist i castell de focs artificials.

FONT: Fotos Comissió de festes 2019.

0 comentarios