Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EN LA MATINADA DEL 8 AL 9 DE MARÇ REPARACIÓ DEL PONT DE LA VIA SOBRE LA N-332. Es canviarà la plataforma vella per una nova i s’acondicionarà tot el pont. Tall de la carretera de les 23 hores del 8 a les 6 hores del 9. Rutes alternatives

EN LA MATINADA DEL 8 AL 9 DE MARÇ REPARACIÓ DEL PONT DE LA VIA SOBRE LA N-332. Es canviarà la plataforma vella per una nova i s’acondicionarà tot el pont. Tall de la carretera de les 23 hores del 8 a les 6 hores del 9. Rutes alternatives

Molts heu vist que el centenari pont metàl·lic de la via del tren sobre la carretera Nacional 332 i voltants està sofrint una transformació. Els operaris estan preparant el canvi de la vella estructura metàl·lica a una plataforma nova. La part més dificultosa i espectacular es produirà en la matinada del dijous dia 8, és a dir de demà, fins el divendres 9, de les 23 hores del 8 a les 6 hores del 9. La N-332 quedarà completament tallada i s’han habilitat rutes alternatives, per als que vulguen anar cap a Teulada o de Teulada cap a Gata i Ondara a eixes hores. Es podrà anar per la A-7, eixides de Benissa a Ondara, o per les rutes de Teulada a Poble Nou de Benitatxell, Xàbia cap a Gata o al revés.

Una grua de gran tonage retirarà la vella estructura i col·locarà el nou tauler. Per això, és precís que es pose al mig la carretera, perque no és possible a cap lloc més. S’ha buscat les hores de menys trànsit per la carrtera, al ser una nacional.

El pont, que té una llargària d’uns 16 metres es va construir fa 104 anys, en 1914, com a continuació del gran viaducte de pedra sobre el riu que queda just al costat. Segons informava el diari digital Marina Plaza, la plataforma antiga serà, de moment, depositada a un lloc convenient. FGV ja ha alcançalt un acord amb l’ajuntament de Gata de Gorgos per a cedir aquesta infraestructura al municipi i ja es determinarà la seua ubicació definitiva.

Recordar que el montant de treball en els tres ponts metàl·lics del traçat, el de la Vila, el de l’inici de la Garganta a Teulada i el de Gata, tenen un pressupost de 1.779.282 euros, dins de les actuacions i inversions de la xarxa de la FGV a Alicante, que porta a terme la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Per a completar la informació, podeu llegir al diari digital Marina Plaza la informació: "FGV repara el puente centenario del TRAM sobre la N-332 en Gata". Al subtítol: "Los trabajos, incluidos en el proyecto de modernización y renovación de la Línea 9, obligarán a cortar la carretera nacional en la noche del jueves al viernes". PUNXEU ACÍ.

Finalment ressenyar que l'Ajuntament de Gata publicava en el seu facebook que una altra ruta alternativa podria ser el camí de les Comes, per als desviaments locals, ja que des de dins del poble es pot accedir al camí per davant de l'antic camp de tir, enfront de l'Ecoparc, i baixar fins la N-332, a l'altra part del pont de la carretera sobre el riu Gorgos.

Foto presa hui per la vesprada, en les últimes hores de la vella estructura, després de 104 anys d’existència.

FONTS: Informació Ajuntament de Gata // FGV // Foto interior de l’article, Marina Plaza, 7-3-2018.

0 comentarios