PEDRO MARTÍNEZ GONZÁLEZ GUANYA LA MARATÓ DE MUNTANYA DE GATA. LA MITJA, FRAN DE LA CRUZ JORDÁ

El corredor PEDRO MARTÍNEZ GONZÁLEZ de l’equip Sports Colau Trail va ser el guanyador absolut de la XII Marató per Muntanya Marina Alta, que va tindre eixida i meta a la Plaça Nova de Gata. Martínez va fer un temps de 4 hores, 28 minuts i 20 segons al recorrer en eixe temps els 42 kilòmetres de recorregut. ROBERTO LÓPEZ MOLINA i XIMO PELLICER LLOPIS van entrar segon i tercer a meta. El primer de la comarca va quedar en quarta posició i va ser RAFA ABBOTT del C.M. La Faixa, mentre que el primer local va ser RAÚL AGULLES, amb l’equip C.M. La Faixa, que va entrar el 15é fent un temps de 5 hores, 37 minuts i 10 segons.

El primer del Grup Espeleològic Gatense, equip organitzador de la veterana prova des del seu arranc,va ser FRAN MONFORT OLIVER, que va quedar 29é fent 6 hores, 21 minuts i 14 segons. La primera dona de les sis que disputaven esta dura carrera en entrar a meta va ser MARÍA JIMÉNEZ MONTAÑÉS del Club Hockey Alcalá, que va ser la 32ena amb 6 hores, 25 minuts i 28 segons.

Un total de 70 corredors dels 92 inscrits en la prova reina van aconseguir acabar la prova de 42 km i un desnivell de 2400 mts. organitzada pel Espeleològic Gata amb la col·laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Gata.

Pel que fa a la mitja marató, la guanyadora en categoria femenina va ser EVA MARÍA ORTUÑO VARÓ amb un temps de 2h 26min 6 seg i en categoria masculina FRAN DE LA CRUZ JORDÁ amb un temps de 2h 1min 51seg es va adjudicar la III Cursa Tres Tossals.

Un total de 208 persones es van inscriure per a aquesta prova que, amb una distància de 22 km i un desnivell de 1080 mts, recorria el Serrillars, Tossal del Moro i Tossal de Llicinta. 117 participants van concloure la prova.

En la modalitat de senderistes que tenien per davant un recorregut de 15 km, 93 participants dels 113 inscrits van arribar a meta.

BALANÇ I AGRAÏMENTS CURSES 2017 ( G.E.G. )

Aquest passat diumenge 26 de novembre ha sigut un gran dia de curses per muntanya a Gata de Gorgos. El nombre de participants i els seus respectius guanyadors en la XII Marató per muntanya Marina Alta i III cursa els Tres Tossals son els següents:

- MARATÓ: el nombre d’inscrits han sigut 92, dels quals han aconseguit acabar la prova 70. La guanyadora en categoria femenina ha sigut María Jiménez Montañés amb un temps de 6h 25min 28seg, en categoria masculina el guanyador ha sigut Pedro Martínez González amb un temps de 4h 28min 20seg.

- MITJA MARATÓ: el nombre d’inscrits han sigut 208, dels quals han aconseguit acabar la prova 177. La guanyadora en categoria femenina ha sigut Eva Maria Ortuño Vañó amb un temps de 2h 26min 6 seg , en categoria masculina el guanyador ha sigut Fran De La Cruz Jordá amb un temps de 2h 1min 51seg.

- SENDERISTES: el nombre d’inscrits han sigut 113, dels quals han aconseguit acabar la prova 93.

Enhorabona a tots els participants que han aconseguit completar les proves i als que ho han intentat, els que no han pogut acabar-la segur que l’any que ve ho faran.

Des del Grup Espeleològic de Gata volem demanar disculpes als caminants que s’han perdut, pareix ser que una de les cintes que marcava el recorregut s’ha trencat i alguns han anat pel lloc on deurien haver tornat. Queda anotada aquesta incidència i esperem que l’any que ve no torne a passar.

Moltes gracies a tots els participants, que són els que fan possible que es realitzen les proves. Gracies a l’Ajuntament de Gata de Gorgos pel seu recolzament amb l’organització. Gracies a tots els patrocinadors que ens ajuden econòmicament. Gracies a GataFanClub per la sonorització de l’event. Gracies a totes les persones voluntàries i entitats col·laboradores, sense vosaltres el bon funcionament de la prova no seria possible.

També vull fer una menció especial a les societats de caçadors de Gata, Benissa, Senija, Lliber, Xaló, Alcanali i Pedreguer, per deixar-nos passar per dins dels seus vedats en un dia caça i poder fer possible que es realitzen les curses.