Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DIA DE LA PURÍSSIMA: sant de les Immaculades, Conxes, Conxites,...

DIA DE LA PURÍSSIMA: sant de les Immaculades, Conxes, Conxites,...

Hui dia 8 de desembre per a molts és un dia especial. És el dia de la Puríssima i això vol dir que està prop el Nadal. DIA DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ. La imatge, que en altre temps, havia eixit en processó tal dia com hui, primer, i a maig a la festa de les Filles de María, després, ha presidit l’altar major. Els rectors han vestit de blau, en record de la festa de hui, la de la Verge María.

Cal aprofitar per felicitar a totes les dones que porten el nom de Immaculada, Conxa, Conxita, Concepció i demés compostos.

Si descobrim algun que altre refrany, al respecte de la Immaculada o Puríssima Concepció, trobem aquest: "La festa de la Puríssima dura fins a Santa Llúcia". Calo recordar també que la festa de la patrona dels cecs serà el dia 13, d’ací cinc dies.

Una variant del refrany que descobríem ahir és aquest: "De la Puríssima a Nadal, dèsset dies ben cabals".

Finalment, cal recordar que la Puríssima ha estat sempre objecte d’una gran devoció popular i tradicional. La fòrmula que s’usava quan s’entrava a una casa i que encara perdura en alguns llocs era: "Ave María Puríssima!" i es responia: "Sense pecat fou concebuda".

A la fotografia, la imatge de la Puríssima de Gata, que aquests dies ha presidit l’altar major.

0 comentarios