Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL DIA DESPRÉS...DE TRETZE JORNADES DE FESTES: hui, 7 d'agost

EL DIA DESPRÉS...DE TRETZE JORNADES DE FESTES: hui, 7 d'agost

Si vos parle de la "processó de les màrfegues" o "la festa dels fadrins" i "la festa dels casats" a molts joves vos estranyaran eixos noms. Però, cal esbrinar un poc aquestes denominacions. Hui, 7 d’agost de 2014 és el dia després...després de tretze jornades festives dedicades al patró, el Santíssim Crist del Calvari. L’última carcasa del bonic castell oferit ahir després de la processó de la pujada a l’ermita va acabar amb la il·lusió de molts, la cansera d’altres, la tranquil·litat per als que més...i hui és el dia de "la resaca festera".

Però tornant als noms aquells del principi. Sabeu que al llarg de molts anys, i des dels anys 50 del segle XX, el set d’agost era la Festa dels fadrins, organitza pels quintos de l’any, i que durant alguns anys al dia següent, 8 d’agost, es va fer la Festa dels casats, però...ara en tretze dies ja en tenim massa i ni pensem amb això...quin quinto estarà ara despert o treballant?, m’aventure a dir que cap. I per què allò de la "processó de les màrfegues"? perquè arribat el set d’agost i acabades les festes, al camp, esperava la verema i calia portar màrfegues i altres menesters cap a la caseta per anar a replegar la renda: ametles, raïm i escaldar.

Dit tot això, tinc que dir-vos que al llarg del que resta de setmana, de hui dijous fins diumenge, recordarem encara imatges de festa. Ens resta parlar del concert de revetla, del dia gran d’ahir, del truc, del resum bouer, de moltes coses més...i està ja pròxim un event del blog, que potser s’esdevinga hui mateix o demà. Ja sabreu!!.

A la foto, una de les últimes imatges del dia d’ahir, el Crist a la placeta a punt d’entrar a la seua ermita fins el juliol que ve.

0 comentarios