Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES.- 28.- carrer de Sant Antoni

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES.- 28.- carrer de Sant Antoni

Carrer que canvia d’estret a placeta i, de nou, a estret. Carrer i plaça eminents festius. Nucli festers de les festes del barri a gener, en honor al sant de la placeta, Sant Antoni del Porquet. Comença a l’encreuament entre els carrers Moreres, Roquetes i Duquessa d’Almodòvar, l’ix al pas els carrers de Baix i Parres i acaba connectant amb el carrer Bisserot.

A la plaça de Sant Antoni s’han fet molts aconteixements festius i lúdics, ara continuen fent-se els dies al voltant del désset de gener.

Conta la història que alguna vegada se li anomenà a la plaça, Placeta del Xop. Hi havia una font pública dels anys 40 del segle XX, com tambél’havia una mica més endavant al carrer Duquessa d’Almodóvar a una replaceta que fa el mateix vial. Al carrer Sant Antoni en 1936 se li va canviar de nom, dient-se carrer "Libertad".

Carrers ja publicats i que podeu consultar-los a la columna de la dreta del mur del blog: 1.- Plaça de l’Església, 2.- Carrer del doctor Gómez Ferrer. 3.- Carrer la Bassa. 4.- 5.- Carrer Pare Mulet. 6.- Carrer de la Constitució. 7.- Carrer del Sol. 8.- Carrer de la Lluna. 9.- Carrer Nou. 10.- Carrer Teulada. 11.- Carrer Signes. 12.- Carrer Calvari. 13.- Carrer Cuartel. 14.- Carrer Serrillàs. 15.- Carrer L’Era. 16.- Carrer Lepanto. 17.- Carrer Penyó. 18.- Costera del Grup Escolar. 19.- Carrer Sant Josep. 20.- Carrer Alcolaes. 21.- Carrer Sant Vicent. 22.- Carrer Montgó. 23.- Carrer Trinquet. 24.-Carrer Montgó. 25.- Carrer de l’Estació. 26.- Avinguda la Pau. 27.- Carrer Duquessa d’Almodóvar.

2 comentarios

Una del poble -

Jo m'ha criat al carrer Sant Antoni, i sempre he sentit dir placeta l'Om, al igual que Carles.

Carles -

Jo, ja ho saps, vaig nàixer i creixer ben a prop, al carrer Bisserot, i com li deiem era placeta l'Om.