Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 26.- Avinguda de la Pau

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 26.- Avinguda de la Pau

Un nom molt original hui, que en el temps que van posar significava una altra cosa. És un carrer ample, connecta la unió entre el carrer Estació i Passeig d’Alacant amb la carretera, la nacional. Antigament, tampoc fa massa, hi havia un cinema que ja és història. Es deia "la Paz" per estar a l’Avinguda de la Pau, encara que popularment li deiem "Cine Passetes". La casa de l’Estació tanca el carrer i serveix cada cinc de gener d’escenari per al Palau d’Herodes, en una magnífica representació del Misteri dels Reis Mags. Al carrer té una pizzeria, una fàbrica de capells i una tenda de fils. Al raconet, on era la Fonda abans ara és un bar.

Pel que fa a la història en 1916 i en 1918 ja es parla de donar-li una entrada a l’estació i que siga un vial públic. S’expropien terrenys a tal fi. En 1935 tenim una queixa de veïns del carrer pels arbres plantats al mateix, ja que les arrels fan saltar el pis i es claven per les cisternes i aljubs, s’acorda que s’arranquen.

Carrer ja publicats i que podeu consultar-los a la columna de la dreta del mur del blog: 1.- Plaça de l’Església, 2.- Carrer del doctor Gómez Ferrer. 3.- Carrer la Bassa. 4.- 5.- Carrer Pare Mulet. 6.- Carrer de la Constitució. 7.- Carrer del Sol. 8.- Carrer de la Lluna. 9.- Carrer Nou. 10.- Carrer Teulada. 11.- Carrer Signes. 12.- Carrer Calvari. 13.- Carrer Cuartel. 14.- Carrer Serrillàs. 15.- Carrer L’Era. 16.- Carrer Lepanto. 17.- Carrer Penyó. 18.- Costera del Grup Escolar. 19.- Carrer Sant Josep. 20.- Carrer Alcolaes. 21.- Carrer Sant Vicent. 22.- Carrer Montgó. 23.- Carrer Trinquet. 24.-Carrer Montgó. 25.- Carrer de l’Estació.

0 comentarios