Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PROCESSÓ I CASTELL D'AHIR. FESTA DE SANT MIQUEL

LA PROCESSÓ I CASTELL D'AHIR. FESTA DE SANT MIQUEL

(A la composició fotogràfica diversos moments de la processó i castell)

El dia es va apanyar encara, dien aquest matí les dones al mercat de la Plaça Nova. I efectivament. Si el dia havia començat amb pluja, amb talls curtets de llum a causa de la tormenta i amb pluja forta cap al migdia, a la vesprada va anar aclarint-se i es va poder fer la processó, sense cap entrebanc.

Pel matí, autoritats i festers assistiren a la missa solemne, en la qual es va estrenar l’Himne a Sant Miquel de José Monfort Monserrat i veu de Juan Roselló. Per la vesprada, a les 20 hores, va ser la processó. La parròquia va poder contar, una vegada més, amb tres rectors. El rector titular, En Francisco M. Murillo, que s’estrenava amb les processons del poble, i dos rectors fills del poble: el missioner En Vicent Font, que està ara ací abans de partir cap al Perú el dia 7 d’octubre, i Don Alberto. També estava a la processó el diàcon Juan.

A més dels fidels i el clero hi va assistir a la processó les autoritats i la banda Unió Musical. Una traca abans de començar i una altra després va donar pas a un extraordinari castell llançat des de la placeta que forma al baixar del carrer Alcolaes mirant cap al riu. Tota la pirotecnia havia estat sofragada per la Comissió de Festes 2011, que conclou així la seua tasca donant pas a la nova i entrant comissió 2012.

FOTOS: Verónica Vives i gabinet de premsa -Ajuntament-.

0 comentarios