Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes al tema ACTES.

MOLTES ACTIVITATS PER AL CAP DE SETMANA A GATA: fotografia, atletisme, musicals,...

20170309134838-actes11i12.jpg

El cap de setmana es presenta a GATA ple d’activitats de tot tipus. Destaquen el Ral·li Fotogràfic, que organitza el FotoClub "Forat" de Gata (dies 10, 11 i 12) i la 20 Volta Popular a Gata (3ª prova del Circuit a Peu Marina Alta 2017), que organitza el Club Atletisme Gata (dia 12, diumenge, matí).

També hi haurà activitats culturals a la Biblioteca. Al voltant de la Setmana de la Dona, encara hi ha programació i, com és habitual, l’esport d’escola i primers equips ocuparà moltes hores dels dies 11 i 12.

Comencem pel divendres dia 10. La biblioteca i el Casal de la Música són els llocs de les activitats. La Biblioteca ha preparat l’Hora del conte a les 17:15 hores amb el conte "Elenita". Per la vesprada-nit, a les 20 hores, el Casal de la Música acollirà la representació del musical de Lluís el Sifoner, “El Palau de la Parèmia” a càrrec de Taranna Teatre. La entrada és gratuïta limitada a l’aforament del local. Els dos actes estan dins de la Setmana de la Dona, que ahir dimecres 8 va commemorar el dia reivindicatiu amb l’atur, el manifest i l’acte institucional. Les activitats al voltant del Dia de la Dona es tancaran el pròxim divendres dia 17 de març amb la lectura de textos sobre el món vist per dones que se celebrarà a la biblioteca a les 20 hores.

XIII RAL·LI FOTOGRÀFIC DE GATA

De divendres 10 a diumenge 12 de març, arriba la XIII edició del Ral:li fotogràfic de Gata, organitzat pel Fotoclub Forat de Gata amb la col•laboració de la regidoria de Cultura. Es consolida així una gran cita obligatòria dels aficionats a la fotografia de la comarca i de fora d’ella. 
Divendres per la vesprada, a partir de les 20 hores, es farà la recepció de participants en l’Edifici Polivalent Juvenil. Allí es lliurarà la documentació i es presentaran els objectius. A partir d’aquest moment s’iniciarà el ral.li fins a les 14 hores del dissabte en què s’hauran de presentar les fotos.
Diumenge 12 de març a les 12 hores, en la sala de conferències de l’Edifici Polivalent Juvenil, es lliuraran els premis del ral.li 2017. Primer es realitzarà una projecció de totes les fotos presentades i després es farà l’acte de lliurament dels premis a la millor col.lecció, a la segon millor col.lecció, a la millor foto de tema obligatori i a la millor foto presentada a concurs.

XX EDICIÓ DE LA VOLTA POPULAR DE GATA

Diumenge 12 de març se celebrarà la XX Volta Popular de Gata, la tercera prova del Circuit a Peu de la Marina Alta 2017. A partir de les 10 hores, des de l’esplanada del Grup Escolar, es donarà l’eixida a la prova reina. El recorregut de la cursa, de 10 km, discorrerà principalment pel centre urbà.
A partir de les 12 hores, seguidament de l’entrega de trofeus de la prova reina, se celebraran les proves de les categories infantils. Començaran els més menuts , les categories de barrufet i pre-benjami, que estan fora del circuit, i a continuació, l’ordre serà de més majors a més menuts: primer cadet, després infantil, aleví i benjamí.
Com a novetat, el club d’Atletisme Gata ha habilitat una zona de guarda-roba i bicicletes gratuït, que estarà ubicat en l’edifici polivalent, al costat de la meta. I també hi haurà servei de barra durant tot el matí a càrrec de la Comissió de Festes 2017.
Les inscripcions es poden realitzar fins a demà 10 de març a www.somesports.com.
La XX Volta Popular de Gata està organitzada pel Club d’Atletisme Gata amb la col.laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Gata.

FESTIVAL FI DE CURS, 4rt ESO

En el capítul d’espectacles i social, dissabte 11 i diumenge 12 se celebrarà el tradicional FESTIVAL FI DE CURS dels alumnes de 4rt ESO de l’institut "Matemàtic Vicent Caselles Costa". Serà a partir de les 17.30 hores al cinema "La Paz".

FONT: Ajuntament de Gata / alumnat de 4rt ESO.

09/03/2017 13:45 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ACTES A GATA: MARÇ, MES DE LA DONA

20170307083955-paremiacartellgata.jpg

La programació del mes de març organitzada per les regidories d’Igualtat i Cultura se centra especialment en la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Hui dimarts dia 7 de març comencen els actes a la Biblioteca de Gata amb el vídeo-fòrum sobre la pel·lícula “Las mujeres de verdad tienen curvas” a partir de les 19 hores. Demà dimecres 8 de març, l’Ajuntament de Gata realitzarà un acte institucional amb la lectura d’un manifest.

Per al dia 10 de març, la Biblioteca ha preparat l’habitual "Hora del conte" a les 17:15 hores, amb el conte Elenita. Per la vesprada, a les 20 hores, el Casal de la Música acollirà la representació del musical de Lluís el Sifoner, “El Palau de la Parèmia” a càrrec de Taranna Teatre. La entrada és gratuïta limitada a l’aforament del local.

Les activitats al voltant del Dia de la Dona es tancaran divendres 17 de març amb la lectura de textos sobre el món vist per dones que se celebrarà a la biblioteca a les 20h.

A la imatge, el cartell de la presentació musical del dia 10.

FONT: Ajuntament de Gata, premsa.

07/03/2017 08:39 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CALENDARI GATER DE MARÇ: sardina, atletisme, fotografia,...

20170301154347-cartells.jpg

Hui dia 1 comença el mes de març, un mes ple d’aconteixements esportius i socials a Gata. Hui és Dimecres de Cendra, s’enceta la Quaresma. A nivell festiu, el soterrament de la sardina serà dissabte dia 4. A nivell social, cal destacar el Ral·li fotogràfic Gata. A nivell esportiu, la XX Volta a Peu a Gata i a nivell commemoratiu els actes del Dia de la Dona, dies 8 al 10.

Quins actes o events més destacats es faran a Gata aquest mes?

Divendres 3, a la biblioteca es presenta el llibre "A mi, què em passa?", de Carme Morera i Tona Català. Les autores, acompanyades de Pep Boira, presentaran el llibre sobre les seues vivències. 20 hores.

Mateix divendres 3. Acte de Quaresma, Parròquia: Via Crucis, 22 hores.

Dissabte 4 acaben les festes de Carnestoltes. Serà el Soterrament de la Sardina. A la mitjanit hi haurà discomòbil a l’antic camp de futbol.

Diumenge 5 de març, l’Edifici Polivalent acull una prova del Circuit d’Escacs del CEMA. Començarà a partir de les 9:30h i les inscripcions són gratuïtes enviant un correu a franciscomorato71@yahoo.es.

Dimarts 7 i dimecres 8, actes del DIA DE LA DONA. El 7, dimarts, Videofòrum a la Biblioteca, 19 hores. "Las mujeres de verdad tienen curvas". El 8, dimecres, Dia de la Dona, Acte institucional, Ajuntament.

Dijous, 9 de març: donació de sang. 17 a 20.45 hores, saló del Centre Social Integrat.

Dia 9, també: Inauguració de l’exposició de matemàtiques, el món de la probabilitat. Biblioteca.

Dies 10 a 12 de març. La festa de la fotografia a Gata. XIII Ral·li Fotogràfic Gata. Com sempre, el dia 12 gran acte final i lliurament de premis.

Divendres 10. 20 hores. Casal de la Música. Teatre. Taranna Teatre presenta El Palau de Parèmia, Un món de dones per a 4 actrius i un arlequí, El Musical de Lluís el Sifoner. Entrada lliure. Regidoria d’Igualtat.

Diumenge 12 de març s’esdevé la gran festa de l’atletisme a Gata. Més de 2.000 persones estaran pel poble al XX aniversari de la Cursa Popular. 10 del matí des del Grup Escolar, eixida de la prova reina. A les 12 hores, les proves dels xicons.

Divendres 17: Lectures, 20 hores. Biblioteca. El món vist per dones.

Divendres, 24: Biblioteca. Conferència de matemàtiques, 18.30 hores. Fernando Corbalán. 20 hores: Presentació de la Revista 5 de Riuraus.

Dia 26, diumenge: els Júniors celebraran el Dia Júnior de la comarca a Pego.

Dimarts 28: Correspon celebrar-se el segon plenari ordinari de l’Ajuntament. 20 hores, Sala de sessions.

A més d’aquests actes, cada cap de setmana les competicions esportives jornada a jornada.

* Com sempre dic a aquesta secció, si algú vol anunciar events, actes o demés, sols té que comunicar-ho per afegir-se.

FONTS: Biblioteca, Parròquia, Fotoclub Forat / revistat de "Comerç d'ací".

01/03/2017 15:13 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GALLINETES I RODERS, HUI DIVENDRES 3, A LA BIBLIOTECA DE GATA

20170203135716-cartellbiblio.jpg

Doble sessió, una infantils i altra d’adults, hi haurà aquesta vesprada de Sant Blai, dia 3 de febrer, a la biblioteca pública municipal de Gata de Gorgos. Primer, a les 18 hores, es presentarà per la seua autora Mari Camren Sáez i l’il·lustrador del conte Ángel Carreras Devis, el conte "Les gallinetes de dol". Serà un contacontes per a la xicalla que assistixca a la biblioteca.

Ja més tard, a les 19.30 hores, l’especialista en roders Manel Arcos presentarà el llibre del qual ell és l’editor a cura "Historias de roders".

A la composició, els cartells de les presentacions d’aquesta vesprada, la infantil i l’adulta.

FONT: Biblioteca de Gata.

 

03/02/2017 13:57 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

RECORDEM PER A HUI A GATA: BERENAR SALUDABLE (actes Dia de l’Arbre) i PLENARI

20170131135106-cartellarbre.jpg

Dos actes municipals hi haurà aquesta vesprada, dimarts últim dia de gener. La Regidoria de Desenvolupament Urbà Sostenible ha preparat amb motiu del Dia de l’Arbre, que just se celebra en tot el món hui dia 31, a les 17 hores un BERENAR SALUDABLE a la nova pista esportiva de Les Sorts. Tots els assistents rebran un plantó d’arbre. Precisament el diari LAS PROVINCIAS publica hui en un breu la informació.

Ja més tard, a les 20 hores, serà a la Casa Consistorial, el primer plenari ordinari de l’any 2017. Tres parts: Resolutiva, d’activitat de control i Precs i preguntes. Ressenyem els punts 4 al 8 de la part resolutiva: la Modificació d’Estatuts MACMA; La moció de Compromís i Juga sobre el Recolzament al Dret Civil Valencià després de les sentències del Tribunal Constitucional; la moció de Compromís i Juga sobre el Permís de Paternitat; la moció sobre la Seguretat de les persones vianants a la travessa CN 332, i la Declaració dels Serveis Socials com a serveis essencials per a 2017.

FONT: Informació municipal, Ajuntament.


31/01/2017 13:51 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

L'AJUNTAMENT MOSTRA ALS VEÏNS LA COL·LECCIÓ MUSEOGRÀFICA MUNICIPAL (demà dia 3, xerrada a les 20 hores)

20170102111949-museu.jpg

Les activitats nadalenques municipals toquen a la fi, abans d’entrar en els dos dies grans del Misteri de Reis. Encara resta demà dimarts 3 a les 20 hores, una xerrada-conferència sobre la Col·lecció Museogràfica Municipal de Gata, al nou lloc d’ubicació, als baixos de la Casa Consistorial.

L’Ajuntament va programar visites i xerrades per a donar a conéixer als seus conciutadans el museu, una "peça" cultural que tenim prou oblidada, que deguem admirar per la recollida de materials tan valuosos com allí es mostren de totes les èpoques, al voltant dels nostres orígens.

El passat dia 28 de desembre, els arqueòlegs Pasqual Costa, de Pedreguer, i Joan de Déu Boronat, de Gata, van explicar a les xiquetes i xiquets les peculiaritats de la Col·lecció Museogràfica Municipal.

Per als majors està previst que demà dimarts 3 de gener, a les 20 hores, es realitze una conferència allí mateix, sobre la col·lecció.

FONT: Foto, Ajuntament de Gata.

02/01/2017 11:19 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: DOS PROPOSTES CULTURALS NADALENQUES PER A HUI, TEATRE INFANTIL I MÚSICA DE BANDA

20161223085525-bandagata.jpg

En realitat, la música omplirà els dos centres.  Dos propostes nadalenques per a hui divendres 23, dia que precedix a la Nit de Nadal (Nochebuena). Quan deixem enrere el sorteig i pensem en el vertader sentit d’aquestes festes, l’aniversari del Nen Jesús, que serà demà a la mitjanit, els nens podran presenciar a partir de les 17 hores al Centre Social l’obra musical "La raboseta porigosa" pel grup "Els Rodamons". Patrocinada per la Diputació Provincial. Un regal nadalenc més.

Més tard, a les 20.30 hores, al Casal de la Música, arribarà el Concer de Nadal, que oferiran la Banda Unió Musical i la Banda Juvenil de Gata. Sempre és gratificant aquestes festes de Nadal participar en aquestes propostes culturals. Fem cultura, fem poble.

FONT: Cartell banda, Unió Musical de Gata.

23/12/2016 08:55 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AQUEST MIGDIA, CONCERT NADALENC DE TRES GRUPS DE GATA

20161218195745-corscasal.jpg

Malgrat la pluja i el mal temps, músics i espectadors han desafiat els elements metereològics i han gaudit de la música, amb moltes nadales i ambient festiu, que han oferit al Casal de la Música, els xiquets i xiquetes del Cor de l’Escola Municipal de Música de Gata; el Cor Serrillàs i la Rondalla de l’Escola Municipal de Música de Gata.

A la composició teniu les actuacions de tots tres.

FONT: Fotos María Arabí Arabí.

18/12/2016 19:57 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, DIUMENGE, 12,30, CASAL DE LA MÚSICA: CONCERTS NADALENCS (Rondalla i Cors, de l'EMM i Serrillàs)

20161218110145-rondallagata.jpg

S'acosta el Nadal i les agrupacions musicals programen per a tots els públics els tradicionals concerts nadalencs, que patrocina l'Ajuntament, per mig de la seua regidoria de Cultura. La pluja i el mal temps no té que ser un obstacle. Un bon paraigües, sentir ploure, caure la pluja i cap al Casal de la Música. En hora i mitja, a les 12,30 hores, al Casal de la Música. Actuació del Cor de l'Escola Municipal de Música de Gata, del Grup Serrillàs i de la Rondalla de la EMM de Gata.

Primer actuarà el Cor de l'EMM, sota la direcció de Pere Romà i Rocher. Interpretaran dos nadales, "Ja canta el rossinyol" de Jordi Sansa i "Dolça cançó de la Nit de Nadal" popular alemanya, i la magnífica que Juan Pardo va fer coneguda "Gracias por la música" de B.Andersson i B.Ulvacus.

Després serà el torn del Grup Serrillàs amb el director José Antonio Bataller Arias. Les nadales seran també les protagonistes amb les veus dels gaters i gateres del cor: "Escolteu els àngels canten" de Mendelssohn, "A la media noche" (anònim), "White Christmas" de Irving Berlin, "A Belén venid, pastores" de Arm.J.L.Blasco, la coneguda obra "Adeste Fideles" de J. Reading, i "Santa Nit" de Franz Grüber.

Actuarà en tercer lloc la Rondalla de l'Escola Municipal de Música de Gata, dirigida per Manuel Olivenza Moreno i Maite Jaén Reig. Interpretaran tres peçes musicals: "Granadina", "Zapateado" de la Suite Española de E. de Uliarte, i "Piratas del Caribe" de H. Elogian Zimmer, amb arranjaments de Vicent Mut.

Finalment, els tres grups cantaran i tocaran dos obres: "Pastorets i Pastoretes" (Nadala Popular Valenciana) i "Jingle Bells" (Nadala Popular nord-americana).

El que he dit, A MAL TEMPS, BONA CARA. És temps d'això. Li podem traure un algtre al·licient i la pluja està sent magnànima amb nosaltres, per ara. Que continue...

A la fotografia, la Rondalla de l'EMM de Gata. Foto: Maite Jaén.

18/12/2016 11:01 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE, MERCAT SOLIDARI A LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA. ARRIBEN LES ACTIVITATS DE "VIURE EL NADAL A GATA"

20161209143513-mercatsolidaricartell.jpg

Passats els ponts de la Constitució i la Puríssima entrem al temps preparatori per a les festes nadalenques. S’esdevenen moltes activitats pròpies del temps a Gata. La primera que ens trobem en el calendari serà la festa del Nadal que prepararan els residents de la urbanització Gata Residencial al Parc de les Fades, organitzat per l'Associació de Gata Residencial i amb la col·laboració de Comerç de Gata i Comissió de Festes 2017, sota la Regidoria de Residents de l'Ajuntament de Gata. Serà demà dissabte dia 10. El muntatge serà una Fireta de Nadal de les 11 a les 16 hores. Hi haurà barra i paella condimentada per la Comissió de Festes de Gata 2017. També hi haurà sorteigs, vi calent, xocolate i dolços nadalencs, així com una actuació dels alumnes de CODA, Escola de Música.

El diumenge dia 11 tindrà lloc a partir de les 10 i fins les 18 hores el MERCAT SOLIDARI a la Plaça de l’Església. Participaran en les paradetes del mercadet: el TAPIS, CARENA, CREU ROJA XÀBIA, ASSOCIACIÓ DIABÈTICS DE GATA, AMADEM, PAYASOSPITAL, LA MIRADA DEL PERÚ, ALTAIR COOPERACIÓN INTERNACIONAL, LUDAI, CÀRITAS i GATARRAPA. Tota l’activitat estarà coordinada per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Gata.
Paral·lelament al mercadet hi haurà activitats culturals complementàries al mateix escenari de la plaça. A les 12,45 actuarà la BANDA JUVENIL DE GATA i a les 16,30 hores actuarà el grup "TARANNA TEATRE" que presentarà l’obra "Precísament així es va escriure la primera carta".

Del mercadet a les Jornades d’Educació

Dilluns 12 i dimarts 13, a la Biblioteca Pública Municipal de Gata tindrà lloc unes Jornades d’Educació per a pares i mares, que organitza la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Gata. El dia 12 es parlarà de la "Competència digital i èxit professional" a càrrec de Voro Gómez Roselló de la Direcció General de Política Educativa. El dia 13, dimarts, la xerrada serà: "Importància d’educar les emocions per tindre èxit en la vida", a càrrec de Amparo Cortell Escrivà, mestra i psicopedagoga especialista en orientació professional.

Dijous dia 15 és el torn per als donants de sang i tots els que vulguen afegir-se a aquesta acció solidària i humanitària. De 17 a 20,45 hores es farà la col·lecta de Donació de Sang al saló d’actes del Centre Social Integrat.

Viu el Nadal a Gata

Divendres 16 començarà la campanya nadalenca gatera "VIU EL NADAL A GATA". A les 18 hores serà inaugurada a la Biblioteca l’Exposició de targetes de Nadal. Al mateix lloc, a les 20 hores, tindrà lloc una nova sessió del Club de Lectura.

Diumenge 18 al Casal de la Música es viurà a les 12 del migdia el primer concert nadalenc a càrrec de la Rondalla de Gata, el Grup Serrillàs i la Coral de l’Escola Municipal de Música. Dimecres 21 arribarà la tradicional Audicional de Nadal de l’Escola Municipal de Música, al Casal de la Música a les 19,30 hores. El dia 22 serà el Festival de Nadales del CEIP Santíssim Crist. Divendres 23 hi haurà teatre i música. El teatre infantil serà a les 17 hores al Centre Social. El Concert de Nadal de la Banda Unió Musical i la Banda Juvenil serà a les 20,30 hores al Casal de la Música. Dia 27, dimarts, serà el torn del Taller de galetes de Nadal, al Centre Social a les 17 hores.

Dissabte i diumenge viuren els dies grans de la Nit de Nadal i el Dia de Nadal i ja a tres dies d’acabar l’any, el dia 29 serà el primer acte de la Campanya reis 2017: la Recollida de Cartes a Ses Majestats els Reis d’Orient, que es farà, com és tradicional, a la Plaça de l’Església a les 18,30 hores.

No hay texto alternativo automático disponible.
   
Finalment, ressenyar també l'ESCOLA DE NADAL, que organitza l'AMPA Gata, amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació. Hi haurà Tallers, contes, eixides, jocs i un fum d'activitats per a passar-ho bé. Serà al CSI i estan previstes les activitats els dies 23, 27, 28, 29 I 30 de desembre de 2016 i els dies 3, 4 i 5 de gener de 2017. Cal inscriure's per a la realització dels mateixos.

FONT: Informació publicada a la revista "Comerç d’Ací". Cartell anunciador del Mercat Solidari, Ajuntament. 
09/12/2016 14:32 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DISSABTE 29, ACTIVITATS LÚDIQUES (Nit Terrorífica) I FUTBOL (diversos partits dels equips del Gorgos C.F.)

20161029140755-cartellnitterrorifica.jpg

Tenim hui moltes oportunitats per a eixir de casa i, sobre tot, amb el bon temps que està fent. El primer dia del pont, per alguns, pot servir per a preparar amb flors els nitxols dels nostres difunts al cementeri, per a fer una volteta al camp de futbol de "Les Costeres", on juguen els equips de la pedrera per la vesprada i el major ja quasi a la nit i també apropar-nos al camp vell de "Les Sorts", on la comissió de festes 2017 ha preparat la "Nit Terrorífica". 

Comencem per aquests actes lúdics i de festa, per a seguir amb el futbol. La Comissió de Festes Gata 2017, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes, ha preparat per a dissabte 29 d'octubre una Nit Terrorífica per a menuts i majors. A partir de les 18 hores serà el torn per als més menuts. Maquilladores, castells unfables i túnel del terror. A la nit, des de les 21 hores, es farà sopar popular amb barra inclosa i el Dj Gadea. Per als majors hi haurà regals a les millores disfresses, individual, de parella i de quadrilla. A l'acabar el sopar es lliuraran els premis. *Caldrà també canviar l'hora, a les 3 tornaran a ser les 2. Hui toca. TOCA FESTA, VENIU A PARTICIPAR-HI.

No molt lluny d'aquesta festa, al nou camp municipal de "Les Costeres", la vesprada i fins les 21,30 hi haurà partits de futbol. Fora també jugaran els nostres del GORGOS C.F.

Ha començat a les 12 a Benidorm el segon equip infantil del GORGOS, amb el partit Foietes-Gorgos. A les 15,30, ja a casa, ho farà el primer equip infantil contra el veí Teulada-Moraira. A les 17,15 seran els cadets del Gorgos que són líders del seu grup els que s'enfronten al CEF El verger. A la mateixa hora, a les 19,30 hores, jugaran els juvenils a Gandia i els majors a Gata. El Gandia A-Gorgos juvenil serà un i Gorgos-Gandia, l'altre. SORT A TOTS I ACUDIU A ANIMAR-LOS.

FONT: Cartell anunciador Nit Terrorífica. Futbol, FFCV.

29/10/2016 14:07 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

INTERVENCIÓ DEL CRONISTA DE GATA A L’ENCONTRE D’ESCRIPTORS LOCALS: "LES PERSONES CENTENÀRIES DE GATA EN L’ÚLTIM QUART DE SEGLE" (1989-2016)

20161027141319-centenaries.jpg

El centre de lectura celebra el Dia de la Biblioteca amb diverses activitats i una nova edició de Benvinguts a la Lectura

Com ja vaig avançar fa uns dies, vaig a referir-vos la meua intervenció a l’Encontre d’Escriptors Locals, que va tindre lloc el passat divendres dia 21 d’octubre. Amb l’ajuda del blog de la biblioteca, diré que les bibliotecàries han dit del CRONISTA DE GATA:

"Encontre d’escriptors locals

"...Miguel Vives ens feia una crònica, com a cronista de Gata que és, al voltant de les dones centenàries del darrer quart de segle a Gata.".

"MIGUEL VIVES SIGNES
És actualment el Cronista Oficial de Gata de Gorgos titular i al voltant d’aquesta tasca escriu el seu blog on fa partícip a la gent del poble les activitats, esdeveniments i curiositats del poble tant d’ara com d’abans. El seu interès per la història local l’ha portat a fer nombrosos escrits per als llibres de festes de Gata. Col·laborador en premsa comarcal per molts anys amb el periòdic LAS PROVINCIAS on donava a conéixer tot allò relacionat amb la nostra localitat als veïns de La Marina. És coautor del llibre Inventari dels arxius parroquials de la Marina Alta i coneixem que li agrada molt escriure poesia malgrat que no ha publicat res al respecte."

(PODEU LLEGIR TOT EL POST DEL BLOG DE LA BIBLIOTECA QUE PARLA DE L’ENCONTRE, PUNXANT ACÍ).

I ací teniu la meua intervenció a l’Encontre. Tractava de les 11 persones, 10 dones i un home, centenàries que Gata ha tingut i té en l’últim quart de segle, entre 1989 i hui, 2016. Com el temps d’intervenció era llimitat, faig fer un resum, que passe a compartir-lo amb tots vosaltres:

ENCONTRE D’ESCRIPTORS LOCALS. Biblioteca de Gata, divendres 21 d’octubre 2016. MIGUEL VIVES, Cronista Oficial de Gata

Bona vesprada a tots, públic i escriptors companys. La meua aportació a l’encontre va a ser diferent. Moltes vegades m’han preguntat, això de CRONISTA que és ?. La tasca d’un cronista és "contar en forma de crònica" el que ocorre al poble.

Vaig a parlar-vos sobre les 10 DONES i 1 UN HOME CENTENARIS DEL POBLE DE GATA en l’últim quart de segle, de 1989 a 2016. He triat aquesta vesant dels meus articles perque crec que les vides d’aquestes centenàries són retalls socials, humans i bonics de la vida d’un poble. Per complir el temps establert, les referiré totes, però faré un extracte d’allò que em van contar al rendir-les visita sols tres d’elles: la primera la Tia Pepa, la més vella la Tia Vicenta i la que encara viu, la Tia Teresa.

La primera dona que arribava a 100 anys a Gata en el temps ja dit ho feia el 10 de juliol de 1989. Era LA TIA PEPA, JOSEFA DIEGO SIGNES. Moria el 14 de juliol de 1991, passats els 102 anys. Vos dic algunes de les curiositats i xerrades que em deia: Va conéixer el rei Alfons XIII “a tres passes”. Diu que havia a Gata dos bandes de música perque eren dos bàndols polítics. Es feia el monyo i el secret per a viure tant: “un traget de vi en totes les menjades, encara que li posaven aigua i s’ho prenia ameraet”.

Després arribava al centenari en 1994 TERESA COSTA PÉREZ, mare de NADAL EL PEIXATER. Als 101 anys moria el 19 de gener de 1995.

Als 100 anys i pocs mesos moria JOSEFA PONS PEDRO, l’1 d’abril de 2001. Tots creïen que era als 99, però al traure la partida de defunció s’adonaren que ja havia superat els cent.

ROSA SALVÁ PEDRÓS ens deixava el 10 de juny de 2002.

L’únic home d’aquest llistat era ANTONIO PEDRO MULET, el Tio TONI el Mico, va morir l’11 de desembre de 2003, complit el centenari i una setmana.

Arribem a VICENTA DIEGO TUDELA, la dona que ha perdurat més en vida a Gata. Va morir el 5 d’agost de 2007, passats els 105 anys de vida. Havia fet 100 anys el 21 de gener de 2002. Van ser en concret 105 anys i mig i 14 dies. Em deia un nét seu, el meu amic Francisco: “ma uela és la persona més vella del cementeri”. I aixina és, de moment. Parlar de la Tia Vicenta és molt entranyable. Va tindre 3 fills, els tres viuen encara, nou néts, i 11 besnéts. Quan era  ja centenària deia: ‘‘el cap no l’he perdut, tinc tot el coneixement encara”. També va ser graciós quan als 100 anys li deia al metge: Digue’m a mi, que la meua nora no s’en recordara tant com jo de les medicines que tinc que pendre’m”.

Continuem amb MARÍA BORONAT BORONAT, que va faltar el 16 d’abril de 2009 als 100 anys.

MARÍA PASCUAL PASTOR, la mare dels Moncho (també de JESÚS ací present) moria als 101 anys el 8 de setembre de 2010.

ANTONIA PEDRO COSTA, la Tia Antonia, que era una filigrana fent manualitats del fil, va morir el 25 de març de 2014, als 101 anys, tres mesos i 11 dies.

FRANCISCA COSTA DIEGO, la Tia Francisqueta, tercera dona més major. Va morir el 18 d’abril de 2014, quan havia complit 104 anys, un mes i 6 dies de vida.

L’única centenària que té ara el poble de Gata, amb 104 anys complits els passat dia 7 de setembre és la tia Teresa, TERESA SIGNES DIEGO. L’anècdota més sorprenent d’aquesta dona és que el seu marit Batiste va tornar de la guerra llicenciat el mateix dia que va entrar restaurada la imatge del Crist a Gata el dia 4 d’agost de 1939. ¡¡ Sant Cristo me’l ha portat !! repetia ella constantment, quan l’home va arribar. Un testimoni de vida que resultat ser també un retall de la història religiosa de Gata. Amb dos xiquetes menudes, em contava Teresa sense perdre el fil de la història per a res, que ella esperava cada dia al seu marit.

Arribant a Gata, Batiste va notar que estaven els carrers molts solitaris. Era divendres. Feia molt de temps que no xafava terres gateres. Només volia que abraçar a la seua Teresa i a les xiquetes. Als quatre cantons del carrer la Lluna i carrer Signes es va plantar vestit de militar. El veïnat no el reconeixia. Al final, li ho van dir a Teresa, que estava arreglant-se per anar a la festa. Tots dos es van abraçar al mig del carrer. Ella va exclamar: "Sant Cristo me’l ha portat".

Les xiquetes María i Juanita havien pujat al carrer La Bassa, lloc d’entrada de la imatge. Cap allà van anar soldat llicenciat i la seua muller, contentíssims de retrobar-se, després de les penúries de la guerra, ella ací a Gata i ell al front.

Arribant a casa, les xiquetes van rebre com a regal una pastilla de xocolate i la mare set duros...era el regal més preciós de la seua vida. El patró de Gata, eixa vesprada, passava per tots els carrers del poble. Teresa recordava perfectament que tot el poble estava engalanat.

Per acabar i fent un resum, es pot dir que Gata és poble de centenàries. Fent una estadística ràpida, els diré que ha arribat a 105, una dona; a 104 (una i la que està en vida); a 102, una; a 101, tres, i a 100 anys (4, tres dones i un home)."

ACTIVITATS DE DEMÀ DIVENDRES, AMB MOTIU DEL DIA DE LA BIBLIOTECA:

Per altra part, la Biblioteca de Gata celebra demà divendres 28 el dia de la Biblioteca, que se celebrava internacionalment el passat dia 24, dilluns. Les activitats començaran pel matí  a les 10 amb la lectura de poesia amb la gent del TAPIS; continuaran a les 17.15 hores amb "L’Hora del Conte", amb el Kamishibai El dragón de Cracovia. A les 19 hores, es farà una nova edició de Benvinguts a la Lectura, amb els nounascuts en aquest any i a les 20 hores el Club de Lectura parlarà de l’obra de teatre del mestre Shakespeare "Romeo y Julieta".

EXPOSICIONS A LA BIBLIOTECA:

Dos exposicions temporals que Modest Sanfèlix ha organitzat per a la biblioteca han estat durant l’estiu a la Biblioteca, un calendari del Montgó i la lactància materna i les pintures del Còdex de Jaume Honorat Pomar 1505-1606.

Les imatges que ens reben en entrar en la Biblioteca de Gata són unes belles imatges del nostre vell Montgó junt amb mares alletant als seus fills. Aquestes imatges formen part del Calendari 2016 que Gràfiques Avellà ha realitzat pels seus clients amb el títol "La lactància materna i el Montgó. Marina Alta".

També podem gaudir de les vint pintures del còdex de Jaume Honorat Pomar (1550-1606) de plantes i animals del Vell Món i Amèrica. Aquestes 20 pintures estan extretes del llibre facsímil que es publicà, i és considerat com el primer atles europeu d’història natural que inclou espècies botàniques i zoològiques de tot el món, i a més podem trobar en la Biblioteca de Gata en el Fons Rosario Diego.

FONT: blog de la Biblioteca de Gata (bibliotecagatadegorgos.blogspot.com). Cronista de Gata.

 

27/10/2016 14:13 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CALENDARI GATER: OCTUBRE, EL MES DE LA FIRA AL CARRER

20161001175346-slogan.jpg

El programa dels dos dies de la fira GATA AL CARRER ho diu tot. Nombroses activitats ompliran els dies 8 i 9 els carrers de Gata. Aquesta és la programació més important del mes que encetem hui, començant també l’últim trimestre de l’any.

Dies 1 i 2, actes de les festes de SANT MIQUEL (programeta apart):

Dissabte, 1: Festa de cervessa, teatre pels més menuts, sopar popular i ball.

Diumenge, 2: dinar popular, jocs, carretons i teatre.

Dies 1 i 2: Futbol, cap de setmana. Juvenils i majors, GORGOS C.F.

Dijous, 6: Nova col·lecta, donació de sang. Centre Social.

Dies 8 i 9, FIRA GATA AL CARRER: LA MAGIA DE LA 13. (programeta apart).

Dissabte, 8: pels carrers de Gata: activitats, comerç.

Diumenge, 9: seguint amb la Fira.

Dies 8 i 9, cap de setmana: futbol, GORGOS juvenil i major. Partits fora.

Dimecres, 12: el destacament de la Guàrdia Civil a Gata celebrarà a la seua patrona, la Verge del Pilar.

Dies 15 i 16, cap de setmana, futbol: GORGOS C.F., dins de casa.

Dia 16, diumenge: Inici del curs 2016-2017 dels JÚNIORS.

Dies 22 i 23, cap de setmana, futbol: Juvenil i major del GORGOS, juguen fora.

Divendres, 28: Biblioteca de Gata, Encontre d’escriptors gaters, narracions.

Dissabte 29 i diumenge 30, cap de setmana: futbol, GORGOS C.F., juguen dins.

Si hi ha alguns actes més d’associacions, grups, entitats, podeu dinar-los a conéixer. Gràcies.


01/10/2016 17:40 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: PRESENTACIÓ A LA BIBLIOTECA DEL POEMARI "VIATJAR DESCANSA" DE CARLES MULET

20160930211621-carlesiginer.jpg

Aquesta vesprada s'ha fet la presentació a la Biblioteca Municipal de Gata de Gorgos. L'obra "Viatjar descansa". L'autor, el mestre jubilat gater CARLES MULET. El poemari de Carles Mulet ha sigut presentat per Joan Giner, que ha donat a conéixer a l'autor i la seua obra.

FONT: Foto, biblioteca de Gata.

30/09/2016 21:16 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: SETMANA 26/9 AL 2/10: ACTES I FESTES DE SANT MIQUEL

20160925180838-img-20150929-195952-copia.jpg

La setmana que ve es presenta "mogudeta" a Gata a nivell d’actes, activitats, cultura, política local, presentacions (Fira i llibre) i festes en honor a Sant Miquel Arcàngel, patró titular de la parròquia, el "cap d’altar". De dimarts 27 de setembre fins diumenge 2 d’octubre hi haurà molts actes. Vols resumisc per damunt per a que recordeu. Més detalls, dia a dia:

Dimarts 27 a les 19,30 hores es presentarà la XIII Fira "Gata al carrer".

També dimarts 27 a les 20 hores, plenari ordinari de setembre.

Dimecres 28 a les 21 hores, Sopar de sant Miquel, Plaça de l’Església, Càritas, Parròquia.

Dijous 29: FESTA DE SANT MIQUEL.

12 hores, Missa en honor a sant Miquel amb assistència de quintets, quintos, comissions 16 i 17.

19 hores, "Sant Miquel Fest". Organitza Comissió 2017. Cervessa i actuació de Delta Jazz Blues. Plaça Nova.

També a les 19 hores, Missa d’enviament. Parròquia. Grups parroquials enceten el curs.

20 hores, solemne processó de Sant Miquel, carrers de costum.

Acabant la processó, castell de focs d’artifici (Pirotècnia Dragón).

Divendres, 30:

19 hores, "Sant Miquel Fest". Organitza Comissió 2017. Cervessa i actuació de Star On Years. Plaça Nova.

19,30 hores: BIBLIOTECA, presentació últim llibre de CARLES MULET. "Viatjar, descansa". També estarà Joan Giner i l’autor a la presentació.

Mitjanit: Gran discomòbil Wow Audiovisual.

Dissabte, 1 d’octubre:

FUTBOL, GORGOS JUVENIL: camp municipal Les Costeres, Gorgos-UE Gandía B.

CINEMA LA PAU, dissabte i diumenge: pel·lícula EL OLIVO.

18 hores. Teatre Infantil, Oracle de l’Est. Diputació d’Alacant

19 hores, "Sant Miquel Fest". Organitza Comissió 2017. Cervessa. Plaça Nova.

21 hores: Sopar popular, Plaça Nova, Comissió 2017.

23 hores: Ball, Zeppelin Band.

Diumenge, 2 d’octubre:

12 hores: Ressaca de la festa de la cervesa. Comissió 2017, Plaça Nova.

14 hores: Dinar popular.

FUTBOL: GORGOS gran. Camp les Costeres: GORGOS-BENIRREDRÀ.

17 hores: Castells unfables i jocs, Plaça Nova.

CINEMA LA PAU, pel·lícula de Charlot "Tiempos Modernos".

18 hores: Carretons, Associació Bouera.

19 hores: Grup de teatre La Font de la Mata: "Més gos que un pont" i "Porte dos notícies".

FONTS: Comissions de festes 2016 i 2017, Ajuntament i Parròquia.

25/09/2016 18:05 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: HUI DISSABTE 24, COMENÇAT LA NOVA TEMPORADA DEL CINEMA LA PAZ

20160924201830-cartell.png

Amb canvis i novetats. La temporada tardor 2016 fins primavera 2017 ha començat hui dissabte 24 al cinema LA PAZ de Gata. Es projecta des d'aquesta vesprada la pel·lícula LAUREL Y HARDY EN EL OESTE. El film va destinat a tots els publics, però especialmente par a l'associació SOM TAPIS de Gata. Previament a la proiecció, el Cinema La Paz ha fet lliurament a la seua presidenta Ana María Arabí Gómez de 200 entrades per a funcions de cinema a l'esmentada associació i, CaixaBank, en donarà 400.

Demà diumenge una altra novetat. Es proiectarà el film FOOTPRINTS (El Camino de la Vida), de Juan Manuel Cotelo. Este film es farà en combinació de totes les esglèsies de la comarca. És un film amb un transfons espiritual.  El director del film vindrà a presentar la pel·lícula.

Al cartell anunciador, teniu horaris i dies per a la programació del cap de setmana i del pròxim. 

FONT: Cinema La Paz, Gata.

24/09/2016 20:18 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

BIBLIOTECA GATA: HUI DIJOUS 22 ES PRESENTA DEL LLIBRE

20160922091441-presenllibre.jpg

Demà dijous 22 de setembre, a les 19,30 hores, tindrà lloc a la biblioteca de Gata la presentació del llibre "Un viaje a Filipinas", anotacions de l’ondarer Josep Joaquín Bonet i Serra. A l’acte de presentació, a més de la regidora de Cultura Àngels Soler participaran el geògraf  Vicent Ortuño i Ginestar, president de l’Associació Cultural Ocell d’Ondara; el director de publicacions i investigació de l’IAC "Juan Gil Albert" i professor de l’Universitat d’Alacant, l’alteà Joan Borja i Sanz, i l’historiador alacantí Emili Soler.

FONT: Cartell anunciador de la presentació a Gata.

22/09/2016 09:12 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LES RONDALLES DE DÉNIA, CALP, ORBA I GATA ACTUEN AL CASAL DE LA MÚSICA (GATA) I A ORBETA (ORBA)

20160710093218-rondalles4.jpg

(PER A VEURE ELS ÀLBUMS PUNXEU: ORBETA i GATA)

(PER A VEURE EL VÍDEO DE LA RONDALLA DE GATA AL CASAL, PUNXEU ACÍ)

Ací teniu dos àlbums i un vídeo. Actuació ahir per la vesprada al casal de la Música de Gata de Gorgos i abans a Orbeta (Orba).

Primer van fer una actuació conjunta la Rondalla de Gata, l’Escola Calpina de Corda, la Rondalla Daniya de Dénia i l’amfitriona Rondalla d’Orba a Orbeta (Orba). Després va ser l’actuació al Casal de la Música de Gata. A les fotografies vegeu el bon ambient i la camaraderia existent entre tots els músics i directors.

  Foto de Maite Jaen Reig.
  Foto de Maite Jaen Reig.
  Foto de Maite Jaen Reig.

  Foto de Maite Jaen Reig.
  Foto de Maite Jaen Reig.

FONT: Àlbums pujats al facebook per Maite Jaen Reig. El vídeo és de María Rosa Simó Pedrós.

10/07/2016 09:32 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, A LES 20 HORES, X APLEC DE RONDALLES A GATA

20160709175356-rondallagata.jpg

Recordem l'event. La Rondalla de l'Escola Municipal de Música serà l'amfitriona. Al Casal de la Música de Gata, a les 20 hores, se celebrarà el X Aplec de Rondalles. Com ja vaig anunciar, amb el suport de la Regidoria de Cultura, comptarà amb la participació de les rondalles de Dénia, Calp, Orba i l’amfitriona, Gata.

FONT: Foto arxiu, facebook, Rondalla de Gata.

09/07/2016 17:53 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DOS CITES MUSICALS: DISSABTE 9, APLEC DE RONDALLES; DIUMENGE 17, CONCERT DEL SOCI (banda)

20160707151309-rondalles.jpg

En deu dies els gaters tenim l’oportunitat d’assistir a dos cites musicals importants de l’estiu. Per una part, el X Aplec de Rondalles que tindrà lloc dissabte dia 9. Serà a les 20 hores al Casal de la Música. Organitzat per la Rondalla de l'Escola Municipal de Música de Gata, amb el suport de la Regidoria de Cultura, comptarà amb la participació de les rondalles de Dénia, Calp, Orba i l’amfitriona, Gata.

Per altra part, l’habitual cita anual de la banda Unió Musical amb el concert del soci. Enguany serà diumenge dia 17, a les 19.30 hores, a la placeta de Sant Antoni.

FONT: Cartell event rondalla.

07/07/2016 15:13 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

COMENÇA EL MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG A GATA

20160602172224-cartellsang.jpg

RECORDEU...AQUESTA VESPRADA A GATA, XII MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG

Ser donant...no passa de moda. Dona sang, salva tres vides

T’esperen al Centre Social, de 17 a 20,45 hores

Hui dijous, 2 de juny, és el dia. Si eres donant recorda-ho i si no eres, ara pots fer-te. Hui se celebra la XII Marató de Donació de Sang a Gata. De 17 a 20,45 hores pots anar a donar sang.

Per ser una donació especial hi haurà premis especials. El Centre de Transfusions d’Alacant obsequiarà als donants amb una ensaladera. Per gentilesa de Signes Grimalt es farà un obsequi. També es sortejaran: un menjar per a dues persones a Casa Parra Restaurant, un menjar menú per a dues persones a Arrels Racó Gastronòmic i un tractament facial a Nova Estètica.

Ja sabeu...tots a donar sang, XII Marató.

A la imatge, el cartell anunciador de l’event solidari.

 

02/06/2016 17:22 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CALENDARI GATER DE JUNY: presentacions, actes dels majors, festes Font del Riu,...

20160601175100-marxa.jpg

Ve carregat de molts actes i festetes, el mes de juny a Gata. Ací teniu un resum, sempre recordant-vos que està obert a ampliar el calendari gater de juny si ho cregueu oportú amb alguna activitat que no estiga posada.

DIJOUS, 2: XII MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG. Centre Social, 17-20,45 hores.

DIVENDRES, 3: PRESENTACIÓ LLIBRE: "HISTÒRIES DE CRIMS I CRIMINALS DE LA MARINA ALTA". Participen: Autor, Antoni Reig; historiador Ricard Llompart; oan Ivars, secretari de l’IECMA, i el que vos escriu, Miguel Vives, Cronista de Gata. Biblioteca, 20 hores.

DISSABTE 4: 9 hores. Torneig Futbol 11. Categoria infantil.

DIUMENGE, 5: Parròquia FESTA DEL SAGRAT COR DE JESÚS. Processó solemne, 20 hores. Confraria més antiga de Gata.

TAMBÉ DIUMENGE 5: Dinar de germanor a Los Arcos, XXXI encontre Penya Barcelonista de Gata.

DILLUNS 6 A DIUMENGE 12: ACTES SETMANA DELS MAJORS DE GATA.

- Dilluns, 6: Recital de Poesies. Club de Lectura. Biblioteca. 20 hores.

- Dimecres, 8: Xerrada sobre la Caseta de la Lepra, a càrrec del que vos escriu, Miguel Vives -Cronista Oficial de Gata-. Assistirà el director metge de Fontilles. 19-20 hores.

- A continuació, Danses. Grup de Danses La Llata.

- Dijous, 9: Homenatge a Vicent Miquel i Diego. Biblioteca. Actuarà: Cor Serrillàs. Poesies. 20 hores.

DIUMENGE, 12: Parròquia. 20 hores, comencen les misses a l’ermita els diumenges.

TAMBÉ DIUMENGE 12: PRE-FESTES FONT DEL RIU

- Caminata, Marxa Popular: Pintures Coves Catxupa; Benitzaina (casa dels Paresants); Pinar de l’Estanquer; Ermita.

- Paella popular, barri.

DIVENDRES 24 A DIUMENGE 26-JUNY I DIVENDRES 1 A 3 JULIOL: FESTES FONT DEL RIU a Sant Joan. GATA.

- Divendres, 24: Missa al barri (carrer Lepanto): 20 hores. Processó pels carrers del barri: 21 hores.

- Sopars populars i actuacions musicals.

TAMBÉ DISSABTE 25: Eleccions juny 2016. Jornada de reflexió.

TAMBÉ DIUMENGE 26: Jornada de votacions al Congrés i al Senat espanyol.

01/06/2016 17:48 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

PARRÒQUIA, GATA: AHIR, DIUMENGE 29, SOLEMNE PROCESSÓ DEL CORPUS CHRISTI

20160530084222-20160529-211105-copia.jpg

(PODEU REPASSAR L’ÀLBUM DE LA SOLEMNE PROCESSÓ, PUNXANT ACÍ)

Novetats: cor infantil parroquial i presentar el Santíssim als vellets i malalts

Ahir per la vesprada es va celebran amb gran solemnitat la processó del Corpus Christi pels carrers de Gata. Com ja és habitual, l’itinerari formava un tapís d’enramada, amb flors, murta, mata, fulles de baladre. El carrer Xaló presentava una catifa de plàstic i la Placeta de Sant Antoni un calze també de plàstic al sòl. Els balcons es trobaven plens de cobertors rojos i grocs.

Com tots els anys, pel mig de la processó anaven les xiquetes i xiquets que enguany han pres la seua Primera Comunió. En cada taula van formular unes frases dedicades al Santíssim Cos de Crist. Les taules estaven disposades, com ja és tradicional, als carrers Teulada, Lluna, Signes, Bassa i Bisserot.

Enguany hi havia dues novetats. Les xiquetes del cor infantil van cantar en cada taula i a les taules s’aproximaven els vellets i malalts passant-los el sacerdot la Santa Custòdia, fent el signe de la creu. Cal ressenyar que just enfront de la taula del carrer Signes, també va participar la persona més velleta del poble, Teresa Signes Diego amb els seus 103 anys i 8 mesos.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.

FONTS: Fotos àlbum Vicent S.S., Vero V.C. i Cronista.

30/05/2016 08:39 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIA 29, SOLEMNE FESTA DEL CORPUS CHRISTI

20160528212734-compocorpus1.jpg

Enramades de murta i flors, taules, cobertors, xiquetes i xiquets de Primera Comunió

Processó amb palis a les 20 hores

L'històric palis que es portat pels succesors dels que ho sofragaren i gravaren els seus noms en els suports, tornarà a eixir pels carrers de Gata, demà dia 29 a les 20 hores. Sota palis el sacerdot portant el Santíssim Sacrament amb la Santa Custòdia. La processó solemne és la més ornada de l'any, ja que tots els carrers per on passa la comitiva s'omplin d'enramada de murta, mata i flors, fent passillos, fent dibuixos. Les taules on es para el Santíssim, es resa i es canta, estaran als llocs habituals: carrer Teulada, carrer La lluna, carrer Signes, carrer La Bassa i carrer Bisserot.

La processó del Corpus té uns altres components importants, com són els cobertors, la música i, sobre tot, els xiquets i xiquetes que han pres la Primera Comunió, que van pel mig de la processó.

A la composició fotogràfica, una imatge de finals del XIX o principis del segle XX, i enramades a la Plaça de l'Església a principis del segle XX, i al carrer La Bassa, amb molt de cobertor.

28/05/2016 21:27 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIA 14 AL CINEMA LA PAZ DE GATA, RAÚL "EL BALILLA" EN CONCERT

20160513105351-raubalilla.jpg

El jove cantante RAÚL VIDAL "EL BALILLA" primer finalista de la primera edició de "La Voz Kids de 2014, el concurs de talents espanyol que produix Boomerang TV en col·laboració amb Talpa Media i emet la cadena Telecinco, estarà demà actuant en concert al CINEMA LA PAZ de Gata de Gorgos. L’actuació serà a les 20 hores.

El concert es va ajornar del 18 de març a demà 14 de maig. Però pagà la pena perque just hui divendres 13 estrena el nou disc Raúl "El Balilla" amb el títol de "D’Caramelo" i demà serà la primícia de l’estrena a l’escenari del Cinema La Paz. Comenten des del mateix cinema que ell tenia previst fer la seua primera presentació del nou disc al Teatre Gran Vía de Madrid el pròxim diumenge 22, però a l’ajustar l’agenda li pertoca abans el cine La Paz de Gata de Gorgos. Tot una coincidència i sort.

Per els que no coneguen a Raul "El Balilla", els responsables del cinema La Paz, posen un xicotet video de la seua primera cançó en el programa "LA VOZ KIDS". Ací teniu l’enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=TWl-lwzaiyc.

Per a tots aquells que s’estimen més comprar les entrades físicament, i no per Internet, ja poden fer-ho als punts de venda seguents: -PAPERERIA MAITE (Carrer La Bassa, a Gata); -BAZAR 100 (Carrer Constitució a Gata), i -EUROPLUS (Carrer Arquitecte Urteaga, 15 en Xàbia).

FONT: Cartell anunciador de l’event musical. Cinema La Paz. Gata.

13/05/2016 10:53 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

EL CANTANT DE L'ALCÚDIA ÓSCAR BRIZ ACTUA A LA TERRASSA DEL CENTRE SOCIAL DE GATA

20160507192200-oscarbriz.jpg

L’última actuació en concert de cantants valencians, que ha oferit en estos mesos l’Ajuntament de Gata, s’ha fet aquesta vesprada a la terrassa del Centre Social Integrat, donat que les previssions indicaven pluja, que al final no ha aparegut. En un principi estava prevista l’actuació a la placeta del vicari (costat de la Plaça de l’Església) però es va decidir finalment traslladar-se al lloc ja esmentat.

Des de migdia, s’han reunit quadrilles de joves, que han gaudit d’un dinar popular a base de coques, que oferia la Comissió de Festes de La Font del Riu, que en un mes i mig celebrarà les seues festes.

El cantant de l’Alcúdia, que també és guitarrista i autor de les seues cançons ha mostrat tot el seu repertori, que ha agradat molt al públic present. Actualment porta la seua banda, però abans formava part de conjunts musicals valencians i també va eixir a l’estranger.

FONT: Foto extreta del facebook (Carme Mesdemil).

07/05/2016 19:22 cronistadegata #. ACTES Hay 3 comentarios.

DIUMENGE DIA 8, EL CONCERT DE PRIMAVERA DE LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA HOMENATJARÀ ALS "MUSIQUEROS"

20160506103829-compomusiqueros.jpg

Actuarà la òboe de l'Orquestra Simfònica de Madrid, Carmen Guillem, i el Quartet de corda Degani

El Casal de la Música de Gata serà l’escenari escollit per acollir el concert homenatge a la família dels “Musiqueros” que el proper diumenge 8 de maig realitzarà la banda Unió Musical de Gata. El concert té el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata.

A la primera part del concert es gaudirà de la música de Carmen Guillem, oboe, i el quartet de corda Degani, tots ells integrants de l’Orquestra Sinfònica de Madrid, titular del Teatre Reial. A la segona part, la Banda Unió Musical de Gata farà un concert especial, ja que interpretarà algunes peçes que el director Vicente González Caselles va dirigir a la revetla de 1982, poc abans de morir.

La família Gonzàlez, més coneguda a Gata com "els Musiqueros", ha estat lligada de sempre a la història de la Banda de Música de Gata com a fundadors, directors o músics.

Ricardo González Blasco (1847-1936) va deixar la seua població natal per traslladar-se a Gata on es va fer càrrec de la primera formació musical de la localitat i pràcticament se li considera el fundador de la banda de Gata. La seua descendència ja no es va desvincular mai de Gata, ni de la banda de música on van destacar especialment Eugenio González Garrigos (1876-1906), Vicente González Caselles (1902-1987) i Eugenio González Oliver, músic trompeta, últim descendent que va nèixer en 1929 i va morir l’any passat als 85 anys, el dia 13 d’abril de 2015.

Les primeres referències de la banda de música de Gata de Gorgos van lligades necesàriament a la família González. Ens remontem a l’any 1870. El seu primer director fou Ricardo González Blasco, fins que en 1890 li prengué el relleu el seu fill Eugenio González Garrigós. Aquest la tingué al seu càrrec fins 1906, any en que tornà a dirigir-la al morir el seu fill Ricardo González.

ESCRIT FAMILIAR

Deixe pas a un escrit que em remet Vicente González Monfort, fill d’Eugenio "la música", el músic trompeta últim "musiquero" de la família que va morir en 2015. El fill recorda als seus avantpassats i el motiu del concert.

"Fa ja 146 anys, quasi segle i mig, que Ricardo González Blasco fundà la Banda de música de Gata de Gorgos, i fa un poc més d’un any que ens deixà el seu besnét Eugenio González Oliver, músic trompetista de la banda en la que son pare Vicente González Caselles i el seu avi Eugenio González Garrigos, havien sigut mestres directors durant molts anys. Una família apodada “els musiqueros” que han sigut columna vertebral de la banda de Gata a la que anem a rendir homenatge en un concert matinal el pròxim diumenge dia 8 de maig.

Com l’acte mereix, s’anuncia un concert extraordinari en el que en la primera part, la òboe solista de la Orquestra Simfònica de Madrid, Carmen Guillem, amb el Quartet de corda DEGANI, format per solistes de la mateixa orquestra simfònica, ens oferiran obres per a òboe i quartet que segur ens emocionaran. En la segona part la nostra banda serà l’encarregada d’emmarcar el concert amb obres vinculades als nostres fundadors. Este concert pot ser la antesala del que tindrà que vindre en els pròxims anys per a commemorar el 150 aniversari de la fundació de la Banda Unión Musical de Gata".

PROGRAMES I MÚSICS INVITATS

El Quartet per Oboe y Corda:

Op 7. En Sib J. B. Wanhal oferirà: 1. Moderato. 2. Cantabile. 3. Menuetto. 4. Allegro. 

 Sis cançons renacentistes per Oboe y Quartet de Corda. Anònim): 1. Grens sleeves. 2. Gavota. 3. Vaudeville. 4. Hor che vezzosa e bella. 5. La verginella. 6. La fantasía.

Serenata per Quartet de Corda. J. Turina

Oblivion para Oboe y Cordes A. Piazzola

ÒBOE: Carmen Guillem Piqueras

QUARTET DEGANI: Violí: Arturo Guerrero; Violí: Erik Ellegiers; Viola: Svetlana Arapu
Cello: Paul Friedhoff.

Qui són ells?

Carmen Guillem Piqueras. Òboe.
Nascuda a Catarroja (València), estudia en el Conservatori Superior de Música de València, obtenint el Premi d’Honor Fi de Carrera i la beca "Mercedes Massí” per el millor expedient acadèmic de la seua promoció.
Membre fundador de l’Orquestta Simfònica d’Euskadi, com a Corno Inglés Solista i posteriorment com Òboe Solista de l’Orquestra de Ciutat de Barcelona. Ha sigut Òboe Solista de l’Orquestra Simfònica de Madrid durant 25 anys. Actualment és professora d’òboe del Conservatori Teresa Berganza de Madrid i de l’Orquestra Simfònica de Madrid, titular del Teatre Real.
Ha realitzat gravacions per a Ràdio Nacional d’Espanya, TV3 i TVE. Ha
participat en l’estrena de nombroses obres de Compositors. Ha actuat com a Solista amb les Orquestres: Ciutat de Barcelona, Simfònica de Tenerife, Reina Sofía, Orquestra de Càmara de la Ciutat de Múrcia, i Simfònica de Madrid i amb el Grup Círculo de música contemporànea.

Quartet Degani: és un dels quartets de corda més longevos d’Espanya. Va fer el seu debut l’any 1992 en Cuenca. Els quatre formen part de l’Orquestra Simfònica de Madrid, titular del Teatre Real. A més del repertori clàssic, el Quartet té com a prioritat la difusió de la música per a quartet d’autors espanyols i posant un ènfasi especial en la música latinoamericana.
Está format per: Arturo Guerrero, violí; Erik Ellegiers, violí; Svetlana Arapu, viola i Paul Friedhoff, cello.

Sens dubte, es viuran moments emotius i històrics en el concert-homenatge de diumenge. Pe a recordar.

 

06/05/2016 10:38 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

RECORDEU: NOVA DONACIÓ DE SANG A GATA: hui dijous 5 (17-20.30 hores)

20160505123814-cartellsangmaig.jpg

Els gaters sabeu que tenim una nova cita hui al Centre Social. Es farà una nova donació de sang, la corresponent al mes de maig. Des de l'organització de Gata comunicaven dies enrere que les unitats de sang estan escases. Es necessita millorar en celeritat els grups 0+, 0- i A+.

Recordeu que al Centre Social Integrat podràs donar hui dijous 5 de maig sang en horari de 17 a 20.30 hores. No faltes.

FONT: Cartell anunciador donació de sang.

05/05/2016 12:38 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: CALENDARI DEL MES DE MAIG: música, aconteixements religiosos i socials,...

20160502131824-cartellconcerthomenatgemusiqueros.jpg

Com cada principi de mes, vos faig un resum del que serà el mes de MAIG al calendari gater, sempre tenint en compte que vosaltres mateix podeu afegir-ne d’actes, aconteixements o actuacions que no estiguen posades.

- 5, DIJOUS: Donació de sang, 17-20,30 hores. Centre Social. Saló d’actes.

- 7, DISSABTE: Dinar Popular. Plaça de l’Església. La Comissió de la Font del Riu oferirà dinar a preus populars i servei de barra. A les 16,30 hores: Actuació del cantant Oscar Briz, que tancarà el Cicle de Música en Valencià amb un concert a la Plaça de l’Església.

Parròquia. Missa 19 hores. Celebració Dia Maria. Festa del Cor Infantil parroquial. Interpretaran la cançó que va quedar segona en grups infantils al Festival Vocacional de la Cançó.

- 8, DIUMENGE: Concert de Primavera. Banda Unió Musical de Gata de Gorgos. Especial, homenatge a "Els Musiqueros", amb l’actuació especial de l’oboe Carmen Guillem i el quartet Degani de l’Orquestra Simfònica de Madrid. Casal de la Música, 12 hores.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

- 13, DIVENDRES: Festa de la Mare de Déu de Fàtima.

- 14, DISSABTE: Actuació de Raúl "El Balilla". Cinema La Pau. Presentació de l’últim disc "D’Caramelo" en primícia. 20 hores.

- 15, DIUMENGE: Primer torn de Primeres Comunions a Gata.

- 21, DISSABTE: A Ondara, Trobada d’Escoles Valencianes (Marina Alta). "Un país d’escoles".

- 22, DIUMENGE: Segon torn de Primeres Comunions a Gata.

- 29, DIUMENGE: Volta senderista al Montgó. Eixida a les 7,15 a l’estació del trenet. Organitza: Grup Espeleològic Gata. Travessa Dénia-Gata.

Parròquia: Festivitat del Corpus Christi. 20 hores, processó.

A la fotografia de portada, el cartell anunciador del Concert-homenatge de primavera. Dins, el cartell anunciador de l’actuació del cantant Óscar Briz. Ajuntament Gata.

02/05/2016 13:04 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CALENDARI GATER, MES D’ABRIL: Festa del Dinar Popular del Berenaret de Pasqua, Marató per Muntanya Marina Alta, llibres,...

20160401221451-dinarcartellberenaret.jpg

Com cada mes, i estem al dia primer d’abril, fem un repàs de les activitats i programació que es presenta aquest mes, sempre obert a augmentar-ho, a posar nous aconteixements.

- HUI, DIVENDRES 1 D’ABRIL: La Biblioteca ha celebrat el Dia del Llibre Infantil. A les 17 hores ha fet l’HORA DEL CONTE. Al finalitzar, taller. Biblioteca.

- DEMÀ DISSABTE, 2 D’ABRIL: 19 hores: Imposició de panyoletes i crismons, xiquetes i xiquets del Moviment Júnior. Església Parroquial de Gata. Parròquia.

- DIUMENGE 3 D’ABRIL: dos aconteixements a Gata. Un esportiu amb dos vertents: XI MARATÓ PER MUNTANYA MARINA ALTA (GEG) i II MITJA MARATÓ TRES TOSSALS (GEG), amb eixida i arribada a la Plaça Nova, i l’altre gastronòmic-musical: 8ena FESTA DEL DINAR DEL BERENARET DE PASQUA (penyes valencianista i barcelonista, Colla de Xirimiters i Dolçainers, Grup de Danses, Els Willies,...), a l’Avinguda de la Pau.

- TAMBÉ DIUMENGE, 3 D’ABRIL: De sempre, celebració del segon diumenge pasqüer. Eixides al camp, berenar de Pasqua, paelles.

- DILLUNS, 4 D’ABRIL: Tradicional dia i festa de Sant Vicent Ferrer. Eixides al camp, paratges típics i gastronomia típica.

- DIJOUS 7 D’ABRIL: Cloenda exposició "Dones emblemàtiques de la Comunitat Valenciana". Sala de Cristall. Actes, Mes de la Dona.

- DIUMENGE 10 D’ABRIL: Sisé aniversari del començament del blog CRONISTA DE GATA. Aquel dia, 10 d’abril de 2010, era dissabte. Eren les 16,55 hores. I posava de capçalera: "Ací i ara, dia 10 d´abril de 2010, a dos dies de la commemoració dels 600 anys de la vinguda per aquestes terres del pare sant Vicent Ferrer, comence el nou blog del Cronista Oficial de Gata, la d´Alacant. Sóc MIGUEL VIVES SIGNES i espere portar a aquestes fulles la història, costums, tradició i notícies del poble de la Marina Alta on vaix nàixer i on visc. Espere que vostés, veïns del poble, forasters residents, nouvinguts, visitants i curiosos, siguen els testimonis més directes d´allò que va ser i és el poble de Gata." Seguisc amb la mateixa il·lusió.

- DIJOUS, 14 D’ABRIL: Nova col·lecta de donació de sang. Centre Social, Gata. 17-20,30 hores.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

- DISSABTE 16 D’ABRIL: XI edició de POSA VI. Des de les 9,30 del matí. Placeta de Sant Antoni, Gata. Esmorzar, Tast de vins i dinar a càrrec de la comissió de festes 2016.

NOTA: Com cada mes, i estem al dia primer d’abril, fem un repàs de les activitats i programació que es presenta aquest mes, sempre obert a augmentar-ho, a posar nous aconteixements.

01/04/2016 22:14 cronistadegata #. ACTES Hay 2 comentarios.

DIVENDRES SANT 2016 A GATA: ELS GATERS TRAUEN AL CARRER ELS QUATRE PASSOS: Processó del Sant Soterrament

20160325233808-20160325-210550.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE LA PROCESSÓ DEL SANT SOTERRAMENT DE HUI, DIVENDRES SANT, A GATA. PUNXEU ACÍ)

Quan passaven deu minuts de les set i mitja de la vesprada, eixien des de la Plaça de l’Església la creu processonal, el pas del Natzaré, el del Crist del Perdó amb els confrares amb vesta i caputxa; el de la Verge Dolorosa i les dones de l’associació de mestresses de casa, i finalment el monumental pas del Sant Sepulcre portat per setze homes.  El sacerdot i la banda Unió Musical de Gata tancaven l’orde processonal.

La processó del Sant Soterrament ha passat per l’itinerari de costum i enguany pel seu trajecte més curt, el del carrer Sol. Els fidels de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos han acompanyat les quatre imatges de la processó que marca la Passió, Mort i Soterrament de Jesús, en divendres sant.

Foto de Maria Eugenia Salvador Feliu.
Foto de Maria Eugenia Salvador Feliu.
Foto de Maria Eugenia Salvador Feliu.
Foto de Maria Eugenia Salvador Feliu.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Amb aquest acte piadós, l’església estarà sense fer cap acte fins demà Dissabte Sant a les 22,30 hores, quan començarà la Solemne Vigília Pasqual que donarà pas a la Pasqua, amb el Diumenge de Resurrecció. 

FONT: Fotos àlbum Verónica Vives. Fotos dins del reportatge: María Eugenia Salvador Feliu.

25/03/2016 23:36 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES SANT 2016, GATA: Unes 200 persones participen en el Via Crucis matinal, camí del calvari

20160325115258-20160325-090537-copia.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DEL VIA CRUCIS 2016, PUNXANT ACÍ)

Passat ja Dijous Sant, dia en que es va recordar el gest del llavatori dels peus del Senyor als seus deixebles, a més de la Institució de l’Eucaristia, i la reserva al Monument del Cos de Jesús, els fidels de la parròquia de Gata de Gorgos han entrat al DIVENDRES SANT amb la pràctica piadosa centenària del Via Crucis.

Unes 200 persones han participat aquest matí en el VIA CRUCIS matinal de Divendres Sant 2016, hui dia 25 de març. Des de l’església, els fidels han eixit resant el rosari pels carrers Bisbe Servera, carrers Teulada i Calvari i han començat l’exercici piadós del Sant Via Crucis a l’inici del camí del calvari, entre xiprers i les catorze estacions. Arribats a l’ermita han visitat el patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari, i han fet l’adoració a la Pietat, figures formades pel Jesús jacent i María de les Angústies.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.

La segona jornada del tríduum de la Mort i Passió de Jesús es completarà a Gata amb la Oració dels xiquets davant del Monument a les 12 hores; la celebració del que s’anomenen els Sants Oficis, a les 17 hores, i la Processó del Sant Soterrament a les 19,30 hores.

FONT: Fotos àlbum Antonio Monfort, Verónica Vives i Cronista de Gata.

25/03/2016 11:48 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE RAMS 2016, GATA: amb la processó comencen els actes de Setmana Santa

20160320221547-20160320-113729.jpg

(PODEU VEURE L’ÀLBUM DE LA PROCESSÓ I ARRIBADA A L’ESGLÉSIA, PUNXANT ACÍ)

La processó de rams que ha començat a la Plaça Nova amb la bendició de les palmes i rams, ha significat el començament dels actes de Setmana Santa i Pasqües de Gata 2016. La comitiva estava encapçalada per la creu i el sacerdot, que representava l’entrada de Jesús en Jersualén. Després anaven tots els membres del Consell de Pastoral i Assumptes Econòmics de la parròquia i després tots els fidels: xiquetes, xiquets i grans. Pels carrers Constitució i Doctor Gómez Ferrer s’ha arribat al temple. A l’església parroquial s’ha celebrat la santa missa solemne, cantada pels cors infantil i Serrillàs.

Els actes més importants de Setmana Santa continuaran dimarts sant amb una celebració penitencial comunitària a les 20 hores. Dijous sant hi haurà dos misses, una a les 17,30 hores i la de 19,30, santa missa de l’Últim Sopar del Senyor. A les 23 hores serà l’Hora Santa davant el Monument i a les 24,00 hores començaran els torns de vela. De divendres a diumenge, ja vos informe més endavant.

Foto de Miguel Vives Signes.
Foto de Miguel Vives Signes.


20/03/2016 22:04 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, PARRÒQUIA: Hui és la festa de la Mare de Déu dels Dolors

20160318084030-verge.jpg

Acaba el tríduum i es fa el Via crucis nocturn del Divendres de Dolors

El calendari parroquial ens indica que arriben als dies grans de Setmana Santa i Pasqua. La parròquia de Sant Miquel Arcàngel acaba hui el tríduum dedicat a la Mare de Déu dels Dolors. La imatge que habitualment està al Sagrari de l’església, presidix ara l’altar major de l’església de Sant Miquel de Gata. La festa de la Mare de Déu dels Dolors es hui divendres. La missa serà a les 19 hores. Per la nit, a les 22 hores, serà el Via Crucis nocturn per l’itinerari habitual a l’ermita. Cal ressenyar que a la plaça davantera del santuari gater es troben les capelletes del Set Dolors de la Verge, que hui també es poden contemplar.18/03/2016 08:40 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, ACTES CULTURALS PER ALS GATERS (Andreu Valor a Gata, banda a Teulada)

20160312122314-andreuvalor.jpg

Dissabte 12 de març. L’agenda gatera ens porta a la Plaça Vella (Plaça de l’Església). Celebrant el Mes de la Dona, hui es farà un dinar popular a benefici de la Comissió de Festes 2016 i després a les 16,30 hores actuarà en concert ANDREU VALOR.

Més tard, a les 19 hores, a l’Auditori de Teulada-Moraira, festival de bandes. Allí estarà la banda UNIÓ MUSICAL DE GATA, que actuarà junt a l’Agrupació Musical Santa María Magdalena de Poble Nou de Benitatxell i l’amfitriona, l’Agrupació Musical de Teulada. L’entrada és lliure fins a completar l’afor.

Per altra part, es prepara ja l’event esportiu de demà, la Volta a Peu a Gata, tercera de les cites del Circuit a Peu Marina Alta 2016.

FONT: Cartell anunciador, ajuntament.

12/03/2016 12:23 cronistadegata #. ACTES Hay 1 comentario.

ACTES DE LA SETMANA. Destaquem Mes de la Dona i Volta popular

20160308171701-12439452-1046220565436961-3290479409390721773-n.jpg

La setmana del Dia de la Dona i de la carrera popular es presenta a Gata també amb molts actes.

Comencem per hui:

- Hui, Dimarts 8, dia Internacional de la Dona: l’Edifici Polivalent albergarà a les 17:30h, una xerrada sobre l’Ús i abús de la imatge de les dones als mitjans de comunicació a càrrec de Ma José Martí Ivars, tècnica d’Infodona.

- Dimecres 9: Colecta donació de sang, Centre Social Gata. 17-20,30 hores.

- Dijous 10: Església, 11.30 hores. Missa en sofragi de Don Alberto Caselles Fornés, amb l’assistència de tots els sacerdots de la Marina. De 18 a 19 hores, Vía Crucis.

- Divendres, 11: Al Centre Taller dels Ivars (Benissa) lliuraran els dorsals de la Perimetral 2016.

- Dissabte, 12: Actes, mes de la dona. Dinar popular Plaça Església. 16,30 hores: actuació de Andreu Valor, mateixa plaça.
La Comissió de Festes 2016 oferirà servei de barra i dinar a preus populars.

Al poble veí de Teulada, més en concret a l’Auditori, actuarà la nostra banda UNIÓ MUSICAL DE GATA, conjuntament a la banda de Poble Nou de Benitatxell i l’amfitriona banda de Teulada. Serà a les 19 hores, entrada lliure, fins a cobrir l’aforament. Festival de bandes a Teulada.

També al poble veí de Benissa fan la PERIMETRAL de 84 i 42 kilòmetres. De 5 del matí a les 12 de la nit corrent. Molts gaters participaran.

Pel que fa al futbol de pedrera, el GORGOS INFANTIL jugarà a les 17,15 a Teulada contra el FB Teulada-Moraira i a continuació ho farà al mateix camp el GORGOS CADET. També jugaran els jovenils contra el Oranje A.

- Diumenge 13: XIX VOLTA POPULAR A GATA. Organitzen: Club Atletisme Gata i Ajuntament de Gata. 10 hores, prova gran adults. 12 hores: proves menuts. Informació de la cursa de Gata:
http://somesport.com/circuitapeu/gata.html.

El futbol aficionat tindrà una cita a Teulada, jugaran el Jove Teulada-Moraira contra el primer equip del GORGOS.

08/03/2016 17:10 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: L'AUTORA LLUM QUIÑONERO ALS ACTES CENTRALS DEL MES DE LA DONA

20160306184756-llumautora.jpg

PER A VEURE EL VÍDEO (Dones del 36) PUNXEU ACÍ.

Entre divendres i dissabte, dies 4 i 5 de març, s’han celebrat a Gata els actes centrals del MES DE LA DONA. Divendres a les 20,30 hores es va inaugurar l’exposició de María Carballo, a la biblioteca, amb la música de Noèlia i Juanjo.

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.

Després de la concentració davant l’ajuntament per reivindicar "Un pacte d’estat ja" contra la violència masclista, la comitiva es va dirigir a l’Edifici Polivalent on es va projectar el documental "DONES DEL 36", fent-se un debat amb l’autora del llibre "Nosotras que perdimos la paz", l’alacantina Llum Quiñonero. Per acabar es va fer un recital de poesia i música a càrrec de Natàlia Pons, gatera i membre del grup "Pupil·les Dilatives" i Relo, també gater, a la guitarra.

   
  Foto de Teresa Arabí.
  Foto de Teresa Arabí.

A la imatge de portada, l’autora Llum quiñonero i la regidora Pepa Signes. / Dins: Noèlia i Juanjo; el llibre de Quiñonero i Natàlia i Relo actuant.

FONT: Vídeo, documental "Mujeres del 36" pujat al Yotube per Canal Portal Libertario OACA. / Fotos: Tere Arabí.

06/03/2016 18:43 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

L'ESCRIPTOR GATER JOSEP DKAIDEK PEDRÓS PRESENTA EL SEU POEMARI A LA BIBLIOTECA DE GATA

20160306180813-presentacio.jpg

L'escriptor gater, que viu ara a Xàbia, JOSEP DKAIDEK PEDRÓS, va presentar el seu llibre de poemes divendres passat. Amb el títol de "Cercant racons del teu cos", els assistents van poder gaudir de la lectura d'alguns poemes platicats per Josep o pels seus amics i amigues de Xàbia.

A la taula presidencial junt amb Josep va estar la seua amiga Encarni i la regidora de Cultura Àngels Soler.

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.
  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.
  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.
  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.

  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.
  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.
  Foto de Josep Dkaidek Pedrós.

FONT: Fotos Biblioteca i Josep Dkaidek Pedrós.

06/03/2016 18:08 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, ACTES CULTURALS, SOCIALS...I L'ESPORT (Volta ciclista a la Marina, etapa Gata-Gata)

20160305091351-ciclisme.jpg

Continuant amb el calendari d’actes del mogudet cap de setmana, són molts també els actes i activitats que s’esdevenen hui dissabte dia 5 a Gata. Cal destacar els del Mes de la Dona i l’etapa Gata-Gata, a la Volta a la Marina.

Ben prompte, el futbol de la pedrera del Gorgos mana. Jugaran a les 9,30 al camp municipal de Les Costeres el partit de rivalitat a la categoria infantil GORGOS C.F.-PEDREGUER A. A les 11 ho farà el GORGOS C.F. cadet que s’enfrentarà també al PEDREGUER A cadet.

Seguint el rellotge, arribem a les 16 hores. L’etapa GATA-GATA de la Volta a la Marina 2016 de ciclisme eixirà del Passeig d’Alacant. Els aficionats a la bicicleta de carrera teniu una cita a les Sorts que serà l’arribada.

A les 17,30 torna el futbol. El GORGOS JUVENIL té un partit prou decisiu, GORGOS C.F.-TEULADA-MORAIRA A.

Però també a la mateixa hora serà l’acte central del MES DE LA DONA. A partir de les 17:30 h, amb una concentració davant de l’Ajuntament de Gata per reivindicar un pacte d’estat contra les violències masclistes. A continuació, a les 18h, es projectarà a l’Edifici Polivalent el documental Dones del 36 i en acabar es realitzarà un debat amb el títol Temps de canvi, temps de  memòria amb la presència de l’autora del documental Llum Quiñonero, periodista, activista i política valenciana, diputada de Poden en les Corts. L’acte acabarà amb un recital de poesia i música a càrrec de Natàlia Pons i amb degustació de mistela i dolços tradicionals.

Finalment, no oblidem que pel poble i el seu terme els participants del RALLI FOTOGRÀFIC faran meravelles amb les seues càmeres, fins les 14 hores en que hauran de presentar les fotografies per al concurs.

Demà més...

05/03/2016 09:11 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA CULTURAL, SOCIAL: hui presentació de llibre i exposició. Comença el Mes de la Dona

20160304161613-donesombrahistoria.jpg

Com vos deia ahir, molts són els actes que s’esdevenen el cap de setmana que comença hui. Aquest matí, la gent del Tapis ha estat a la biblioteca. Ara a les 17 hores, arriba una nova edició de l’hora del conte "UNA HISTÒRIA DE PRÍNCEPS BLAUS". A les 19,30 hores serà la presentació del poemari "CERCANT RACONS DEL TEU COS" JOSEP DKAIDEK I PEDRÓS.

A les 20.30 hores començarà oficialment el Mes de la Dona. S’inaugurarà l’exposició "DONES A L’OMBRA DE LA HISTÒRIA" MARIA CARBALLO. Mentre s’inaugura actuaran en un xicotet concert Noèlia i Juanjo.

A nivell religiós, Gata continua la seua activitat. Hui li toca el torn als Júniors. A Gata serà la Vigília Quaresmal de Zona. A les 20,30 hores es farà un sopar als locals parroquials i a les 22 hores serà l'oració i vigília a l'església.

Demà dissabte dia 5 més...

04/03/2016 16:14 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

UN CAP DE SETMANA MOGUDET D'ACTES A GATA: Cultura, Mes de la Dona, esport, fotografia,...

20160303194139-presentaciollibrepoemes.jpg

El calendari gater acumula molts actes i activitats al llarg del cap de setmana, des de demà divendres 4 al diumenge 6. Cal ressenyar que s’enceta el Mes de la Dona a la biblioteca demà divendres 4; també hi ha presentació del llibre de poemes d’un gater que ara viu a Xàbia, Josep Dkaidek Pedrós. Cal destacar també la festa de la fotografia com han nomenat els organitzadors, Fotoclub Forat, al Ralli Fotogràfic Gata, que complix la seua dotzena edició en tot el cap de setmana.

L’esport no para, sobre tot el futbol de la pedrea dels futbolistes joves gaters. Els juvenils tindran un partit molt interessant i de rivalitat, entre el Gorgos C.F. i el Teulada-Moraira. Els dos són tercer i quart empatats a punts. Però, el plat fort de l’esport a Gata serà dissabte dia 5 per la vesprada. Es disputarà a Gata la quarta etapa ciclista de la Volta a la Marina. A les 16 hores eixirà l’etapa Gata-Gata del Passeig d’Alacant. Organitzarà: Club Ciclista Gata.

Aniré dia a dia desgranant-vos els actes.

A la fotografia, el cartell anunciador de l’event cultural, la presentació del poemari de Josep Dkaidek Pedrós.

03/03/2016 19:41 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

MARÇ, MARCER, CARASSER. CALENDARI GATER DEL MES: Mes de la Dona, presentacions, Ralli fotogràfic, Volta a peu...Setmana Santa i Pasqües

20160301164346-dia-de-la-dona16.jpg

Del 4 de març al 7 d’abril, actes del MES DE LA DONA; el 13, VOLTA A PEU A GATA; del 20 al 29, Setmana Santa i Pasqua

Hui, dimarts, comencem el mes de març. Tercer mes del calendari anual. A Gata, hi haurà tot una barreja d’actes, aconteixements i a les últimes setmanes vindran les festes de Setmana Santa i Pasqües.

Aquest és cronològicament el calendari gater, sempre esperant que si hi ha algun acte, curset o aconteixement que no està ací detallat, per oblit o desconeixement, podeu recordar-ho. Gràcies.

Divendres, 4: 19,30 hores, Biblioteca: presentació del poemari de JOSEP DKAIDEK PEDRÓS "Cercant racons del teu cos", un cant a la sensualitat en la seua part més salvatge i al mateix temps més fugisera. És el goig temporal del plaer sexual i és també alguna cosa més enllà. LLegint aquest poemari podem recorrer les fantasies embogides o els somnis enfollits...T’abelleix coneixer més?. En acabar la presentació hi haurà un recital de poesia.

També Divendres 4, comencen els actes del MES DE LA DONA A GATA. 20,30 hores, a la Biblioteca, inauguració de l’exposició "Dones a l’ombra de la història", il·lustracions de María Carballo. A l’acte d’inauguració acompanyaran Noelia i Juanjo.

De divendres 4 a diumenge 6, el festival de la fotografia: XII RALLI FOTOGRÀFIC, organitzat pel Foto club Forat; patrocinat per l’Ajuntament de Gata i amb la col·laboració de AleHop: 4, divendres: lliurament dels objectius. 5, dissabte: lliurament de fotos; dinar i deliberació del jurat. 6, diumenge: presentacions, masterclass Toni Sanchís 2016 i Premis.

Dissabte, 5: Actes centrals Dia de la Dona. 17,30 hores, concentració davant de l’Ajuntament de Gata per reivindicar un pacte d’estat contra les violències masclistes. A continuació, a les 18h, es projectarà a l’Edifici Polivalent el documental Dones del 36 i en acabar es realitzarà un debat amb el títol Temps de canvi, temps de  memòria amb la presència de l’autora del documental Llum Quiñonero, periodista, activista i política valenciana, diputada de Poden en les Corts. L’acte acabarà amb un recital de poesia i música a càrrec de Natàlia Pons i amb degustació de mistela i dolços tradicionals.

També eixe dia, CICLISME, etapa de la Volta a la Marina 2016 a Gata de Gorgos. Es disputarà a partir de les 16 hores.

Dimecres 8 de març: l’Edifici Polivalent albergarà , a les 17:30h, una xerrada sobre l’Ús i abús de la imatge de les dones als mitjans de comunicació a càrrec de Ma José Martí Ivars, tècnic d’Infodona.

Dijous, 9: Vesprada: Centre Social. Nova donació de sang, la corresponent a març. Hores: 17-20,30 hores. Acudiu. La sang sempre és necessària.

Dissabte, 12: 16,30 hores. Plaça de l’Església. Andreu Valor en concert.

A nivell comarcal eixa jornada serà d'atletisme amb la PERIMETRAL de Benissa. Organitzada pel Grup de Muntanya Margalló, recorreran 42.200 metres, una modalitat, i 84 kilòmetres, una altra. Passaran per dins del terme de Gata.

Diumenge 13: Volta a Peu a Gata. Pel matí. XX Circuit a Peu Marina Alta 2016. Organitza: Club Atletisme Gata. Ajuntament.

Divendres 18, 20 hores: Cinema La Paz. Actuació en concert, en viu i directe de RAÚL EL BALILLA. El Balilla fou finalista de LA VOZ KIDS de 2014. Reserva d’entrades en taquilla el dia de la funció o anticipadament en internet: www.servientradas.com;www.cinelapaz.com.

Diumenge 20, comença la Setmana Santa. DIUMENGE RAMS.

Del 20 al 26, Setmana Santa a Gata. Cal destacar a més de la processó de Diumenge Rams, el Via Crucis matinal de divendres sant (dia 25) i la processó del sant soterrar del mateix dia.

Del 22 de març al 7 d’abril, Mes de la Dona: s’exposarà a la Sala de Cristall del Centre Social la col·lecció Dones Emblemàtiques Valencianes.

Diumenge 27, DIUMENGE DE PASQUA. Encontre i típique eixides al camp. Tradicionals berenar de Pasqua, paelles, jocs.

Dilluns 28, DILLUNS, SEGON DIA DE PASQUA. Tradicional a Gata.

Dimarts 29, DIMARTS. Els xiquets de Gata celebren el tercer dia de Pasqua.

01/03/2016 16:41 cronistadegata #. ACTES Hay 1 comentario.

DISSABTE I DIUMENGE: futbol, convivència júnior a Teulada i festival fi de curs al cinema La Paz

L'agenda de demà dissabte s'ompli per als gaters amb futbol, música i altres coses puntuals.

Al llarg de dissabte i diumenge, una representació dels Júniors de Gata estaran a la convivència de júniors de la comarca que faran a Teulada. També entre dissabte 27 i diumenge 28 es farà el FESTIVAL FI DE CURS de 4rt de la ESO, per a recaptar fons per al viatge fi de curs. Serà al cinema La Paz.

El futbol no pot faltar aquesta cap de setmana. Demà dissabte, a les 10,30 hores els infantils del GORGOS juguen a casa front al Calp C.F. A.

Els cadets del GORGOS jugaran a les 12 front al Calp. L'equip del GORGOS JUVENIL jugarà a les 17 hores a Gandia: Gandia A-Gorgos. També demà a les 18,30 hores jugarà el primer equip del GORGOS. Jugaran a Alacant, contra el Independiente Alicante.

FONT: FFCV.

26/02/2016 23:27 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ANIT, DIVENDRES 19 DE FEBRER, VIA CRUCIS PER LA VORA DEL RIU FINS A DALT LES COVES ROGES

20160220205611-viacrucisnocturn.jpg

Per tercer any consecutiu, ahir es va fer el VIA CRUCIS urbà nocturn, organitzat per la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos, dins d'aquest temps de la Santa Quaresma que s'està vivint. Els feligressos assistents van eixir de dins l'església on es va resar la primera estació, després baixant pel carrer Penyó i pel Parc del raval, vora riu, van arribar per la passarel·la fins a dalt les Coves Roges, parant-se en cada estació i cada grup parroquial llegint la corresponent estació del Via Crucis.

A aquest Via Crucis s'afegixen els que divendres a divendres en tot el temps quaresmal, es fa per l'itinerari de les capelletes del Calvari, des de prop de la via del tren fins l'ermita del patró, el Crist del Calvari, que culminaran Divendres Sant de bon matí, amb el tradicional i popular Via Crucis cap al Calvari.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

FONT: Fotos Parròquia de Gata.

20/02/2016 20:56 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: DIVENDRES 12 A LA BIBLIOTECA, PRESENTEN LA REVISTA CIENTÍFICA DAUALDEU

20160210184007-deualdaugata.jpg

Vicent Chorro Cabrera i Josep Lluís Doménech seran els dos professors de l'Institut de Xàbia que presentaran divendres dia 12 a les 20 hores a la biblioteca de Gata la revista de divulgació científica "Daualdeu" que té un monogràfic dedicat al Sistema Mètric. Chorro parlarà de l'article de la revista "El Montgó en la determinació del Sistema Mètric Decimal". Per la seua part, Doménech presentarà tota la revista, la número 9.

Com ja és habitual els divendres, la visita de la gent del Tapis de Gata i l'Hora del Conte completaran la jornada cultural a la Biblioteca de Gata.

FONT: Cartell de la presentació de la revista.

10/02/2016 13:24 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR A LA BIBLIOTECA DE GATA, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE JESÚS MONCHO

20160206090008-12640444-10156547185565529-1058174878761183714-o-1-.jpg

VÍDEO-PRESENTACIÓ DE "GATA EN EL RECORD"

A la imatge vegeu a l’autor, acompanyat de María Vicenta. L’acte es va celebrar ahir divendres (Darrer divendres de Carnestoltes 2016) a la Biblioteca de Gata. Jesús Moncho va presentar el seu últim llibre "Els meus orígens: una senda d’emocions". Gata és el poble que el va veure nàixer i pel que sent una gran estima. Els estudis, la professió el va fer residir a altres pobles, però sempre ha estat lligat als seus arrels.

L’acompanyava en la presentació la mestra Maria Vicenta Pedro José. Tots dos van exposar al públic assistent el contingut del llibre. 

La Regidora de Cultura, Àngels Soler, li va agraïr el detall a  Jesús Moncho de donar els drets d’autor del llibre a la Biblioteca de Gata. Desde la biblioteca ens van sumar també a eixe agraïment.

A la presentació del llibre "ELS MEUS ORÍGENS, UNA SENDA DE EMOCIONS", Jesús Moncho va preparar el vídeo amb imatges de Gata, que podeu veure PUNXANT ACÍ. Vídeo pujat a Youtube per la seua filla Clara Moncho Jiménez (22-1-2016).

FONTS: Foto Biblioteca de Gata / Vídeo: Clara Moncho Jiménez.

06/02/2016 09:00 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AGENDA DEL DIA, GATA: Hui disfresses escolars i cultura

20160205122620-llibrejm.jpg

L'agenda de hui divendres a Gata (DARRER DIVENDRES) també va carregada de diversos actes diferents, entre els que es mescla la tradició, la festa i la cultura.

El DARRER DIVENDRES ha començat ja a la Biblioteca a les 10 del matí amb el treball de pintar mandales a càrrec de la gent del Tapis.

Aquesta vesprada, els escolars de Primària són els protagonistes amb les disfresses de Carnestoltes de l'escola.

Continuaran els més menuts a la biblioteca, on a les 17 hores s'escenificarà el conte a "L'hora del conte". Hui amb "EL CARNAVAL D'EN LLOBATÓ".

L'art també estarà present en la segona xerrada de l'Escola Experimental de Plàstica, al voltant de l'art tèxtil contemporani. Serà a les 19h a l'Escola.

Finalment, a les 19,30 hores a la biblioteca presentarà el seu últim llibre, el gater Jesús Moncho. Titulat "ELS MEUS ORIGENS: UNA SENDA D'EMOCIONS" cal recordar que ha donat tots els drets d'autor a la biblioteca, per adquirir llibres. Estaran a la taula, l'autor, María Vicenta Pedro José, mestra, i la regidora de Cultura, Àngels Soler.

FONT: Cartell anunciador de la presentació del llibre de Moncho.

 

05/02/2016 12:26 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AGENDA DEL DIA, GATA: Hui, visita del conseller Marzà; tradicional Darrer Dijous i donació de sang

20160204104141-12633661-587361941427546-5552438488933374563-o.jpg

Cada dia Gata té activitats socials, culturals, de costums, tradicionals. El mes de febrer es presta a això.

L’agenda de hui dijous 4 de febrer ens porta al DARRER DIJOUS. Comencen els darrers dies a Gata, unes festes tradicionals i de costums centenaris. Les quadrilles es reunixen i fan festeta fins dimarts que ve, cada grup quan pot.

A nivell polític, a partir de les 17 hores les autoritats gateres reben al conseller de Cultura, Educació i Esport Vicent Marzà, que girarà visita al trinquet "Xiquet de Gata" i al col·legi de Primària "Santíssim Crist". 

Finalment, hui per ser primer dijous de mes, hi ha Donació de Sang a Gata. Al Saló del CSI de 17 a 20:30 h. Des del centre de transfussió van informar que les unitats de sang són escases i els més necessitats en aquest moment són O+, O- i A+. Doneu sang, donareu vida.

FONT: Cartell donants sang. / Ajuntament, agenda.

04/02/2016 10:41 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CONTE, XERRADA I PLANTACIÓ D'ARBRES A GATA: celebració del Dia de l'Arbre

20160129152914-12593747-765246933608848-8360232359174122013-o.jpg

Es plantaran arbres a l'entrada de la Font del Riu, per la N-332

Aquesta vesprada a la Biblioteca Pública comencem les activitats al voltant del Dia de l'Arbre. A les 17 hores serà la tradicional Hora del Conte que versarà sobre el tema, amb el títol: "El gran incendi". A les 19 hores l'enginyer forestal Pepe Juan Mulet farà una xerrada sobre el Dia de l'Arbre, vegetació local i arbres monumentals del municipi. Tots els assistents rebran un arbre.

Diumenge 31 de gener, a les 11,30 hores es farà una plantació d'arbres a l'entrada del poble per la Font del Riu, a les voreres de la N-332 fins arribar el pont de la via. L'Ajuntament i més en concret la regidoria de Medi Ambient convida a tots els xiquets i persones que vulguen participar a apropar-se i fer realitat el somni de plantar un arbre.

FONT: Ajuntament de Gata.

29/01/2016 15:29 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIA 23, II APLEC DE DANSES INFANTIL A GATA

20160122090551-11251736-760310914102450-231429382261067949-o.jpg

Cita musical i folklòrica a Gata per aquest cap de setmana. El Casal de la Música acull, demà dissabte 23 de gener, el II Aplec de Danses Infantil organitzat per el Grup de Danses La Llata i la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Montgó amb el suport de l'Ajuntament de Gata. Comptaran, com a convidats, amb els grups de Xaló (grup La Murta), Altea (Danses Tradicionals) i La Vila (Grup Almadrava i la seua rondalla). Amb entrada lliure, l'aplec serà a partir de les 17,30 hores.

FONT: Ajuntament de Gata.

22/01/2016 09:05 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, A L'ESGLÉSIA DE GATA: EXCEPCIONAL CONCERT DELS CORS INFANTIL I JUVENIL DE L'ESCOLA MUNICIPAL

20160104221821-concertesglesia.jpg

Ací teniu algunes imatges captades per usuaris del blog, que demostren la complicitat i el bon treball dels xiquets i xiquetes amb el mestre, del mestre amb ells. Com ja us vaig anunciar ahir per la vesprada va tindre lloc el concert dels cors recentment creats infantil i juvenil de l’Escola Municipal de Música de Gata de Gorgos. El marc, incomparable per la sonoritat: l’església parroquial del poble. L’assistència nombrosa, donat el caràcter infantil i juvenil dels participants en el concert. La temàtica nadalenca, el decorat de l’altar major dels dies festius que vivim, recolzat amb el cartell de l’Any de la Misericòrdia i les veus blanques, feien el combinat perfecte.

  Foto de Alvaro Fagiani.
  FONT: Foto portada Veronika Evstratova. Interior: foto de Álvaro Fagiani.
04/01/2016 22:14 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

QUÉ FER AQUESTA VESPRADA A GATA? CINEMA...I MÚSICA

20160103152124-cartellconcert.jpg

Teniu previst per alguna cosa?. Són dies de celebracions, àpats i visites a les diverses actuacions culturals que es produixquen a Gata. Hui, diumenge 3 de gener de 2016, sabeu ja on anar?. El programa el podeu començar a les 17 hores al cinema La Paz. Allí es proiecta "Ted2", una pel·lícula divertida, còmica i amb un llenguatge transgressor que no passa inadvertit.

Seguint el rellotge, a les 18 hores, a l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata, teniu l'oportunitat de escoltar les veus blanques dels xiquets i xiquetes dels Cors infantil i jovenil de l'Escola Municipal de Música, pertanyent a la regidoria de Cultura de l'ajuntament de Gata. Els cors estan dirigits pel director Sebastià Roig Sirerol.

Finalment, cronològicament, tornem al cinema La Paz. Es proiecta a les 19,45 hores "La teoría del todo". La entranyable vida de Stephen Hawking, un dels genis científics més grans de la història, inventor de la teoria del "Big Bang". Quasi cinc millions d'espectadors. Apta per a tots els públics. 5 nominacions a l'Òscar.

No queda ahí la cosa, si encara no heu visitat les oficines de Ses Majestats els Reis d'Orient ho podeu fer. De 16 a 20 hores aquesta vesprada, al lloc dels altres anys, Carrer Trossets, 45.

Mireu si teniu opcions. Aprofiteu el diumenge per la vesprada!!

FONT: Cartell del concert, Ajuntament de Gata.


03/01/2016 15:21 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA OFEREIX EL SEU CONCERT DE NADAL

20151227161535-bandaconcert.jpg

No podia faltar en estes dates tan significatives el típic CONCERT DE NADAL de la banda UNIÓ MUSICAL de Gata de Gorgos. Baix la direcció de Joan Valentí Jiménez, ha tornat a ser un concert espectacular, com sempre que la banda gatera es posa dalt l’escenari. En aquest cas, el Casal de la Música i amb temes apropiats per a les dates que estem, han oferit un complet programa.

Uns moments especials han sigut per a un músic, Juan Pablo Bataller Arias, al complir-se enguany les seus bodes de "plata". Ell ha dit al seu facebook: "He tocat una peça per saxo i banda amb la meua banda de Gata. També m'han donat una placa commemorativa pels 25 anys de Banda i com a colofó final he dirigit la banda. És pot demanar més?."

  Foto de J Pedros Talens.
  Foto de J Pedros Talens.
Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
  FONT: Banda Gata.
27/12/2015 16:15 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: NOMBROSES ACTIVITATS A LA SETMANA DEL NADAL

20151221174104-ubuntu.jpg

Des de demà i fins diumenge, seran nombroses les activitats del programa municipal "Viu el Nadal", a més de les tradicionals de sempre, ja que estem a la setmana de la Nit del Gall i el dia de Nadal. Per a rematar setmana, diumenge 27 comença la programació dels Reis 2016 amb el lliurament de cartes als pages de Ses Majestats.

Demà dimarts, 22 de desembre, amb els soniquets de la loteria de Nadal, que també donaré complida informació de la sort, tancaran els centres educatius. A la pista coberta de les escoles, els alumnes de Primària del CEIP Santíssim Crist faran el seu Festival de Nadales. Dimecres 23 hi haurà activitats pel matí i per la vesprada. Al matí, el Taller de Nadal de l’AMPA al CSi. Per la vesprada, a les 17,30 hores Teatre infantil al Centre Social, presentant l’obra "Ubuntu". Patrocina: Diputació Provincial d’Alacant.

Dijous 24 i divendres 25 de desembre són els dies importants. La Nit de Nadal, que li diguem popularment i castellanitzat "Nochebuena" és la tradicional i popular missa del Gall a la mitjanit. El dia de Nadal, a més de les misses de 9,30 i 12 encara es conserva a Gata la tradició de "besar les mans i fer les estrenes". Avis i pares als néts i fills. El dinar de Nadal amb el putxero i altres viandes pròpies de la gastronomia nadalenca.

Dissabte 26 és el dia de Sant Esteban, segon dia de nadal.

Diumenge 27, a les 18,30 hores, la Plaça de l’Església tornarà a ser l’escenari, un any més, del primer acte de la programació del MISTERI DELS REIS MAGS DE GATA, que està ja declarada Festa d’Interés Turístic Provincial. Serà quan les xiquetes i els xiquets de Gata i pobles del voltant que, moltes vegades, també s’acosten al nostre, "tiren" les cartes als pages de Ses Majestats els Tres Reis de l’Orient.

Seguixen exposades les targetes amb motius nadalencs, tant a l’església parroquial com a la biblioteca municipal. Podeu anar a les cases que conegueu fan el muntatge del betlem. A l’església també el podeu visitar. Són dies familiars i tradicionals.

FONT: Ajuntament de Gata, Viu el Nadal 2015-2016.

21/12/2015 17:41 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, AQUEST MIGDIA: concert nadalenc Rondalla-Cor Serrillàs

20151220174828-concertrondallacor.jpg

Este migdia, després de la missa, s'han escoltat de nou nadales i cançons d'estos dies a l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos.  A la música, la Rondalla de la Escola Municipal de Música de Gata, a les veus el Cor Serrillàs. Tots junts a l'altra major han oferit el tradicional concert de Nadal.

FONT: Foto Parròquia Gata.

20/12/2015 17:48 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

BIBLIOTECA DE GATA: MANEL ARCOS PRESENTA EL SEU LLIBRE "EL ROBATORI DE BENIMASSOT". Exposades les targetes de Nadal

20151219204548-manelpresenta.jpg

L’escriptor de Oliva MANEL ARCOS, especialitzat en el món dels roders, d’aventures dels mateixos i estudiador de tots els detalls de les fetxories que anaven fent aquells personatges, va estar a la biblioteca de Gata, per a presentar el seu llibre EL ROBATORI DE BENIMASSOT. Va indroduir la seua xerrada la regidora Pepa Signes. Els assistents van poder comprovar tota la documentació que facilita l’autor per a il·lustrar este curiós incident del poble de la Marina Baixa.

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.


 

Per altra part, les xiquetes i xiquets van acudir a la biblioteca per a lliurar les seues targetes i rebre un regalet dolcet. Va estar present a l’acte el regidor Jaume Monfort. Les targes nadalenques han quedat exposades al centre de lectura.

FONT: Fotos, Biblioteca de Gata.

19/12/2015 20:45 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: ACTIVITATS CULTURALS I MUSICALS AL PROGRAMA "VIU EL NADAL"

20151218193128-robatori.jpg

Quan arriben aquestes dades, es un no parar. Moltes activitats seguides, un dia rere altre. És temps de cultura, de música, de viure el Nadal.

Des de l'ajuntament recordaven totes les activitats del cap de setmana:

Hui, divendres, dia 18, a les 18 hores s'ha fet el lliurament d'obsequis als participants de l'exposició de targetes de Nadal a la biblioteca.

En mitja hora, a les 20 hores, Manel Arcos presentarà el seu llibre "El robatori de Benimassot" a la biblioteca. Actuarà amenitzant la presentació el cantautor Rubén Suárez.

Demà dissabte 19, a les 20 hores, al Casal de la Música, hi haurà concert a càrrec de la Banda Juvenil.

Diumenge dia 20, a les 12,30 hores -acabada la missa- actuaran en concert la rondalla de Gata i el Grup Serrillàs.

Més activitats socials tindrà Gata, a més d'aquestes del programa "Viure el Nadal". Per una part, el cinema La Paz, que torna amb sessions de dissabte i dumenge. Podeu llegir l'article (PUNXEU ACÍ). Per altra, la jornada de votacions a les eleccions generals 2016 de diumenge dia 20 a l'escoles i a l'Edifici Polivalent.

FONTS: Ajuntament de Gata / Cinema La Paz.

18/12/2015 19:31 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

PRESENTEN ELS CORS INFANTIL I JUVENIL DE LA EMM DE GATA

20151214211631-corsijdelaemm.jpg

Dissabte passat dia 12 de desembre, el Cor infantil i Cor Juvenil de l’Escola Municipal de Música van oferir un concert presentació. Va ser al Casal de la Música. En aquest concert les dues agrupacions estrenaren uniforme patrocinat per Signes Grimalt, Ale-hop i Casa Barrera.

El concert, titulat “Sentiments” va fer gaudir al públic de bons moments, passant per diferents estats, alegria, tranquil·litat, tristor… El Concert va ser dirigit per Sebastià Roig Sirerol, director de l'Escola Municipal de Música de Gata, a la que pertanyen els joves cantors i cantores.

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.

14/12/2015 21:16 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIA 12: PRESENTACIÓ DELS CORS INFANTIL I JUVENIL DE L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE GATA

20151211104422-corsemmg.jpg

Demà dissabte dia 12 de desembre, seguint la programació nadalenca de "Viu el Nadal, desembre 2015" tindrà lloc la presentació del COR INFANTIL i del COR JUVENIL, pertanyents els dos a l’Escola Municipal de Música de Gata. Serà al Casal de la Música a partir de les 20 hores. El concert portarà per tema general "Sentiments" i estarà dirigit pel director de l’Escola, Sebastià Roig Sirerol. L’organització és de la banda Unió Musical i l’Ajuntament (Cultura).

Per altra banda recordar l’activitat que es viu hui a la biblioteca: inici de recollida de les targetes de Nadal, contacontes, taller de boles de Nadal,...

FONT: Cartell, EMMGata.

11/12/2015 10:44 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, A LA BIBLIOTECA: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "ELS RIURAUS: L'ELABORACIÓ DE LA PANSA"

20151205100441-presentallibreriuraus.jpg

Ahir per la vesprada, la biblioteca de GATA va reviure costums d’altres temps que pareixen oblidats per una part i recuperats per l’altre. Es va xerrar de panses, de riuraus, de formalets, de canyissos, de pinatells i demés vocabulari al voltant dels riuraus i la pansa. Es presentava el llibre de Carlos Fuster Montagud "Els riuraus: l’el·laboració de la pansa". Va presentar i parlar de la feina que mostra el llibre el gater Jaume Costa Caselles.

El llibre queda a la disposició dels gaters i el que vulga comprar-lo ho podrà fer als següents establiments: Celler de la Marina (Plaça Espanya, 25); llibrería-papereria Maite (carrer La Bassa, 43) i llibreria-papereria Font (carrer Duquessa d’Almodòvar, 6).

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.
Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.

 

La biblioteca segueix amb la seua programació i en les pròximes setmanes hi haurà activitats de "Viu el Nadal", presentació del llibre "El robatori de Benimassot" de Manel Arcos i altres tasques bibliotecàries.

FONT: Fotos Biblioteca Pública Municipal de Gata de Gorgos.

05/12/2015 10:02 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIA 4, A LA BIBLIOTECA DE GATA: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "ELS RIURAUS. L'EL·LABORACIÓ DE LA PANSA"

20151203094816-riuraus.jpg

L’autor és Carlos Fuster Montagud. Presentarà Jaume Costa Caselles

Demà divendres dia 4, a les 20 hores, a la biblioteca de Gata es presentarà el llibre ELS RIURAUS: EL·LABORACIÓ DE LA PANSA" de Carlos Fuster Montagud. Presentarà el llibre el gater Jaume Costa i Caselles. El llibre editat per Tivoli, té la col·laboració de l’ajuntament de Gata i de la xarxa de la Ruta dels Riuraus. Diu l’autor, al respecte de la presentació: "xarrarem de panses i riuraus a un dels pobles on la pansa va ser clau en l’economia i en les vides de la gent de Gata als segles XIX i gran part del XX".

  Foto de Carlos Fuster Montagud.
  FONT: Invitació a la presentació (portada). Cartell anunciador, dins.
03/12/2015 09:46 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIJOUS 3, NOVA DONACIÓ DE SANG

20151202091209-12322531-564901117006962-3561040593519855695-o.jpg

Demà torna a ser primer dijous de mes, l'últim mes de l'any. Per això, fidel a la cita estarà l'equip sanitari d'extraccions de sang, per a que faces la corresponent DONACIÓ DE SANG. Com sempre, al Saló d'Actes del Centre Social, a GATA, de les 17 a les 20,30 hores. Recorda: donant sang, salves vides.

FONT: Cartell anunciador de l'event.

02/12/2015 09:12 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CALENDARI GATER DE DESEMBRE: cara als Nadals, actes entranyables

20151201173314-concertbandanadal4.jpg

Com cada mes, faig un repàs de tots els actes i jornades festives que presenta el mes de desembre, el mes del Nadal, dels actes entranyables.

Hui, dilluns dia 1: recordem que és el Dia Mundial contra la SIDA.

Dijous 3: AJUNTAMENT. Reunió informació redistribució senyalització carretera Jesús Pobre. 19,30 hores. 

 PARRÒQUIA. Xerrada de formació. El rostre misericordiós de Deu. 20,30-22.30. Professor: D. Ricardo Lázaro 

NOVA DONACIÓ DE SANG: 17-20,45, Centre Social. Col·lecta de sang.

Divendres, 4: Biblioteca. 10 hores, TAPiS; 17 hores, Hora del Conte pels més menuts. 20 hores: PRESENTACIÓ LLIBRE "ELS RIURAUS, EL·LABORACIÓ DE LA PANSA", a càrrec de l’autor Carlos Fuster Montagut i Jaume Costa i Caselles. Regidoria de Cultura.

Diumenge 6: II d’Advent. DIA DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA.

CURSA DE LA DONA. Des de les 10 del matí, al pati de les escoles. Club Atletisme Gata i Regidoria d’Esports.

Dilluns, 7: Festiu, Pont. Commemorant el Dia de la Constitució.

ESGLÉSIA: 9 Matí, Inici 24 hores exposició Santíssim.

Dimarts, 8: FESTA DE LA IMMACULADA. Sant de les Conxes, Puris, Immes,... 9 Matí, cloenda 24 hores exposició. Inicia el Papa Francisco l’Any de la Misericòrdia.

Divendres, 11: Contes llegint amb el TAPIS, matí; 17 hores, Hora del Conte. 20 hores, Sala d’Exposicions Casal de la Música: EXPOSICIÓ BIDIMENSIONAL, Escola de Plàstica Experimental "Antoni Vives".

Dissabte, 12: 17,30: Viu el Nadal: Centre Social, Visita del Pare Noel. 20 hores: Casal de la Música, presentació de la Coral Infantil i Juvenil de l’EMM Gata.

Diumenge 13: III d’Advent.

Dijous 17: Christmas show 2015 de Little School. 19.00 hores al Casal de la Música

Divendres, 18: TAPIS, 10 h. Biblioteca. 17 hores: Hora del Conte. EXPOSICIÓ DE TARGETES DE NADAL, 18 hores, Biblioteca. També a la Biblioteca, 20 hores: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: "EL ROBATORI DE BENIMASSOT" amb l’autor Manel Arcos.

Dissabte, 19: 20 hores, CONCERT DE LA BANDA JUVENIL. Casal de la Música.

Diumenge 20: IV d’Advent. 19 hores, Església: CONCERT DE LA RONDALLA DE GATA I LA CORAL SERRILLÀS.

Dimarts, 22: FESTIVAL DE NADALES DEL CEIP "Santíssim Crist". Pati cobert, 9,30 matí.

Dimecres, 23: TALLER DE NADAL DE L’AMPA. Matí. Centre Social.Dijous, 24: Nit de Nadal. Tradicionals sopars amb família.

Dijous, 24: Nit de Nadal. Tradicionals sopars amb família.

 Divendres, 25: DIA DE NADAL. Recordant les estrenes i els besamans.

Dissabte, 26: SEGON DIA DE NADAL.

Diumenge, 27: CONCERT DE NADAL, BANDA UNIÓ MUSICAL. 19 hores, Casal de la Música.

Dilluns, 28: TALLER DE NADAL DE L’AMPA. Matí. Centre Social.

Dimarts, 29: CINEMA DE NADAL, AMPA, Centre Social, 17 hores. TALLER DE NADAL DE L’AMPA. Matí. Centre Social.

Dimecres, 30: TALLER DE NADAL DE L’AMPA. Matí. Centre Social.

Dijous, 31: Nit Vella, última de l’any. Sopars amb els amics.

PRÒXIM MES, GENER 2016:

* Divendres, 1: DIA DE CAP D’ANY. * Dilluns, 4: TALLER DE NADAL DE L’AMPA. Matí. Centre Social. Tardet: Visita dels visir reials a Gata * Dimarts, 5: MISTERI DELS REIS MAGS A GATA.

Foto: la banda Unió Musical de Gata actuant al Casal de la Música. Arxiu.

FONT: Ajuntament / Revista Comerç d’ací / Little School / pròpia.

01/12/2015 17:23 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA PLAÇA VELLA DE GATA S'HA TORNAT HUI MÉS SOLIDÀRIA QUE MAI: Fira comarcal d'associacions i tallers de discapacitats

20151129200214-img-20151129-113315.jpg

(PODEU VISIONAR L’ÀLBUM DE FOTOS, PUNXEU ACÍ)

Les paraetes donaven vida i rebombori a la Plaça Vella de Gata este matí. No era un diumenge qualsevol. Estaven a tota la zona peatonal de la plaça les associacions i entitats que porten a cap la bonica tasca d’ajuda al discapacitat ja siga físic o mental. Una fira comarcal on no ha faltat el menjar dolcet, els xurros, les cosetes que els protagonistes mateixa fan i també han estat present les danses.

La fira comarcal d’entitats solidàries i amigues s’ha celebrat enguany a Gata diumenge 29 de novembre, el més pròxim al dia 3 de desembre, que se celebra en tot el món el Dia Mundial de Persones amb Discapacitat. De 10 a 14 hores han estat les paraetes muntades. Davant l’església, rodant la font, davant de totes les cases, la plaça estava bonica i amb molta gent.

Al voltant de les 12,30 hores, la Colla de dolçaines i tabals "Montgó" ha posat la música al Grup de Danses "La Llata". Els protagonistes de la fira i els que s’ha aplegat a ella han gaudit de l’espectacle.

  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.
  Foto de Miguel Vives Signes.

La fira estava organitzada per l’associació Adima, Associació de persones amb discapacitat de la Marina Alta, amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Gata amb l’objectiu de reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i lluitar contra la discriminació. Els diferents expositors, a més d’oferir informació sobre la seua associació, oferien productes propis. Han estat: el Tapis de Gata, els Tapis de Xàbia i Dénia, Amadem, Ludai, Obrint Camí, el col·legi Raquel Payá de Dénia, Cerebrum, Adima, Carena i l’Associació de Diabètics de Gata.

FOTOS: Cronista de Gata.

  Foto de La Colla del Montgo.
  Foto de La Colla del Montgo.
  Foto de La Colla del Montgo.

FOTOS: La Colla del Montgó.

29/11/2015 19:29 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, CAP DE SETMANA. ACTES: comerç, futbol, advent, fira solidària

20151128093350-12299381-738570162943192-5428944562815246578-n.jpg

Gata té preparats nombrosos actes el present cap de setmana, entre els que destaque el II Premi Empresaris de Gata, de hui dissabte, i la Fira solidària de demà diumenge.

Ací teniu detallats els actes, per si es voleu apropar a algun d’ells:

HUI DISSABTE 28: 

MATINAL I VESPRADA DE FUTBOL: Les categories inferiors del GORGOS C.F., juguen els seus partits. El cadet es desplatza. A les 11 matí: At. Callosa-GORGOS C.F. (el Gorgos és vuité). Els juvenils jugaran a la vesprada. 16 hores al camp municipal "Les Costeres": GORGOS C.F.-La Nucía A. (El Gorgos és colíder).

FUTBOL, primer equip: El primer equip del  GORGOS, (2na Regional, grup XIII) - juga front al SP C.F. Plaza de Argel A a les 18 hores a casa, al camp municipal "Les Costeres". (el Gorgos és nové).

ACTE IMPORTANT, MÓN EMPRESARIAL LOCAL, GATA:

18 h.: II PREMI EMPRESARIS GATA. Edifici Polivalent. La presentació de projectes es realitzarà en l’acte final, on un jurat especialitzat valorarà els projectes i donarà a conèixer l’empresa guanyadora. Es donarà un sol premi al millor projecte presentat.  A més a més, cada participant serà valorat per un jurat especialitzat però també es tindrà en compte la valoració del públic present en l’acte.

DEMÀ DIUMENGE, 29:

ESGLÉSIA PARROQUIAL: 1er diumenge de l’Advent. Comença a preparar-se els Nadals.

FIRA SOLIDÀRIA: Gata de Gorgos acull, el proper diumenge 29 de novembre de matí, a la Plaça de l’Església, una Fira d’entitats solidàries i amigues, que pot considerar-se comarcal. És una bona ocasió per a visitar-la, conéixer-los i col·laborar amb ells. Estaran allí de 10 a 14 hores. La fira ha estat organitzada per l’associació Adima, Associació de persones amb discapacitat de la Marina Alta, amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Gata amb l’objectiu de reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i lluitar contra la discriminació. Els diferents expositors, a més d’oferir informació sobre la seua associació, oferiran productes propis.

28/11/2015 09:03 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, XERRADA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA. Ple a la biblioteca

20151128091711-11990637-10156304762635529-5303767814729383109-n-1-.jpg

La biblioteca de Gata es va omplir, no sols de dones sinó també d’hòmens, per a escoltar les veus sempre experimentades de Pepa Guardiola i Júlia González, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta. La xerrada, que tenia per tema la lluita contra la violència masclista, va estar moderada i conduïda per Pepa Signes, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Gata de Gorgos.

Pepa Guardiola va recordar que el govern gater municipal està liderat per dones. A l’alcaldessa Magda Mengual, cal sumar entre els altres sis regidors del govern a quatre dones més: Àngels Soler, Tere Arabí, Pepa Signes i María Elena Rodríguez. Sols són hòmens tres membres del govern: Jaume Monfort, Noel Gadea i Vicent Font.

També ahir recordava al blog i torne a dir-ho, la publicació del diari digital Marina Plaza en el qual destacava a Gata de Gorgos com l’únic poble dels 33 de la Marina Alta que té majoria (set per sis) de dones a la corporació.

L'acte d'ahir vesprada constituïa la cloenda de la setmana contra la violència masclista. Dimecres 25 se celebrava el Dia Internacional. Però cal que tot l'any siguen 25 de novembre i no es quede en paraules, marxes i manifestacions sinó en fets canviants. Cal reivindicar hui en dia al segle XXI més que mai la IGUALTAT i el respecte tant per a hòmens com per a dones.

FONT: Foto, Biblioteca de Gata.

28/11/2015 09:03 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

XERRADA A LA BIBLIOTECA I CLOENDA DELS ACTES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

20151127113120-ornamentacio.jpg

La Setmana contra la violència masclista que s’ha celebrat a GATA DE GORGOS amb diversos actes, el més multitudinari va ser la marxa cívica d’alumnes, professors, autoritats i veïns, conclou hui divendres dia 27 amb tres actes a la Biblioteca Pública Municipal.

Aquest matí, s’han desenvolupat lectures sobre el tema amb el taller del Tapis. Aquiesta vesprada, després d’escola, serà l’Hora del Conte. La història de "Arturo i Clementina" posarà l’èmfasi per als més menuts.

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.

Finalment, a les 20 hores hi haurà una xerrada sobre violències masclistes on estan invitades Pepa Guardiola i Júlia González, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta. Moderarà la xerrada la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Gata, Pepa Signes.

FONT: Foto i informació Biblioteca / Ajuntament de Gata.

27/11/2015 11:31 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE 29, GATA POT DONAR UNA MÀ A LA SOLIDARITAT: FIRA D'ENTITATS I ASSOCIACIONS A LA PLAÇA VELLA

20151126093616-firasolidaria.jpg

El dia 3 de desembre se celebra el Dia Mundial de Persones amb Discapacitat. Per tal motiu, Gata de Gorgos acull, el proper diumenge 29 de novembre de matí, a la Plaça de l’Església, una Fira d’entitats solidàries i amigues, que pot considerar-se comarcal. És una bona ocasió per a visitar-la, conéixer-los i col·laborar amb ells. Estaran allí de 10 a 14 hores. 

La fira ha estat organitzada per l’associació Adima, Associació de persones amb discapacitat de la Marina Alta, amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Gata amb l’objectiu de reivindicar els drets de les persones amb discapacitat i lluitar contra la discriminació. Els diferents expositors, a més d’oferir informació sobre la seua associació, oferiran productes propis.

Qui estarà expositant a la Fira?: les següents entitats i associacions estaran presents: el Tapis de Gata, els Tapis de Xàbia i Dénia, Amadem, Ludai, Obrint Camí, el col·legi Raquel Payá de Dénia, Cerebrum, Adima, Carena i l’Associació de Diabètics de Gata.

Per ser una fira, per arrodonir el dia festiu, reivindicatiu i solidari, el Grup de Danses "La Llata" de Gata actuarà a les 12,30. 

FONT: Cartell de l’event solidari. / Ajuntament de Gata.

26/11/2015 09:36 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, MARXA CÍVICA D'ALUMNAT DE GATA, CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

20151125222305-manifesta25violeenciagenere.jpg

(PODEU MIRAR L’ÀLBUM DE LA MARXA CÍVICA I LA CONCENTRACIÓ: PUNXEU ACÍ)

Per la vesprada, lectures contra la violència de gènere a la biblioteca

Dia 25 de novembre, Dia contra la violència masclista i de gènere. Matí assolejat. Des del CEIP "Santíssim Crist" i des del IES "Matemàtic Vicent Caselles i Costa" tot l’alumnat, unit a la gent del TAPIS, autoritats i veïns/veïnes, s’han dirigit a la terrassa del Centre Social Integrat, on diversos xiquets han llegit manifests contra la violència. Una marxa cívica que ha concentrat a més de 800 persones. Tots ells han dit no a la violència, de qualsevol gènere. El color morat estava present en els globus que portaven els més menuts, també s’han vist clavells, pancartes contra la violència masclista.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Per la vesprada, a la biblioteca, es van fer lectures sobre la violéncia masclista, per concienciar, com podeu veure a la fotografia.

 

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.
Els actes es tancaran despusdemà divendres dia 27 a la Biblioteca Municipal amb lectures amb el taller del Tapis, de matí; per la vesprada, a l’Hora del Conte es contarà la història d’ “Arturo i Clementina” per als menuts; i a les 20 hores, Pepa Guardiola i Julia González, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta realitzaran una xerrada sobre violències masclistes moderada per la regidora d’Igualtat, Pepa Signes.

FONT: Fotos àlbum, Ajuntament / Biblioteca / Gata.

25/11/2015 22:12 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA, REPASSEM EL FINAL DE NOVEMBRE: música, plenaris, actes contra la violència, comerç...i futbol

20151124101027-cartellnoviolencia.jpg

Molts són els actes que s’esdevindran aquesta última setmana de novembre, que el temps ha volgut siga geladeta. Ahir dilluns ja van començar amb actes de la setmana contra la violència de gènere i música. Hui dimarts continuen.

Anem al calendari, cronològicament, amb hui mateix:

Hui DIMARTS, 24: 13,30 hores: se celebrarà el plenari per a formar les meses electorals de les Eleccions Generals del 20 de desembre de 2015. 

19,30 hores. Audició. Alumnes Escola de Música. Casal de la Música.

20 hores: Plenari de l’Ajuntament de Gata. Saló de plens, Casa Consistorial.

Demà DIMECRES, 25: Marxa cívica que eixirà a les 10:30 hores des del Col·legi amb la participació de l’alumnat de primària fins a la plaça Nova on s’incorporarà l’alumnat de l’IES i finalitzarà a la terrassa del Centre Social amb la lectura d’un manifest i penjada de pancartes i murals, amb motiu de la Setmana i dia contyra la violència masclista. Per la vesprada, la biblioteca acollirà recital amb lectures sobre violència de gènere a càrrec del Club de Lectura.

DIJOUS, 26: 19,30 hores. Audició. Alumnes Escola de Música. Casal de la Música.

DIVENDRES, 27: Es tancaran els actes a la Biblioteca Municipal amb lectures amb el taller del Tapis, de matí; per la vesprada, a l’Hora del Conte es contarà la història d’ “Arturo i Clementina” per als menuts; i a les 20 h, Pepa Guardiola i Julia González, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, realitzaran una xerrada sobre violències masclistes moderada per la regidora d’Igualtat, Pepa Signes.

DISSABTE 28: 

FUTBOL: Cadets, 11 matí: At. Callosa-GORGOS C.F. (el Gorgos és vuité). Juvenils, Vesprada: GORGOS C.F.-La Nucía A. (El Gorgos és colíder). 

18 h.: II PREMI EMPRESARIS GATA. Edifici Polivalent. La presentació de projectes es realitzarà en l’acte final, on un jurat especialitzat valorarà els projectes i donarà a conèixer l’empresa guanyadora. Es donarà un sol premi al millor projecte presentat.  A més a més, cada participant serà valorat per un jurat especialitzat però també es tindrà en compte la valoració del públic present en l’acte.

DIUMENGE, 29: Ier diumenge de l’Advent.

Vesprada, futbol: GORGOS, primer equip (2ona Regional, grup XIII) - SP C.F. Plaza de Argel A (el Gorgos és nové).

24/11/2015 10:10 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

SETMANA D’ACTES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, DEL 23 AL 27 DE NOVEMBRE

20151119221543-cartellnoviolencia.jpg

Dimecres 25 hi haurà una marxa cívica pel matí

Gata diu no a la violència masclista amb una sèrie d’activitats al voltant del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència de gènere, organitzades per l’Ajuntament de Gata, a través de les regidories d’Igualtat i Educació, juntament amb l’escola, institut i les ampes dels dos centres.

Les activitats començaran dilluns 23 de novembre amb tallers en els centres educatius. Els alumnes de l’IES Matemàtic Vicent Caselles Costa participaran en un taller de conscienciació a càrrec d’Àngels Soler, formadora i regidora de Desenvolupament Local. Pel que fa als alumnes del C.P. Santíssim Crist, la psicòloga Rebeca Diego realitzarà el conta contes “La igualtat, les relacions basades en l’amor i el respecte” per als alumnes de 1r i 2n cicle de primària; i e taller dinàmic “Empatia i respecte” per als de 3er cicle de primària.

El mateix dilluns, a les 19h al Centre Social, el psicòleg David Martínez oferirà una xerrada per a les famílies sobre Com previndre la violència de gènere des de la infància.

Per a dimecres 25 de novembre s’ha preparat una marxa cívica que eixirà a les 10:30 h des del Col·legi amb la participació de l’alumnat de primària fins a la plaça Nova on s’incorporarà l’alumnat de l’IES i finalitzarà a la terrassa del Centre Social amb la lectura d’un manifest i penjada de pancartes i murals.

Per la vesprada, la biblioteca acollirà recital amb lectures sobre violència de gènere a càrrec del Club de Lectura.

Divendres 27 de novembre es tancaran els actes a la Biblioteca Municipal amb lectures amb el taller del Tapis, de matí; per la vesprada, a l’Hora del Conte es contarà la història d’ “Arturo i Clementina” per als menuts; i a les 20 h, Pepa Guardiola i Julia González, de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, realitzaran una xerrada sobre violències masclistes moderada per la regidora d’Igualtat, Pepa Signes.

FONT: Departament de Premsa, Ajuntament de Gata de Gorgos.

 

19/11/2015 22:15 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

EL LLIURAMENT DEL II PREMI EMPRESARIS DE GATA 2015 S'AJORNA AL DIA 28

20151118222932-premiempresaris28.jpg

L’acte de presentació de candidatures i lliurament del Premi Empresaris de Gata 2015 es trasllada al dissabte 28 de novembre a les 18h. 

Així ho han acordat la regidoria de Desenvolupament Local i els participants per no fer-ho coincidir amb altres actes importants del municipi que dificultara l’assitència del públic. Està referint-se al concert de santa Cecília 2015, dins dels actes programats. És un bon criteri per a no superposar actes en un mateix dia o cpa de setmana, estan lliures els anteriors o següents.

Mentre, els candidats al mencionat premi han realitzat esta vesprada les proves per preparar l’exposició dels seus projectes al jurat el dia 28 de novembre. La sessió estava oberta al públic que volia assisti al Centre Polivalent Juvenil.

FONT: Ajuntament de Gata.

18/11/2015 22:29 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA BANDA, PROTAGONISTA DEL CAP DE SETMANA. L'associació musical festeja Santa Cecília

20151118111818-cartellconcertstacecilia.jpg

Tercer cap de setmana i el més oficial. La programació de Santa Cecília 2015 tindrà els actes oficials al llarg de dissabte 21 i diumenge 22. Dissabte 21 destaca el concert de la patrona al Casal de la Música. Serà a les 19,30 hores i l'oferiran la Banda Juvenil i la Banda Unió Musical de Gata. Per la nit, a les 22 hores, serà el sopar de gala.

Diumenge 22, a les 11 serà el passacarrer des de la seu fins l'església amb la imatge de la patrona. A les 12,30 hores serà la missa en honor a Santa Cecília amb la participació de la Banda i el Cor Serrillàs, que com cada any també celebra la patrona.

La setmana que ve, del 23 al 26 hi haurà audicions de l'Escola de Música. Seran dilluns 23, dimarts 24 i dijous 26 de novembre, a les 19,30 hores al Casal de la Música.

FONT: Cartell del concert, banda.

18/11/2015 11:18 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA PREMSA DIGITAL (Marina Plaza) PARLA DE LA MANIFESTACIÓ D'AHIR per les víctimes de París

20151115202646-concentraparis1-1-.jpg

El diari digital MARINA PLAZA publicava al llarg del dia de hui, la notícia de les manifestacions per tota la comarca, per les 129 víctimes i més de 300 ferits dels atemptats del centre de París, entre els que hi ha quatre espanyols. també parla de la manifestació de GATA d'ahir per la vesprada amb una fotografia.

Titulava el diari: "Repulsa unánime: "Los ciudadanos de la Marina Alta condenan los atentados de París y muestran su solidaridad con los franceses en los ayuntamientos". Als subtítols: "Dénia, Calp, Benissa, Pedreguer, Gata de Gorgos o El Verger reúnen a numerosos vecinos en las concentraciones de repulsa a los ataques sufridos por la capital francesa el viernes" i "Teulada celebró también tres minutos de silencio antes del concierto de la banda local y Ondara realizó una concentración en la inauguración de la Fira Comarcal de la Marina Alta".

Ací teniu l'enllaç a la notícia completa: PUNXEU.

FONT: diari digital MARINA PLAZA, diumenge 15-11-2015.

15/11/2015 20:26 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: AUTORITATS I VEÏNS ES CONCENTREN DAVANT L'AJUNTAMENT, guardant uns minuts de silenci per les víctimes de París

20151114231745-concentraparis1-2-.jpg

Aquesta vesprada a les 19 hores, com estava anunciat, s’han concentrat les autoritats locals i veïnat davant de l’Ajuntament de GATA DE GORGOS, per guardar uns minuts de silenci, recordant les 129 víctimes i nombrosos ferits de París. A l’acte s’han afegit directiva i músics de la banda Unió Musical, que han fet una parada en els seus passacarrers d’arreplegada dels nous músics, per a concentrar-se també. L’alcaldessa ha dirigit els cinc minuts de silenci i ha donat les gràcies als músics, ja que estaven de festa i han tingut eixe detall.

14/11/2015 23:17 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: COMENCEN ELS ACTES CECILIANS 2015, AMB LA REPARTIDA DE PROGRAMES

20151107193524-cincnousmusics.jpg

S’incorporen enguany a la banda deu joves, set xiques i tres xics

Hui s’han repartit pel poble els programes de Santa Cecília 2015

Els actes duraran fins el dia 27; el diumenge 22 serà el dia gran

(ACÍ TENIU EL VÍDEO DE LA REPARTIDA DEL DISSABTE 7, PUNXEU)

Hui dissabte dia 7 de novembre, a les 10,30 del matí, han començat els actes en honor a la patrona de la música SANTA CECÍLIA 2015 a Gata de Gorgos. S’han repartit els llibrets pels comerços col·laboradors. La Xarangata ha animat el recorregut. Al respecte, vos diré que el que escriu, torna a col·laborar amb un escrit com a CRONISTA OFICIAL DE GATA. Vaig recopilar totes les actuacions de la banda als carrers i places del nostre poble. L’article de tres fulles i sis fotografies es titula: "Els concerts de la Unió Musical s’escolten en places i carrers de Gata". En dies veniders vos posaré l’enllaç a l’escaneig del mateix.

Els actes continuaran divendres i dissabte 13 i 14. El dissabte serà el dia d’arreplegar els nous deu músics, que els podeu recordar a la fotografia de dalt. Els actes més importants s’esdevindran la següent setmana, dissabte 21 i diumenge 22. Dissabte nit serà el tradicional sopar de gala i diumenge la festivitat de la patrona.
A la fotografia, els deu nous músics de la banda de Gata.

FONT: Foto i vídeo, Banda Unió Musical de Gata.
07/11/2015 19:24 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

BIBLIOTECA, GATA: ENRIC PELLICER PRESENTARÀ DIVENDRES 6 EL SEU LLIBRE "ENLLÀ DEL MAR"

20151104103300-biblio6.jpg

Nova activitat a la biblioteca pública de Gata de Gorgos. Serà divendres 6 de novembre a partir de les 20 hores. L'escriptor Enric Pellicer presentarà el seu llibre "Enllà del mar". Estarà acompanyat de les cançons d'Andreu Valor, així com de Natàlia Pons (Pupil·les Dilatives) i Joan Palomares (Prozak Soup). Com sempre té la col·laboració i patrocini de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Gata.

FONT: Biblioteca de Gata.

04/11/2015 10:33 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, A L'ESGLÉSIA, APLEC DE RONDALLES: Daniya i Gata

20151025142332-rondalla.jpg

L’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel va ser l’escenari ahir per la vesprada, a les 20,30 hores, del Aplec de Rondalles de Gata. En esta ocasió van actuar la Rondalla Daniya de Dénia i la nostra, la Rondalla de l’Escola Municipal de Gata. Com sempre, el bon fer i la bona direcció es van notar en la posta en escena de les dues formacions musicals. L’actuació tenia la col·laboració de l’Ajuntament i Diputació Provincial.

  Foto de Jose Ramon Ivars Garcia.
  Foto de Jose Ramon Ivars Garcia.
  Foto de Jose Ramon Ivars Garcia.
  Ací teniu l'enllaç al vídeo de l'actuació de la Rondalla de Gata fet per Paco Mengual Costa: PUNXEU.
  FONT: Fotos José Ramón Ivars.
25/10/2015 14:23 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DISSABTE 24, A L’ESGLÉSIA DE GATA: X APLEC DE RONDALLES

20151021215207-aplecrondalles.jpg

Participen la Rondalla Daniya i la Rondalla de Gata

Dissabte 24 a les 20 hores se celebrarà a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos el X Aplec de Rondalles. Participaran les rondalles Daniya de Dénia i la Rondalla de Gata. La col·laboració és de la Regidoria de Cultura i la Diputació Provincial.

FONT: Cartell i informació, Ajuntament de Gata.

 

21/10/2015 21:52 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL "ADÉU, AMÈRICA", amb emotiu homenatge

20151009170311-documental.jpg

Ahir vesprada s'encetaven els actes del 9 d'octubre amb la projecció al Casal de la Música del documental "Adéu, Amèrica" segona part de la sèrie "Del Montgó a Manhattan. Valencians a Noya York".

La regidora de Cultura, María Elena Rodríguez, i Juli Esteve, director del documental van fer la introducció. Molt emotiu va resultar el moment en que va aparéixer la figura del que fins al nou de setembre en que ens va deixar havia estat el "testimoni viu", Tonica Signes Fenoll, la Tia Tonica la Sariera. La projecció va servir d'homenatge a aquesta dona i tota la seua història que ella contava sempre emocionada i amb molt de seny.

FONT: Fotografia, Ajuntament de Gata de Gorgos.

09/10/2015 17:03 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

9 D'OCTUBRE A GATA: ACTE INSTITUCIONAL OFICIAL A L'AJUNTAMENT (Àlbum de fotografies)

20151009164756-tots9octubre.jpg

(PODEU REPASSAR ELS MOMENTS MÉS IMPORTANTS DE L'ACTE, PUNXANT ACÍ)

Arribava la Colla de Dolçaines i Tabalets el Montgó de Gata a la Casa Consistorial. Pujaven tots a la sala de plenaris. La Corporació Municipal al complet es feia la fotografia oficial de l'acte institucional del 9 d'octubre. Davant de dalt la taula a terra una llarga senyera. L'alcaldessa Magda Mengual molt emocionada ha llegit el seu primer parlament de la festa dels valencians i valencianes. Ha destacat la tradició i les senyes d'identitat del poble de Gata. Després han intervingut els portaveus dels altres tres grups polítics. S'han escoltat poesies declamades pels mateixos regidors, com la coneguda "Assumiràs la veu d'un poble" de Vicent Andrés Estellés, que ha poemat la regidora de Cultura María Elena Rodríguez. De Miquel Martí i Pol i amb un record especial al jove Miquel Grau d'Alacant assassinat en 1977, ha llegit una poesia el regidor Juan Monfort. Finalment, l'alcaldessa també ha recitat una poesia de Ovidi Montllor, recordant el seu any. La dolçaina i el tabalet ha fet sonar un fragment de La Muixeranga.

Ja al carrer, la Colla i el grup de Danses La Llata han anat cap a la Plaça de l'Església on han ballat i tocat. El passacarrer ha con tinuat pels carrers del poble.

Recordar que resten dos actes de la jornada festiva de hui. Per una part, a les 20 hores a la terrassa del Centre Social es presentarà el número 4 de la revista "Riuralogia" que té el monogràfic dedicat als riuraus de Gata. Per altra, a les 21 hores actuaran els grups de rock local Tremp i Arrapa.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Fotos, Ajuntament de Gata de Gorgos.

09/10/2015 16:47 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

9 D'OCTUBRE A GATA: acte institucional, riuralogia, música i danses, rock local

20151009093931-cartell9octubre.jpg

El 9 d'octubre, la FESTA valenciana i dels valencians des de que entrara en la ciutat de València Jaume I aquell 9 d'octubre de 1238, es commemora a Gata de Gorgos, amb un acte institucional al saló de plenaris a les 11,30 hores; l'actuació de la Colla de Dolçainers i Tabaleteres amb el Grup de danses La Llata; la presentació del número 4 de Riuralogia: estudi dels riuraus i arquitectura rural, que porta un monogràfic dedicat a l'estudi dels riuraus de Gata, i el rock local amb els grups Tremp i Arrapa.

Anit, l'aperitiu cultural es va desenvolupar al Casal de la Música, amb la projecció del documental "Adéu, Amèrica", segona part de la sèrie "Del Montgó a Manhattan, Valencians a Nova York". (parle després de l'acte).

En dos hores comencen els actes. Bon dia de festa a totes i tots.

FONT: Cartell de la jornada festiva a Gata (ajuntament de Gata de Gorgos).

09/10/2015 09:39 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

COMENCEN ELS NOMBROSOS ACTES A GATA DEL LLARG CAP DE SETMANA: Hui, documental "Adéu, Amèrica"

20151008092329-12087098-722035154596693-4946223904688590733-o.jpg

"Del Montgó al Manthatan. Valencians a Nova York" segona part. La tornada de les Amèriques. Aquest serà el documental que es podrà visionar hui dijous dia 8 a les 20 hores al Casal de la Música. Es projecta la segona part del documental amb el títol de "Adéu, Amèrica", de 56 minuts. En la pel·lícula apareixen entrevistades varies persones de Gata. La recent desapareguda Tonica Signes Fenoll (la Tia Tonica la Sariera, que ens va deixar el passat dia 9 de setembre a tres dies cel seu centenari i que constituïa l’únic testimoni viu de la Marina Alta d’aquells temps tan difícils); també apareixen Pilar Monfort, Carmen Ferrer Ginestar i John Signes. El guió i la direcció del treball és de Juli Esteve. La imatge, edició i producció són de Antoni Arnau i Esther Albert.

Ja sabeu: un trosset de la història de Gata i més en concret, de la història dels emigrants gaters i de la Marina Alta a les Amèriques.

FONT: Cartell anunciant l’event, Ajuntament de Gata.

08/10/2015 09:22 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA BIBLIOTECA DE GATA EXPOSA PINTURES DE MARÍA ROSA SIGNES

20151005224638-pintures.jpg

Divendres passat dia 2 d'octubre va quedar inaugurada l'exposició de pintures de María Rosa Signes, ubicada a la biblioteca pública municipal. A l'acte va assistir l'alcaldessa; la regidora Josefa Signes i la regidora Àngels Soler, la treballadora social Rosa Ivars i nombroses persones, familiars i companys de María Rosa. Podeu visitar-la en horari de biblioteca, de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 17 a 20 h.

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.
FONT: Fotos Biblioteca de Gata.

05/10/2015 22:46 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA DE GORGOS PARTICIPA AQUESTA VESPRADA A L'ENCONTRE DE BANDES A BENISSA

20150919113908-bandesbenissa.jpg

Més de 700 músics de tretze bandes assistiran a la commemoració del 125 aniversari de la Societat Lírica i Musical de Benissa

Amb motiu del 125 aniversari de la Societat Lírica i Musical de Benissa, la banda Unió Musical de Gata de Gorgos participa aquesta vesprada amb l’encontre comarcal de bandes, que reunirà a més de 700 músics de la Marina Alta. L’event serà a les 19 hores. Col·labora, a més de la banda organitzadora, l’Ajuntament de Benissa i la Federació 

Les bandes participants seran tretze: Unió Musical de Beniarbeig, Agrupació Musical "la Rectoria", Agrupació Musicomunicipal Sta. María Magdalena de Poble Nou de Benitatxell, Unió Musical "La Primitiva" de Castell de Castells, Agrupació Artístico Musical de Dénia, Associació Musical el Verger, la nostra banda Unió Musical de Gata de Gorgos, Grup Instrumental de Jesús Pobre, Unió Musical d’Ondara, Centre Artístic Musical de Pedreguer, Centre Artístic Musical de Xàbia, Associació Musical Xalonense i l’amfitriona, la Societat Lírica i Musical de Benissa.

FONT: Cartell anunciador de l’encontre.

19/09/2015 11:39 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: EL MAL TEMPS OBLIGA A FER L'ACTUACIÓ DE CLOENDA D'ART AL VENT XII A COBERT

20150907083443-11951613-10153549494345132-7480969176271715171-o.jpg

Pluja sobre pluja i no per a totes les ocasions ve bé, encara que és molt necessària en estos temps. Ahir vesprada, a l'hora de la cloenda de l'exposició de ART AL VENT XII, es van tonar que alterar els programes, degut al mal temps i la pluja. Ací teniu als xiquets i xiquetes de l'Escola Municipal de Música, dirigidits pel seu director Sebastià Roig Sirerol. El Centre Social Integrat, una vegada més, va cobrir l'acte.

FONT: Foto de Jaume Signes.

07/09/2015 08:34 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: HUI, ACTUACIÓ DE LA RONDALLA I LES DANSES (Art al Vent XII)

20150905174640-bandainfantil.jpg

Ahir, èxit al Centre Social de la Banda Infantil

La pluja va obligar a que es celebrara a la sala d’actes del Centre Social Integrat, l’actuació de la banda Infantil de la Escola Municipal, dirigida per Juan Pablo Bataller. Era el primer acte del cap de setmana que tanca l’exposició Art al Vent. Tenia que haver-se celebrat a la Placeta de Sant Antoni i al final va ser al centre, amb unes cent persones d’espectadors. Gran concert i futures promeses de la música del poble.

Hui, nous actes. Està previst, si no plou, hui dissabte dia 5 l’actuació de la Rondalla EMM de Gata i el Grup de Danses "LA LLATA". Serà a la Plaça de l’Església a les 20 hores.

FONT: Foto de Jaume Monfort. La banda infantil en plena actuació.

05/09/2015 17:46 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: HUI, ACTUACIÓ DE LA BANDA INFANTIL (Plaça de Sant Antoni, Art al Vent XII)

Este cap de setmana és l'últim d'Art al Vent XII i, a més de la cloenda, hi ha dos activitats culturals previstes.

Ací teniu la programació del cap de setmana:
Hui, divendres 4, a les 20 hores.  Banda Infantil Gata / Lloc: Pl. Sant Antoni.

 

Demà dissabte, 5:
20 hpres: Actuació de La Rondalla EMM Gata i Grup de Danses La Llata. Lloc: Plaça de l’Església.

Finalment, diumenge dia 6:

 A les 19 hores, Cloenda d'Art al Vent XII. Actuació dels alumnes de l'escola municipal de música, degustació de mistela a càrrec de El celler de La Marina i de coca maria del Forn de pa Xaro. Lloc: Pl. d'Espanya.


FONT: Ajuntament de Gata.

04/09/2015 15:10 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: EVENTS IMPORTANTS, CAP DE SETMANA: Concert, II Aplec de Danses, Festivalet Independent Figa 2015 i Volta Ciclista a Espanya (etapa 9)

20150824162355-11887864-701531746647034-7753273120799193315-n.jpg

Sabeu els gaters que tenim quatre cites importants aquest cap de setmana, una divendres, dos dissabte i una diumenge, a més de seguir contemplant a l’aire lliure la mostra d’Art al Vent XII en la seua penúltima setmana. Els quatre aconteixements seran: Concert Banda Juvenil, divendres; II Aplec de Danses i FIGA 2015, dissabte, i pas de la Volta Ciclista a Espanya, diumenge.

CONCERT BANDA JUVENIL:

Divendres 21 a les 20 hores a la Plaça Nova, dins de les activitats "Estiu Cultural", al paraigües dels actes al voltant de Art al Vent 2015, actuarà la Banda Juvenil de Gata.

APLEC DE DANSES

Per orde cronològic, dissabte dia 29 tindrà lloc el segon II Aplec de danses de la Marina Alta i Marina Baixa, que està organitzat pel Grup de Danses la Llata de Gata de Gorgos. L’organització convida a tots a sumar-se a l’event cultural i popular. Començaran a les 18 hores amb el CANT A LA SERENA pels diferents carrers de Gata (eixiran des de la plaça Espanya), cant d’estil Teresa Segarra, Josep Aparici "Apa" i Josemi (versador). A les 19.00 hores serà la DANSÀ AL CARRER (des de el carrer Constitució fins a la plaça Nova). A les 19.30 hores: SARAU - MOSTRA DE LLATA I ESPART. A les 21.30 hores, SOPAR POPULAR. (Plaça Nova). A les 22.30 h PAS DE QUATRE. A les 23.00 hores LILIT I DIONIS. El sopar popular tindrà un preu popular de 8 euros.

FIGA 2015

El mateix dissabte a partir de les 20 hores i organitzat per l’associació GataFanClub, se celebrarà a l’antic camp de futbol de Les Sorts" el Festivalet Independent Figa 2015, que com ja és costum es fa l’últim dissabte d’agost. L’organització no deixa res a la improvisació. Per això a la seua pàgina comenta: "No hi ha excusa per a no vindre al FIGA15. Podeu fer-ho amb cotxe, amb bici o en el Mussol dels Marines (tren) que unix Benidorm i Dénia des de les 22:30 hores fins passades les sis del matí. I si encara així, vos fa gossera, vos podeu quedar a dormir en l’Hotel Avenida. Ah! i també podeu passar el matí de ressaca a la platja."

Ja es coneix l’orde d’interpretació. Començarà el grup que compta am una de les integrants de Gata, Natàlia Pons, "Pupiles Dil·latives". Serà a les 20 hores. Back Storn actuarà a les 21 hores. El grup The Hoaxx ho farà a les 22 hores i "Como vivir en el campo" a les 23 hores. A la mitjanit actuaran "Ramírez". A la 1 hores ho farà "Siberian Wolves" i a les 2, "Thee Vertigos". "El lado oscuro de la broca" actuarà a les 3 hores i finalment, a les 4 hores ho faran els membres de GataFanClub Dj’s tancant la nit musical.

VOLTA CICLISTA A ESPANYA, pas per Gata de Gorgos

Si recordeu fa uns dies vos parlava de tots els detalls de l’event. Fa 38 anys que la Volta no travessa el poble per la Nacional 332. Tot un aconteixement esportiu i dins de l’esport, del ciclisme.

Les dades: 70 Volta Ciclista a Espanya, que ja va començar dissabte dia 22 a Puerto Banús (Málaga). 9ª etapa, Torrevella a Cumbre del Sol (Poble Nou de Benitatxell). GATA DE GORGOS estarà dins d’eixe recorregut. ARRIBARÀ A GATA DE GORGOS, provinent de Teulada i per la N-332 a les 16,53 hores, en el millor dels horaris previstos (a 43 km./h.) o a les 17,03 hores (corrent a una mitja de 41 km./h) o a les 17,14 hores (en el cas que vagen a 39 km./h). Si seguiu recordant vos deia, ja confirmat per la Policia Local de Gata que l’itinerari per dins de Gata serà el següent: travessaran tota l’Avinguda Marina Alta (travessa N-332), Plaça d’Espanya i carretera d’Ondara, seguiran un kilòmetre més fora del poble i pujaran cap a la carretera, al lloc que es diu "l’escalextric", per anar cap a Xàbia. Estaran tallats a eixes hores de pas de la caravana i dels ciclistes tots els accesos a la general.

FONT: Cartells anunciador dels events, Aplec de Danses i Festivalet Independent.

24/08/2015 15:59 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ÈXIT A LA TROBADA DE POETES GATERS (Estiu Cultural 2015)

20150821084452-11885656-10155987968085529-3886765875666083628-o.jpg

De nou, es va omplir l’escenari natural de davant l’Ajuntament, per escoltar els versos dels poetes Vicent Botella, Ivan Brull, Carles Mulet, Maria Rosa Mulet, Paco Sirerol i Asunción Torres. La regidoria de Cultura, per mig de la Biblioteca Pública Municipal, va organitzar l’acte que va comptar amb nombrós públic en una vesprada agradable en el marc de l’Art al Vent 2015. Cal recordar que dos integrants de la Banda Unió Musical de Gata van posar la música als poemes.

A la fotografia, el poeta i escriptor gater Carles Mulet.

FONT: Foto, Biblioteca Pública Municipal, Gata de Gorgos.

21/08/2015 08:42 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DISSABTE 29, NOVA EDICIÓ DE FIGA (Festivalet Independent de Gata)

20150820154911-11888117-701531783313697-7287239631983170199-n.jpg

Com ja és tradicional, el quart dissabte d'agost arriba a GATA el FESTIVALET INDEPENDENT més conegut com FIGA 2015. Serà en l'antic camp de futbol de les Sorts, a partir de les 20 hores. Enguany sonaran al festivalet que organitza Gata Fan Club: Ramírez, Cómo Vivir En El Campo, Thee Vertigos, Siberian Wolves, El Lado Oscuro de la Broca, The Hoaxx, Back Storm i Pupil·les Dilatives.

L'entrada serà gratuïta. Hi haurà menjar i beguda a preus populars.

FONT: Cartell anunciador de l'event musical.

20/08/2015 15:49 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: SIS POETES GATERS A LA TROBADA (activitat d'Estiu Cultural 2015)

20150820085749-11903971-703416453125230-1538155744353969595-n.jpg

La Regidoria de Cultura i la biblioteca de l’Ajuntament de Gata han organitzat la TROBADA DE POETES GATERS que tindrà lloc aquesta vesprada a les 20 hores davant lesa portes de la Casa Consistorial.

Els poetes seran: Vicent Botella, Ivan Brull, Carles Mulet, María Rosa Mulet, Paco Sirerol i Asunción Torres. Els sis estaran acompanyats amb l’instrumental de membres de la Banda Unió Musical de Gata.

Des de la regidoria s’espera l’assistència dels amants de la poesia a l’acte.

Cal ressenyar que aquesta és una altra de les activitats emmarcada dins de l’Estiu Cultural 2015 de Gata i en el marc més gran de la mostra internacional d’art tèxtil contemporani ART AL VENT XII, que està exposada fins el 6 de setembre.

FONT: Cartell anunciador, Ajuntament de Gata.

20/08/2015 08:57 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LES BANDES DE BENISSA I GATA OFEREIXEN UN ATRACTIU CONCERT CONJUNT I SOLIDARI

20150713162214-11709518-468023230023789-4745130157032577733-n.jpg

Al carrer Calvari (La Font del Riu) de Gata

Els assistents van poder aportar aliments per a distribuir-se des de Càritas Parroquial

Inclosos en el XII programa de concerts d’Intercanvis Musicals 2015, amb el patrocini de CulturArts de la Generalitat i la FSMCV, es van celebrar els concerts conjunts a Benissa i a Gata. A Benissa va ser divendres dia 10 a la placeta del Convent franciscà. A Gata va ser diumenge 12 al carrer Calvari.

Parlem del concert solidari i conjunt de Gata. Tot el carrer estava ple de personal. Molta gent havia depositat aliments per a col·laborar amb Càritas Parroquial. El carrer Calvari, a la Font del Riu, es va omplir per a veure les dues formacions musicals.

Primer, va actuar la Societat Lírica i Musical de Benissa sota la direcció de Josep Cano. Va oferir tres peces: "Inquietuds culturals", un pasdoble de Rafael Doménech; la complexa obra "Rikudum" quatre danses israelites- obra de Jan Van der Roost, compostes per Andante moderato, Allegretto con eleganza, Andante con dolcezza i Con moto e follemento i, finalment, l’obertura "Spirit of Life" de Meindert Boeckel.

La banda Unió Musical de Gata de Gorgos, amb la direcció del mestre Joan Valentí Giménez Ortiz, va encadilar una vegada més al seu fidel públic. Primer, va tocar el pasdoble "Yakka" de José Rafael Pascual-Vilaplana. Després el Poema medieval "Juana de Arco" de Ferrer Ferrán, i, per últim, "The count of Monte cristo"  (El conde de Montecristo) de Otto Schwarz.

Ambdós bandes van fer vibrar al públic, que va poder escoltar autèntica "música de banda" al carrer, amb bona sonoritat i gaudint de tots els moviments musicals de les formacions de Benissa i Gata.

Foto de Cronista de Gata.
Foto de Cronista de Gata.
13/07/2015 16:09 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ÀLBUM: CONCERT SOLIDARI DEL SOCI (bandes de Benissa i Gata, carrer Calvari, Gata)

20150712213052-dscf7762.jpg

ACÍ VOS DEIXE L’ÀLBUM DEL CONCERT SOLIDARI DEL SOCI DE GATA, celebrat aquesta vesprada a les 19,30 al carrer Calvari, al barri La Font del Riu. Han actuat la Societat Lírico i Musical de Benissa i la banda Unió Musical de Gata. PUNXEU ACÍ.

   

  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.
  Foto de Cronista de Gata.


12/07/2015 21:27 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ELS MAJORS DE GATA GAUDIXEN DE LES DANSES I LA RONDALLA

20150704104807-danses.jpg

Van actuar ahir el grup "La Llata" i la Rondalla Cultural de Gata

La Setmana dels Majors de Gata 2015 entra a la seua recta final. Ahir, tots els socis assistents van gaudir dels balls i cants del Grup de Danses "La Llata". De ben segur, que els va fer recordar els temps de la seua infantesa i joventut. A més del grup de danses, també va actuar la Rondalla Cultural de Gata.

Els dos últims dies d’activitats culturals i lúdiques es completen hui dissabte amb teatre i demà amb el dinar de germanor final. A les 19,30 hores actuaran els grups de teatre de Xàbia i el de Gata (La Font de la Mata). Demà, al saló Canor, es tancarà la Setmana del Major de Gata 2015.

FONT: Foto La Llata (Toni Cove).

04/07/2015 10:39 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ENTREM AL MES MÉS FESTER DE GATA: a juliol festes patronals (calendari gater)

20150701091804-2618724.jpg

El mes de juliol tindrà a Gata, enguany, cinc dies de festes patronals. Agost en tindrà sis. Comença hui el mes de juliol i vos pose el calendari d’actes, activitats, cosetes...Si necessiteu afegir alguna cosa, sols teniu que fer-ho saber.

De l'1 al 5 continuarà la Setmana dels Majors de Gata.

Dia 1, dimecres, Setmana dels Majors: actuació de la Banda juvenil de Gata.

Dia 2, dijous: Donació de sang, 17-20,30 hores. Centre Social Integrat. A la Setmana dels Majors, viatge a Cova del Rull i Vall d'Ebo.

Dia 3, divendres: Setmana dels Majors, 19,30 hores: actuació del grup de danses "La Llata" i la Rondalla Cultural de Gata.

Dia 4, dissabte: Setmana dels Majors. Teatre. 19,30 hores. Actuació dels grups de teatre de Xàbia i Gata (La Font de la Mata).

Dia 5, diumenge: Setmana dels Majors. Dinar de germanor al saló Canor.

Dia 11, dissabte: cal recordar i rememorar que tal dia com eixe va nèixer el recorregut del tren, tram Altea-Dénia. 11 de juliol de 1915.

Dies 15 i 16, dimecres i dijous: primers assaigs dels portadors i portadores del Crist a la baixada i pujada del Crist.

Dia 16, dijous: Festa de la Mare de l Carme. Devoció i onomástica de les que es dieu Carme.

Dia 18, dissabte: Comissió de Festes Patronals. 19 hores, Plaça Nova. Sorteig de barraques i cadafals. Servesseta.

Dia 19, diumenge: primer dia de la novena al patró, Santíssim Crist del Calvari

Dies 19 a 27: Novena al patró, el Crist del Calvari. Ermita. 20 hores.

Dia 25, dissabte, festa de Sant Jaume. Tots els Jaumes, Santiagos i demés compostos celebrareu el vostre sant. A les 12 de la nit, festa marinera organitzada per la Comissio 2015. Serà un acte Pre-festes 2015, a les Sorts per la nit. Festa, musica i sorpreses!!.

Dia 27, dilluns, començaran les festes patronals...MÉS INFORMACIÓ AL PROGRAMA DE FESTES (Comissió de Festes Patronals 2015)

Torne a recalcar. Si teniu més coses i voleu que entren al calendari gater, ja sabeu...a comunicar-ho.

A la imatge, una actuació de vaquetes (foto arxiu).

01/07/2015 09:12 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, A LA SETMANA DELS MAJORS DE GATA: Sevillanes i rumbes flamenques

20150630091858-11667505-738557449587682-566315171295570648-n.jpg

Segon dia, hui dimarts 30 de juny, de la Setmana dels Majors de Gata. A les 19,30 hores actuarà al saló d’actes del Centre Social l’Escola de Ball de Xàbia. Cantaran i interpretaran sevillanes i rumbes flamenques. Hi haurà una actuació especial de Pepe Valero.

Cal recordar que ahir, com ja vaig comentar, es va fer una xerrada a càrrec de la psicòloga Sefa Mulet Salvador i va actuar la banda infantil, com mostra la fotografia.

FONT: Foto  de Podem_Gata, extreta del seu facebook.

30/06/2015 09:17 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ANIT, PARTICIPACIÓ AL RECITAL POÈTIC VICENTÍ (Font Santa, Teulada)

20150628175945-poemesfontsanta1-1-.jpg

Anit vaig poder participar junt amb els amics i amigues de Teulada al entranyable recital poètic,  a un lloc emblemàtic per als vicentins, la Font Santa teuladina. Agraïment a l’Associació del VI centenari Sant Vicent Ferrer, per deixar-me col·laborar un any més i és el vuité. La meua poesia va versar sobre distints miracles que se li atribuixen al sant taumaturg valencià, sobre tot els que diuen va fer a Teulada. La obra, composta per mi, es deia: "Miracles del sant valencià".

En tot moment, els recitadors i cantadors va n estar acompanyats a les guitarres pel grup musicopoètic, que també va actuar i va fer l’estrena d’un himne a la Font Santa de lletra i música de David Domínguez, grup dit "Anima Vita", format per David, Víctor i el teuladí Vicent R. Vallés.

A la imatge, em vegeu recitant el poema davant la façana de l’ermita de la Font Santa.

28/06/2015 17:58 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AQUESTA NIT, PARTICIPACIÓ EN LA NIT POÈTICA VICENTINA A TEULADA

20150627190823-cartellfs.jpg

Com fa set anys i aquest serà el vuité, aquesta nit tindre el goig de col·laborar amb els organitzadors de la Nit Poètica Vicentina a un lloc molt volgut per la gent teuladina, la Font Santa. Participaré amb un poema propi que es titula "Miracles del sant valencià". Agraïsc la invitació que en el seu dia em va fer l'ànima d'aquest acte Vicent Ramón Vallés. Si voleu escoltar als participants i al grup musicopoètic "Anima Vita", ja sabeu. A les 22,30 hores, poemes i cançons al pare Sant Vicent Ferrer.

FONT: Cartell anunciador de l'event.

27/06/2015 19:08 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

VICENT BOTELLA I SOLER PRESENTA LA SEUA OBRA PREMIADA "LA LLÀSTIMA"

20150627171930-presentabotella.jpg

Ple de gom a gom. Aixina es trobava ahir divendres per la vesprada la biblioteca pública municipal de Gata, per acollir una nova presentació d'un llibre. Ací es donaven distintes circumstàncies diferents a les altres. L'autor era gater, el poemari era recitat i tocat a la guitarra, s'estrenava nova regidora de Cultura. Vicent Botella i Soler presentava el seu poemaria "La llàstima", que va mereix ser guardonat amb el Premi de poesia "Marc Granell" de Almussafes 2014. Estaven presidint la taula l'autor, María Josep Escrivà, per part d'Edicions96 editora del llibre, i la nova regidora de Cultura, María Elena Rodríguez Choque. Vicent va poemar alguns versos del seu llibre, tenint a la guitarra a Teresa Erades. Tot un goig per als assistents.

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.

FONT: Fotos, Biblioteca de Gata.

27/06/2015 17:19 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA: DEMÀ, PRESENTA A LA BIBLIOTECA EL SEU LLIBRE DE POEMES VICENT BOTELLA I SOLER

20150625163410-10409234-872820706135334-6875637036442663965-n.jpg
Demà divendres, a les 20,30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal de Gata de Gorgos es presentarà el llibre premiat de Vicent Botella i Soler "La llàstima".
Vos deixe les paraules de María Josep Escrivà (Edicions 96) que estarà demà també a la presentació igual que l’autor.

"«Diuen de la gent del meu poble que "a Gata, qui no mossega, arrapa"». Vicent Botella i Soler és físic vocacional. Treballa a Viena com a investigador en el camp de la neurociència computacional. Segons ell, prova a «comprendre com la retina processa la informació visual per transmetre-la al cervell.» I, a pesar de tot això, Vicent Botella és poeta i, segons la meua modesta opinió, un dels poetes que ens donarà alegries en el futur immediat.

Divendres l’acompanyarem a Gata, el seu poble, en la presentació de "La llàstima2 Edcions 96, col·lecció «Razef», premi de poesia Marc Granell-Vila d’Almussafes 2014. Hi haurà també la guitarrista Tere Erades."

I deixa uns versos d’exemple del llibre: 

"Potser fou el recompte dels tresors
que perillaven o sols un mapa.
De sobte, t’infiltrava el moll dels ossos
la comprensió dels turons nous, dels rius.
Resseguies llegendes amb el dit, àvid.
Un llenguatge nou. I et miraves els peus.

Vicent Botella i Soler: La llàstima, Edicions 96, 2015."

Ja ho sabeu, si voleu cinèixer del llibre, del seu autor i la seua poemació, acudiu demà a la biblioteca.

A la imatge, el cartell anunciador de l’event cultural.

HORARI D’ESTIU EN LA BIBLIOTECA

Per altra part, indicar el nou horari que regix des del passat dia 22. La biblioteca obri de 8 a 14 hores, de dilluns a divendres.

25/06/2015 14:23 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA GENT MAJOR DE GATA CELEBRARÀ LA SEU SETMANA, del 20 de juny al 5 de juliol

20150623144717-1493555-679435058856703-4376828676804862587-o.jpg

L’Ajuntament de Gata i l’Associació de Jubilats i pensionistes de Gata han organitzat la IV Setmana per a la Gent Major que se celebra del 29 de juny al 5 de juliol. Enguany és una edició especial ja que l’associació celebra el seu 35 aniversari.

La intenció és, durant una setmana, omplir el calendari d’activitats, actuacions, xerrades o actes lúdics que animen als més majors a participar i eixir al carrer a compartir bons moments. Tots els actes tindran lloc al Centre Social.

Dilluns 29 de juny arranca la setmana amb una xerrada a càrrec de Sefa Mulet, psicòloga, sobre Vida activa, els avantatges de ser major. En acabar hi haurà actuació de la Banda Infantil de Gata.

L’escola de ball de Xàbia serà l’encarregada d’animar la vesprada de dimarts amb sevillanes i rumbes flamenques, amb Valero.

Dimecres 1 de juliol, a les 19:30h, és el torn de la Banda Juvenil de Gata

Per al dijous han preparat un eixida cultural a la Vall d’Ebo, per visitar Cova del Rull, i Alcoi.

El grup de Danses La Llata i la Rondalla Cultural de Gata tornaran a oferir una actuació conjunta, divendres 3 juliol a les 19:30h.

Dissabte toca teatre amb l’actuació, a les 19:30 hores, del Grup Font de la Mata i el grup de teatre de Xàbia.

Finalment, tancaran la setmana cultural , diumenge 5 de juliol, amb un dinar de germanor de socis i col·laboradors al restaurant Canor.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Informació i foto, Gabinet de Premsa, Ajuntament de Gata.

23/06/2015 14:47 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA PENYA BARCELONISTA DE GATA CELEBRA DEMÀ DIA 21 EL SEU 30 ANIVERSARI

20150620175213-penyacartellbarca.jpg

Demà diumenge dia 21 de juny se celebrarà el 30 aniversari de la Penya Barcelonista de Gata. Serà amb el 30 DINAR DE GERMANOR. Hi haurà al llarg de la jornada una serie d'actes commemoratius. A les 12,30 hores serà la recepció al Casal de la Penya (carrer la Creu) als representants del Barcelona, entre ells el mític jugador Asensi. També s'està gestionant portar algunes rèpliques de les copes del triplet. A les 12,45 serà inaugurat oficialment el Casal de la Penya i es farà una taula rodona, que acabarà cap a les 13,30 hores.

A les 14 hores està previst el Dinar de Germanor al restaurant "Los Arcos" de Pedreguer. Hi haurà allí també parlaments. A les 14,30 hores serà l'estrena del Himne de la Penya Barcelonista de Gata. Al llarg del dinar que començarà a les 14,30 hores es farà el lliurament, com de costum, del millor jugador del Gorgos C.F. temporada 2014-2015. Actuaran els Bradmis, que enguany celebren el seu 50 aniversari.

FONT: Penya Barcelonista de Gata. (1985-2015)

20/06/2015 17:52 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, A LA BIBLIOTECA DE GATA: PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE BEGOÑA VALCÁRCEL

20150613204449-begona.jpg

Ahir divendres dia 12 de juny va tindré lloc a la biblioteca municipal de Gata la presentació del llibre "Un abrigo rojo" i l'exposició de les aquarel·les que ilustren el llibre de Begoña Valcárcel. L'autora que va llegir contes del llibre, va estar acompanyada per María Pilar Monfort, i el regidor Juan Pedrós. Les aquareles es poden veure al centre de lectura.

FONT: Biblioteca de Gata.

13/06/2015 20:44 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR DIVENDRES, CLOENDA DEL CURS DE FPA (Gata)

20150613203658-expotallersfpa.jpg

El Centre de Formació de Persones Adultes de Gata va tancar, anit, el curs 2014-2015 amb la seua festa de Cloenda i la inauguració de l'exposició dels cursos i tallers. L'Exposició es pot visitar fins al diumenge 21 de juny. També van participar el grup de danses populars, que van fer una demostració i el grup de dansa oriental.

FONT: Foto Ajuntament de Gata.

13/06/2015 20:36 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIVENDRES 12, CLOENDA DEL CURS DE F.P.A. DE GATA

20150611182556-cartellfpa.jpg

Demà divendres dia 12 de juny a les 20 hores tindrà lloc l'acte de cloenda i exposició de tallers de la Formació de Persones Adultes, al Centre d'adults ubicat a l'Edifici Polivalent del carrer del Grup Escolar. L'exposició tindrà treballs de boixets, malla i macramé i restauració de mobles. Inaugurarà l'exposició el grup danses tradicionals i el grup de dansa oriental. A banda de l'acte de cloenda, l'exposició es podrà visitar de 19 a 21 hores fins el dia 21 de juny.

FONT: Centre de F.P.A.

11/06/2015 18:25 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES ES PRESENTARÀ A LA BIBLIOTECA DE GATA: "UN ABRIGO ROJO" de Begoña Varcárcel

20150609224700-llibrebegona.jpg

El divendres dia 12 de juny, a les 19,30 hores, a la biblioteca de Gata, torna a presentar-se un altre llibre. Porta per títol "Un abrigo rojo" i té com a particularitat que anirà acompanyada de l'exposició de les aquarel·les que ilustren el llibre de Begoña Valcárcel. Farà la presentació María Pilar Monfort, intervendrà Juan Pedrós, regidor de l'Ajuntament de Gata.

FONT: cartell i informació Biblioteca de Gata.

09/06/2015 22:47 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

MES DE JUNY: nou govern municipal, festes Font Riu, Corpus, Cor de Jesús

20150603090946-ajunt.jpg

Dilluns encetavem nova setmana i nou mes i ara ja estem a dimecres. Al llarg del mes de juny hi haurà a Gata aconteixements importants, a nivell polític local, festiu i religiós. Vos en pose alguns i si algun usuari del blog i del facebook ho creu convenient, el pot anunciar i l’afegiré al llista.

Dia 6, dissabte: Vesprada, Centre Parroquial, Cloenda del curs JÚNIORS de Gata.

Dia 7, diumenge: Festivitat del Corpus Christi. 20 hores, processó.

Dia 13, dissabte: migdia, constitució de la nova Corporació municipal. Saló de sessions, Ajuntament de Gata.

Dia 14, diumenge: festa del Cor de Jesús.

Dies 19, divendres: festival fi de curs alumnat de Primària. Col·legi Santíssim Crist”.

Del 19, divendres, al 24, dimecres: FESTES DE LA FONT DEL RIU.

Dia 21, diumenge, matí. Autos-locos, Comissió de Festes 2015.

Dia 24, dimecres, Sant Joan, Festes Font del Riu. Missa, processó, dances, vi d’honor, Castell.

Dia 27, dissabte: Tallarina On Tour.

03/06/2015 08:32 cronistadegata #. ACTES Hay 3 comentarios.

GRADUACIÓ DELS ALUMNES DE 2N DE BATXILLERAT DE L'INSTITUT DE GATA

20150531222126-graduacioiesgata.jpg

En un acte emotiu celebrat al gimnàs del institut "Matemàtic Vicent Caselles i Costa" de Gata es va celebrar l'acte de final de l'etapa dels joves a l'institut, posant fi al segon curs de Batxillerat i a la segona etapa de Secundària. Pares i mares dels homenatjats, que van tindre el seu birret i la seua orla, van assistir a l'acte. La directora i resta de professorat va acomiadar a tot l'alumnat que passarà a la universitat o a altres camps de la vida. Quatre alumnes van rebre el premi de la matrícula d'honor.

FONT: Foto extreta del facebook de Ana Pons Salvá.

31/05/2015 22:21 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ANIT, A LES VESPRES DE PENTECOSTÉS, EL RECTOR CANTADOR VA OFERIR UN CONCERT A L'ESGLÉSIA

20150523220743-nachoparro.jpg

Junt a l’exposició del Santíssim i celebrant a l’església parroquial les vespres de la festa de Pentecostés, el rector mercedari capellà de la pressó de Fontcalent, Frai Nacho, va oferir un concert que, de nou per segon any consecutiu, va captivar als feligresos assistents.

Ací teniu els dos enllaços a l'actuació de Frai Nacho:

PRIMERA PART: https://www.youtube.com/watch?v=UXlXEFk0vvY&feature=youtu.be.

SEGONA PART: https://www.youtube.com/watch?v=RF3amQ5xpJI&feature=youtu.be.

A la imatge, un moment de la seua actuació, acompanyat a la guitarra.

FONT: Foto, Parròquia de Gata. / Vídeos pujats a facebook per Parroquia Gata Gata.

23/05/2015 22:07 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CONCERT-ORACIÓ, VIGÍLIA DE PENTECOSTÉS A L'ESGLÉSIA DE GATA (Actuació de Frai Nacho, capellà i cantautor)

20150520133621-fraynacho.jpg

Divendres 22 de maig, a les 22 hores, es farà un concert-oració ("Una voz desde el silencio") a l'església parroquial de Gata de Gorgos, amb motiu de la Vigília de Pentecostés. El capellà de la pressó de Fontcalent Frai Nacho cantarà i resarà acompanyat dels que vulguen assistir i escoltar-lo. Frai Nacho ja va estar a Gata l'any passat i va agradar molt als feligresos assistents.

Cal dir que Frai Nacho és un rector castellonenc que estima molt la música i Déu. Primer va estudiar Psicologia i després va entrar als Mercedaris, passant com a postulant a les províncies de Barcelona i Saragossa. Va ser ordenat sacerdot l'any 2001. A Lleida, primer, i ara a Fontcalent coneix a fons el món de les pressons amb la Pastoral Penitenciària de gent que ix de pressó. Frai Nacho comenta que "és una experiencia dura pero muy enriquecedora".

Passa després a la diòcesis d'Oriola-Alacant. Actualment està al càrrec del Secretariat Diocesà de Pastoral Penitenciària de la Diòcesis d'Oriola-Alacant, sent el capellà de la pressó de Fontcalent amb uns 950 interns.

 El capítol musical li ve de molt menut. La guitarra, la música i la veu són els mitjans que utilitza. A més fa cançons i oració amb els jóvens de la Parroquia San Vicente Ferrer.

FONTS: web: http://www.fraynacho.com. / Parròquia Gata, cartell anunciador.

20/05/2015 13:36 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ORIGINAL ROSARI A L'ERMITA (maig, mes de Maria)

20150516000500-rosariermita1.jpg

Aquesta nit s’ha celebrat a l’ermita del patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari, el Sant Rosari d’una manera original i especial, en el que han participat unes 100 persones. És el segon any que es prepara pel grup de liturgia de la parròquia aquesta pràctica piadosa, però d’una manera distinta. Els distints grups de la parròquia (júnior, confirmants, catequistes, grup d’oració, litúrgia i altres) han anat resant cada una de les deu parts d’un dels misteris del rosari. Amb els llumets encesos, cada persona resava el que li tocava. Entre misteri i misteri, el Cor Infantil de la parròquia ha cantat a la Mare de Déu. Ha presidit la imatge de la Verge.

Cal dir que entre xerrades, mítings, actes culturals i esportius, la feina estressant del dia a dia i tots els menesters que comporten, aquest moment de reflexió, pausa i descans, per a parlar amb la Mare de Déu, ha vingut bé als que ho han exercitat. La nit acompanyava, el lloc era el millor i inclús feia frescoreta. S'agraïa el dràstic canvi de temps respecte a la nit anterior.

Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.
Foto de Parroquia Gata De Gorgos.

 

 

 

 

A la fotografia, un moment de l’acte del Sant Rosari a l’ermita. A l'article, altres moments (Fotos Antonio Monfort).

16/05/2015 00:05 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DIUMENGE 10, GRAN CONCERT DE LA BANDA INFANTIL DE GATA

20150512151514-1891417-10153244986653419-2450118488944977990-o.jpg

El Casal de la Música va ser l'escenari del gran concert de primavera que va oferir la BANDA INFANTIL DE GATA. Més de cent persones van assistir a l'acte, malgrat la simultaneïtat amb la gimnàstica rítmica i la Trobada dels cavalls. Es van interpretar dos arranjaments estrenats a Espanya.El seu director, Juan Pablo Bataller comentava: "Gràcies a tots els músics per l'esforç que feu i per la concentració. No és fàcil tocar dotze peces, i a més ser la primera vegada que ho fan. Més de una hora de concert amb moltes peces de pel·lícules, tango, música d'ara i de sempre.
Enhorabona a tots, xiquets i xiquetes, però grans músics. Gràcies".

A la imatge, un moment del concert.

FONT: Foto pujada al seu faqcebook per Juan Pablo Bataller.

12/05/2015 12:41 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

VÍDEO DE L'ACTUACIÓ DE LLUÍS EL SIFONER A LA PENYA BARCELONISTA DE GATA

20150502194914-lluissifonerpenyabgata.jpg

La Penya Barcelonista de Gata va publicara youtube.com ahir mateix el vídeo que dura 20 minuts i 11 segons de l'acte cultural que es va celebrar el passat dia 24 d'abril, divendres. Amb motiu de la presentació de l'últim disc del cantant valencià de Pedreguer Lluis "El Sifoner", ell va estar combinant cançons amb la xerrada. Al vídeo es resumixen les dos hores de conferència i cançons en 20 minuts. El final va ser apoteòsic!. Com sempre, la gravació i arreglaments són de Paco Moncho.

Ací teniu l'enllaç al vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=6BjQBusCBn0&feature=share.

A la imatge, una captura d'un moment de l'actuació de Lluís el Sifoner a la Penya Barcelonista de Gata.

FONT: Penya Barclonista de Gata.

02/05/2015 19:49 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CAMPANYA PREELECTORAL: PRESENTACIÓ DE JUNTS PER GATA (dia 30) I DEL PARTIT POPULAR (dia 1) DE GATA

El dijous dia 30 a les 20 hores, a la sala d'actes de la planta baixa del Centre Social Integrat, està prevista la presentació de la llista del nou partit JUNTS PER GATA, que encapçalarà com a alcaldable Jaume Monfort Signes.

Cal recordar la llista de la nova candidatura que ix del moviment de "Cercle_Gata" i que a més de Jaume Monfort Signes número 1, la completen: 2. Josefa Signes Costa. 3. Isaac Salvador Sánchez García. 4. Francisco Salvá Oliver. 5.- Rosa María García Vidal. 6.- Salvador Valentín Mulet Pedro. 7.- María García Signes. 8.- Josep Antoni Gordillo Ibáñez. 9.- Trinidad Signes Costa. 10.- Jaime Boronat Pedrós. 11.- Ana Ortega Contreras. 12.- Antonio Serra Noguera. 13.- María Mulet Mulet. Suplent: 1.- Francisco Javier Gilabert Artigues.  

Dia 1 de maig, el PP

Per altra part, divendres dia 1, Festa del Treball, al Cine La Paz està prevista la presentació de la llista del PARTIT POPULAR a Gata, que encapçala l’actual alcaldessa Maite Signes Caselles. A l’acte està prevista l’assistència del president provincial, el teuladí José Císcar. 

Cal recordar que la llista a més de l’alcaldable Signes, la formen: 2.- Juan Bernardo Pedrós Taléns. 3.- José Guillermo Cholbi Sart. 4.- Alberto Cardona Pedro (Independent). 5.- Rosa Ana Más Mulet. 6.- Salvadora Caselles Pedro. 7.- Luis Antonio Signes Fornés. 8.- Rosa Femenía Roselló. 9.- María Rosa Simó Pedrós. 10.- Johannes Peter Josef Hueber. 11.- Gloria María Ibáñez Villanueva. 12.- María Elena Salvador Feliu. 13.- Miguel Pons Gil. Suplent: 1.- Rosa Guillem Company Segura Doménech.

FONT: Llistes JuGa i PP, BOP.

28/04/2015 22:28 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA BANDA DE GATA CELEBRA EL SEU CONCERT DE PRIMAVERA

20150426210140-bandagataconcertprimavera.jpg

Dos cites més a maig: la Banda infantil actuarà el dia 10 i la banda Unió Musical ho farà el dia 17 al Palau de la Música

Hui diumenge dia 26 d'abril s'ha celebrat al Casal de la Música de Gata el Concert de Primavera en sessió matinal, en el que ha actuat la banda Unió Musical. Com sempre, la formació musical ha donat mostres de la seua vàlua i ha deixat altre concert per a emmarcar.

Després del concert, els socis han pogut assistir a l'assemblea anual ordinària on s'han tractat entre altres les activitats de la societat al llarg del passat any 2014 i els socis que tenen fills o néts que estiguen interessats en tindre a la banda al seu costat en el dia de la seua Primera Comunió, s'han reunit amb la directiva.

Les activitats musicals continuaran a maig amb dos cites importants. Per una part, el diumenge la banda infantil oferirà el seu Concert de Primavera com hui ho ha fet la banda gran, a les 12 hores, al Casal de la Música. Per altra, la cita més important de l'any, serà el dia 17 de maig. Eixe diumenge la banda Unió Musical assistirà al PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA, on actuarà a les 11,30 hores.

FONT: Foto de Noelia Sendra (facebook).

26/04/2015 21:01 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LLUIS EL SIFONER PRESENTA EL SEU ÚLTIM DISC A LA PENYA BARCELONISTA DE GATA

20150426203649-lluissifonerpenyabarca.jpg

El riurau està de moda, el riurau no decau. I si no, que els ho diguen a dos grans defensors de l'associació "Riuraus vius" com són Pepa Guardiola i Lluís el Sifoner. Els dos coincidien divendres dia 24 a Gata i per a presentar els seus treballs relacionats precisament amb els riuraus. Si ahir vos posava una foto de Guardiola a la biblioteca per a presentar el seu llibre "Contes de riurau", hui ho faig de Lluís el Sifoner. El cantant, professor, escriptor, poeta i més coses va presentar el seu nou disc a Gata. Va ser a la seu de la Penya Barcelonista de Gata, que encetava aixina els actes del seu 30 aniversari. "Cançons de riurau" és el títol i va ser presentat per un altre defensor dels riuraus, escriptor, professor, Jesús Moncho.

A l'acte van assistir unes 75 persones, la sala es trobava plena. Lluís va parlar i cantar. Es sempre la seua manera de presentar-se a l'audiència.

FONT: Foto pujada al facebook per Jesús Moncho.

26/04/2015 20:36 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, PEPA GUARDIOLA VA PRESENTAR EL SEU LLIBRE A LA BIBLIOTECA DE GATA

20150425223023-presenllibrepepaguardiola.jpg

"Contes de riurau" és el llibre de l’escriptora de Xàbia

Ahir divendres, per la vesprada, l’escriptora de Xàbia va donar a conéixer el seu llibre "Contes de riurau" editat per Edicions96, a tots els assistents a la biblioteca de Gata. L'acte s'enmarcava dins de la programació del Dia del Llibre, que com tots sabeu va ser dijous dia 23.

A la fotografia, el regidor i Guardiola. FONT: Foto: Biblioteca de Gata.

25/04/2015 22:30 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA PLAÇA NOVA DE GATA HA ACOLLIT LA FIRA DEL LLIBRE

20150425222453-firallibre.jpg

S'han fet tallers, dances i actuació de màgia

Hui s'ha celebrat a Gata el dia del llibre, recordant el 23 d'abril. Al llarg de tot el matí i tota la vesprada tots els que han passat per la plaça Nova han pogut gaudir de tallers així com comprar els seus llibres. A més pel matí s'ha pogut veure l'art del grup de danses "La Llata". Els seus membres més menuts han ballat allí, i per la vesprada s'ha fet una actuació de màgia. Des de la regidoria de Cultura, el seu titular Joan Pedrós, donava les gràcies a tots els que han fet possible las fira i, en especial, a l'Ampa de l'escola Stm. Crist, a l'Ampa de l'IES Matemàtic Vicent Caselles Costa, a la Biblioteca de Gata, a la Comissió de Festes 2015, a la papereria Font i al grup de danses La Llata.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
  Foto de AMPA I.E.S
  A les imatges, diversos moments de la Fira (Fotos extretes del Facebook)
25/04/2015 22:24 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

GATA CELEBRARÀ EL DIA DEL LLIBRE DIVENDRES I DISSABTE

20150422142320-diallibre.jpg

Amb activitats a la biblioteca i la fira del llibre a la Plaça Nova

La Biblioteca i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata celebren el dia del llibre amb diferents actes.

El actes van començar amb de Benvinguts a la Lectura celebrat el passat divendres on la biblioteca va donar el carnets de socis als més menuts nascuts a finals de 2014 i  principis de 2015.

Divendres 24 d’abril, per la vesprada, la Biblioteca ha preparat l’Hora del Conte i un taller de punts de llibre per als xiquets. A les 20h acollirà la presentació del llibre de Pepa Guardiola, “Contes del Riurau”.

També  l’Ampa del Col·legi Públic Santíssim Crist participa amb la celebració amb l’organització de la Fira del Llibre que se celebrarà el proper dissabte 25 d’abril a la plaça Nova. La Fira serà inaugurada a les 11 hores amb l’inici dels tallers. A les 12 hores hi haurà actuació de danses i per la vesprada hi haurà una actuació de màgia. Durant tot el dia hi haurà tallers i venda de llibres.

FONT: text i cartells, Ajuntament de Gata.

22/04/2015 14:17 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

XERRADES, PRESENTACIONS, COMERÇ LOCAL...actes pròxims a Gata

20150415095204-11130201-721969117920415-6822192045637327517-n.jpg

Vos pose un xicotet calendari dels actes que es faran de hui dimecres fins diumenge a Gata o a distints pobles on assistiran els gaters.

Hui dimecres 15, a les 20 hores, com ja vaig informar ahir, faré una xerrada sobre el tren a la mateixa estació. Serà a les 20 hores i serà amb motiu de la cloenda de l’exposició de l’exposició del primer centenari del trenet de la Marina. L’he titulada: "Impacte social del trenet al poble de Gata".

Demà dijous 16 el torn és per als comerciants i polítics locals. De manera informal es farà una xerrada-sopar organitzada per l’associació "Comerç Local" a les 21 hores al CSI. Estan convidats els candidats a l’alcaldia en les pròximes eleccions per als quatre partits que concorriran a les municipals. Els comerciants els han preparat prèviament una bateria de qüestions. És la segona legislatura que es fa. Serà molt interessants: comerciants i polítics parlant del comerç local.

Divendres 17 doble sessió d’actes. Per una part, a les 20 hores -al Centre Polivalent- els membres de la UMMA (Unim les Muntanyes de la Marina Alta) faran una xerrada dels pròxims projectes. Organitza: UMMA i Regidoria d’Esports.

Per altra, al Centre Social Integrat, a les 20,30 hores, Presentació de la candidatura a les pròximes eleccions municipals, de la llista de Compromís per Gata, que encapçala l’actual regidora de la formació Magda Mengual. Després, actuaran dos grups gaters "Arrapa" i "Tremp".

Entre dissabte 18 i diumenge 19, els gaters tenen una cita a Xalònia 2015, al veí poble de Xaló. Allí es faran les Trobades en Valencià d’enguany a la Marina Alta. Hi ha moltes activitats, actuacions i molta festa.

Diumenge 19 es tanquen els actes del calendari que vos pose amb l’assistencia del Cor Parroquial al Festival de la Cançó Vocacional de Moncada (València). Les xiquetes i xiquets cantors de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel, amb la seua directora Noelia Martínez Pons, interpretaran la cançó "Sígueme". Un autobús amb pares/mares i xiques/xiquetes es farà present allà.

A la imatge, el cartell de la xerrada-sopar per a comerciants i polítics locals.

15/04/2015 09:49 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

XERRADA DELS AMICS DE LA UMMA, DIVENDRES 17: Centre Polivalent Gata, 20 hores

20150414134500-umma.jpg

Els amics de UMMA, segles que volen dir: "Unim les Muntanyes de la Marina Alta" oferiràn una xerrada per explicar el seu pròxim repte!!!. Serà divendres dia 17, a les 20 hores, al Centre Polivalent Juvenil de Gata. Col·labora en la xerrada la regidoria d'esports de l'Ajuntament de Gata. La xerrada versarà sobre "El fi no és la meta, sinó el camí recorregut". Ja ho sabeu, els amants de la natura i la muntanya teniu una cita divendres.

FONT: Cartell anunciador, Ajuntament de Gata / UMMA.

14/04/2015 13:45 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

RECORDEU...DEMÀ, DIMECRES 15, FARÉ LA XERRADA-CLOENDA A L'ESTACIÓ: Impacte social del trenet al poble de Gata

20150414130906-cartellmeuaxerrada.jpg

Comence la jornada de dimarts 14, fent un recordatori. Em toca. Demà dia 15, dimecres, a les 20 hores faré una xerrada-cloenda per a tancar l'exposició sobre el primer Centenari del Trenet de la Marina. Com a Cronista de Gata, parlaré de "L'impacte social del trenet en el poble de Gata". La història, l'actualitat, els aconteixements al voltant del tren. Serà a l'estació del tren, en el marc de l'exposició. També faré un passe de diapositives amb història sobre el trenet.

Ja ho sabeu, si voleu vindre, esteu convidats. Gràcies.

A la imatge, el cartell anunciador de la xerrada-cloenda. FONT: Ajuntament de Gata.

14/04/2015 13:09 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

EL DIA DESPRÉS. ACTES PER AL CAP DE SETMANA I FINS DIMECRES 15 (5é aniversari del blog)

20150411112546-berenarpablomulet.jpg

Hui, dia 11 d'abril és el dia després. Després del 5é aniversari. Com ja vaig publicar ahir fins diumenge recordarem aquest aniversari.

Ara vos recorde tots els actes del cap de setmana, segon de Pasqua, i fins el dimecres.

De hui dissabte dia 11 fins dimecres 15, podeu anar a veure dos exposicions. Per una part, continua oberta l'exposició sobre el primer centenari del tren (1915-2015); la podeu veure a l'estació del tren. Per altra part, l'exposició sobre els jardins de la finca l'Albarda, de la partida l'Albardanera de Pedreguer, la podeu veure a la sala d'exposicions del Centre Polivalent de Gata.

I demà...un acte ja tradicional, el VII DINAR POPULAR del segon diumenge de Pasqua. El berenaret de Pasqua, menjar típic gater; la música de les dolçaines i tabalets, la música popular dels grups convidats, tot això i més demà al pavelló cobert de les escoles. Si recordeu, ahir vos anunciava que s'ha traslladat l'acte de la Plaça Nova al pavelló, per si ploguera.

Dilluns i 13 serà la festa de SANT VICENT FERRER, encara mitja festa per alguns i altres treballant. El patró valencià del segle XV es recorda a les esglésies, al poble valencià, ja que ell predicava en valencià. Molts gaters i gateres celebraran la seua onomàstica.

Dimecres 15 serà la cloenda de l'exposició sobre el centenari del tren, organitzada per FGV i l'ajuntament de Gata. A l'únic poble que s'ha fet la mostra a una instal·lació ferroviària, l'estació. A les 20 hores, faré una xerrada al voltant del TREN A GATA. Vos convide a totes i tots.

11/04/2015 11:25 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HO RECORDEU? DIUMENGE 12, 7é DINAR POPULAR (berenar de Pasqua) A GATA

20150409213531-berenarpasqua.jpg

Fem memòria i fem història. Les penyes Barcelonista i Valencianista, la Colla de Dolçainers i Tabaleteres Montgó i el Grup de Danses La Llata, col·labora en el 7é DINAR POPULAR del menjar típic gater, el berenaret de Pasqua. L'event retorna a la Plaça Nova, un lloc d'esplai i cèntric del poble. Hi hauràs passacarrer a les 11 per a entrar-li, actuaran  Miquel Gil i el grup Pellicana. Festa, tradició i bon rotllo. No falteu, vos esperen...

09/04/2015 21:35 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

VÍDEO DE LA PROCESSÓ DEL DIVENDRES SANT AL SEU PAS PEL CARRER BISBE CERVERA

20150404215030-cristperdo.jpg

ACÍ TENIU L'ENLLAÇ DEL VÍDEO

He trobat el vídeo de Lorena Frigols, que capta el pas de les quatre imatges d'ahir Divendres Sant pel carrer Obispo Cervera. Podeu observar al llarg de cinc minuts i vint-i-un segons els passos, a ritme de la música dels tambors primer i després de la banda del poble de Gata.

A la imatge, la captura de pantalla del vídeo, passant el pas del Crist del Perdó.

FONT: Vídeo de Lorena Frigols, pujat al seu facebook.

04/04/2015 21:50 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

PROCESSÓ DEL SANT SOTERRAR (Divendres Sant a Gata)

20150403231936-dscf6171.jpg

(PUNXEU ACÍ I VOREU TOT L'ÀLBUM DE LA PROCESSÓ, Fotos Vero Vives)

Esta vesprada s'ha celebrat la processó del Sant Soterrar de Divendres Sant a Gata. Tots els passos han anat eixint de la plaça de l'església, sortejant els portadors les obres en les quals es troba aquest lloc. Primer ha enfilat la creu processonal seguida del Natzaré amb el seu banderí i confraria. Després el Crist del Perdó, amb els seus confrares revestits de caputxins. Aquesta és l'única confraria que porta les vestes. A continuació, les mestresses de casa i dones amb la Verge Dolorosa. Finalment, l'impressionant Sant sepulcre, portat amb relleus per un total de setze homes, formant també la confraria de cada any.

FONT: Fotos de portada i de l'àlbum, Vero Vives.

03/04/2015 23:19 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEL VIA CRUCIS AL SANT SOTERRAR: Divendres Sant a Gata

20150403181635-dscf6068.jpg

(PUNXEU ACÍ i podreu veure el VIA CRUCIS d'aquest matí)

Hui és DIVENDRES SANT, dia gran dins del Tríduum Pasqual de l'orb cristià. Hui es commemora a totes les parròquies del món que Jesús va morir en la Creu. Aquest matí, unes 200 persones han acompanyat la Creu pel tortuós camí del Calvari, resant i meditant amb el tradicional VIA CRUCIS. En un silenci que donava gust escoltar, sols trencat per les reflexions dels que anaven desgranant les catorze estacions.

Del Via Crucis ha passat la jornada a les oracions. Al Monument davant del Santíssim amb els xiquets i xiquetes del Júnior, del Cor Infantil, de la Parròquia. Als Sants Oficis d'aquesta vesprada per a totes les persones que s'han acostat a l'església. Finalment, aquesta vesprada a les 20 hores tindrà lloc la processó del Sant Soterrar. Tots els passos de Setmana Santa de la parròquia de Gata (Verge Dolorosa, Natzaré, Crist del Perdó i Jesús Jacent) eixiran pels carrers tradicionals.

03/04/2015 18:16 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

EL LLAVATORI DELS PEUS CENTRA EL DIJOUS SANT A LA PARRÒQUIA

20150402233640-llavatoripeus.jpg

Ara s'exposa tota la nit el Santíssim al Monument

A la imatge teniu el moment del Llavatori dels Peus, que s'ha fet a les misses solemnes de hui DIJOUS SANT a l'església parroquial de sant Miquel Arcàngel de Gata. Aquest gest que ha repetit el sacerdot com fa dos-mil anys va fer el mateix Jesucrist amb els seus deixebles, ha centrat els actes de hui. A continuació de la segona eucaristia, s'ha exposat el Santíssim i el Sant Copó ha estat traslladat al Monument fet a l'efecte a l'altar lateral del Cor de Jesús. Al llarg de tota la nit estarà oberta l'església i hi haurà torns de vetla.

Demà DIVENDRES SANT continuaran els actes, amb el tradicional VIA CRUCIS a les 7,30 hores; a les 12 hores hi haurà oració delx siquets davant el Santíssim; a les 16,30 hores, els sants Oficis, i a les 20 hores la processó del Sant Soterrar, amb tots els passos de la parròquia.

02/04/2015 23:36 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ABRIL: calendari fester gater (de Setmana Santa a les festes de Pasqua i Sant Vicent)

20150401225729-placa.jpg

Entre dissabte 4 i diumenge 5, Inspiration Party 2015 (Comissió de festes 2015)

El dia 12, segon diumenge de Pasqua, 7é Dinar Popular

Com cada mes, vos pose a continuació els actes que conformen el calendari gater. ABRIL ve carregat per les festes de Setmana Santa i Pasqües. Com sempre dic, si algun acte no el pose, vosaltres mateixa ho podeu completar, bé per mig del blog, bé pel facebook.

Fins el dia 15, a l’estació del tren, podeu veure l’exposició del centenari del Trenet de la Marina. Podeu visitar-la en horari de dilluns a divendres, de 11 a 13 i de 18 a 20h, i dissabtes de matí.

Hui, dia 1 d’abril, DIMECRES SANT.

Demà, dia 2, DIJOUS SANT: Misses del Sopar de Jesús: 17 i 20 hores. Hora Santa: 23 hores. Torns al santíssim davant el monument. A la Biblioteca, a partir de les 11 hores, se celebra el Dia del Llibre Infantil.

Dia 3, DIVENDRES SANT: 7,30 hores, Via Crucis, Calvari a ermita. 12, Oració dels xiquets davant el Monument. 16,30 hores, Sants Oficis. 20 hores, Processó del sant Soterrar.

Dia 4, DISSABTE SANT: Comença a les 18 hores i acaba a les 6 del matí de diumenge la festa amb 12 hores de música i marxa, organitzada per la Comissió de Festes 2015: Inspiración party 2015.

Dia 5, DIUMENGE PASQUA: 9 hores, Encontre a la Plaça de l’església. Després missa. 12,30 hores, missa. Tradicional dia d’anar a berenar i menjar la mona de Pasqua. La Comissió de Festes segueix de festa i Pasqua. Després de la Inspiration Party, FESTA REMEMBER. A partir de les 19 hores, al carrer sant Miquel.

Dia 6, DILLUNS DE PASQUA: segon dia de Pasqua. Menjars típics i tradicionals.

Dia 10, divendres, 5é ANIVERSARI DEL BLOG "CRONISTA DE GATA" (2010-2015). Dia especial, començaré, d enou, les estadistiques de visitants del blog.

Dia 12, SEGON DIUMENGE DE PASQUA: 7é DINAR POPULAR I CONCERT. A les 11 del matí, cercavila amb Xirimiters i tabalaters i el Grup de danses la Llata. A les 13.30 hores, dinar de berenaret de pasqua a la Plaça Nova. Actuació de MIQUEL GIL i PELLIKANA.

Dia 13, FESTA POPULAR DE SANT VICENT FERRER. Patró a Teulada. Costum d’anar a berenar.

Dia 15, dijous, xerrada del CRONISTA DE GATA sobre el tren a Gata. Cloenda de l’exposició. 20 hores, estació del tren.


01/04/2015 22:57 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ACTES DE LA SETMANA SANTA A LA PARRÒQUIA DE GATA

20150401222713-dscf8659.jpg

Cal destacar el Via crucis del matí de divendres, la processó del mateix dia i la processó del Sant Soterrar

Totes les celebracions parroquials es poden escoltar per la ràdio

Demà dijous comença el Sant Tridu Pasqual, del Dijous, Divendres i Dissabte sants, fins arribar al Diumenge de Pasqua de Resurrecció. La parròquia de Gata de Gorgos ja té preparats tots els actes, que començaran amb les misses del dia que es commemora l’institució de l’Eucaristia, Dijous Sant. Les misses seran a les 17 i a les 20 hores, amb els tradicionals llavatoris dels peus. A les 23 hores serà l’Hora Santa davant el Monument i a la mitja nit començaran els torns de vetla al Santíssim davant el Monument.

Divendres Sant, a les 7,30 hores, s’eixirà de l’església camí del Calvari, per a fer la pràctica piadosa del Sant Via Crucis. Els Laudes seran a l’ermita. A les 12 del migdia hi haurà oració dels xiquets davant el Monument. A les 16,30 hores seran els Oficis, commemorant la celebració de la Passió i Mort del Senyor. Finalment, a les 20 hores, serà la Processó del Sant Enterro.

Dissabte Sant, la solemne Vigilia Pasqual serà a partir de les 23 hores. Diumenge de Pasqua de Resurrecció, a les 9 serà l’Encontre del Resucitat amb María santíssima. A continuació la missa. A les 12,30 hores serà l’altra missa.

Per altra part, totes les grans celebracions de la Setmana Santa i Pasqua de dins l’església parroquial nostra, es podran escoltar sols a Gata per la ràdio, Serà a la freqüència 95,3 FM del dial. El senyor rector va donar les gràcies als mitjans tècnics i col·laboració de Paco Signes.

A la imatge, un moment del Via Crucis de l’any passat. 

FONT: parròquia de Sant Miquel Arcàngel, Gata.

01/04/2015 22:27 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI S'INAUGURA L'EXPOSICIÓ DEL CENTENARI DEL TRENET A L'ESTACIÓ DE GATA

Estem en Setmana Santa, plena d'actes religiosos i processons

Hui dilluns, a les 13,30 hores, s'inaugura l'exposició del centenari del Trenet de la Marina

Hui comença la setmana amb un acte cultural, social i d'efemèride, ja que a les 13,30 hores serà inaugurada a l'estació del tren l'exposició del I Centenario del Trenet de la Marina, que han preparat conjuntament Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Gata.

Hui és Dilluns Sant. Ahir amb el Diumenge de Rams començaven els actes religiosos de la setmana gran per als cristians, la SETMANA SANTA. Hi haurà al llarg de la setmana a l'església nombroses celebracions. Cal destacar les misses de Dijous Sant, dia de la institució de l'eucaristia; el Via Crucis matinal al Calvari de Divendres Sant i la processó del Sant Soterrar d'eixe dia, i l'Encontre del Diumenge de Pasqua.

30/03/2015 07:57 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

PRESENTEN A LA BIBLIOTECA DE GATA EL LLIBRE "200 anys a l'ombra de la Duquessa d'Almodóvar"

20150321154619-ireneduquessa.jpg

El regidor de Cultura, Juan Pedrós, ha presentat esta vesprada el llibre "200 anys a l’ombra de la Duquessa d’Almodòvar". Un llibre coordinat per Irene Ballester, historiadora que ha investigat molt la figura de la Duquessa, demostrant així que era una dona emprendedora i culta, avançada a la seua època. El llibre, que naix de la unió de Gata, Xaló i Lliber, té sis articles de diferents autors i servirà de reconeixement a la Duquessa en el 2n centenari de la seua mort. Hui a Gata ha estat també Josep Mas acompanyant a Irene, Josep és autor d’un dels articles del llibre, article que ha explicat i debatit amb els presents. Estem segurs que aquest nou llibre complementarà un poc més la visió que tenim d’esta dona que tant va fer per Gata, Xaló i Lliber.

A la imatge, el regidor, Ballester i Mas, en el moment de la presentació.

FONT: Informació i foto, Ajuntament de Gata.

21/03/2015 15:46 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CAP DE SETMANA PLE D'ACTIVITATS A GATA: cultura, esport,...

20150319170553-cartellvolta.jpg

Els dies 20, 21 i 22 de març vénen carregats de moltes activitats culturals i esportives a Gata

Començaran demà divendres per la vesprada a les 17 hores. A la biblioteca es farà "L'Hora del Conte" amb l'obra "El sultán y los ratones".

Des de la vesprada de divendres 20 al migdia del diumenge 22, el Ral·li Fotogràfic del Foto Club Gata acapararà tota l'atenció dels aficionats i participants. XI edició, que acabarà com tots els anys amb el lliurament de premis al saló de sessions diumenge 22.

També demà divendres, a la biblioteca (20 hores) conclouen els actes al voltant del segon centenari de la mort de la Duquessa d'Almodòvar (1814-2014), en els que participen els ajuntaments de Xaló, Llíber i Gata. Es presentarà el llibre: "Dos-cents anys a l'ombra de la duquessa d'Almodóvar" amb la coordinació de Irene Ballester Buigues. Serà presentat pel regidor de Cultura de Gata, Joan Pedrós, i Irene Ballester.

A nivell esportiu, el diumenge 22 serà la XVIII Volta Popular organitzada pel Club Atletisme Gata. Els adults correran una mica més de 10 kilòmetres de recorregut degut a les obres de la Plaça de l'Església. Serà a partir de les 10 hores. Els menuts participaran a les curses des de les 12 hores. Tot el poble i molts camins del terme, sobre tot de la part cap a Llíber i Xaló, estaran afectats i milers de corredors prendran l'asfalt de Gata. Serà la tercera de les carreres del Circuit a Peu Marina Alta, després de les de Xàbia i Calp.

Finalment, a l'església tenim la Setmana de Dolors. La Verge Dolorosa presidirà l'altar i serà el cinqué i últim diumenge de Quaresma.

A la imatge, la part superior del cartell de l'event esportiu, la Volta Popular.

19/03/2015 17:05 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

RECORDANT L'HOMENATGE A JAUME MONFORT SIGNES (Rita)

20150318164104-homenatge.jpg

Ací teniu l’actuació que fan fer, en un Ensemble, l’escola de Poble Nou de Benitatxell, on Jaume va fer llavor i de la bona; el grup de saxos de Gata, del qual ell estaria orgullós, i el Quartet "Saxo Móbile", al que ell pertanyia. Lloc: saló d'actes, Casal de la Música. I Setmana homenatge a Jaume Monfort Signes (Rita).

FONT: Ajuntament de Gata.

18/03/2015 16:41 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

EXPOSICIÓ ANTOLÒGICA A BENISSA DE LA RECORDADA GERTRU FROILÁN

20150314142540-expogertrubnsa.jpg

La sala d’exposicions del Centre d’Art Taller d’Ivars de Benissa acull des d’ahir dia 13 i fins el 12 d’abril (obert de dimarts a diumenge, de 18 a 20,30 hores; visites concertades pel matí; dissabtes, 19-20,30 hores, visites guiades gratuïtes) una Exposició Antològica de la gatera GERTRU FROILÁN (1956-2007). La mostra és el resultat de la selecció de la seua obra, una artista unida al poble veí de Benissa pels seus anys de docència a l’Escola d’Adults.

Les peces estan íntimament relacionades amb etapes de la seua vida, que sigué curta. La recordem sempre. Va faltar fa vuit anys. A la seua obra es veuen dibuixos, colorit, la figura humana i la taca, última etapa. A la segona etapa, la del color, és quan Froilán aconsegueix la seua màxima producció artística. Gertru Froilán era una artista mediterrània amb un fort amor per la seua terra i per les cultures orientals. Docent vocacional, treballadora i investigadora incansable.

A l’acte de inauguració d’ahir per la vesprada, hi van assistir l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló Tent, la regidora de Cultura, Pepa Martí; M. Amparo Carbonell, catedràtica d’escultura i primera dona membre de l’Acadèmia de Belles Arts San Carlos de València, així com artistes i amics de la recorda Froilán. L’acte va comptar amb l’actuació de la Dansa Clàssica Hindú, per l’Escola "Huellas" Katyayani de València.

 Vos deixe un poc de la seua biografia: 

Artista nascuda a Gata de Gorgos (1956). Es va llicenciar en la Facultat de Belles Arts Sant Carlos de la Universitat Politècnica de València (1980). Va realitzar estudis a Florència, on es va especialitzar en veladures a l’estil antic.

Durant molts anys va aprofundir en l’art vèdic de l’Índia, interessada especialment en els gestos de les mans (mudras). Va estudiar dansa clàssica índia (bharatnatyam) i va apendre a brodar segons la tècnica mil·lenària dels tallers on es confeccionen els vestits de les imatges hindús.

En 2007 va morir d’una malaltia.

A la imatge, un moment de la inauguració. Parlant Pere Escoda. 

FONT: Foto enviada per Pere Escoda.

14/03/2015 14:25 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ACABA LA SETMANA MUSICAL HOMENATGE A JAUME MONFORT SIGNES

20150313224506-saxos.jpg

Esta vesprada, a les 19:30 hores s’ha tancat al Casal de la Música la Setmana Musical, homenatge a Jaume Monfort Signes. A més de l’actuació dels conjunts instrumentals i vocals de les escoles de Música de Gata i Benitatxell, s’han escoltat paraules de recordatori per a qui fora director de l’Escola Municipal de Musica de Gata, que va faltar fa 9 anys. 

 Ahir vesprada a les 20 hores (dijous 12 de Març), va haver un gran concert en memòria de Jaume Monfort Signes. Primer va tocar un septet format per alumnes de Juan Pablo Bataller, després el quartet que tocava ell, amb tres dels integrants al que es va afegir un quart -després de quinze anys- i per acabar un ensemble format per alumnes de Bataller de Gata i Benimeli, alumnes de Héctor Andrés Agulles de Poble Nou de Benitatxell i el quartet. 

 • Foto de Sebastià Roig Sirerol.


 • Foto de Sebastià Roig Sirerol.
  A la imatge de portada, el grup de saxos actuant al Casal de la Música. En menut, el quartet i tots els saxos.


13/03/2015 22:45 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ARA ESTÀ ACTUANT EL QUARTET DE SAXOS "SAXO MÒBILE", JUNTS ELS TRES DESPRÉS DE QUINZE ANYS RECORDANT A JAUME

20150312204029-quartetsaxosjms.jpg

En homenatge al quart component, el recordat JAUME MONFORT SIGNES

15 ANYS DESPRÉS ACTUA DE NOU EL QUARTET DE SAXOS "SAXO MÓBILE"

 Hui dijous ha començat a les 20 hores al casal de la música de Gata de Gorgos, l’actuació sentida del quartet de saxos "Saxo móbile". Motiu: dins la setmana musical homenatge a "Jaume Monfort Signes", component i fundador del quartet. Sebastià Roig, director de l’ Escola Municipal de Música, junt amb la Regidoria de Cultura de Gata de Gorgos ha preparat aquesta setmana musical homenatge al músic gater que ens deixava, desgraciadament, fa quasi 9 anys.

El quartet es torna a unir per rendir homenatge al seu company. Frank de Vuyst, Jaume Enguix Torres, Sebastià Roig Sirerol i amb la col.laboració de Sergio Martínez, que sustituix al recordat Jaume.

A més actuen el grup de saxos de Gata de Gorgos amb el seu professor Juan Pablo Bataller Arias i el grup de saxos de Poble Nou de Benitatxell amb el seu professor Hector Andrés Agulles. Finalitzarà el concert amb un ensemble en el que tocaran tots els saxos junts dirigits per Sebastià Roig. Concert de Saxos "VA PER TU....".

A la imatge, una fotografia de quan vivia Jaume. El podeu veure a la dreta si la mireu de cara.

FONT: Escola Municipal de Música de Gata.

12/03/2015 20:40 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES 13, XERRADA-COL·LOQUI A LA PENYA BARCELONISTA DE GATA

20150310225919-mestraursula.jpg

Sobre el llibre "La mestra Úrsula i el coronel Angulo"

Despusdemà divendres dia 13, a les 20 hores, tindrà lloc la presentació i posterior xerrada-col·loqui del llibre "La mestra Úrsula i el coronel Angulo", del que són autors Antoni Signes i Mulet i Emilio Signes i Frasés. L’acte estarà conduit per l’escriptor gater Jesús Moncho. Serà a la seu de la Penya Barcelonista de Gata.

Si recordeu, el llibre ja va estar presentat fa uns mesos a la biblioteca pública municipal de Gata. Van estar presents els autor i l’escriptora amb arrels gateres Carme Miquel. En aquella ocasió vaig participar en la presentació.

Al final de la xerrada, Antoni Signes Mulet farà un breu resum del seu últim llibre titolat "Cròniques del meu parer", en rigurosa exclusiva.

A la imatge, el cartell anunciador de l’event.

10/03/2015 22:59 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

SOPAR PRO-FESTES DE LA COMISSIÓ FONT DEL RIU DE GATA (àlbum)

20150308212217-sopar.jpg

(ACÍ TENIU L'ÀLBUM DE FOTOGRAFIES DE LA NIT DEL SOPAR)

Es va fer dissabte al bar "El Pati"

Van assistir unes 50 persones

Ja van acurtant-se els mesos i estem a tres per a les festes del barri La Font del Riu de Gata. La comissió va organitzar un sopar al bar "El Pati" al que van assistir unes 50 persones. Es va fer una rifa amb obsequis i es va passar d'allò més bé. Els joves del barri segueixen treballant per la festa que es farà a Sant Joan. La comissió dona les gràcies "a tots i totes per assistir i col·laborar en les festes de la Font del riu!!. Gràcies també a Papeleria Font, Tonia, Gorgona i Micó per col·laborar amb els regals de la rifa!!! I al Bar el Pati per ajudar-nos!".

FONT: Fotos de portada i de l'àlbum, Comissió de Festes La Font del Riu. Gata.

08/03/2015 21:22 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ESTA VESPRADA A GATA, CONCERT DE LA DUQUESSA I DANCES POPULARS

20150307195153-danses.jpg

Amb obres del músic compositor José Monfort Monserrat

Actuació dels grups de dances La Murta de Xaló i La Llata de Gata

Aquesta vesprada han començat els actes, tres en total, en estos dies i que estan implicats els ajuntaments de Xaló, llíber i Gata. L'amfitrió ha sigut Gata. Al pati del Grup Escolar ha actuat en concert la banda de la Unió Musical de Gata, interpretant totes les obres escrites i compostes per José Monfort Monserrat, que sigué músic de la banda i que és autor de nombroses partitures de himnes als patrons i patrones de pobles veïns. Entre els assistents es trobaven presents l'alcaldessa de Gata i els alcaldes de Llíber i Xaló, junt amb el diputat de Cultura i alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló Tent.

A més de l'actuació de la nostra banda, han actuat el grup de danses La Murta de Xaló i el grup de danses La Llata de Gata, com es veu a una de les imatges.

 

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

Demà continuarà el segon dels actes que es fan commemorant el segon centenari de la mort de la Duquessa d'Almodóvar. Serà la Caminata Xaló-Llíber-Gata recorrent "terres de la Duquessa".

FONT: Fotos, Ajuntament de Gata.

07/03/2015 19:51 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CAP DE SETMANA PLE D'ACTIVITATS CULTURALS I ESPORTIVES

20150306205027-cartellconcertduquessa.jpg

Alguns caps de setmana s'ens acumulen els actes. És el cas d'aquest, entre hui divendres dia 6 i diumenge dia 8. Ara mateix, a la biblioteca de Gata, està presentant-se el llibre de Xavi Sarrià "Totes les cançons parlen de tu" (mireu l'entrada anterior).

Demà dissabte dia 7, la cita és musical. al pati de les escoles i a les 17,30 hores la banda Unió Musical de Gata interpretarà obres de José Monfort Monserrat, amb motiu del II centenari de la mort de la Duquessa d'Almodòvar. També actuaran els grups de danses de Xaló (La Murta) i Gata (La Llata).

Diumenge dia 8 hi ha quatre cites: tres esportives i la quarta lúdica.

Si comencem per la més matinera, un autobús eixirà a les 6 del matí per assistir al partit de les 12 del migdia Barcelona-Rayo Vallecano a la ciutat condal. Organitza la Penya Barcelonista de Gata.

Seguint per l'horari, a les 8 del matí eixirà del carrer Sant Josep un autobús direcció a Xaló, per a començar-se allí a les 9 hores la CAMINATA per les terres de la Duquessa. Els caminants faran 12 kilòmetres amb unes 4 hores, baixant des de Xaló per Llíber a Gata. Organitzen els ayuntaments de Xaló, llíber i Gata. Col·labora: G.E.G.

A les 9,30, unes 80 persones aniran d'excursió amb el tren de FGV de Gata a Dénia. Allí esmorzaran i pujaran al Castell de Dénia. Són els integrants del Moviment Júnior i del Cor Parroquial infantil de Gata i els seus pares i mares.

Finalment, a les 10 del matík començarà la primera cursa del Circuit a Peu Marina Alta. Serà a Xàbia i assistiran molts gaters atletes aficionats. Organitza: Club d'Atletisme Llebeig i Ajuntament de Xàbia.

A la imatge (Foto: Ajuntament de Gata) el cartell del concert de demà.

06/03/2015 20:50 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

MES DE MARÇ GATER: ESPORT, SANT JOSEP...RAMS

20150301164259-diumengeramscartell.jpg

Hui diumenge és el primer dia del tercer mes de l’any. MARÇ comença amb un dia assolejat, apretant i canviant la temperatura. Com cada inici de mes, faig un repàs al calendari gater del mes.

Dimarts, 3: 20 hores. Edifici Polivalent. Xerrada informativa per a comerciants: "Nueva normativa sobre alérgenos" (Creama Gata, Afic).

Dijous, 5: A la parròquia Dijous eucarístic i primera xerrada quaresmal (22-23 hores).

Divendres, 6: Vía Crucis a l’ermita, 15,30 hores. A la biblioteca: presentació a les 20 hores del llibre de Xavi Sarrià: "Totes les cançons parlen de tu". Assistirà l’autor i Natàlia Pons.

Dissabte, 7: 17,30 hores: Concert homenatge a la Duquessa d’Almodòvar. pati de les escoles. Banda de Gata i grups de dances de Xaló i Gata. Per la nit: Sopar a benefici de les festes de la Font del Riu. Bar "El Pati". 

Diumenge, 8: La Penya Barcelonista organitza un viatge per assistir al partit de migdia Barcelona-Rayo Vallecano. Comença el Circuit a Peu Marina Alta. La carrera pel matí, a Xàbia. A més, pel matí, des de les 9 hores: Caminata per les terres de la Duquessa. Xaló-Llíber-Gata.

Diumenge 15: Continua el Circuit a Peu Marina Alta per als corredors gaters. Toca a Calp.

Dijous, 19: Tradicional dia de Sant Josep. A València i Dénia, Falles.

Divendres 20 a Diumenge 22: Cap de setmana fotogràfic. XI edició del Ral·li de Fotografia del "Fotoclub Forat" de Gata.

Divendres, 20: Presentació llibre, 20 hores, sobre diversos "Escriptors a la sombra de la duquessa".

Diumenge, 22: PROVA A GATA del Circuit a Peu Marina Alta. 10 hores. Organitza: Club d’Atletisme Gata.

Diumenge, 29: DIUMENGE RAMS. Tradicional dia de "Foguerils". Processó de Rams. Al migdia, a l’antic camp de futbol, DINAR POPULAR. Organitza: Comissió de Festes 2015. 

Dilluns, 30: DILLUNS SANT.

Dimarts, 31: DIMARTS SANT.

A la imatge, el cartell anunciador de l’event lúdic i festiu de Diumenge Rams (29 de març).

* Si conegueu més actes, feu saber i els inclouré al llistat. Gràcies.

01/03/2015 16:42 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA PLAÇA DE NADAL: Fira associacions en imatges ( i II )

20150104180712-firaassociacionscarpa.jpg

Ací vos deixe un document gràfic d’algunes de les associacions i grups que han omplit hui la Plaça de Nadal, el dia de la Fira. Li queden poques hores a l’exitosa carpa de la Plaça Nova...encara es pot degustar el roscó de Reis i acompanyar l’arribada dels visirs reials a Gata, anunciant l’event de demà.

04/01/2015 18:06 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA PLAÇA DE NADAL, ÈXIT AL FINAL...dos dies de molta gent. Ahir, teatre; hui, associacions ( I )

20150104174006-2015-01-04-12.09.36.jpg

Este matí moltes associacions de Gata han estat presents a la plaça de Nadal, han fet tallers, han fet passacarrer de dolçaines el grup "El Montgó", concert i ball amb la rondalla i el grup de danses La Llata, la Banda de Música, l’associació benèfica parroquial "Caritas", Marina d’Art, la AMPA Santíssim Crist, FPA, la Regidoria d’Esports, TAPIS, els Juniors.

L’últim acte es farà aquesta vesprada, amb la degustació del "roscón de Reis" fet per panaderies del poble, esperant l’arribada dels visirs reials, que anunciaran l’acte de demà dilluns, el MISTERI DELS REIS i la cavalcada de repartiment de regals i paquets.

A l’hora de fer un balanç de si ha valgut la pena o no posar la "carpa", la Plaça de Nadal, li deixe la paraula al president dels comerciants, Vicent Fornés, que diu:

"Gaudim dels darrers dies de la Plaça d Nadal, una experiencia pionera al nostre poble i que gracies al esforç de molts, s’han replegat un grapat de vivencies quasi sempre positives. Molta gent ha estat col.laborador davant d’aquest projecte i pensem que al proper any serán molts més els que ens afegim. Aplaudir al M.I. Ajuntament i donarlos la enhorabona...i ens queda el plat fort. REIS 2015." 

  Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

A les imatges de dins de l’article i la portada teniu alguns detalls de la fira d’associacions de hui a la carpa.

FONT: Fotos Ajuntament / personals.

04/01/2015 17:36 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

EL TEATRE, ATRACCIÓ DE HUI A LA PLAÇA DE NADAL; demà, fira d'associacions i grups

20150103220938-2014-12-26-12.09.42.jpg

Demà, fira d’associacions i grups. Acabaran les activitats amb la visita dels Visirs Reials i el final del bandol anunciant la visita dels Reis Mags al dia següent

Menuts i grans han podir gaudir esta vesprada i este tardet amb el grup de teatre "Los Siete Comediantes". Un conte infantil "Pulgarcito" i una comedia musical han sigut interpretats per estos exzcel·lents artistes del gènere. La carpa de la Plaça del Nadal estava ple. Com ja sabeu, l’acte tenia la col·laboració de la Comissió de festes 2015 que, a més, posava la barra.

Demà dia 4, diumenge, serà l’últim dia de la que es diu popularment "la carpa", la Plaça de Nadal. Serà el torn de la Fira de les associacions i grups, pel matí de 10 a 14 hores, amb activitats i jocs per als xiquets. Al tardet, acabaran les activitats amb un gran roscó de Reis, amb la visita dels Visirs Reials, que anunciaran el gran aconteixement del dilluns, el Misteri i cavalcada dels Reis Mags de Gata, en el seu primer any com a Festa d'Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

  Tots uns artistes!!!!

A la imatge de dins l'article teniu una fotografia del teatre de hui, de Sefa García. A la portada, els grups que demà estaran a la Plaça de Nadal.

03/01/2015 21:49 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA PLAÇA DE NADAL ES DEDICA HUI ALS XIQUETS; DEMÀ TEATRE I DIUMENGE ASSOCIACIONS I GRUPS

20150102184055-teatremajors.jpg

Tres dies queden per acabar la Plaça de Nadal, la que -sense dubte- ha sigut un èxit per a la gent gatera. Han passat molt per allí, han gaudit de les activitats i seguiran fent-ho. Aquesta vesprada, els xiquets han sigut els protagonistes. Organitzat per la biblioteca, els més menuts han pogut sonriure amb "La maleta d’Anacleta", una contacontes que ha portat els somnis i rialles als xiquets i xiquetes de Gata.

Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.
Foto de Biblioteca de Gata de Gorgos.
Demà, dissabte, el grup "Los siete comediantes" portaran el teatre a Gata. Per als xiquets, el grup interpretarà l’obra infantil "Pulgarcito". Teatre a la carpa de la Plaça Nova !!! Dos horaris, dos obres diferents. Com deia a les 17 hores per als mes menuts i "Paulina, Paco y su bigote" a les 20,30 hores per als mes majors. Haura servici de barra!. La vesprada nit tindrà la col.laboració de la Comissio de Festes 2015 !!! Ja saps, si vols passar una vesprada-nit divertida!!!.

 

  Foto de Comissio De Festes Dosmilquinze Gata.
Finalment, el diumenge 4 de gener serà el torn de les associacions, grups i ONGs. Ja vos amplie demà la informació al respecte.
FONT: Biblioteca / Comissió de Festes Gata 2015.

02/01/2015 18:40 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

CONCERT NADALENC DE LES BANDES INFANTIL I JUVENIL DE GATA

20141223172913-corinfantil.jpg

El Casal de la Música es transforma en el lloc de felicitació dels nadals, per part de tots els grups musicals de la banda. Diumenge 21 ho van fer, a les 19 hores, les bandes infantil i juvenil. Es va registrar un ple de gom a gom, fins no quedar cap butaca buïda. La pedrera gatera de la banda va fent els seues efectes i sempre positius. Cal seguir aixina.

Les bandes infantil i juvenil de Gata van felicitar els Nadals amb el seu tradicional concert de Nadal. Les bandes de mans dels seus directors Juan Pablo Bataller i Felipe Fuertes van demostrar, una vegada més, que són uns professionals i una excel.lent pedrera per a la nostra banda. 

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.
FONT: Fotos Ajuntament i Juan Pablo Arias.
23/12/2014 17:29 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

EL COR SERRILLÀS I LA RONDALLA MUNICIPAL OFEREIXEN UN CONCERT A L'ESGLÉSIA DE GATA

20141223171129-corirondalla.jpg

La coral també va actuar a l'església de Duanes de la Mar, a Xàbia

Dins de la programació musical dels nadals, el Cor Serrillàs i la Rondalla Municipal de Gata oferiren un concert a l'església parroquial de Sant Miquel Arcàngel. Com sempre, les millors veus combinaren amb les millors melodies. Veus i instruments conjuntaren com en tots els concerts.

  Foto de Rosa Leyda Costa.

Va ser dissabte dia 20, a les 20,30 hores. L'església estava de gom a gom. Primer, va actuar el cor, després la rondalla i al final un parell de cançons conjuntament.

  Foto de Rosa Leyda Costa.

Per altra banda, la Coral Serrillàs va actuar diumenge 21, a les 12'30 h en el centre de dia de xàbia (antic convent de les agustines). Van fer el concert tres corals: el Cor Serrillàs de Gata, el grup musical "Ars Nova" de Xàbia i la coral del Grau de Gandia.

FONTS: Fotos Ajuntament i Juan Pablo Arias. 

23/12/2014 17:11 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR DIJOUS 18, XERRADA SOBRE EL FINANÇAMENT VALENCIÀ

20141219225121-xerradacompromis.jpg

  Ahir dijous 18 de desembre, organitzat per Coalició Compromís per Gata va tindre lloc una xerrada al saló de cristall de l'Ajuntament de Gata. Tractava sobre la discriminació històrica del finançament valencià, impartida per Rafa Beneyto, economista i analista financer, membre de la Comissió d'Experts sobre finançament autonòmic de la Generalitat Valenciana. El portaveu a la Corporació de la Coalició Compromís per Gata, Maties Monfort, va ser l'encarregat de fer la introducció i presentar al convidat.

  A la mateixa va assistir un gran nombre de persones, interessats per on van a parar els nostres impostos i altres qüestions de tema financer.

FONT: Foto Joanvi Vallés.

19/12/2014 22:51 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

SETMANA PLENA D'ACTIVITATS: 15-21 desembre (Comença la Plaça de Nadal, el dijous 18)

20141215213537-placanadal.jpg

La setmana abans de les festes nadalenques sempre diguem allò de que "ja tenim les festes damunt". Aquesta setmana, a Gata, es presenta amb moltes activitats. El més important, la inauguració dijous dia 18 de la PLAÇA DE NADAL.

De moment, continuen les dues inauguracions que hi ha en marxa: a l’Edifici Polivalent estan les pintures de Asunción Torres (60 anys pintant) i al Casal de la Música, des de dissabte, està la mostra dels alumnes de l’Escola Experimental "Antoni Vives" titulada "A l’inici".

Dijous, 18 de desembre, serà la inauguració de la PLAÇA DE NADAL. A les 18 hores es faran per part dels xiquets i xiquetes targes de Nadal i decoració,  per ambientar la plaça. Tots els participants tindran un obsequi. Divendres 19 de desembre, a partir de les 9 hores, els alumnes del CEIP Santíssim Crist oferiran un festival de Nadales, i per la vesprada, a les 19 hores, seran els alumnes de l’Escola Municipal de Música els que faran el seu Concert de Nadal.

Dissabte 20, pel matí i fins mitjan vesprada, els Júniors s’acomiaden de l’any amb una excursió i esmorzar a l’ermita del Crist. La parròquia enceta el quart i últim diumenge d’Advent, amb un gest de solidaritat cap a una família necessitada. Eixe dia també hi haurà un concert per la Rondalla de Gata i el Cor Serrillàs. Serà després de la segona missa, al voltant de les 20,30 hores.

Finalment, diumenge 21, a les 19 hores, actuaran al Casal de la Música, les bandes infantil i juvenil de Gata.

15/12/2014 09:08 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR AL CASAL, EXITÓS Ier APLEC INFANTIL DE DANSES

20141214193155-aplecdansesinfantil.jpg

Ahir per la vesprada, dissabte, va tindre lloc a Gata el Ier Aplec infantil de danses. Una part del grup de danses La Llata, la més jove, va ser l’amfitriona de l’event i van estar acompanyats pel grup infantil de Xaló. A l’acte vam poder gaudir de les dansades dels menuts dels dos pobles que, tot i que són jovenets, van ballar com autèntics professionals. En acabar l’aplec tots van fer un berenar de germanor i van aprofitar per a felicitar-se els Nadals.

Per supost, cal dir que l'organització va estar a càrrec dels majors del Grup de Danses "La Llata" de Gata, que -com es va comprovar- cuida molt la pedrera.

Foto de Ajuntament Gata de Gorgos.

FONT: Informació i foto Ajuntament Gata.

14/12/2014 19:31 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

JA ESTÀ AL CARRER EL PRIMER CARTELL DELS REIS A GATA 2015

20141214175813-cartellreis2015.jpg

El coneixeu?. Ja ha eixit al carrer el primer cartell de la festa dels reis de Gata 2015. Anuncia per al 5 de gener de 2015 a les 18.30 hores la representació del Misteri dels Reis a l’avinguda de la Pau. Està clar, i ho coneguem tots els gaters, que d’allí la comitiva es desplaça cap a la Plaça de l’Església. Amb un dibuix infantil i molt colorit, la llegenda parla que del 18 de desembre de 2014 al 4 de gener de 2015 a la Plaça Nova es faran tallers, activitats i demés a la gran PLAÇA DE NADAL. 

14/12/2014 17:58 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DISSABTE 13, HOMENATGE A ANTONI ALBEROLA (Xorrí), A JESÚS POBRE

20141212225612-xorrihomenatge.jpg

Demà dissabte dia 13 es farà a la veïna Jesús Pobre un tribut-homenatge a un dels fundadors del Mercat del Riurau, Antoni Alberola Fornés, més conegut popularment per tots com "Xorrí" que va faltar el passat 3 de novembre. Es farà, com no, al riurau de Jesús Pobre. Es plantarà un margalló a les 13 hores. Es farà dinar de cabasset a les 14,30 hores amb servei de barra. A les 16 hores serà el tribut homenatge amb recitals, parlaments, música, fotos i altres coses.

FONT: Mercat del Riurau. Jesús Pobre.

12/12/2014 22:53 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HO RECORDEU? DEMÀ PER LA VESPRADA: Projecció del primer documental sobre els emigrants de la Marina a Nova York

20141211131717-1900572-10205707562152018-1890601377015227227-o.jpg

Sabieu que 206 veïns gaters van anar a Nova York i Canadà a la primera onada d’emigrants entre 1906 i 1920?

Sabieu...que l’únic testimoni viu és la gatera Tonica Signes "la Tia Tonica la Sariera"?

DEMÀ DIVENDRES PER LA VESPRADA, tot a ixò i més. CASAL DE LA MÚSICA, 19 hores. Projecció del primer documental "Del Montgó a Manhattan. Valencians a Noya York. 1) Cap a la terra promesa".

Així ho conta el director del documental i de tot aquest muntatge, Juli Esteve.

Infotv València anunciava hui:

"Després de la voràgine del cap de setmana passat, este cap de setmana el tindrem més tranquil·let, amb una sola projecció del primer documental ’Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York’ (1, ’Cap a la terra promesa’). Una sola, però ben important. Serà este divendres, a les 19 hores, a Gata, al Casal de la Música. De Gata tenim comptats 206 veïns, homes i dones, entrant al Canadà o als Estats Units en la primera fornada emigratòria, entre 1906 i 1920".

Però advertix d’allò que és més important hui en dia:

"I d’allí és l’única persona que, havent emigrat aquell temps, hem trobat amb vida. Amb molta vida, s’hauria de dir en realitat. És Tonica Signes, una de les protagonistes del documental, sense dubte, perquè el seu testimoni, en primera persona, és especialment valuós".

Finalment diu: "Naturalment, esteu convidats a l’acte i podeu convidar qui volgueu".

En relació a tanta gent gatera emigrant cap a les Amèriques, Jordi Giner Monfort comentava al facebook: " Flipant! Això és més d’un 5% dels gaters censats en 1910. És com si ara desaparegueren, de sobte, 400 persones".

A la imatge, el cartell anunciador de l’event cultural i social de demà per la vesprada.

FONT: Infotv València. Juli Esteve.


11/12/2014 13:14 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES 12, A LES 19 HORES, PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL: CAP A LA TERRA PROMESA (els que s'en van anar a fer les Amèriques)

20141210122703-cartell-gata.jpg

"Del Montgó a Manhattan" és un documental dividit en tres parts, que ha preparat InfoTV que dirigix Juli Esteve i en el qual col·laboren tots els ajuntament que han tingut veïns implicats en l’emigració a Nova York, a les Amèriques. Es projectarà la primera part, per la seua extensió, divendres dia 12 a les 19 hores al Casal de la Música del documental "Cap a la terra promesa". Els familiars dels gaters que van a fer les Amèriques estaran presents i ho recordaran, però hi haurà l’únic testimoni viu d’aquestes entrevistes, entre els gaters i aquest serà el d’Antonia Signes Fenoll, la Tia Tonica la Sariera, que amb 99 anys conserva una gran lucidesa. Sens dubte, serà una vesprada per a emocions, records entranyables i per a fer història local.

FONT: cartell de l’esdeveniment. Ajuntament de Gata.

10/12/2014 09:04 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI DIA 5, DIVENDRES, ÉS EL SOPAR DE NADAL...a la Penya Barcelonista de Gata

20141205084209-penyabarcagata.jpg

"HUI DIVENDRES: SOPAR DE NADAL EN EL CASAL DE LA PENYA
Encara estàs a temps d’apuntar-te. Vine i gaudeix d’uns moments inoblidables. Esta nit a les 21 h".

Això és el que resa el cartell anunciador al facebook.

Aquesta nit, a les 21 hores, a la seu de la Penya Barcelonista de Gata, ubicada al carrer La Creu, es farà el tradicional Sopar de Nadal. El local és gran i dona per a fer un "senyor sopar de nadal" i damunt els socis tenen sofragat el 70 per cent, sols paguen 10 euros; els que no són penyistes 15 euros.

Així que ja ho sabeu. Al costat: si voleu passar-ho bé amb els barcelonistes o sou socis, simpatitzants o vos agrada ajuntar-se amb la gent del Barça de Gata, encara podeu apuntar-se.

FONT: Cartell i text: Penya Barcelonista de Gata.

05/12/2014 08:42 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

60 ANYS PINTANT, EXPOSICIÓ RETROSPECTIVA AL SEU POBLE DE ASUNCIÓN TORRES SIGNES

20141204205427-asuncion.jpg

S’inaugura demà divendres dia 5 a les 20 hores, a l’Edifici Polivalent, i romandrà oberta fins el 4 de gener de 2015

Tots coneixeu a "Asunción la pintora", Asunción Torres Signes. La mostra "60 anys pintant" que ja va estar a la Casa de Cultura de Dénia, s’exposarà des de demà divendres dia 5 a la sala d’exposicions de l’Edifici Polivalent Juvenil del seu poble, Gata de Gorgos. Fent un resum de la seua trajectòria artística, cal dir que Asunción començà Belles Arts en València l’any 1955 amb el pintor i catedràtic Manuel Sigüenza. Des dels setze anys que ja pintava. La primera exposició que va fer va ser a Alacant, l’any 1959. Després va mostrar els seus quadres per sales de València, Lleida, Alacant, Gandia, Calp, Moraira, Xàbia, Pedreguer, Els Poblets, Gata, Benissa o Dénia. Fora d’Espanya també va exposar a Caracas (Veneçuela), Lyon i Suïssa.

Com diu la mateixa Asunción en una poesia feta per a la presentació i que es titula "Qué es pintar", ella pinta per a "plasmar amor y sentimientos...", per a "abrir una ventana y ver las estrellas brillar...", per a "hablar con Dios sintiendo la vida y sentimientos...", per a "morar el mar y sus olas...". La poesia és un cant d’agraïment a Déu i l’última estrofa així ho diu: "Grcias Señor por estos sesenta años que llevo pintando por haber llegado donde estoy porque tú has guiado mis manos".

A la imatge, l'alcaldessa i el regidor de Gata, amb Asunción, a l'exposició de Dénia.

FONT: Quatríptic anunciador de l’exposició.

 

04/12/2014 20:54 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES I AHIR, XERRADES SOBRE LA FE A LA PARRÒQUIA

20141130170449-alvaro.jpg

Álvaro Ginel va impartir unes xerrades divendres vesprada i dissabte matí, sobre la transmissió de la FE per a tots els feligresos i per als catequistes de la parròquia de Gata. Continua treballant-se i està sent molt activa l'església de Gata. Concidixen aquestes xerrades amb el primer diumenge d'Advent, dia en que s'ha encés el primer ciri de la corona de ciris que presidixen l'altar major.

FONT: Fotos parròquia Gata.

30/11/2014 17:04 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DISSABTE, PRESENTEN I LLIUREN ELS PREMIS (I Premi Empresaris de Gata)

Demà dissabte dia 29 de novembre, a les 18 hores, tindrà lloc a la sala de conferències de l’Edifici Polivalent de Gata, situat al carrer Costera del Grup Escolar, la presentació dels finalistes a les modalitats corresponents i acte seguit, el lliurament del I Premi Empresaris de Gata.

Serà el colofó a les jornades que han estat celebrant-se en estos dies, al respecte de la primera experiència per al món empresarial local.

FONT: Ajuntament de Gata.  

 

28/11/2014 13:51 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, TALLER PER A EMPRESARIS (I Premi Empresaris Gata)

20141126153533-cartell.jpg

Aquesta vesprada, a les 20 hores a l’Edifici Polivalent Juvenil, dins de la programació del I Premi Empresaris de Gata es farà un taller, que porta per títol: "Com presentar la teua empresa per vendre més". El taller està dirigit a emprenedors i empresaris.

26/11/2014 15:24 cronistadegata #. ACTES Hay 2 comentarios.

DIVENDRES 28, MARÍA ROSA MULET GRIMALT PRESENTA EL SEU ÚLTIM LLIBRE A LA BIBLIOTECA DE GATA: T'he trobat, princesa

20141126112124-6567.jpg

L'autora gatera María Rosa Mulet Grimalt, mestra i pedagoga, presentarà el seu últim llibre "T'HE TROBAT, PRINCESA", publicat per ECU, a la biblioteca de Gata despusdemà divendres 28, a les 19,30 hores. Intervendran: l'autora, el seu germà també mestre Antoni Mulet Grimalt, i el regidor de Cultura, Juan Pedrós.

Vos pose la sinopsi del llibre textualment, per a fer boca i si vos ve de gana assistir-hi:

"El capvespre és el tall entre els mons...". Què poc podia imaginar Maria que aquella frase llegida en Carlos Castaneda amagava un missatge per a ella...Tindria que creuar, que anar al altre costat del tall entre els mons, ja que sols entre eixos universos paral·lels podria ja continuar el seu camí. Maria iniciarà el eu caminar buscant sense saber quina és la raó de la seua búsqueda i serà al llarg d'aquest viatge fantàstic que anirà rescatant xicotetes peces que acabaran conformant el puzzle de la seua vida.

Retrobar-se i rescatar-se portarà a Maria a tenir que enfrontar i curar velles ferides, encara sagnants, perdudes entre els racons més polsosos del seu subconscient.

T'he trobat princesa parla de la reconciliació amb u mateix i amb ls experiències que han marcat la teua vida.

T'he trobat princesa, un camí per a recordar qui soc".

A la imatge, el cartell de la portada del llibre.

26/11/2014 09:03 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

EL DIVENDRES 28, CONTES MULTICULTURALS A LA BIBLIOTECA DE GATA

20141126104735-cartell-gata-multicultural.jpg

La biblioteca gatera no para. Sempre ideant cosetes. Divendres serà un dia complet. A les 17 hores, hi haurà el CONTACONTES MULTICULTURAL, dins de l’Hora del Conte a les 17 hores. Després, a les 19,30 hores, serà el torn de la presentació del llibre de l’autora gatera María Rosa Mulet Grimalt "The trobat, princesa", del qual ja vos parle més endavant.

Pel que fa al contacontes, dir-vos que aquesta activitat que organitza la biblioteca de Gata, des de la Regidoria de Cultura, ha estat patrocinada per la Unitat de Ciutadans Estrangers de la Diputació d’Alacant, qui ha organitzat un extens programa d’activitats multiculturals dirigides als xiquets i xiquetes amb l’objectiu de promoure el respecte a la diversitat i la millora de la convivència, fomentant els valors positius, la igualtat de tracte i l’enteniment de les diferències.

Amb aquest Contacontes Multicultural s’intenta aconseguir que la riquesa cultural que ha anat creixent en la nostra comunitat en els últims anys siga sempre enfocada des d’un punt de vista positiu, considerant-la un benefici per la nostra societat i el nostre benestar.

Quan rebem als emigrants ens afanem en donar-los a conéixer els nostres costums, la nostra història, les nostres tradicions, la nostra cuina....de la mateixa manera hem d’escoltar i conéixer les seues. Així aquest contacontes pretén donar a conéixer als xiquets que resulta un plaer i és enriquidor escoltar les històries dels nostres veïns.

Amb una durada d’uns 50 minuts aquest contacontes interactiu és una història d’històries, on un grup de veïns de diferents nacionalitats es reuneixen una vegada al mes per compartir i conéixer els seus costums, els seus plats típics, la seua religió, en definitiva la seva forma de vida. Però el dia més esperat és aquell que comparteixen els seus contes, llegendes que passen de boca en boca, de pares a fills.
Així coneixerem les històries de "Dhuja, el savi i l’ase" d’Algèria, "El sol i l’eriçó" de Bulgària, "L’enginyosa Aisha" de Marroc, "El Còndor" d’Argentina... entre d’altres.

Ja sabeu tots, sobre tot els més menuts, passareu una estona agradable escoltant contes d’altres cultures, a la biblioteca de Gata, on gaudireu de moltes històries.

A la imatge, el cartell anunciador de l’event.

FONT: Biblioteca de Gata (Regidoria de Cultura).

25/11/2014 15:38 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

TOTA AQUESTA SETMANA: Plenari demà 25; presentació llibre divendres 28 i senderisme dissabte 29

20141124214757-llibremariarosa.jpg

La setmana última de novembre té tres cites importants, per als inteessants en política local, en cultura i en esport de muntanya.

Demà dimarts, a les 20 hores, se celebrarà al saló de plens de l’Ajuntament de Gata, el plenari ordinari últim de l’any. Dos punts estrella, en l’extens orde del dia, la presentació per part de l’equip de govern del pressupost 2015 i l’inici de l’expedient per a que es puga declarar Festa d’Interés Provincial el Misteri dels Reis Mags de Gata. (A la nit, vos parle més extensament del tema).

Divendres 28, a les 19,30 hores, a la biblioteca de Gata, es presenta el segon llibre de l’autora gatera María Rosa Mulet Grimalt, titolat: "T’he trobat, princesa". Estaran a la taula, l’autora del llibre, el regidor de Cultura i el germà de l’autora, mestre, Antoni Mulet.

Dissabte 29, pel matí començarà la Volta senderista al Serrillàs, en homenatge i record de Alfonso Grimalt "Carabassa".

A la fotografia, el cartell de la presentació del llibre de María Rosa Mulet.

24/11/2014 08:49 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

PRESENTEN EL I PREMI D'EMPRENEDORS DE GATA

20141121164106-10403800-567217760078434-6022516362808173215-o.jpg

Ja estan obertes fins el dia 28 les inscripcions

El regidor de Foment Econòmic i Desenvolupament local de l’Ajuntament de Gata, Guillermo Cholbi, juntament amb l’alcaldessa, Maite Signes, i l’Agent de Desenvolupament Local (ADL), Rosa Alemany, van ser els encarregats de presentar, ahir, les bases i procés de selecció del I Premi empresaris de Gata.

Cholbi va explicar que l’objectiu de la convocatòria és “dinamitzar l’economia local i reconèixer la tasca emprenedora de comerciants, empresaris i professionals de la localitat”. En esta primera edició es podrà participar en tres categories: Comerç i Serveis, Fabricació i Artesania o Activitats Agrícoles i Ambientals,

L’Adl va informar sobre els aspectes que es consideraran a l’hora de valorar els projectes com són l’ interès i repercussió dins de Gata, l’economia generada, els llocs de feina implícits o l’ajuda al desenvolupament de noves activitats dins la localitat.

Després de la projecció d’un exemple del què hauran de fer els participants, l’alcaldessa va animar a tots a presentar els seus projectes i inscriure’s en la convocatòria.

Els assistents van mostrar interès per les sessions d’assessorament personalitzades i el taller de “Cóm presentar l’empresa per vendre més” que s’impartirà als participants del 24 al 26 de novembre.

La presentació de projectes es realitzarà en l’acte final que tindrà lloc a l’Edifici Polivalent dissabte 29 de novembre i on també es decidirà l’empresa guanyadora de cada categoria.

La dotació del premi és un distintiu per a l’empresa, una pàgina de publicitat al llibre de Festes i un estand gratuït a Fira Gata al Carrer.

Les inscripcions es poden presentar fins al 28 de novembre a l’oficina de Creama Gata.

FONT: Ajuntament de Gata.

21/11/2014 15:35 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, A LES 20 HORES, CONCERT DE SANTA CECÍLIA 2014: banda juvenil i banda Gata

Dins dels actes de la programació de Santa Cecília 2014

Al llarg de divendres i dissabte, aquest cap de setmana es tancaran els actes de les festes de Santa Cecília 2014, però seran els més protocolaris, els de més pes a la programació. Per de prompte, hui a les 20 hores, al Casal de la Música, es farà el tradicional concert de Santa Cecília. Primer actuarà la banda juvenil dirigida per Felipe Fuertes Guardiola i a continuació la banda de la Unió Musical de Gata, que dirigeix el mestre Joan Valentí Giménez Ortiz.

Demà serà el temps per a fer-se les fotografies oficials pertinents, acompanyar la imatge de Santa Cecília del Casal a la Música i assistir a la missa, que cantaran amb la Coral Serrillàs, a les 19.30 hores (segona de demà dissabte). Acabaran la jornada al sopar de gala a Canor, on es repartiran els premis dels concursos, entre ells els de les disfresses, que tanta expectació va alçar.

21/11/2014 15:35 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ES FA L'ASSEMBLEA CONSTITUIENT DEL CERCLE PODEM de Gata

20141121162805-10547504-343244379190578-8087559192553972440-n.jpg

Aquesta vesprada a les 20 hores, dalt de Ca Martí, està previst fer-se l'Assemblea Constituent del nou grup de Cercle Podem Gata. Recordeu, com ja vaig posar al blog que el moviment nou té una pàgina a facebook. Ahí també s'anuncia l'event.

21/11/2014 15:35 cronistadegata #. ACTES Hay 1 comentario.

DEMÀ XERRADA I CONCERT. DISSABTE, SANTA CECÍLIA

Actes i més actes. Aquest cap de setmana és l’últim per als músics de la festa en honor a la patrona i el més protocolari. Abans de fer-se els actes musicals, demà divendres 21 hi haurà una xerrada sobre "La Cultura kopta" per Ginestar. Serà a les 19 hores, en la seu de l’Escola Experimental "Antoni Vives" de Gata.

Pel que fa a la música, també demà divendres 21, a les 20 hores, al Casal de la Música actuaran la banda juvenil i la banda de Gata en un concert. Dissabte 22 és la solemnitat de la patrona, Santa Cecília. Dos agrupacions de músics gaters, banda i Cor Serrillàs, assistiran i participaran a la missa solemne que es farà a les 19,30 hores. S’acabarà la jornada amb el sopar de gala i lliurament de premis dels concursos, que es farà al saló de banquets Canor.

20/11/2014 14:03 cronistadegata #. ACTES Hay 1 comentario.

CONFERÈNCIA D'IRENE BALLESTER A LA PENYA BARCELONISTA DE GATA, sobre la Duquessa d'Almodòvar

20141116231738-penyabarca.jpg

El passat divendres dia 14, amb gran èxit d’assistència de públic, a la seu de la Penya Barcelonista de Gata, va impartir una conferència Irene Ballester Buigues, al voltant de la història de la Duquessa d’Almodóvar. Ballester és una gran entesa i coneixedora de la noble duquessa, senyora de Xaló i el lloc de Gata. El Patronat de la Duquessa, com era la senyora, la dona en aquell temps (segles XVIII i XIX), van ser temes de xerrada, conversa i debat.

 Irene Ballester va dissertar sobre una dona avançada al seu temps: Josepa Domènica Català de Valeriola, Duquessa d'Almodòvar, qui va portar i sufragar les escoles a Gata al S. XIX.

 

  Foto de Penya Barcelonista Gata.

A la fotografia de portada, la directiva amb Irene Ballester. A la de dins, Jesús Moncho, escriptor, Irene Ballester, la conferencianta, i Salvador Mulet, president de la penya.

FONT: Penya Barcelonista de Gata (facebook).

16/11/2014 23:17 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

PRESENTACIÓ DELS DOS LLIBRES DE IVAN BRULL SOLER A LA BIBLIOTECA

20141116230722-ivan.jpg

El passat divendres dia 14, el regidor de Cultura, Juan Pedrós, junt a Carles Mulet van fer la introducció a la presentació dels llibres a la biblioteca de Gata "Cantaments" i "Guia dels perduts", dos poemaris escrits per Ivan Brull Soler, d'arrels gateres.

A través de diversos poemes, que l'autor va llegir als presents, es van poder descobrir les seues arrels gateres i els records que l'autor i la seua família guarden del nostre poble. Alguns dels seus poemes s'ubiquen a Gata, com aquest que parla clarament de la CASETA DE LA LEPRA i que es titula EL LEPRÓS:

"Després del diagnòstic la vida s'aclaria:
Es creuava el barranc amb poca cosa
I es feien els amics de patiment
En l'amagat cassup
Que era una llar de mort i tristessa"
EL LEPRÓS
FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.

16/11/2014 23:07 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ELS MÚSICS DE GATA VAN FER L'AURORA ARROPATS...FEIA FRESCOR

20141116224129-aurora.jpg

Passacarrers d'entrada de les quatre noves músiques

Els músics gaters van fer divendres a dissabte la matinada la tradicional Aurora. Cantaven i tocaven, com és ja tradicional, i anaven arropats, feia fred i havia fet gotetes. Ahir dissabte va ser el torn per a coses més serioses. Passacarrers i les noves entrants desfilant ja amb la banda des de les seues cases.

A les imatges de Juan Pablo Bataller vegeu alguns moments del passacarrer de recollida de les quatre noves músiques, així com el padrinatge i l'elecció de MUSO i MUSA dels músics 2014.

  Foto de Juan Pablo Bataller Arias.Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
  Foto de Juan Pablo Bataller Arias.Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
  Foto de Juan Pablo Bataller Arias.Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
  Foto de Juan Pablo Bataller Arias.Foto de Juan Pablo Bataller Arias.
  Foto de Juan Pablo Bataller Arias.

FONT: fotos Juan Pablo Bataller i Vicent Signes.

16/11/2014 22:41 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

FESTES CECILIANES 2014: LA BANDA INCORPORA HUI QUATRE NOVES MÚSIQUES

20141115190246-xiquesbanda142.jpg

(ÀLBUM DE LES DISFRESSES DELS MÚSICS, ANIT: festes cecilianes 2014)

Aquesta vesprada és el gran dia per a quatre noves integrants de la band UNIÓ MUSICAL DE GATA. Segon cap de setmana de la programació ceciliana 2014. Després de passar-ho molt bé els músics, perquè ells ho saben fer com ningú, ara toquen passacarrers seriosos. Van a recollir a partir de les 19 hores, a les noves integrants a les seues respectives cases. Anna Bertomeu Pedrós (flauta); María Boronat Signes (flauta); Lourdes Signes Pons (clarinet) i Marta Soler Briones (flauta). Després, també en passacarrer, aniran a Ca Cecília al carrer la Lluna, com ja és típic i tradicional.

Foto de Cronista de Gata.

Anit tocava disfresses. De la Plaça Nova al Casal de la Música es van poder veure disfresses de tota classe, sempre amb l’humor i l’actualitat presents. La pasta de la que estan fets els nostres músics sorpren a molts. Les vestimentes, les composicions, grups de flautes, grup del calendari i demés...I a la matinada, després de fer un arruixat molt lleuger, s’han posat a la tasca de fer la tradicional i antiga AURORA.


  Foto de Cronista de Gata.

El cap de setmana que ve se celebraran dos grans actes: la solemne música en honor a Santa Cecília, que cantaran i tocaran junt al Cor Serrillàs, que també festeja a la seua patrona, i el sopar de gala.

A l’àlbum: fotos fetes per Vero Vives, a més dels músics de la banda.

15/11/2014 18:42 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DEMÀ DIA 14, A LA PENYA BARCELONISTA, CONFERÈNCIA SOBRE LA DUQUESSA D'ALMODÒVAR

20141113224222-duquessapenyabarca.jpg

Impartida per Irene Ballester Buigues. La presentarà Jesús Moncho

El pròxim divendres dia 14, a les 20h. i en el Casal de la Penya Barcelonista es celebrarà una conferència al voltant de la vida de la Duquessa d'Almodòvar, figura important en la història del nostre poble; però molt desconeguda per tots nosaltres. Ara serà el moment de coneixer totes les andances de la Duquessa pel nostre poble, allà per els segles XVIII i XIX. L'assistència es totalment lliure a tot el món. La Doctora en Història de l'Art, Na Irene Ballester Buigues serà la encargada de ilustra-nos. Farà la presentació el escriptor gatense En Jesús Moncho i presidirà la taula el nostre President En Salvador Mulet i Soler.

FONT: Penya Barcelonista Gata.

13/11/2014 22:42 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

IVAN BRULL SOLER PRESENTA DOS OBRES SEUES A LA BIBLIOTECA

20141112110514-ivan-brull.jpg
Divendres dia 14, a les 20 hores
 
L’escriptor amb arrels gateres per part materna, Ivan Brull Soler, presentarà divendres dia 14, a les 20 hores, a la Biblioteca de Gata, els seus llibres de poesia. L’acompanyaran Juan Pedrós, regidor de Cultura, i l’escriptor gater Carles Mulet. Les obres són: "Cantaments" escrit al 2010 i "Guia de perduts" del 2012.
Si voleu saber més de l’autor, el diari digital "La Marina Plaza" anuncia l’event cultural. Ací teniu l’enllaç: http://lamarinaplaza.com/ai1ec_event/presentacio-dels-llibres-de-poesia-divan-brull-soler-cantaments-i-guia-de-perduts-a-carrec-de-carles-mulet-gata/?instance_id.
A més, podeu llegir també una entrevista d’ell al blog de Mercé Climent "Els primers gestos del verd". Ací teniu l’enllaç: http://mercecliment.blogspot.com.es/2013/02/parlem-amb-ivan-brull-autor-de-guia-de.html.
 
FONT: Ajuntament, Gata. Biblioteca. Foto: blog de Mercé Climent./diari digital "La Marina Plaza".
12/11/2014 08:48 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA MÚSICA OMPLIRÀ TOTS ELS RACONS EL PRÒXIM CAP DE SETMANA

20141110212108-xiquesbanda142.jpg

S'incorporaran a la banda quatre xicones músiques: María, Anna, Lourdes i Marta

Divendres dia 14 de novembre tornen els actes dedicats a Santa Cecília que la banda de Gata, la centenària per dos motius, per edat i nombre de membres, festeja en honor a la seua patrona Santa Cecília. A les 22 hores tindran sopar de "sobaquillo" al Casal de la festa. A la 1 de la nit podrem veure una novedosa desfilada de disfresses des de la Plaça Nova fins el Casal. A les 4,30 de la matinada del ja dissabte dia 15 s'elegiran el "muso" i la "musa" 2014 i a les 5,30 de la matinada es farà l'acte més tradicional i emblemàtic, l'AURORA.

Dissabte 15, pròpiament dit, a les 19 hores, es recolliran les noves integrants a les seues respectives cases. Anna Bertomeu Pedrós (flauta); María Boronat Signes (flauta); Lourdes Signes Pons (clarinet) i Marta Soler Briones (flauta). Després en passacarrer aniran a Ca Cecília al carrer la Lluna, com ja és típic i tradicional.

A la imatge, les quatre nouentrants a la banda de Gata 2014.

FONT: foto, Banda de Gata.

10/11/2014 15:33 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

EL DUET FORMAT PER LA GUITARRISTA GATERA ROSARIO CASELLES I LA SOPRANO MARTA ARBONÉS, SEGUIX TRIOMFANT A CATALUNYA

20141109200559-martairosario.jpg

El duet format per la guitarrista gatera ROSARIO CASELLES i la soprano catalana MARTA ARBONÉS seguix recollint triomfs a Catalunya. Ahir dissabte van actuar al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona. Van interpretar cançons i àries italianes, compositors catalans i espanyols i van acabar amb dues àries de sarsuela. Una vesprada artística d’allò més apanyada, el preu de l’entrada incloïa la visita al museu, el concert i un berenar.

I com Marta i Rosario, Rosario i Marta, igual dona, no paren dissabte que ve dia 15 estaran a Vilanova i la Geltrú a partir de les 20h. A més de Marta Arbonés i Rosario Caselles, actuaran també el tenor Josep Arbonés i el pianista Juan Diego Fidalgo, amb la col·laboració de la Coral Moixaina.

Els artistes i el públic col.laboraran amb l’organització AR-K, una ONG que treballa al Brasil amb la gent més jove. El donatiu d’entrada és de 10 euros i anirà íntegrament a fomentar una escola de música allà. Col.laboració amb una bona causa!.

FONT: duet Arbonés-Caselles.

09/11/2014 20:05 cronistadegata #. ACTES Hay 2 comentarios.

LA BANDA UNIÓ MUSICAL DE GATA COMENÇA ELS ACTES DE SANTA CECÍLIA 2014

20141108193653-repartimentbanda-copia.jpg

PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ

Hui dissabte 8 s’ha fet el repartiment dels llibrets, tot un clàssic

El dissabte pròxim dia 15 entraran les quatre nous integrants de la centenària formació musical

Dissabte 22, coincidint en la solemnitat de SANTA CECÍLIA, hi haurà missa i sopar de gala

Hui dissabte dia 8 de novembre, a partir de les 11 hores, han començat a sentir-se els primers compasos de música, que ens tenia amb enyorança des de l’estiu. Un grup de la banda de Gata de diferents "palos" tocava i desfilava, eren "Xarangata" -nascuda al si de la mateixa banda- mentre que altres membres d’aquesta formació anaven repartint els llibres de la festa en honor a la patrona de la música,santa Cecília.

Després de la repartida, tots els músics s’han dirigit al Casal de la Música, per a dinar coques i seguir amb la festa. Festa que tindrà el seu punt i seguit el pròxim divendres. Però d’això ja vos parle entre setmana.

de lo bueno, lo mejor. ☺☺☺☺
A les fotografies, la imatge oficial de la repartida i alguns membres de la directiva de la banda. 

FONT: Banda de Gata de Gorgos.

08/11/2014 19:36 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

IMATGE DE LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MARÍA ROSA MULET GRIMALT, A ALACANT

20141107210244-fnacmariarosa-2-.jpg

Per mig d’una usuària del blog, Pepa Gil, a la que agraïsc la deferència, ja tenim la primera fotografia de la presentació del segon llibre de l’autora gatera María Rosa Mulet Grimalt, que s’ha fet aquesta vesprada a les 19 hores, a la FNAC d’Alacant. Com ja posava dos entrades més avall, el nom del llibre és molt suggestiu i encisador: "T'he trobat, princesa". Esperem que prompte siga una realitat la presentació al seu poble, Gata, com ho va ser ja el seu primer llibre.

FONT: foto de Pepa Gil.

07/11/2014 21:02 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI ES PRESENTA A ALACANT LA SEGONA OBRA DE MARÍA ROSA MULET GRIMALT, "T'HE TROBAT, PRINCESA"

20141107163702-559558-10153325491522468-7017299017516691784-n.jpg

Aquesta vesprada a les 19 hores, a la FNAC d'Alacant, es presenta el segon llibre de la mestra i pedagoga gatera María Rosa Mulet Grimalt. El llibre porta per nom "T'he trobat, princesa". A l'acte de presentació, que tindrà lloc a aquesta seu que està ubicada a l'Avinguda de l'Estació estaran presents els seus dos germans, Carles i Antoni, els dos també mestres, que recolzaran a l'escriptora, que ens presenta el seu segon llibre que de ben segur ens enamorarà a tots. També estaran presents, l'autora María Rosa Mulet i el gerent de l'editorial ECU (Editorial Club Universitario) Jose Antonio López Vizcaino.

FONT: invitació de l'event.

07/11/2014 16:37 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

INAUGURACIÓ OFICIAL DE LA FIRA: DEMÀ DISSABTE 11, A LES 11.30 DEL MATÍ

20141010190000-fira1.jpg

Demà dissabte 11 d’octubre, a les 11’30 hores, a la plaça de l’Església, tindrà lloc la inauguració oficial de la 11a Fira Gata al Carrer, Fins ara, s’havia començat la inauguració de totes les barraques i estands des de la Plaça Nova, enguany canvia.

La inauguració comptarà amb la presència de la Directora General d’Empreses Agroalimentàries, Marta Valsangiacomo, i del Diputat Provincial, Juan Bta Roselló, així com l’alcaldessa de Gata, Maite Signes, el regidor de Foment i Desenvolupament Local, Guilllermo Cholbi, i el president de l’associació Comerç de Gata, Vicent Fornés.

APARCAMENTS:

Per altra banda, l'Ajuntament de Gata ha marcat, per a estos dies de la fira Gata al Carrer, unes places d'aparcament per a minusvàlids, a fi de facilitar l'accés a tots al centre del poble. Les places estan senyalitzades a l'Era de Boronat. Es demana a tots que siguem considerats i les respecten.
A més es recorda a tots que poden aparcar els seus vehicles als aparcaments públics del poble: a les Sorts, a la carretera, als Trossets, a les Mirandes (zona del Barranquet)...

FONT: Gabinet de premsa, Ajuntament de Gata.

10/10/2014 15:36 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA POLICIA LOCAL DE GATA FESTEJA ALS SEUS PATRONS, SANTS ÀNGELS CUSTODIS

20141005195258-poli1.jpg

ÀLBUM DELS ACTES DEL DIA DE LA POLICIA LOCAL, GATA (4-10-2014)

La història d'este col·lectiu a Gata la resumix en l'acte institucional

Ahir dissabte, 4 d'octubre, la Policia de Gata de Gorgos va celebrar el seu acte dels Àngels Custodis. Encara que tal dia és el 2 d'octubre, l'esmentat Cos de Policia ho celebra en dissabte perquè el dediquen als xiquets de la població. L'acte va estar dividit en 3 parts:

La primera va ser l'acte institucional. El que vos escriu, Miguel Vives, com a CRONISTA DE GATA, va fer un repàs de la història i fets de la policia de Gata, il·lustrant des del seu origen fins a l'actual estructura d'avui dia. Posteriorment vàrem vore el concepte d'evolució i la importància que té la policia local com a element preventiu en la seguretat ciutadana. Es va fer menció als 2 policies condecorats per la Generalitat Valenciana, sent aquests Francisco Boronat i Manuel López. Per acabar es van lliurar 3 plaques commemoratives: Protecció Civil pels seus 10 anys de servei, Ernesto García per tot el treball realitzat en l'anterior Direcció de la Policia Local i a la Comissió dels Reis Mags de Gata de Gorgos per tota la feina que realitzen per que aquest acte tire endavant cada any atraient cada vegada a un major nombre de visitants.

La segona part va ser el lliurament de premis de dibuixos: va ser una decisió realment difícil ja que havia dibuixos meravellosos, i per això tots els participants van tenir el premi d'un xiulet, però aquells que es van considerar els 3 millors, van tenir una samarreta de "Gata de Gorgos Police Department ". A més, vàrem visitar les motos de policia i el cotxe patrulla.

Finalment, es va fer una gimcana: va ser una bona ocasió per realitzar una activitat en família per resoldre pistes. Tot i que la cursa que van haver de fer va ser important, va valdre la pena perquè els guanyadors també van tindre la seva samarreta de Gata de Gorgos Police Department.

La Policia Local, organitzadora d'aquest event, manifestava: "Agraïm a l'alcaldessa de la població el confiar un any més en la realització de l'acte i a tots els participants per acompanyar-nos, especialment a Miguel Vives pel seu magnífic treball cronològic. Va ser meravellós vore el Saló de Plenaris ple de veïns i especialment de xiquets i xiquetes. Gràcies a tots i fins l'any que ve."

  Foto de Policía Gata de Gorgos.
  Foto de Policía Gata de Gorgos.

FONT: Informació i fotos de l'àlbum Policia Local de Gata.


05/10/2014 19:52 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, FESTA DE LA POLICIA LOCAL A GATA: repàs històric de la Policia fins hui

20141004091209-poli.jpg

Hui dissabte dia 4 d’octubre és la Festa de la Policia Local de Gata, que festeja als seus patrons els Àngels Custodis. Dins del programa festiu, a les 10.30 hores em toca participar com a CRONISTA DE GATA, ja que es va demanar per part de la seua regidora María Rosa Simó la meua col·laboració. En el torn d’intervencions i parlaments, faré un resum històric de la policia municipal, des dels anys 40 del segle XX fins l’actualitat, amb el recolzament d’imatges i dates. 

Vos deixe, de nou, tota la programació que regirà aquest matí:

 

- A les 10,30 hores: Acte institucional commemoratiu on es realitzarà un repàs del servei de policia d’abans fins als nostres dies i expectatives futures. Comptarem amb l’ajuda del Cronista de Gata de Gorgos per a tal menester. Hi haurà un reconeixement per als dos policies condecorats per la Generalitat Valenciana.
- A les 11,30 hores: Jornada de portes obertes per mostrar dependències, material, vehicles i els més petits podran fer-se fotos vestits de policia. Alhora, es podrà veure l’exposició de dibuixos del "I Concurs de Dibuix: la policia del teu poble" realitzats pels escolars i es lliuraran els premis de cada categoria.
- A les 12,30 hores: hi haurà una prova que consistirà en desxifrar pistes que ens portaran d’un lloc a un altre fins a resoldre el misteri. Preferiblement aquesta activitat hauria de ser desenvolupada per grups familiars on hi haja 1 major que els ajude però que tinga en compte que li tocarà córrer. Només es farà una vegada pel que es prega puntualitat.
La Policia anima a tots, amb aquests reclams:
"Vols saber la història de la Policia de Gata? Acudeix a l’acte institucional al Saló de Plenaris.
Vols vore els dibuixos dels xiquets i saber qui són els guanyadors? Acudeix a la jornada de portes obertes.
Vols resoldre pistes i ajudar els teus fills / nebots / cosins / amics a resoldre l’enigma? Apunta’t a la gimcana.
T’esperem.!!!!"
FONT: Programa dia dels Àngels Custodis. Policia Local de Gata. 

 

04/10/2014 09:12 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, DIJOUS, DONACIÓ DE SANG I CONFERÈNCIA DEL GRUP "DE REÜLL"

Dos actes tenim hui a Gata. Un és la tradicional DONACIÓ DE SANG, que tindrà lloc al saló d'actes del Centre Social, de les 17 a les 20,45 hores.

L'altre és la conferència del cicle del grup "De Reüll". Es titula: "La influència de l’anàlisi del disseny etnogràfic en l’artista contemporani". A càrrec de Jesús Pérez Pallisé, Dr. Laboratori de Recerca del Pensament Creatiu ICA. Tindrà lloc a la sala de conferències del Edifici Polivalent Juvenil, a les 20 hores.

FONT: Infoturism Gata.

02/10/2014 13:56 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

PRESENTEN A LA BIBLIOTECA EL LLIBRE DE LA MESTRA ÚRSULA I EL CORONEL ANGULO

20140919225957-presenursulaangulo.jpg

Són autors del mateix Antoni Signes i Mulet, i Emili Signes i Frasés, descendents de la mestra

Aquesta vesprada a la biblioteca pública municipal de Gata s’ha presentat el llibre de Antonio Signes i Mulet i Emili Signes i Frasés, tio i nebot, "La mestra Úrsula i el coronel Angulo". Com ja vaig dir ja uns dies, jo vaig col·laborar en "descobrir" a la mestra, sa mare i el nom del coronel, per mig de l’Arxiu Parroquial. Com vegeu a la fotografia de dalt, ha presentat l’acte el regidor de Cultura, Joan Pedrós; a continuació he dit jo, com a Cronista de Gata i col·laborador del llibre, unes paraules; després ha presentat el llibre una mestra de tots coneguda i arrelada a Gata, Carme Miquel.

Després Emili Signes i Frases ha explicat amb diapositives la seua tasca i la de son tio per trobar documents i posar fil a tota la història, i finalment Antoni Signes Mulet (l’escriptor d’aquesta "història familiar") ha explicat l’època política en la que viure immers el coronel Santiago Angulo, pare de la mestra Úrsula, que va arribar a Gata en 1831 assignada per la testamentaria de la Duquessa d’Almodóvar, de la qual també s’ha parlat, i s’ha recordat que està celebrant-se el segon centenari de la seua mort.

Una xerrada molt interessant la que han fet tant Carme Miquel, mestra jubilada i escriptora, com els dos autors del llibre, especialment Antonio, que va anar fins a La Coruña, a la recerca de dades del coronel Santiago Angulo.

Pel que fa a la meua intervenció dir-vos que he destacat que el títol està molt conseguit i que es descobrixen dos mons diferents, l’educatiu (la mestra, filla) i el militar (el coronel, pare). He reivindicat que cada família de Gata tindria que tindre escrita la seua història com ho han fet aquests descendents de "la mestra", molts dels qual es trobaven entre el públic present. També he ubicat al rector de l’informe sobre la mestra, don Tomás Marín, que va estar a la parròquia de Gata entre 1826 i 1836 i va viure de ple tots els entrebancs que li posaven a Úrsula, i a l’advocat de Xaló Gabriel Montaner, testimoni segon del "juí" fet al mestre de Llíber que va tindre un "assumpte" amb Joana, germana de Úrsula.

He acabat felicitant als autors del llibre, per la seua decisió, i a tots els parents de la "mestra", sobre tot els que apareixen amb els seus noms i cognoms al mateix llibre.

No es perdau la història, perquè descobrireu una part de la història d’una família de Gata, i una part de la història militar d’Espanya. Tot això al segle XIX.

A la fotografia, d’esquerra a dreta mirant-la: Emili Signes i Antonio Signes, autors; Carme Miquel, presentadora del llibre; el regidor Joan Pedrós i el que vos escriu, Cronista de Gata, Miguel Vives.

FONT: Foto Biblioteca de Gata.

19/09/2014 22:54 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DIVENDRES, A LA BIBLIOTECA, PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE LA MESTRA ÚRSULA I EL CORONEL ANGULO

20140913201749-cartell-ursula-angulo-copia.jpg

Escrit per Antonio Signes Mulet i Emilio Signes Frasés

Dos personatges avantpassats de famílies de Gata

Com a CRONISTA DE GATA he col·laborat en el llibre, recuperant documentació de l'Arxiu Parroquial

"LA MESTRA ÚRSULA I EL CORONEL ANGULO". Aquest és el títol i d'aquestos dos personatges, una mestra del patronat de la Duquessa d'Almodóvar i son pare, un coronel de l'exercit, relacionats amb Gata i que d'ells hi ha descendents, com a exemple els dos autors del llibre.

Antoni Signes i Mulet i Emili Signes i Frasés ens presentaran el seu llibre "La mestra Úrsula i el coronel Angulo" el proper divendres 19 de setembre a les 19,30 hores a la Biblioteca de Gata.

Comenta Emilio, un dels autors: "Despres de molt de temps, el proxim divendres, presentarem oficialmente el llibre que ha escrit el meu Tio Antoni Signes Mulet, al cual he tingut el plaer de ajudar en la investigació. Es una historia de dos persones singulars que van tindrer molt que vorer amb el nostre poble".

Cal dir també que, com a CRONISTA DE GATA i coneixedor de l'Arxiu Parroquial, un dia Emilio Signes Frasés va requerir dels meus servicis i així va ser com vam trobar documentació relacionada amb la mestra, concretament de sa mare. Fins i tot, vam buscar a l'Arxiu Parroquial de Xaló una possible connexió amb la família, amb la germana de Úrsula, però ahí es va tancar la investigació.

Els autors del llibre em nomenen al mateix i diuen a l'epíleg: "En el capítol d'agraïments...Miguel Vives també ens ha ajudat en l'escorcoll de l'arxiu parroquial". Gràcies pel que a mi respecta.

 

13/09/2014 20:17 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ÚLTIMES HORES DE LA MOSTRA ART AL VENT XI, 2014, A GATA

20140907120035-irene.jpg

A les 19 hores, cloenda oficial pels carrers on s'exposen les obres

Aprofiteu si encara no heu gaudit d'elles

A les 19 hores de hui diumenge dia 7 serà la cloenda oficial de la mostra internacional d'art tèxtil de Gata ART AL VENT XI edició 2014. Des del 14 d'agost fins hui han estat exposades un total de 130 obres de 25 païssos diferents, predominant, clar està, Espanya i la comarca. Moltíssims han sigut els espectadors d'aquest "museu a l'aire lliure", d'aquesta singular exposició. Els turistes i veïns de Gata, en general, entraven carrer la Bassa avall i seguint les teles passaven per davant l'ajuntament per a empalmar amb la Plaça de l'Església.

Gata estava representada per quatre artistes: Irene Pérez Roselló (Explosió d'il·lusions), Anna Pedrós (En el fons amor, sempre estàs tu), Ginestar (Un altre camí) i Pepa Caselles (Ulls). Precisament, aprofite per posar la fotografias penjada al seu facebook d'una d'elles. A la imatge, una de les artistes, la gatera Irene Pérez Roselló amb la seua obra ubicada entre Plaça de l'Església i carrer Duquessa d'Almodòvar.

Al llarg del dia, acabaré de mostrar-vos les 130 obres exposades i recordeu que resten hores per a concloure aquesta mostra.

FONT: foto de Irene Pérez Roselló.

07/09/2014 12:00 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA MOSTRA ART AL VENT XI 2014 DE GATA ACABA DIUMENGE DIA 7

20140905161455-inaugura-2-14-.jpg

Recta final per a la mostra ART AL VENT XI 2014 de Gata, que serà clausurada diumenge dia 7, a les 19 hores. L'acte estarà presidit per l'alcaldessa de Gata, Maite Signes Caselles; el director de la mostra, Josep Ginestar, i alguns artistes participants. Inclourà parlaments, ambientació musical i vi d'honor. El punt d'encontre amb els mitjans de comunicació serà l'entrada a l'Ajuntament.

No oblideu que sols resten tres dies, el cap de setmana. Per si encara no heu vist les teles que penjen de les balconades dels carrers La Bassa, Duquessa d'Almodòvar (part) i Plaça de l'Església, ara és el moment, abans que siga tasrd, recordeu-ho.

05/09/2014 16:14 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, DISSABTE 30, ÉS EL DIA: FESTIVAL INDEPENDENT DE GATA (FIGA 14)

20140830103542-cartellfiga.jpg

Comença a les 20 hores a l’antic camp de futbol Les Sorts

Actuaran nou grups. El grup local "Tremp" ho farà a les 21,30 hores

Ja ha arribat el dia. L’associació gatera FAN CLUB GATA organitza per a hui dissabte des de les 20 hores el FESTIVAL INDEPENDENT DE GATA, el FIGA 2014. Seran nou grups els que actuaran a l’antic camp de futbol "Les Sorts".

L’orde serà el següent: a les 20 hores actuarà THE HYPNOPOMPIC; a les 20,35 el grup MONSERRAT; a les 21,30 ho farà el grup local TREMP; a les 22,20 serà l’hora de l’actuació de COSMEN ADELAIDA. A les 23,15, AULLIDO ATÓMICO. Passan 10 minuts de la mitjanit ho faran MOX NOX. A la 1,05 actuarà LAS RUINAS. El grup PERRO ho farà a les 2 hores i a les 3 PIN&PON djs per a cloure el festival.

Ja ho sabeu, acudiu que no faltarà de res, l’emtrada és gratuïta, hi haurà menjar, servei de barra i...bona música.

ja no queda res i nosaltres ja ens hem preparat com toca per a l’ocasió, .... #FIGA14  Més info a GataFanClub: https://www.facebook.com/gatafanclub?fref=ts

"Ja no queda res i nosaltres ja ens hem preparat com toca per a l’ocasió,

A la imatge de portada, el cartell anunciador, per a que recordeu els horaris. A l’interior el grup local "Tremp" baix de la figuera, fent honor al nom del festival, FIGA14.

30/08/2014 10:35 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

LA BANDA JUVENIL DE GATA TANCA LES ACTIVITATS CULTURALS D'ART AL VENT 2014

20140829223624-bandajuvenil.jpg

Ahir per la vesprada la Banda Juvenil de Gata va oferir un magnífic concert a la Plaça Vella. Els músics, envoltats per les obres d’Art al Vent van ser els encarregats de posar música i acabar d’omplir d’activitat cultural la vesprada ahir.
El regidor de Cultura, Juan Pedrós, va donar la benvinguda a tots els presents, veïns de Gata, visitants, turistes i artistes i a més d’explicar el concert va recordar a tots que les activitats culturals del mes d’agost s’acaben, però que Art al Vent estaria encara a Gata fins el 7 de setembre, dia de la cloenda. 
Unes 200 persones que van poder gaudir de bona música, marxes mores, pas-dobles... que van fer vibrar a tots els presents. Al concert, dirigit per Felipe Fuertes, es van poder escoltar també cançons com la banda sonora de Tadeo Jones i les italianes "Será porqué te amo" o "Mamma Maria".
Des de l’Ajuntament de Gata volem felicitar als músics i al director per tan bon concert i els animem a seguir treballant així i representant el nostre poble d’una manera tan brillant.

FONT: Foto i text, Ajuntament de Gata.

29/08/2014 22:36 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

HUI, A LES 20,30 HORES, ACTUA LA BANDA JUVENIL A LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA (actes al voltant d'ART AL VENT). DEMÀ VISITA LA MOSTRA LA DIRECTORA GENERAL DE CULTURA

Hui, a les 20.30 hores, es farà l’última activitat cultural al voltant de la mostra d’art tèxtil ART AL VENT XI 2014. Serà a la Plaça de l’Església on actuarà la Banda juvenil de Gata.

Per altra banda, demà divendres, a les 11.30 hores, està prevista la visita oficial de la Directora General de Cultura de la Generalitat Valenciana, Marto Alonso Rodríguez. Alonso visitarà les autoritats a l’Ajuntament i després farà un recorregut pels carrers on s’exposa la mostra Art al Vent XI.

28/08/2014 16:13 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR, XERRADA SOBRE LA DUQUESSA D'ALMODÒVAR (actes culturals al voltant de Art al Vent XI)

20140827173232-xerrada.jpg

Ahir per la vesprada es va fer una xarrada al voltant de La Duquessa d’Almodóvar. L’acte, el primer que s’ha fet amb motiu del Segon Centenari de la seua mort, ha estat introduït pel regidor de cultura de Gata, Juan Pedrós.
Irene Ballester va descobrir un poc la vida de Josepa Dominica Català de Valeriola i gràcies a Irene el nombrós públic present va poder posar-li cara a la Duquessa, veure les seues arrels.
A l’acte van estar presents també representants de l’Ajuntament de Xaló i Llíber donat que aquests dos ajuntaments junt amb el de Gata estan organitzant actes al voltant de l’efemèride de la Duquessa, que tan important va ser per als tres pobles, actes que aniran fent-se al llarg de l’any.

La xerrada s’enmarcava dins dels actes culturals de la mostra Art al Vent XI, que conclou diumenge que ve, dia 7 de setembre. L’última actuació musical i últim acte cultural serà demà dijous 28 d’agost, a les 20.30 hores. Actuarà la banda juvenil de Gata a la Plaça de l’Església.

FONT: Text i foto, Ajuntament de Gata.

27/08/2014 15:53 cronistadegata #. ACTES Hay 2 comentarios.

AQUESTA VESPRADA, CONFERÈNCIA SOBRE LA DUQUESSA D'ALMODÒVAR (actes culturals al voltant de Art Al Vent XI)

Aquesta vesprada, a les 20,30 hores, tindrà lloc una nova activitat cultural, al voltant de la mostra ART AL VENT XI 2014. La historiadora Irene Ballester parlarà sobre la Duquessa d’Almodòvar i la seua relació amb Gata. Ballester és autora de un llibre sobre la noble valenciana, titulat: "La duquessa d'Almodòvar: vida d'una aristocrata valenciana a la fi del segle XVIII".

Finalment, el proper divendres, dia 29, una actuació musical tancarà les activitats culturals d’agost i de Art al Vent 2014.

26/08/2014 14:47 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR VESPRADA, RONDALLA I DANSES A LA PLAÇA (acte cultural al voltant de Art al vent XI)

20140823114901-rondalladanses.jpg

Ahir per la vesprada, al circuït d'Art al Vent, es va poder disfrutar d'un concert-ball de la Rondalla de l'Escola de Música i del grup de danses "La Llata". L'acte va estar presentat per Juan Pedrós, regidor de cultura de l'Ajuntament de Gata, qui va donar les gràcies als participants per compartir el seu art i a tota la gent que els va acompanyar. 

El concert tingué dos parts, una primera tota musical a càrrec de la rondalla i una segona a conjunt amb el grup de danses. Unes 200 persones van poder gaudir de les veus de Teresa, de Paqui i Yolanda, de la música de la rondalla, els balls del grup "La Llata" i tot envoltats per Art al Vent. Va ser un tardet excepcional.

Font: Foto i text, Ajuntament de Gata.

 

23/08/2014 11:49 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR VESPRADA, ACTUACIÓ DEL QUINTET DE METALLS (actes culturals Art al Vent XI)

20140821112133-quintet.jpg

Ahir vesprada, dimecres 20, van continuar les activitats culturals al voltant de la XI edició de ART AL VENT.

Es va poder disfrutar de molt bona música amb el quintet "QUIN METALL". L'alcaldessa de Gata, Maite Signes, el regidor de cultura , Juan Pedrós, altres membres de la corporació així com nombrós públic, van estar acompanyats de bona música al bell mig d'Art al Vent. Els músics Felipe Fuertes Guardiola -gater-, Adrià Tomàs Peñalver i dos companys més, van compartir el seu art amb els espectadors.
Cal recordar que la pròxima actuació serà demà divendres amb una nova actuació, la Rondalla i Grup de Danses "La Llata".
A la imatge, un moment de l'actuació.
FONT: Text i foto, Ajuntament de Gata.

21/08/2014 09:21 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

XERRADA-COL·LOQUI SOBRE LA TRADICIÓ DELS COBERTORS (acte cultural d'Art al Vent XI)

20140819102842-xerradameua-1-.jpg

Ahir per la vesprada-nit, vaig fer una xerrada-col·loqui sobre la TRADICIÓ DELS COBERTORS a Gata. Aquesta va ser la primera activitat cultural al voltant de la mostra de ART AL VENT XI. Es fa ver davant l’ajuntament i les diapositives van recolzar tota la informació. Va ser una xerrada, en la qual es mostrava el pas del temps del segle XX amb cobertors a les processons, un resum del cicle de processons de l’any, tipus de cobertors segons com estan fets, quan s’utilitzaven aquests, no sols a les processons sinó a altres aconteixements socials de la vida de Gata. A més, vaig mostrar en diapositivas detalls de cobertors, ja foren de domàs, de punt de ganxo, u altres tipus, encara que els dos primers eren els que més apareixien. També vaig parlar sobre el canvi de l’itinerari de les processons, que va ocórrer el 27 de març de 1964.

La xerrada va concloure tractant d’enllaçar una senya d’identitat de Gata, com és fer llata, amb la mostra d’Art al Vent, i més en concret amb una obra de Carmen López (nº 97) que es diu: "Gata, dona fent llata".

Com ja vaig fer ahir, agraïsc a l’Ajuntament totes les facilitats donades i al públic assistent la seua complicitat des del primer moment. Les aclaracions i preguntes van continuar la xerrada, fent un col·loqui prou agradable.

Faig des del blog una crida a tots els gaters: cal seguir reivindicant que tenim que fer cultura i fer poble, caldria implicar-se més en aquests actes culturals, que són xerrades, com es fa amb una actuació musical. No perque fora el Cronista de Gata el que va fer la xerrada, fora la primera i fora dilluns, segona quinzena d’agost, sinó per a què en pròximes cites culturals d’aquest tipus tinguem una resposta més adient al que es convoca.

A la imatge de Vero Vives, un moment de la meua xerrada, amb el regidor Joan Pedrós i la diapositiva que obria la sèrie.

19/08/2014 08:40 cronistadegata #. ACTES Hay 4 comentarios.

RECORDEU...HUI XERRADA SOBRE LA TRADICIÓ DELS COBERTORS A GATA (CRONISTA DE GATA)

20140818150131-cartellconferenciacobertorsmeua.jpg

Vull recordar-vos que aquesta vesprada, a les 20.30 hores, davant l'Ajuntament, dins de la mostra d'ART AL VENT XI, que s'exposa fins el 7 de setembre als carrers la Bassa, Duquessa d'Almodòvar (part) i Plaça de l?Església, faré una xerrada com a CRONISTA DE GATA, sobre la TRADICIÓ DELS COBERTORS DE GATA. Si podeu, esteu tots i totes convidats.

18/08/2014 15:01 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

VOS RECORDE...DEMÀ DILLUNS 18, FARÉ UNA XERRADA SOBRE LA TRADICIÓ DELS COBERTORS A GATA

20140817120454-cartellconferenciacobertorsmeua.jpg

Davant l'Ajuntament, a les 20.30 hores, encetant les activitats culturals al voltant de Art al Vent XI edició

Si demà per la vesprada voleu escoltar-me i vore fotografies, podeu acostar-se a les 20.30 hores, davant l'Ajuntament, demà dilluns 18 d'agost. Allí encetaré les activitats culturals al voltant de la mostra Art al Vent XI edició. La xerrada anirà sobre la TRADICIÓ DELS COBERTORS A GATA. Vos esperem.

17/08/2014 12:04 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

ANIT, INTERVENCIÓ A POEMES EN UNA NIT D'ESTIU, A TEULADA

20140815183040-fonthorta-1-4-.jpg

Vaig fer un xicotet homenatge a l'autodidacta ANTONIO FORNÉS PONS, Toni el Ros

Anit, vespra de la Mare de Déu, es va celebrar la X edició de Poemes en una nit d'estiu al paratge de la Font de l'Horta -ara seca per primera vegada en un deceni- del veí poble de Teulada. Un total de vint persones vam participar recitant bé poemes propis o bé escollits d'algun autor. Personalment, vaig voler fer-li un xicotet homenatge a l'autor gater, quasi desconegut que deuria ser més reivindicat, Antonio Fornés Pons (1868-1932), conegut popularment a Gata com el Ti Toni el Ros.

Vaig recitar tres poesies d'ell, dos en valencià i una castellà. Una sobre la pluja després de la sequera, molt apropiada per anit, encara que ell la va fer per a recitar-la al teatre; una altra sobre la mort i una altra sobre un acudit molt graciós amb endevinalla i tot. Com ja vaig fer al recital de la Font Santa, li les vaig dedicar públicament a la seua família, als que agraïsc que puga donar-lo a conèixer.

Aprofite per agrair també a l'Associació "Amics de Teulada" la invitació cap a la meua humil persona. Va ser una nit molt agradable, que va contar com a poeta invitat amb Andreu Mut (Rafael Boluda i Mut). També van intervindre anteriors poetes invitats, com Toni Prats o Vicent Balaguer.

A la fotografia de Vero Vives, estic recitant els poemes anit a la Font de l'Horta a Teulada.

15/08/2014 18:30 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

DILLUNS 18, EL CRONISTA DE GATA FARÀ UNA XERRADA SOBRE LA TRADICIÓ DELS COBERTORS

20140815181832-cartellconferenciacobertorsmeua.jpg

Dins del programa cultural al voltant de ART AL VENT XI

Com ja avançava pel facebook, dilluns dia 18 d’agost, a les 20.30 hores, faré una xerrada sobre la TRADICIÓ DELS COBERTORS A GATA. Això, dins la programació cultural al voltant de ART AL VENT XI. L’Ajuntament està anunciant-ho amb el mateix cartell que teniu dalt i diu el següent: "podrem conéixer un poc més de la tradició gatera del cobertors de la mà de Miguel Vives". Agrair a l’Ajuntament la tasca d’encetar els actes i VOS CONVIDE A TOTES I TOTS a assistir a la meua xerrada i fer un volteu pels carrers on podreu visitar la mostra.

FONT: Cartell anunciant la xerrada, Ajuntament.

15/08/2014 18:18 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

AHIR VESPRADA, 14 D'AGOST, VA QUEDAR INAUGURADA LA XI MOSTRA ART AL VENT 2014

20140815181051-inaugura-3-38-.jpg

(ÀLBUM DE LA INAUGURACIÓ)

Va assistir a la inauguració el diputat de Cultura, Juan Bautista Roselló Tent

Nombrosa participació d'artistes van recórrer l'itinerari, al so de la Colla "Montgó"

Els xiquets i xiquetes de l'Escola d'Estiu 2014 encetaven la comitiva amb les banderes dels 25 païssos dels artistes participants

Ahir, per la vesprada, va quedar inaugurada l'onzena edició d'Art al Vent, la mostra internacional d'Art tèxtil contemporani. L'alcaldessa de Gata, Maite Signes; el regidor de Cultura, Juan Pedrós i el director de l'escola de plàstica A. Vives de Gata, Josep Ginestar, van estar acompanyats per Juan Bta Roselló, diputat provincial de Cultura, als parlaments de benvinguda. Tots quatre van coincidir en afirmar que Art al Vent està ja consolidada i que és única, pel que representa i la relectura que es fa d'un costum antic, el penjar els cobertors a les processons. Es va donar a conèixer el catàleg finançat per Diputació Provincial i els tríptics fets on estan en menut totes les obres, el·laborat amb una subvenció de Turisme, Generalitat Valenciana.

L'acte, on van assistir membres de la corporació municipal, alcaldes i regidors dels pobles veïns de Jesús Pobre i Xaló, les regines i dames 2014 -tant majors com infantils- i molts dels artistes participants, així com nombrosos visitants i veïns, va estar amenitzat per la colla "El Montgó" i va comptar amb la presència de xiquets i xiquetes de Gata que van lluir les banderes dels 25 països participants fetes per ells.

La mostra, exposició a l'aire lliure, la més gran d'Espanya d'aquesta temàtica i amb esta particularitat, té 130 obres, reinterpretacions de la nostra tradició dels cobertors, i es podrà visitar fins el 7 de setembre. A més, hi ha organitzades diferents activitats culturals per les vesprades, la primera de les quals l'encetaré jo, el que vos escriu, com a CRONISTA DE GATA, parlant de la TRADICIÓ DELS COBERTORS A GATA.

FONT: Ajuntament (text)/cronista. Fotos de l'àlbum: Miguel Vives, Cronista de Gata. 

 

15/08/2014 18:10 cronistadegata #. ACTES No hay comentarios. Comentar.

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris