Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ES LICITEN LES REPARACIONS DELS PONTS DEL TRAM SOBRE LA CARRETERA N-332: LA VILA, TEULADA I GATA

ES LICITEN LES REPARACIONS DELS PONTS DEL TRAM SOBRE LA CARRETERA N-332: LA VILA, TEULADA I GATA

S’invertiran dos milions d’euros per als tres

Segons es publicava al butlletí de resum de premsa al Comarcal CV, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va licitat l’execució de les obres del projecte de construcció relatiu a la reparació de danys en ponts i viaductes de les línias 1 i 9 del TRAM Metropolità d’Alacant -aprofitant també que estan ara en obres de Calp a Dénia- per un valor inicial de 2 milions d’euros, segons publicava el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOCV).

El DOCV nº 8.000 del passat dimecres 15 de març publicava la licitació. En concret, el pressupost de licitació pujava a 2.028.810,31 euros, IVA exclós i les obres tindran una duració de nou mesos.

L’actuació, seguia comentant-se en el resum del Comarcal CV, s’emmarca dins de les inversions de més de 83 milions d’euros de l’empresa pública, anunciades per la consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per a la modernització de la línia 9 del TRAM d’Alacant, que -com bé sabeu- està en obres al terme de Gata i en el tram comprés entre l’estació de Calp i l’estació de Dénia, passant per Benissa, Teulada, Gata i La Xara.

Els treballs són de renovació de la vía, millores de material mòbil, millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia i adequació de ponts i taluds.

Pel que respecta a Gata, l’obra de la que vos parle es farà en el pont sobre la carretera N-332, corresponent a la Línia 9 (Benidorm-Dénia). Es sustituiran els taulers del pont, es repararan diferents elements del mateix, asegurant-se la funcionalitat d’aquesta estructura metàlica. Es senyalitzarà, desmontara la via i la  instal·lació ferroviària sobre el pont. Després, es retiraran els taulers existents mitjançant grues i es faran actuacions en els laterals per a demolicions parcials dels mateixos, micropilots, montar armadures en encepat, formigonat de bigues i altres.

Està previst que l’alçament dels nous taulers es faça amb grues de gran tonatge per a ubicar-ho definitivament. Es fara el motle als tallers i s’acoblarà en l’obra, ja que està prevista una estructura mixta de perfileria metàlica i una llosa de formigó armat. En definitiva, es reposarà tota la instal·lació i es muntarà la via damunt.

A la fotografia, la part de dalt del pont de Gata que serà objecte de millora en la seua instal·lació.

FONTS: extracte del digital resum de premsa, Comarcal CV. DOCV, 15-3-2017.

0 comentarios