Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU...? que PEPE MONFORT MONSERRAT (Pepe l’Obrer) ha composat el nou l’Himne a la Santíssima Sang de Dénia

SABIEU...? que PEPE MONFORT MONSERRAT (Pepe l’Obrer) ha composat el nou l’Himne a la Santíssima Sang de Dénia

S’estrenarà el pròxim 10 de juliol a la processó solemne

Ho sabieu...?. El músic gater jubilat PEPE MONFORT MONSERRAT va regalar dies enrere la peça musical del nou himne a la Santíssima Sang de Dénia, que serà estrenada per la banda de la ciutat capital de la comarca, el pròxim dia 10 de juliol, a la processó solemne de la patrona.

Com tots sabeu, "Pepe l’Obrer", com es coneix a aquest veí de Gata, és un gran aficionat a la música i ara en els últims anys a la composició. Ell li va posar música a l’Himne de la Copa América celebrada a València i va composar un CD amb cançons valencianes cantades pel recentment desaparegut Juan Roselló. Té himnes composats de Pedreguer, Gata i Ondara, i prepara el de Xàbia.

La peça que ha composat per a Dénia i l’ha regalada a la ciutat és una marxa per a processó que estrenarà l’Agrupació Artística Musical, que presideix Josep Vicent Bonet, a la processó del dia 10, pels carrers de Dénia. Monfort va lliurar la partitura a Bonet i un CD amb la gravació de la marxa a la regidora de Cultura, Pepa Font. També estaven allí presents, com recull la fotografia, el president de la Confraria de la Santíssima Sang, Andrés Escribá, i la cambrera de la Santíssima Sang, Bonfilia Perles.

Cal recordar que José Monfort Monserrat és mestre obrer jubilat. Va treballar 42 anys, però de sempre la seua afició´ha sigut la música. Va estudiar solfeig dels 12 als 13 anys. Va formar part de conjunts musicals, com ’Taga’ y ’Mol’. De molt jove entrà a la banda de la Unió Musical de Gata. En el servei militar fou instructor de cornetes i tambors. Al cumplir els 70 anys tornà a prendre-li el gust a la música amb un vell teclat i es dedicà a composar. La gravación de cedés, la finestra a la ràdio i la televisió i la posibilitat de lograr que els seus temes sonen com a himnes, són les seues metes. Per a Dénia, acaba de conseguir-ne una altra.

Podeu llegir la notícia al diari digital: http://www.denia.com/la-santissima-sang-procesionara-con-su-propio-himno/.

A la composició fotogràfica, Pepe Monfort està amb l’alcaldessa de Dénia (foto de la part superior esquerra) i els ja citats.

FONTS: Text i fotos www.denia.com.

1 comentario

aanonimare -

I per que a Gata casi tots troben mal tot el k fa?? A st Miquel el retor ni va voler que cantaren el que va fer per al cap d'altar. Pots preguntar a Pepe si es veritat...la meua neboda i altres van assajar i tot