Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que el tren va atropellar a dos germanets en 1928 i va matar a la xiqueta

La xiqueta era Rosita i el xiquet Pepe, de cognoms Ferrer Soler. Ella tenia 9 anyets i ell tan sols 2. Els diaris dels dies 13 i 14 d'agost de 1928 d'Alacant ho publicaven. "El luchador" detallava el dia 13 que la xiqueta portava al xiquet en braços i "se le ocurrió atravesar la vía férrea en el preciso momento en que regresaba el tren número 2 de Denia a Alicante". La màquina la va arrollar i la deixà morta a l'acte. El xiquet es va salvar, ocasionant-li greus ferides en diverses parts del cos.

Per la seua part el diari "El Dia..." el dia 14 explicava amb el titular de "Niños arrollados por el tren" que era al pont sobre el Gorgos i que la xiqueta tenia "heridas de gran consideración, de las que falleció algunos momentos después". El mateix diari i dia en el capítol de "Ecos Judiciales" també portava la notícia i deia que el tren era "especial de mercancias" i que el xiquet havia rebut "heridas de pronóstico reservado".

FONTS: diari "El luchador: diario republicano" Any XVI, Nº 5.041 del 13 d'agost de 1928 i diari "El Día: diario de información defensor de los intereses de Alicante y su provincia". Any XIV, Nº 4.030 del 14 d'agost de 1928. // http://prensahistorica.mcu.es.

0 comentarios