Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA VÉNEN LES FESTES...estem a 15 dies. Aquelles festes de 1947 ( i II )

JA VÉNEN LES FESTES...estem a 15 dies. Aquelles festes de 1947 ( i II )

Abans de contar-vos la història festera dir-vos que ja sols resten quinze dies per al començament de les festes patronals 2011. Ja quasi tot preparat. Esperem que tot acompanye. I per a la novena sols sis dies.

Continuant amb la història festera d’aquell any de 1947, la segona part es centra més amb el programa que es va fer. Abans de relatar-vos (segons posava al programa) l’acte principal, pel qual s’havien fet unes extraordinàries festes, algunes pinzellades de la resta de les festes.

Hi havia "bous" als dos sectors. a un li dien Raval i a l’altre "sector central de la población". La postguerra era visible. sols feia vuit any que havia acabat la guerra civil.

Per exemple, dilluns dia 4 d’agost llegim al programa: "A las 11.45, en el salón de sesiones del Ayuntamiento, reparto de un racionamiento extraordinario de víveres a los pobres de solemnidad de la población".

La foto, que ja he publicat en la sèrie de fotografies antigues (Gata en el record) mostra els preparatius per a l’acte. La teniu en menut a la part esquerra del reportatge.

I el dimarts 5 d’agost es podia llegir aquest acte al programa: "A las 11 horas, efectuarán los señores Mayorales una visita a los domicilios de las personas necesitadas de la población, para hacerles entrega de un donativo en metálico. Les acompañarán en esta visita, un grupo de bellas señoritas y la Banda municipal."

Però, l’acte més important de les festes era el que es va produir el dimarts 5 d’agost de 1947:

"A las 20 horas, en la plaza de la Iglesia, solemne bendición de las nuevas andas y templete que el pueblo de Gata ha construído para trono de su Santísimo Cristo del Calvario. Esta bendición será efectuada por el Ilmo. Señor Vicario General del Arzobispado de Valencia. Seguidamente, solemne procesión general que, partiendo por la calle Nueva a Sol, seguirá después el itinerario de costumbre. Terminada ésta, disparo de un castillo aéreo de fuegos artificiales en la plaza de la Iglesia."

Demà posaré una altra anècdota històrica de festes...

(Publica al seu blog el Cronista de Gata Miguel Vives Signes)

0 comentarios