20110311232639-copia-de-inaugcasesmestres1.jpg

La foto de hui recorda el món escolar i el món de la política anterior a la democràcia. La foto va eixir a un programa de festes. Era propietat del que fou alcalde i metge En Julián Monfort Calatayud. Ho detalla perfectament el comentarista de la foto. Era el 22 de juliol de 1967. Es van inaugurar les cases dels mestres, que encara estan en peu hui. Començaven les festes i estaven les banderes posades als carrers i més a la Costera del Grup Escolar.

Les autoritats les encapçalava el governador civil aleshores En Luis Nozal Pérez. Al costat d’ell i baixant cap avall l’alcalde En Julián Monfort. La crònica de la foto diu que a l’esquerra el xiquet "corredor" era José Vicente Boronat Soler "el practicant" i que darrere estava un altre xiquet Jaume Costa "l’advocat" i darrere d’aquest Jaime "Marratxa", segons posa. Inclús diu les xiquetes de l’altra part, la dreta. I diu que estava María Rosa Segarra i Mari Ballester, veïna de les cases inaugurades.

Observeu que hi havia moltíssima gent. Eren altres temps. I que em digueu del cotxe, de l’època. Al fons les escoles ja tenien 9 anys de vida.