Hui és el Darrer Dijous i cal fer un incís i una reflexió. Els gaters podrïen reinvidicar més la denominació festera de DARRERS DIES i no Carnaval i Carnestoltes. Els cartells que tots els anys anuncien els actes diuen sempre Carnestoltes, quan Gata té la particularitat de dir-se "Darres dies" (que significa últims dies abans de la Quaresma).

Dit això dir que els "darrers dies" tenen més d’un segle d’existència i quan el Carnaval estava prohibit els darrers dies no. La festa era distinta. S’ajuntaven parelles, famílies, anaven a sopar, com el cas de hui i el darrer dimarts.

Però anem al gros de la festa. Demà divendres seran els xiquets de l’escola els que eixiran amb les seues disfresses. Serà l’hora del Carnestoltes infantil escolar. Darrer dissabte hi haurà doble sessió festiva, organitzada per la Comissió de Festes 2011 i la regidoria de Festes. Per la vesprada, a la Plaça Vella o Plaça de l’Església concentració dels xiquets per a desfilar fins el Passeig d’Alacant. Allí hi haurà xocolatada i animació infantil. Ja per la nit, els majors prendran l’Avinguda, el Passeig per tal de fer la festa de les disfresses.

I Darrer Dilluns i Darrer Dimarts no hi ha escola, són festes escolars. I el darrer dimarts algunes quadrilles de fàbriques, ja es conten amb els dits de les mans, d’amics, aniran de dinar o de sopar. Serà el final dels Darrers Dies.

A Gata, per fer-ho bé s’hauria de fer el Soterrament de la Sardina dimarts, el Darrer Dimarts, i no dissabte que ve dia 12, però s’imposa el què tots fan i no els costums tradicionals...

¿Què troben d’això?.