Facebook Twitter Google +1     Admin

HISTÒRIA DELS REIS A GATA ( i III ): De l'Auto al Misteri. De dos a quatre actes.

La tercera part del resum històric dels Reis arranca des de 1973, l’any que deixaven ahir quan es traslladava la festa, de la Placeta de Don Julián a l’Avinguda de la Pau.

Durant uns anys fins a les darreries de la dècada dels 80, l’Auto (així es deia en castellà) es representava en castellà. Sols dos actes: el Palau d’Herodes i la Cova de Betlem. Després passà a representar-se en valencià i l’autor amplia a quatre els actes. Passa a dir-se "Misteri dels Reis Mags".

A banda dels ja dits, s’afegix el Senat, amb la presència d’Octavi August i Herodes, i el poblat de Judea. Sols un any tingué que suspendre els actes, no així el repartiment de regals i joguets perquè els reis anaven amb "Mercedes". Aquestos dos nous actes es fan a la Plaça Nova però duren molt poc. Inclús un any es fa el poblat on estava la Casa Roja. El lloc no es l’adequat.

Finalment i durant alguns anys més seguits, el poblat i el Palau d’Herodes passen a instal·lar-se a l’Avinguda la Pau. Desapareix l’acte del Senat.

Enguany, 2011, per la crisi es suspén l’acte del poblat.

 

05/01/2011 16:48 cronistadegata #. HISTÒRIA LOCAL

Comentarios » Ir a formulario

Autor: JJ

i és sap perque es va suspendre el senat?

Fecha: 05/01/2011 22:27.


gravatar.comAutor: CRONISTA DE GATA

Hola, JJ. Supose els Reis t'hauran portat molts regals. Bé, anem a la qüestió. El Senat va tindre dificultats. Crec que es feia massa tard amb quatre actes. També, eren els papers difícils i Herodes havia d'estar al Senat i al Palau. AL final, es va suspendre. ¡¡Una llàstima!!.

Fecha: 05/01/2011 23:44.


gravatar.comAutor: Rosana

Miquel, els papers del senat no eren massa complicats, comparats amb el de Herodes, no tenien cap canvi de estat animic, com té el Rei.
Es va suspendrer perque sen anaven a quasi 4 hores de teatros amb la gent rodant pel poble i varem tindrer que triar entre dedicar-nos sols a fer teatre o salvar el repartiment de regals, que estava perdent-se perque es feia massa tard, i, la decissio es fàcil, per que, com tots sabem és el repartiment de regals el vertader inici de la festa

Fecha: 14/01/2011 13:33.


Autor: Anónimo

Contéstele a Rosana, por favor

Fecha: 31/01/2011 18:30.


gravatar.comAutor: CRONISTA DE GATA

Contestant a "Anónimo":
Rosana el que va fer amb el comentari és aclarir-ho i molt detalladament, mai em va fer cap pregunta. Per tant, no és qüestió de "contestarle" com dius, per això m'estranyava el teu comentari.

Fecha: 31/01/2011 20:33.


Añadir un comentarioNo será mostrado.Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris