Facebook Twitter Google +1     Admin

Se muestran los artículos pertenecientes al tema MIRADES URBANES.

ART AL VENT XVIII, GATA: EXPOSICIÓ ART TÈXTIL. OBRES: 13, 14 i 15. Ja estem al cantó del carrer Xaló

20210822155140-av1315-copia.jpg

Hui és diumenge 22 d’agost i també fem un volteu per les mirades urbanes del carrer La Bassa. Ja estem rodant al cantó del carrer Xaló. Teles de l’exposició ART AL VENT 2021. XVIII edició. Les tres són fotografies de les peces al mateix lloc.

Hui mirem les obres 13, 14 i 15:

TELA 13.- BLANCA ZORRILLA SCHLATTER i ROSARIO SCHLATTER NAVARRO. DEVOLVÁMOSLES LAS ALAS. Piqué de canonet. Sinamai de color violeta i fil de brodar violeta. rosarioschlatter@gmail.com · laprofeblanca@gmail.com
ESPANYA.

TELA 14.- MIQUELOS. TEATRIPIQUES. Cartró i pintura d’esprai. pendelalba@hotmail.com ESPANYA.

TELA 15.- STEFANIA SPANULA. FINZIONE DELLA REALTA. Llana de Sardenya tenyida a mà amb fusta,fulles de murta i fulles de noguera. spanustefaniamaria@gmail.com ITÀLIA.

22/08/2021 15:49 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ART AL VENT XVIII, GATA: EXPOSICIÓ INTERNACIONAL TÈXTIL. OBRES: 10, 11 i 12. Quasi al cantó del carrer Xaló

20210821161652-av1012-copia.jpg

Dissabte 21. Seguint fent mirades urbanes pel carrer La Bassa on es concentren la majoria de les teles de l’exposició ART AL VENT 2021. XVIII edició. Recorrent carrer La Bassa avall estem pròxims a la cantonada amb el carrer Xaló. Fem ja fotografies de les peces al mateix lloc (dos obres) i també ens ajudem del catàleg (una obra).

Hui mirarem les obres 10, 11 i 12:

TELA 10.- VICENTA FERRER TORRENT. SENSACIONS. Loneta amb llana de colors brodada a mà. vifertor@gmail.com ESPANYA.

TELA 11.- NADIA MAZZEI. SONO SOLO IL SEME. Acrílics, fil de brodar, cordes i llana. nadiartesardegna@gmail.com ITÀLIA.

 TELA 12.- FINA GILABERT CARRIÓ SALVANT VIDES Fil cosit fgilabertcarrio@gmail.com ESPANYA.

FONTS: Foto catàleg i Cronista.

21/08/2021 16:14 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ART AL VENT GATA 2021, XVIII EDICIÓ. Obres 7 a 9, carrer La Bassa-

20210820140708-av78.jpg

Hui és el divendres 20. Les mirades urbanes es dirigiran primer a l’exposició 2021 i després a totes les obres que s’exposen sols hui dia 20 als comerços que participen en la campanya "Passa un dia a Gata". Visites virtuals. Exposició ART AL VENT 2021. XVIII edició. Recorrem carrer La Bassa avall. 

Hui mirem les obres 7, 8 i 9:

TELA 7.- PIOTR PANDYRA. IF TRUTH IS WHAT YOU ARE. Tela de cotó, imprimació, paper i màquina de cosir. pandyra.piotr@gmail.com POLÒNIA.

TELA 8.- GERD SEDELIES. LINES IN THE WIND. Tinta en paper. info@studiosedelies.com ALEMANYA.

TELA 9.- SUSANA GARCIA UNGO. HABLAR ENTRE LAS MUDAS SOLEDADES. Tela de cotó i cremats amb ciris. www.susanagarciaungo.info ESPANYA.

FONTS: Fotos catàleg.

20/08/2021 14:06 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ART AL VENT GATA 2021, XVIII EDICIÓ. Obres 4 a 6, seguim baixant el carrer La Bassa-

20210819141019-av46.jpg

Hui dijous 19 segon dia de visita virtual. Exposició ART AL VENT 2021. XVIII edició. Seguim recorrent el carrer La Bassa. 

Hui gaudim de les obres 4, 5 i 6:

TELA 4.- ANNEKE KLEIN. THE OTHER XXLCotó, lli i seda. annekeklein@cs.com HOLANDA.

TELA 5.- SAID BEN SALAH. TEMPS DE PANDÈMIA. Retolador permanent saidbensalah4@gmail.com MARROC-ESPANYA.

TELA 6.- YOSI ANAYA. CONSTELACIONES. Manta de cotó i pigments tallerdevientos@hotmail.com MÈXIC.

FONTS: Fotos catàleg.

19/08/2021 14:09 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ART AL VENT GATA 2021, XVIII EDICIÓ. Obres 1 a 3, baixant pel carrer La Bassa-

20210818140356-av13.jpg

Encetem hui dimecres 18 d’agost la visita virtual per cada una de les teles que composen l’exposició de ART AL VENT 2021. Iniciem el recorregut pel costat de la Plaça d’Espanya, carrer La Bassa avall. Ens trobem, de sobte, l’explicació dels païssos que participen en l’obra i el cartell que dona entrada a la mostra que s’exposa en tot el carrer La Bassa i el carrer Duquessa d’Almodòvar.

Hui escodrinyem i gaudim de les tres primeres obres:

TELA 1.- MARIA JOSÉ CHOLBI. FOSCOR, SERIE 2020. Tela negra cosida. Mjosecholbi@gmail.com. ESPANYA.

TELA 2.- LLIDONERS XIV/XXI. Pintura acrílica sobre loneta. ESPANYA

TELA 3.- XISCA SOLER. ELLES. Tela de cotó i fils brodats a mà. paqui_pellicer@hotmail.com. ESPANYA

FONTS: Fotos catàleg.

18/08/2021 14:01 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ART AL VENT GATA 2021, XVIII EDICIÓ. Homenatge Pepa Caselles ( i II ) -3 obres-

20210817130830-avpepac57.jpg

Hui toca mostrar-vos la segona part de les set obres que conformen l’Homenatge a Pepa Caselles que recordem és "la gran novetat d’enguany aportada per la Regidora de cultura, és el merescut homenatge que si li fa a la coneguda pintora de Gata Pepa Caselles. No fa massa temps una selecció d’obres seues varen poder veure’s al prestigiós espai expositiu a la ciutat de València, Centre del Carme de Cultura Contemporània. 

Àngels Soler, (la regidora de cultura de Gata) va manifestar, molt encertadament, la seua voluntat que l’actual convocatòria li retrà un homenatge. Aquest consisteix a exhibir algunes teles, que conserva l’autora d’altres participacions en la mostra d’Art al Vent. Aquestes obres estan al catàleg amb una separata, i al circuit expositiu amb unes cartel·les diferents de la resta del certamen."

Podeu veure hui les altres tres obres penjades en el carrer Duquessa d’Almodóvar, una d’elles al balcó de l’Ajuntament.

PEÇA 5.- HOMENATGE PEPA CASELLES: COMPOSICIÓ. Llana cosida sobre tela d’arpillera. ESPANYA2021-ART AL VENT XVIII.

PEÇA 6.- HOMENATGE PEPA CASELLES: BOCA. Pintura acrílica sobre tela. ESPANYA2012-ART AL VENT IX.

PEÇA 7.- HOMENATGE PEPA CASELLES: QUADRETS. Pintura acrílica i llana cosida a la tela. ESPANYA2013-ART AL VENT X.

FONTS: Catàleg i Cronista.

17/08/2021 12:56 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ART AL VENT GATA 2021, XVIII EDICIÓ. Homenatge Pepa Caselles (I) -4 obres-

20210816134529-avpc14.jpg

Com cada any anem a fer un passeig virtual per totes les obres que conformen l’exposició d’art tèxtil de Gata, coneguda per tot arreu com ART AL VENT, que enguany 2021 alcança la majoria d’edat i ja està a la XVIII edició.

De hui dilluns 16 d’agost fins 5 setembre que serà la cloenda, mirarem per les balconades les peces de la mostra. Però, hui i demà ens fixem en set obres que constitueixen l’homenatge a la veterana artista PEPA CASELLES.

Al catàleg 2021, el director de l’exposició i mestre de l’Escola Experimental Josep Ginestar comenta: 

"La gran novetat d’enguany aportada per la Regidora de cultura, és el merescut homenatge que si li fa a la coneguda pintora de Gata PepaCaselles. No fa massa temps una selecció d’obres seues varen poder veure’s al prestigiós espai expositiu a la ciutat de València, Centre del Carme de Cultura Contemporània.

Àngels Soler, (la regidora de cultura de Gata) va manifestar, molt encertadament, la seua voluntat que l’actual convocatòria li retrà un homenatge. Aquest consisteix a exhibir algunes teles, que conserva l’autora d’altres participacions en la mostra d’Art al Vent. Aquestes obres estan al catàleg amb una separata, i al circuit expositiu amb unes cartel·les diferents de la resta del certamen."

Podeu veure hui quatre obres i demà tres que estan totes penjades en l’espai del carrer Duquessa d’Almodóvar des de l’Ajuntament fins la Plaça de l’Església.

PEÇA 1.- HOMENATGE PEPA CASELLES: ULLS. Tela tallada i llanes cosides ESPANYA 2014-ART AL VENT XI.

PEÇA 2.- HOMENATGE PEPA CASELLES: DITADES. Tela retallada, calat i empremtes dactilars amb acrílic. ESPANYA 2016-ART AL VENT XIII.

PEÇA 3.- HOMENATGE PEPA CASELLES: IMPRESSIONS. Rectangles de tela amb pintura acrílica cosits a la tela. ESPANYA 2019-ART AL VENT XVI.

PEÇA 4.- HOMENATGE PEPA CASELLES: S.T. Llana cosida sobre tela d’arpillera ESPANYA 2020-ART AL VENT XVII.

Demà continuació homenatge P.C., peces 5, 6 i 7.

FONTS: Catàleg i Cronista.

16/08/2021 13:41 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

UN MONUMENT D’INTERÉS, UN BÉ DE RELLEVÀNCIA LOCAL I UN PARATGE DE GATA NO POT ESTAR CADA CAP DE SETMANA “CASTIGAT I AMENATZAT”. INCIVISME PER EL “BOTELLÓ” D’ALGUNS JOVES AL PARATGE DE L’ERMITA. ES NECESSITA RESPECTE I PARAR-HO…EDUCANT I EXPLICANT

20210630125439-botello1.jpg

L’AJUNTAMENT COL·LOCA UN CONTENIDOR A L’APARCAMENT, NETEJA I PINTA DE BLANC TOTS ELS MÀRGENS

Fem una mirada a un paratge quasi urbà. Venen dies de visites i novena a l’ermita, el compte enrere de les festes patronals ha començat. Hui dia 30 estem just a un mes. I faig una reflexió en veu alta, basant-me en les últimes fotografies vistes del calvari després de l’últim cap de setmana.

No és la primera vegada que apareixen en les xarxes socials fotografies no desitjables pels veïns de com deixen els joves els voltants de l’ermita, sobre tot el cap de setmana. I això que és UN MONUMENT d’interés local i un BÉ DE RELLEVÀNCIA LOCAL declarat a l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

Les frases són d’una resident anglesa i gatera, Angie Dickinson, que tots conegeu, que ens dona una lliçó perquè es sent gatera d’adopció i totalment integrada.

L’estat lamentable del Calvari (les fotografies estaven preses dilluns 28 de juny per ella mateixa) parla per si sols. Qualificacions de “tristesa”, d’indignació i jo afegiria d’impotència i ràbia continguda, són algunes manifestacions verbals que es poden fer des del civisme, la qual cosa no tenen els xicons que allí pujen i fan el “botelló”.

D’igual manera es trobaven els educadors del Moviment Junior amb totes les botelles i restes del "botelló" escampats pels voltants de l’ermita, quan anaven a passar la jornada de fi de curs amb tots els xiquets i xiquetes, però abans van tindre que arreplegar-ho tot. La cap de centre, Vero Vives, comentava al seu mur personal: "Es indignant i vergonyós que pujes al calvari i tingues que arreplegar la brutea dels altres...botellons nocturns...botelles trencades, tabaco, plastics, beguda...Si fas botellón almenys arreplega-ho i tirau a la basura!!!!!! Un poquet de trellat està be... Gràcies!!"

No oblide tampoc les nombroses vegades que tot el veinat del Tossalet-Calvari suporten aquestes situacions i que estan ja cansats de veure el resultat final d’un "botelló a l’ermita".

No ens podem perdre dient el que més d’una vegada hem escoltat: “No tenen altres llocs en anar”, “si els tires d’allí s’en van a un altre lloc”.

Tots hem passat o estan passant per l’estat de joventut gatera. Rodant l’estació, els parcs i altres llocs, allí han anat i aniran sempre els joves. Necessiten relacionar-se, xerrar, gaudir. Això és molt comprensible, però...

Però, eixes relacions d’amistat i companyerisme, de camaraderia, també es podrien fer a l’entorn de l’ermita, ARREPLEGANT DESPRÉS EL QUE GASTEN, NETEJANT L’ENTORN...i com si res haguera passat allí. No neguem, eduquem. Com?. Eixe és el gran problema que es planteja.

Parla Dickinson, tornant a la coneguda professora d’anglés, que tots tenim que col·laborar amb un poc de responsabilitat cívica. Angie es fa la pregunta que tots ens fem però no ens atrevim a dir-la: com ha anat tot tan mal? referint-se sobre tot als nostre joves. Alguns joves, aclarisc en aquest punt.

Joves, pares/mares, autoritats, eduquem als fills i filles per a que no torne a passar un botelló descontrolat a l’ermita, ni a cap lloc del poble per supost. Demana també Angie: “pido a todos que por favor hagan lo que puedan para evitar que esta situación se repita” i acaba amb una frase que demostra el valor que té per a ella Gata i els seus monuments, els seus béns:

“Gata es un pueblo precioso y estoy orgullosa que lo he podido llamar mi pueblo durante los 17 años que he vivido aquí. ¡NO MERECE SER TRATADO ASÍ !!”

CONTENIDOR I NETEJA

Ja està sorgint efecte la crida i a l’aparcament de darrere l’ermita l?Ajuntament ha col·locat per mig de SòlGata un contenidor per a les deixalles. A més s’ha netejat tots els voltants i s’ha pintat de blanc.

ESPEREM QUE ELS SERVISCA D’ALGUNA MANERA ALS JOVES. 

ARA US TOCA A VOSALTRES JOVES OMPLIR-LO, SERÀ UNA SENYAL DE RESPECTE, DE NETEJA DEL LLOC, D’ESTIMA PER UN MONUMENT DEL VOSTRE POBLE. I SI ELS XICONS O XICONES SÓN FORASTERS (que també n’hi ha) EXPLICAR-HO, ENCORATJAR-LOS AL MÀXIM RESPECTE.

ENDAVANT !!

FONTS: Fotos Angie Dickinson, Vero Vives i Cronista.

30/06/2021 12:49 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

FAÇANES A GATA TINC...UN GRAPAT QUE BONIQUES SÓN. MIRADES URBANES. Fotos: Pepe Sastre Torres

20210123182702-compofa-anes-copia.jpg

Les façanes dels pobles diuen molt d’ells. Quan passejem per Gata s’obri un ventall de possibilitats de convertir-nos en autèntics miradors de façanes. Cada una és d’una classe, antigues i modernes, rares i boniques, senzilles i carregades. FAÇANES A GATA TINC...Un grapat que boniques són. I per la Plaça Espanya, pel Raval i per la carretera, per places i raconets, façanes a Gata tinc. I no sols façanes, sinó els detalls de finestres, portes i miralls... 

I l’autor del conjunt que us mostre és PEPE SASTRE TORRES, un denier al que li he demanat mostrar-les per mig del blog, un fotògraf que mira les parets i entrades de les cases, que es deté i llança el seu ull artificial, per a deixar-nos aquestes boniques MIRADES URBANES. Pepe Sastre també pertany al Foto Club Forat de Gata i al Foto Club Cambra Fosca que és comarcal. Ell diu que el seu mestre és Pepe Mengual i la seua petjada es veu clarament amb les fotos.

Gaudiu d’aquesta mostra de façanes que es remata amb una visita a la sempre fascinant per als fotògrafs Plaça de l’Església. FAÇANES A GATA TINC...

FONT: Fotos Pepe Sastre Torres (pujades al facebook).      

23/01/2021 18:03 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

DOS XIQUETS RECULLEN TOTA LA BRUTÍCIA DELS VOLTANTS DE L'ERMITA. EXEMPLARITAT

20201122202356-ermitabe2-copia.jpg

Una vegada publicades les fotos-denúncia de com estaven els voltants de l’ermita, de seguida, en unes hores, pel facebook Amparo Solaz publicava el següent comentari acompanyat de les fotos comparatives: "Dos xiquets han recollit tot el fem "basura" que han fet els majors...tot un exemple (que hi haurien de tindre els que ho han fet en compte de deixar-ho tot com estaba este matí)...."

És de justícia resaltar l’exemplaritat dels dos xiquets anònims que han fet un acte de civisme, donant una lliçó als que anit van deixar el mateix lloc de la manera que denunciava el veí amb les seues fotos. Un aplaudiment pel comportament dels dos xiquets!!

FONT: Fotos del facebook (Amparo Solaz).

22/11/2020 20:21 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

FOTOS-DENÚNCIA, GATA: EL PARATGE DE L'ERMITA, MIREU COM ESTÀ HUI DIUMENGE

20201122123222-botermita3-copia.jpg

Un veí del poble m’acaba d’enviar aquestes fotografies que resumixen els actes que es van fer ahir dissabte del tardet a la nit. Es suposa que fins la mitjanit pel toc de queda. Estan fetes com vegeu al paratge de l’ermita de Gata. Botelles de cervesa trencades, pots de llanda de cervesa. Totes escampades per terra. I no serà el primer dissabte que ocorre.

El veí anava mostrant a unes persones forasteres els llocs més bonics de Gata i han pujat a l’ermita. Aquelles persones, diu el veí, s’han quedat..., quina imatge s’han emportat del paratge!!. I a ell, "li ha caigut la cara de vergonya", literalment tal com m’ho ha fet saber i com es diu popularment al nostre poble.

No trobeu que CAL CONCIENCIAR ALS JOVES, que els LLOCS PÚBLICS DE GATA i de tots els llocs SÓN DE TOTS I PER A TOTS. I això que estem en temps de COVID19 amb restriccions...Són fotos-denúncia per a que anem pensant què fer davant aquestes actuacions.

FONT: Fotos del paratge de l’ermita aportades per un veí de Gata.        

 

22/11/2020 12:24 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

VISTES DE GATA. DES DEL MIRADOR DE PEDREGUER ES VEU TOT EL POBLE (Foto Jaime Fornés Signes "Blanquet"). AMPLIEU FOTO

20201115182406-gatavistadesdelmirador-jaumefs-copia.jpg

(PODEU AMPLIAR LA FOTOGRAFIA, PUNXANT ACÍ)

Si pujem al Mirador de Pedreguer, fent ruta des de la zona de Residencial Gata, podrem observar molts pobles: Pedreguer, Ondara i GATA, entre ells. Si a més disposem d’una bona càmera i objectiu podrem obrir més que l’ull natural. Ens ha facilitat la bona fotografia panoràmica el pedreguero i cosí, de mare gatera, Jaime Fornes Signes "Blanquet", del poble i inclús més enllà fins la mar i les muntanyes que l’envolten. Podem gaudir de la vista.

FONT: Foto de Jaime Fornés Signes "Blanquet".

15/11/2020 18:24 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

VISTES DE GATA, DE L'AHIR A HUI. MIREM AL RIU, DEL PONT CAP AL RAVAL

20201115174715-ravaldesdelpont-copia.jpg

Són MIRADES URBANES, dos imatges de Gata separades per una seixantena d'anys. La comparativa es nota. Estem dalt del pont urbà de les Alcolaies i mirem al riu cap a la zona del Raval, La vista d'abans ens transporta a cases baixetes totes abocades a les penyes i al llit del riu. Encara hi havia bancals a vora riu, adreta i esquerra.

Mirem després la foto de hui, de la passada setmana. Les cases arreglades i pintades, amb dos o tres altures.

Quina diferència!!.

FONT: Foto antiga, arxiu.  

15/11/2020 17:47 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

REMATANT L’EXPOSICIÓ ART AL VENT 2020, XVII EDICIÓ. GATA DE GORGOS. FINAL HUI DIUMENGE 6/9. OBRES: 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 i 56

20200906152146-compo4956-copia.jpg

Carrer La Bassa amunt. Últimes obres. Ací les teniu: de la 49 a la 56.

49.- Autora: ANJA MATZERATH. Títol: EL BUSCADOR DE PERLAS. Materials: Seda per a cosir, tela i cotó. ALEMANYA.

50.- Autora: MARÍA JOSÉ CHOLBI CARDONA. Títol: ÁFRICA-SERIE. Materials: Tela i fil. XÀBIA-ESPANYA.

 51.- Autor: PIOTR PANDYRA. Títol: ROOM OF ONE’S OWN. Materials: Cotó, fils i paper d’imprimir pandyra. POLÒNIA

52.- Autora: YOSI ANAYA. Sense títol. Materials: Tela de cotó, pigments tèxtils, pintada a mà. MÈXIC

53.- Autors: COLECTIVO PEDERNAL: Eideres Aparicio, Elia del Carmen González i Leticia Arroyo. Títol: SIN NOMBRE. Materials: Loneta de cotó. MÈXIC.

54.- Autor: SAID BEN SALAH. Títol: LA PAU. Materials: Boli permanent sobre tela. MARROC. 

55.- Autora: CHRISTINE RUMMEL. Títol: POINT OF VIEW. Materials: Cotó, cordó, màquina de cosir, línies cosides en fil fluorescent. ALEMANYA.

56.- Autora: ROSA MOYA CALDERÓN. Títol: LA CULPA NO ERA MÍA. Materials: Tela acrílica, feltre artesanal i sintètic brodat a màquina. XILE.

RES MÉS. DIR QUE MALGRAT LA COVID-19, ART AL VENT HA GUANYAT. MOLTÍSSIMS VISITANTS I ARA...A ESPERAR L’EDICIÓ XVIII, LA DE 2021, ESPERANT QUE SIGA MÉS NORMAL.

FONT: Informació de les obres, catàleg PDF de les obres. 

06/09/2020 14:59 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ÚLTIMS DOS DIES: EXPOSICIÓ ART AL VENT 2020, XVII EDICIÓ. GATA DE GORGOS. ACABA DEMÀ DIUMENGE 6/9. MIREM SIS OBRES MÉS: 43, 44, 45, 46, 47 i 48

20200905070330-compo43a47-copia.jpg

Ens hem relaxat mirant mirant, pujant pujant, i açò s’acaba. Cantonada del carrer amb Constitució. Ja hem passat el cantó de Pare Mulet, seguim carrer La Bassa amunt i ara ens fixem amb les obres 43, 44, 45, 46, 47 i 48. Tenim que acabar de veure-ho tot. I vostés?. Ja han vist l’exposició. Encara poden hui dissabte i demà diumenge.

43.- Autor: ALFRIEDE ELLING-VON SEEFELD. Títol: COMETES ENVOLANT-SE. Materials: Patchwork de cotó alfriede. ESPANYA / ALEMANYA

44.- Autor: JUAN MIGUEL LÓPEZ PENALBA. Sense títol. ESPANYA.

45.- Autor: YEHIA YOUSSEF RAMADAN. Títol: MENSAJE DE COLOR. Materials: Acrílic. EGIPTE.

46.- Autora: ADRIANA SERLIK. Títol: NAVEGANDO. Materials: Llana, fils, cordes, pedretes, cintes i marcador per a tèxtil. ESPANYA / ARGENTINA

47.- Autors/es: COLECTIVO VAF: Caroll Troncoso, Gladys Ahumada, Mana Espinosa, Mirta Lagomarsino, Rocío Gómez, Romina Ulloa, Rosa Moya, Susana Molina i Verónica Padilla. Títol: MEMORIA VEGETAL. Materials: Teles de fibres naturals, feltre i estampat. XILE.

48.- Autora: JEANNINE LIMA KRISCHKE. Títol: LUZES DE AMAZÔNIA. Materials: Acuarel·la digital, tinta ecològica. BRASIL.

FONT: Informació de les obres, catàleg PDF de les obres. 

05/09/2020 06:36 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

A QUATRE DIES DEL FINAL. EXPOSICIÓ ART AL VENT 2020, GATA DE GORGOS. FINS DIUMENGE 6/9. ARA TRES OBRES MÉS: 40, 41 i 42

20200903143831-compo404142-copia.jpg

Ultimant la mostra internacional de ART AL VENT de Gata de Gorgos. Pujant pel carrer la Bassa i trobant-nos més i més obres.

Ens fixem ara en les obres 40, 41 i 42.

40.- Autora: STEFANIA SPANU. Títol: FRAMENTI D’INERZIAñ. Materials: Ràfia tenyida a mà i llana de Sardenya. ITÀLIA.

41.- Autora: CARMEN RAMÓN MESADO. Títol: RECUERDOS DE LA EXPOSICIÓN TEMPORAL DEL MUSEO ARQUEOLÓGICO DE ALICANTE. “IRAN, CUNA DE CIVILIZACIONES”. DE ALICANTE. “IRAN, CUNA DE CIVILIZACIONES”. Materials: Tela de cotó i pintures tèxtils. ESPANYA.

42.- Autora: YOLANDA SPINOLA. Títol: LOS BOSQUIHUMANOS. Materials: Imatge digital plastificada i fulles de tela cosides i apegades sobre loneta de cotó cru. ESPANYA.

FONT: Informació de les obres, catàleg PDF de les obres.

03/09/2020 14:28 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

EXPOSICIÓ Al CARRER LA BASSA DE GATA. ART AL VENT 2020. ESTARÀ FINS DIUMENGE 6 SETEMBRE. TRES OBRES MÉS, 37, 38 i 39

20200902094921-compo373839-copia.jpg

Ja estem a dimecres. Avança l’última setmana. Encara no heu visitat la mostra internacional de ART AL VENT de Gata de Gorgos. Hi ha temps. Nosaltres anem carrer la Bassa amunt.

Ara, guaitem es obres 37, 38 i 39.

37.- Autora: CARMEN MORENO SANTANA. Títol: EnaMorados. Materials: Llana merina tenyida i agulles de bambú. ESPANYA.

38.- Autora: SOLEDAD SANTIESTEBAN VILLANUEVA. Títol: ONDARTZA. Materials: Mostres de teixit de tapisseria. ESPANYA.

39.- Autores: LAS TRICOTORRAS, unes clàssiques de l’exposició any rere any. Títol:  WIPHALA Materials: Punt de ganxo i retolador. ESPANYA.

FONT: Informació de les obres, catàleg PDF de les obres. 

02/09/2020 09:38 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

SEGUIM MIRANT OBRES. ART AL VENT 2020 GATA, RESTEN CINC DIES. ESTARÀ FINS DIUMENGE 6/9. ARA VEGEM LES 0BRES 34, 35 i 36

20200902092527-compo343536-copia.jpg

Seguim pujant carrer La Bassa amunt . Mostra internacional de ART AL VENT de Gata de Gorgos. Ens fixem ara amb tres obres més, la 34, 35 i la 36.

34.- Autora: TANIA ANSIO. Obra: TODO LO SÓLIDO DESAPARECE EN EL TIEMPO. Materials: Aplicacions de polietilè i serigrafia. ESPANYA.

35.- Autors/es: ROCÍO RAMÍREZ i AL “BATO” LANDOLL. Títol: TODAS SOMOS LUCHADORAS. Materials: Tècnica mixta sobre tela. USA.

36.- Autora: SUSANA MOLINA BORQUEZ. Títol: CREADOR DE MUNDOS. Materials: Retalls de teles i costures tenyides. XILE.

FONT: Informació de les obres, catàleg PDF de les obres. 

02/09/2020 09:13 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ÚLTIMS SIS DIES DE LA MOSTRA TÈXTIL INTERNACIONAL DE GATA. ART AL VENT 2020. FINS DIUMENGE 6/9. MIREM HUI LES PECES 31, 32 i 33

20200901085714-compo313233-copia.jpg

Pujem, ara, carrer La Bassa amunt per a repassar, mirar, contemplar, gaudir, de les restant 24 obres. Hui ens fixem en les obres 31, 32 i 33.

31.- Autors/es: IRENE GARIBAY i EIDERES APARICIO. Títol: ESPORAS AL VIENTO. Materials: Aplicacions de tela reciclada sobre manta. MÈXIC.

32.- Autor: FREDERIK GEORGE DAVIS. Títol: BLOWING IN THE WIND. Materials: Teixits i acrílics. REGNE UNIT.

33.- Autor: RAMÓN TORRES. Títol: MAR DE CORAL. Materials: Diferents teixits, arpillera, fils, acrílics sobre loneta de cotó. ESPANYA.

FONT: Informació de les obres, catàleg PDF de les obres. 

01/09/2020 08:49 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

SEGUIM MIRANT OBRES. ESTEM A L'ÚLTIMA SETMANA DE ART AL VENT 2020. GATA DE GORGOS. FINS DIUMENGE 6/9. TRES OBRES MÉS: 28, 29 i 30

20200831103531-compo282930-copia.jpg

Segona mirada de hui dilluns, a fi de repassar totes les obres que es mostren a ART AL VENT 2020de Gata de Gorgos. Baixem fins el final del carrer La Bassa. Ara toca veure les obres 28, 29 i 30.

28.- Autora: MARIA JESÚS SOLER FERRÁNDEZ. Títol: LA TIERRA...QUEMADA. Materials: Loneta de cotó blanca acoblada amb tela de disseny, pintura acrílica, 36m. de croché en diferents colors, 60 m. de cinta SatinRibbon de 0,6 cm.en diferents colors i fulles de tela retallades i pegades en un costat. ESPANYA.

29.- Autora: SHIRLEY MELO (BRUXA). Títol: MARIA, MAGDALENA, MARILENE_ PAREM DE NOS MATAR. Materials: Fils, tinta acrílica i cotó cru. BRASIL.

30.- Grup LLOVERES: Autores: Amparo Estevan, Fuente San Pablo,Angeles Sendra, Empar Rivas i Pepa Tarrasó. Títol: LA FINESTRA DE LA SAFOR. Materials: Teles reciclades. ESPANYA.

FONT: Informació de les obres, catàleg PDF de les obres. 

31/08/2020 09:37 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

QUÈ TROBEU ?. ELS VOLTANTS DE L'ERMITA DE GATA, UN DIUMENGE MATÍ. INCIVISME TOTAL!!

20200830095610-ermitaruina1-copia.jpg

Repassant el facebook em trobe amb aqueste IMATGES QUE DONEN PENA I LLÀSTIMA, que publica la veïna del barri-carrer del Tossalet-Calvari. Pena per com queden tots els diumenges pel matí els voltants de l’ermita de Gata, un paratge públic que caldria cuidar i preservar, llàstima per les persones incíviques que fan això.

Comenta Eniko les fotografies: "La Ermita ....tots els diumenges pel matí hi ha més i més fem ("basura")...cada vegada pitjor.". També diu: "Tots els diumenges...Cada dia que vaig a l’ermita vaig recollint cristalls trencats que estan per terra..." Finalment diu Eniko: "Jo visc ací i veig tots els dissabtes pujant joves per la nit. No se que tinc que fer, cridar a la policía? Perquè, de veritat, que cada vegada ho deixen pitjor..."

Cal denunciar aquests comportaments. Només teniu que veure la paperera i tota la brutícia per terra al costa. Es produeix ahí i a vegades a altres llocs del poble que puguen actuar els incívics...i això que estem amb una crisi sanitària.

FONT: Fotos publicades al facebook per Eniko Balogh, veïna del Tossalet-Calvari. 

30/08/2020 09:53 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

SEGUIM A L’AGUAIT. CARRER LA BASSA DE GATA...ALLÍ ESTÀ L’EXPOSICIÓ INTERNACIONAL D’OBRES TÈXTILS. ART AL VENT XVII. OBRES: 19, 20 i 21

20200828072607-obras192021-copia.png

Malgrat el COVID-19 i l’estiu anormal que passem, molts visitants, sobre tot al tardet, carrer la Bassa avall. Gaudixen de les obres, com ho fem nosaltres. ART AL VENT 2020 entra al penúltim cap de setmana. Hui toca conéixer les obres 19, 20 i 21. Ah, i si voleu veure virtualment la mostra, l’Ajuntament vos dona eixa possibilitat, PUNXEU ACÍ.

19.- La reconeguda obra tranformada. Títol: OLA! K ASE: MEMORIAL. Autor: Javier Medina del Palacio. Materials: Lona de cotó, tinta de serigrafia i fil de cotó. ESPANYA.

20.- Títol: SOLILOQUY AND PHANTOM FROM SPACE. Autora: GUOXIANG YUAN i PO-JUNG CHEN. XINA

21.- Títol: VERANO DE LEVANTE. Autora: PEPA CARRILLO. Shibori cosit a loneta i tints reactius. ESPANYA.

FONTS: Informació del catàleg (www.artalvent.com). Fotos composició Cronista de Gata. 

 


28/08/2020 07:06 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

CARRER LA BASSA, GATA, EXPOSICIÓ, OBRES TÈXTILS. ART AL VENT, XVII EDICIÓ, INTERNACIONAL. PECES 16, 17 i 18.

20200824081043-obres161718-copia.jpg

Més obres pel carrer la Bassa avall. Els visitants gaudixen de les obres, com ho fem nosaltres. ART AL VENT 2020 porta vuit dies i està fins el 6 de setembre. Aire lliure. Peatonal el carrer de les 19 a les 23 hores. Hui coneguem les obres 16, 17 i 18, les dues últimes de Caselles i Ginestar, gaters. Caselles de l’Escola de Plàstica experimental "Antoni Vives" pionera de la mostra, i Ginestar, director de l’exposició. 

16.- Obra: ...Y LA VIDA SIGUE. Autora: ROSA ALCAÑIZ. Materials: Fils i llanes cosides en tela, lletres de goma. ESPANYA.

17.- Obra: S/T. Autora: PEPA CASELLES. Llana cosida sobre tela d’arpilleria. GATA. ESPANYA.

 18.- Obra: LA CASA XXI. Autor: GINESTAR. Tela d’arpilleria i fil de cànem. GATA. ESPANYA.

FONTS: Informació del catàleg (www.artalvent.com). Fotos composició Cronista de Gata. 

24/08/2020 07:56 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

SEGUIM MIRANT OBRES TÈXTILS, GATA DE GORGOS, ART AL VENT. XVII EXPOSICIÓ INTERNACIONAL. OBRES: 13, 14 i 15

20200820145331-131415compo-copia.jpg

Enfilem el centre del carrer la Bassa avall. La gent visita les teles, no para de pujar i baixar pel carrer. És ART AL VENT 2020. Hui toca observar les peces nº 13, 14 i 15. 

13.- Títol obra: SALVEMOS A LA ABEJA Y A SUS AMIGOS. Artistes: GRUPO VIERNES TEJEDOR. Materials: Punt de ganxo, puntades de costura, brodat de llanes recicla-des, i dibuix amb retoladors sobre tela. ESPANYA.

 14.- Títol: MI ESTANCIA EN MONDÚBER de CRISTINA GARCÍA. Teles reciclades. ESPANYA. 

 15.- BRUJAS AIREADAS de SUSANA GARCÍA UNGO. Tela cremada i brodada. ESPANYA.

FONTS: Informació del catàleg (www.artalvent.com). Fotos composició Cronista de Gata.

20/08/2020 14:35 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

CARRER LA BASSA DE GATA DE GORGOS, ART AL VENT. XVII EXPOSICIÓ INTERNACIONAL TÈXTIL. OBRES: 10, 11 i 12

20200819153730-modelobrespp-copia.jpg

Baixem carrer La Bassa avall. Gaudim de les obres de ART AL VENT 2020. Aire lliure, passeig pel poble. Hui vegem les peces nº 10, 11 i 12. 

10.- HUELLA del duet "DISEÑAHORA" (Ximena Hidalgo i Claudia Staneloni)
Llana de colors. XILE-ARGENTINA.

11.- A VISTA DE DRON  de MARISA CALDUCH JUVÉS. Tela i llanes de colors. ESPANYA.

12.- LES DONES DE LA LLATA de les ALUMNES DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS DE PEDREGUER (3-12 ANYS). Transfer, lletres amb llata i pintura. PEDREGUER-ESPANYA.

FONTS: Informació del catàleg (www.artalvent.com). Fotos composició Cronista de Gata. 

19/08/2020 15:04 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA OFEREIX ART AL VENT FINS EL 6 DE SETEMBRE. XVII EXPOSICIÓ INTERNACIONAL TÈXTIL. OBRES: 7, 8 i 9

20200818152323-compobres789-copia.jpg

És la tercera visita que fem a les obres de ART AL VENT 2020 pel carrer La Bassa. Temps de COVID-19, de mascareta, peró a l’aire lliure. Hui vegemen les peces 7, 8 i 9. 

7.- "S/N" de ROSARIO SCHLATTER. Sobres i cartes confeccionades amb teles reciclades,teles antigues i tarlatana. ESPANYA.

8.- ReCUERDAme. Autora: NADIA MAZZEI. Acrílics, cordes, fils de brodar i teles. ITÀLIA.

9.- Crits silenciosos. Autora: la gatera ANA VAQUER PEDRO. Fet amb pintura acrílica i retolador permanent. ESPANYA, GATA DE GORGOS.

FONTS: Informació del catàleg (www.artalvent.com). Fotos composició Cronista de Gata. 

18/08/2020 15:10 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ART AL VENT XVII, GATA: EXPOSICIÓ INTERNACIONAL TÈXTIL. OBRES: 4, 5 i 6 // À PUNT MEDIA A L'EXPOSICIÓ

20200817151124-compoobres456-copia.jpg

Segona part de la visita a les obres de ART AL VENT 2020, l’any del COVID-19. Comencem a baixar pel carrer La Bassa. Ens fixem en les obres 4, 5 i 6. 

4.- "Huellas de viña y flores", obra de Nathalie Leturcq. Llençol de cotó natural pre-mordentada amb tanins de raïm, fulles de vinya i flors seques impreses amb la tècnica Happa Zome. Aquarel·les naturals de acetat de ferro, acetat de alumini, pigments naturals deraïm i fulles de vinya. Espanya / Bèlgica

5.- "Malas hierbas", obra de llanes ianelles de llaunes de refresc de Genoveva Regidor Aparicio. Espanya.

6.- "Sororidad" de Carmen Sánchez Ruano. Teixits cosits, llanes i acrílics. Espanya.

Per altra part, dir que la televisió valenciana autonòmica va estar a Gata fa uns dies per filmar moments i protagonistes de Art al Vent 2020. Ací teniu el vídeo: PUNXEU.

FONT: Catàleg. Foto composició Cronista de Gata. 

17/08/2020 14:52 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ART AL VENT XVII, GATA: EXPOSICIÓ INTERNACIONAL D'ART TÈXTIL. LES OBRES, UNA A UNA (Comencem, 1 a 3)

20200816093435-obres123-copia.jpg

Any rere any i ja en són uns quants, vaig mostrant-vos les obres, per a que gaudiu i tingau gana de veure-ho "in situ", al lloc, i a l’aire lliure. Malgrat el COVID-19, ahí està un any més ART AL VENT al carrer La Bassa de Gata.

Hui mirem les tres primeres obres:

1.- "Cosia i resava", obra de fil de Mari Marí. Espanya.

2.- "Tall i confecció", obra de llana cosida de Fina Gilabert. Espanya.

3.- En dansa: Pepa Bertomeu, Mari Llopis i Pepa Giner Font, són les autores. Títol: "Formiguetes" de fil de llana.

FONT: Catàleg. Foto composició Cronista de Gata. 

16/08/2020 09:34 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES PER GATA: ADÉU DEFINITIU A ART AL VENT 2019 (Teles 77 a 80)

20190908143416-20190815-074622-copia.jpg

Hui posem el punt i final a totes les Mirades Urbanes que hem fet cap a les balconades, cap a les teles que han conformat les 80 obres de ART AL VENT 2019. A les 19 hores, a l’església parroquial, serà el concert de cloenda a càrrec de l’Orquestra Sinfònica d’Alcoi. Mirem les últimes teles, de la 77 a la 81. I diguem adéu...fins el 2020.

Tela 77.- PIEL DE ÁRBOL de MARÍA ÁNGELES CHÁVEZ. Mèxic. Xilografia, acrílic i esteperols sobre tela de cotó.

Tela 78.- PÁJAROS EN LA CABEZA de PEPA CARRILLO. Espanya. Estampació digital sobre sarga de poliéster cosida a loneta de cotó.

Tela 79.- LA PACIENCIA de SAID BEN SALAH. Marroc. Boli permanent sobre tela.

Tela 80.- PERIPLOS de PAULO JACOBO ALONSO LEÓN. Mèxic.

FONT: orde segons catàleg Art al Vent 2019.

08/09/2019 14:30 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA COMENÇA A ACOMIADAR-SE DE ART AL VENT 2019. Hui penúltim dia. Mirades urbanes, teles 72 a 76

20190907203046-20190815-074511-copia.jpg

Ja acabem les nostres MIRADES URBANES. Demà a aquestes hores es vivirà el final de ART AL VENT edició XVI i començarà a pensar-se en l’edició XVII. Mentres, anem mirant les cinc penúltimes teles. 

72.- RETAZOS 2019 de RAYMOND CRUZ CORCHADO. Puerto Rico. Retalls de tres diferents tipus de llenç cosits, brodats a màquina de cosir i pintura acrílica.

73.- LUZ Y COLOR de SUSANA MOLINA BÓRQUEZ. Xile. Tinys tèxtils i teles cosides.

74.- DISTENTIO ANIMI de PAQUI PELLICER SOLER. Espanya. Tela de loneta, tela de feltre i fils de brodar.

75.- CASA de ESTEFANIA SPANU. Itàlia. Llana sarda tenyida a mà amb fusta per acampar, cotxinilla, magrana, enrogida i teixida en el marc vertical de Sardenya, cosida a mà sobre llenç de cotó en brut.

76.- PASSION FELT del COLECTIVO VaF. Xile. Llana, fibres i teles d’origen natural i sintètic, tot cosit a màquina.

FONT: orde segons catàleg, Ajuntament de Gata.

07/09/2019 20:28 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: ÚLTIMES MIRADES, ÚLTIMES TELES. ART AL VENT S'ACABA (Teles 67 a 71)

20190906173600-20190815-074412-copia.jpg

Cinc obres més tenim hui a les Mirades Urbanes de Art al Vent 2019. Ja s’acaba la mostra. Diumenge serà l’últim dia. Per això, ens afanyem a acabar nosaltres també el recorregut carrer La Bassa amunt. Ho faig amb una primera obra reivindicativa i després una obra de l’artista gatera Pepa Caselles, que apareix en la portada del blog. Hui divendres contemplem les teles de la 67 a la 71.

67.- LA MENOPAUSIA MOLA de PERLAS FINAS. Espanya. Llana, perlé i cotó cosits.

68.- IMPRESSIONS de PEPA CASELLES. GATA de Gorgos, Espanya. Rectangles pintats amb acrílic i cosits.

69.- COM LA VIDA de MARÍA LUISA PÉREZ. Espanya. Pintura, esprai i brodats.

70.- AZULEJOS MEDIEVALES de YOSI ANAYA. Mèxic. Segells de 7x7cm., esstampats a mà, un a un, color per color,...Pigments tèxtils sobre loneta de cotó.

71.- LA CIUDAD DONDE NASCI de DARLAN MANOEL ROSA. Brasil. Impressió digital sobre teixit.

FONT: orde segons catàleg Art al Vent 2019.

 

06/09/2019 17:36 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA MIRA FINS DIUMENGE LES TELES DE ART AL VENT 2019. Teles 64 a 66

Tornem hui a fer una ullada a les teles de ART AL VENT. Ja va acabant-se la XVI edició i deixant bones sensacions per a pròxims events. Hui ens fixem com a MIRADES URBANES amb les teles 64, 65 i 66.

64.- SENSE TÍTOL de ROSANE BEZERRA i SÉRGIO RICARDO SOARES. Brasil. Brodat, tul, cotó i pintura acrílica.

65.- SUR de ANDREA BUSTELO. Uruguai. Feltre Nun fet a mà (cotó, seda i llana merina) i crepè de llana. Impressió de fulles en bany de cotxinilla amb frases brodades a mà.

66.- BETIKO de SOLEDAD SANTISTEBAN. Espanya. Cintes de cotó cosides.

FONT: segons catàleg Art al Vent 2019.

04/09/2019 08:55 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA I LES SEUES MIRADES URBANES. ARA, ART AL VENT XVI. Teles 61 a 63 (fins diumenge 8)

20190903142147-av6163-copia.jpg

S’esgoten els dies, passen les hores. Si no heu vingut -els de fora- o no heu vist -els de dins- i heu passejat pel carrer La Bassa i un tros del carrer Duquessa d’Almodóvar, encara esteu a temps. Fins diumenge 8 estaran exposades les teles de Art al Vent. Hui, en vegem tres més i les tres ben colorides.

61.- PLASTIPLAS IN FLOT de INGE, UNAI i NILS TENA de França. Retalls de tela, bosses i plàstics reciclats.

62.- FERIDAS NAS PEQUENAS ALMAS de IVANIA RODRIGUES DOS SANTOS de Brasil. Tela de cotó i pintura acrílica.

63.- BERTA, LÍA Y EL MAR de SUSANA MARTÍN REY. Espanya. Acrílic sobre teles de lli, cotó i collage amb retalls de roba.

FONT: catàleg de Art al Vent XVI, Ajuntament de Gata.

03/09/2019 14:11 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MÉS MIRADES URBANES A GATA: ART AL VENT, teles 55 a 60

20190902131905-5560compo-copia.jpg

Seguim pujant carrer La Bassa amunt. Estem per la mitat. Passarem per les cantonades dels carrers Pare Mulet i Constitució. No deixeu perdre aquestes composicions, aquestes obres de tela que surten al vent. ART AL VENT XVI edició. Ja sols fins diumenge dia 8. Hui observem les teles 55 a 60.

Teles:

55.- DESIERTOS de ANA MEDINA. Espanya. Tela i goma de pegar.

56.- REFLEXIONES EN EL TAL-MAHAL de YEHIA YOUSSEF. Egipte. Acrílic.

57.- SUEÑO DE CRISÁLIDA (THE CHRYSALID’S DREAM) de MARINA LANGE. Suècia.  Teles de seda, cinta tenyida de yute.

58.- SENSE TÍTOL de ROSA ALCAÑIZ. Espanya. Acrílics sobre loneta.

59.- LA GUERRA NO TIENE PIEDAD de ROCÍO RAMÍREZ & AL “BATO” LANDOLL. USA.Tela i pintura acrílica (brodat, tenyit i aplicació de teles).

60.- ATRAPA SUEÑOS de MARÍA JESÚS SOLER FERNÁNDEZ. Espanya. Loneta intervinguda amb acrílic. 80 cm de punt de gantxo, tela de seda de colors, xicotet espill central, fil de ratón, borles de cotó, 4 flors brodades a mà i plomes artificials negres.

FONT: segons catàleg Art al Vent 2019.

02/09/2019 13:19 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: SEGUIM AMB LES MIRADES URBANES. Hui 1/9, teles 49 a 54

20190901073816-4954compo.jpg

Recta final per a les Mirades Urbanes de ART AL VENT XVI. Diumenge pròxim, en una setmana justa, clourà la mostra. No perdau l’oportunitat. Gaudiu de les obre pel mig del carrer. Hui diumenge dia primer del nou mes de setembre visitem sis obres. Teles 49 a 50.

49.- MUM AND SON de CAFER ARSLAN. Turquia. Tela de cotó, serigrafía i pintura.

50.- S.O.S. SARDINAS de MARIE CLAIRE SAINT MAUX. Bèlgica. Tela sintètica, teles africanes, xarxa de pesca del port de pesca de Calp, peixos cosits i brodats a mà.

51.- SENSE TÍTOL de JIHANE LLAMAS. Marroc. Teixits cosits a la loneta.

52.- EL TECHO DE LA SARDINA de TANIA ANSIO. Espanya. Aplicacions de polietilè i serigrafia sobre tela.

53.-  DESDE EL ORIGEN de BLANCA BERRIO. Espanya. Costura de teixits i fibres naturals.

54.- NINO TRAVIESO de MAMI KAWAI. Japó. Cotó, lli, fils diversos, cinta, dye i pintura acrílica.

FONT: Orde segons catàleg, Ajuntament de Gata.

01/09/2019 07:20 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA I LES MIRADES URBANES. ART AL VENT 2019, XVI EDICIÓ. Teles 46 a 48

20190830065037-av4648.jpg

Seguim amb Mirades Urbanes a Gata de Gorgos. Hui si completem les teles del carrer Duquessa d’Almodóvar i enfilem carrer La Bassa amunt. Anem mirant i contemplant les obres de ART AL VENT XVI. Teles, 46 a 48.

46.- MI HERMANA LUNA Y MI HERMANO ALBOR de DANIELA GIODA. Itàlia. Reciclatge de materials tèxtils, cosits a mà i teixit jacquard.

47.- “CAL·LIGRAFIA LÍQUIDA” de LUIS GONZALEZ BOIX. Espanya. Pintura tèxtil sobre loneta.

48.- CONSTELACIONES de ALFRIEDE ELLING-VON SEEFELD. Alemanya. Cintes de cotó i llana.

FONT: Catàleg 2019, Ajuntament de Gata.

30/08/2019 06:37 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA, MÉS MIRADES URBANES A ART AL VENT XVI. Hui teles 43 a 45

20190829064321-av4345.jpg

Les Mirades Urbanes completen quasi el carrer Duquessa d’Almodóvar. Iniciem l’altra part. Obres d’Art al Vent XVI. Dos de la comarca, les tres d’autors espanyols. Especial menció a la primera, del grup d’AMADEM. Hui dijous 29 mirem les obres 43 a 45.

43.- LA SALUT MENTAL ÉS COSA DE TOTS del TALLER D’ART AMADEM ONG SALUD MENTAL MARINA ALTA. Comarca Marian Alta. Espanya. Teles escrites i apegades

44.- FUTURO de TOMASA GONZÁLEZ SÁNCHEZ. Espanya. Pintura acrílica, teixits i fils cosits.

45.- MAR DE PLÀSTIC de MARIVÍ PUIGCERVER. Marina Alta. Espanya. Tela tèrmica, acrílic, cotó i plàstics cosits.

FONT: Catàleg 2019, Ajuntament de Gata.

 

 

29/08/2019 06:43 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA, MIRADES URBANES: ART AL VENT XVI. 40 a 42

20190828070454-av4042.jpg

Arriben les nostres Mirades Urbanes a la Casa Consistori dins del carrer Duquessa d’Almodóvar. Dos teles té la balconada municipal. Obres d’Art al Vent XVI. Hui dimecres 28 mirem tres teles més, de la 40 a la 42.

40.- “MÁS QUE PALABRAS” de ROSA MOYA i VIVIANA TRIGO. Xile. Velló de llana i gasa de cotó en feltre humit, loneta tenyida amb índic ecològic en tècnica shibori, cordó teixit en cotó, cosit a mà i a màquina.

41.- HEMISFERIOS de MARINA BETSH, SANDRA ONETTI Y PATRICIA SAPORITI. Argentina. Tècnica mixta.

42.- AZUL de GLORIA FIORELLI HEYNEN. Uruguai. Reciclatge tèxtil, teles de cotó, tints, tintures vàries, fils de seda, galons i botons.

FONT: Catàleg 2019, Ajuntament de Gata.

28/08/2019 06:47 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA TÉ MIRADES URBANES: ART AL VENT XVI. Teles 34 a 39

20190827111604-av3439.jpg

No deixem de mirar cap amunt. Mal temps, pero bona cara. Amaga aigua sense ploure. Les teles d'Art al Vent XVI ahí segueixen. Hui mirem sis teles més, de la 34 a la 39.

34.- DOLORES de LAURA FERNÁNDEZ OTERO. Espanya. Tint amb cotxinilla canària i brodat amb cotó i llana.

35.- SERIE NARANJA 1 de RON TAYLOR. USA. Tècnica mixta sobre tela.

36.- PASIÓN de CHI-CHANG HSIEH. Taiwan. Tècnica mixta.

37.- ESTUDI CROMÀTIC de ANNA PERLES. Espanya. Tela cosida.

38.- AJAYUNAKA (Trascender) del duet DISEÑAHORA (Ximena Hidalgo i Claudia Staneloni). Xile i Argentina. Reciclatges cosits.

39.- IMATGES DE MEMÒRIA, QUE NO D’OBLIT II de VICENT APARICIO-GUADAS. Espanya. Tècnica mixta, acrílics i transfers.

FONT: Catàleg 2019, Ajuntament de Gata.

27/08/2019 11:16 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA, SEGUIM AMB MIRADES URBANES, ART AL VENT XVI: dilluns, sis teles 28 a 33

20190826145420-av28-33.jpg

Reprenim la visita a les teles d’Art al Vent XVI de Gata. Seguim baixant el carrer La Bassa. Mirades Urbanes. Ahi dalt les balconades naix o acaba l’art, alcem els ulls. Vegem teles curioses, reivindicatives, variades. Anem a conéixer hui dilluns sis obres més. Són les teles 28 a 33.

28.- CAMPOS FLORIDOS DE ANGANGUWEO, MICHOACÁN de OTILIA CARRILLO E IRMA SORIA. Mèxic. Té negre, té verd, sal, vinagre, pintura acrílica i vetes cosides.

29.- ENTRE NUEVE, ÁRBOL ADENTRO del COLECTIVO FIGURACO 27B. Mèxic. Materials, brodats i acrílic sobre loneta de cotó.

30.- EL TIEMPO DE LOS IPÉS de MARIA CÉLIA FERNANDES ROSA. Brasil. Brodat i aplicacions sobre teixit.

31.- DEPTH  de AYOUB BENKHALIFA. Marroc. Tècnica mixta.

32.- DAÑOS COLATERALES de CARMEN SÁNCHEZ RUANO. Espanya. Teixits cosits i acrílic.

33.- “ALEGRE PIMENTADA”, VISIBILIDAD RURAL del GRUPO VIERNES TEJEDOR. Espanya. Tela base de cotó, teles reciclades, llanes acríliques, retoladors tèxtils seguint les tècniques de llaços dels manuscrits medievals.

FONTS: Foto visita guiada Mari Moncho. // Obres: catàleg, Ajuntament de Gata.

26/08/2019 14:52 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA, MIRADES URBANES: ART AL VENT XVI. DIVENDRES 23/8, TELES 25 A 27

20190823140052-av25-26.jpg

Carrer La Bassa. Lloc de Mirades Urbanes a Gata. Passem per una de les balconades que més crida l’atenció (tela 25). Altra obra és de Pedreguer i reivindicativa-històrica. Teles de ART AL VENT 2019 (XVI edició). Tres obres més. Teles 25, 26 i 27.

25.- NO SOMOS HISTÉRICAS, SOMOS HISTÓRICAS de MUJERES Y PUNTO. Espanya. Llana, perlé i cotó.

26.- DONES VALENTES DE PEDREGUER del TALLER D’EXTRAESCOLARS DELS ALUMNES DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA DE PEDREGUER. Espanya. Diferents teles, trànsfers i pintura tèxtil.

27.- GEOMETRÍAS DIVERSAS de MARÍA CARMEN RAMÓN MESADO. Espanya. Evolucions geomètriques a mà alçada en negre i daurat metal·lizat.

Com a activitat complementària, hui divendres 23 a les 20 hores ocmençarà des de la façana de l'Ajuntament una visita guiada a tota l'exposició per el director de la mostra Ginestar. Podeu acudir-hi.

FONT: Seguint el catàleg de les obres, Ajuntament de Gata.

23/08/2019 14:00 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA, MIRADES URBANES: ART AL VENT XVI. DIJOUS 22/8, TELES 22 A 24

20190822131435-av22-24-copia.jpg

Seguim baixant carrer La Bassa avall. Són les mirades urbanes a la mostra ART AL VENT XVI de Gata de Gorgos. Seguim també convidant-vos a visitar-la. A totes hores, matí, vesprada o nit. Pegueu una ullada a les 81 obres de 20 païssos. Ací vegeu tres obres més.

Les teles 22, 23 i 24 també són espanyoles.

22.- ME PODRÉIS ROMPER LA MANO, PERO NO LA VOZ (Frase tomada del 8 de marzo) de ALICIA F. PICHER. Espanya. Bolígraf i llana sobre llenç.

23.- VIDA ALS RIURAUS de JUAN MIGUEL LÓPEZ PENALVA i MIHAIL SHUVAYEV. Espanya i Lituània. Tela de loneta, fil, cotó de colors, esprais mate, motles i cartró.

24.- MARIPOSAS AL VENT 2019 de JULIA RODRÍGUEZ ÍÑIGUEZ. Espanya. Pintat per ordinador, buscant un efecte en moviment i textura en les fulles i papallones. El disseny està imprés en loneta fina de cotó (1,55x2m) i cosit a una loneta de cotó més gruixada amb les mesures específiques de les bases.

FONT: Seguint el catàleg de les obres, Ajuntament de Gata.

22/08/2019 13:06 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES PEL CARRER LA BASSA, GATA. ART AL VENT XVI (Hui, teles 19-20-21)

20190821112849-av19-21.jpg

Hui admirem tres obres més, les teles de l'exposició ART AL VENT XVI de Gata es mostren, davant les adversitats, com la pluja, en tot el seu esplendor.

Les teles 19, 20 i 21 són les tres d'autores espanyoles.

19.- COSIA I RESAVA de MARI MARÍ. Espanya. Fil negre.

20.- LA RUTINA de FINA GILABERT CARRIÓ. Espanya. Llana cosida.

21.- SAJA de RAQUEL PUERTA VARÓ. Espanya. Tela, fil i llauna.

FONT: Hui, segons les fotografies del catàleg, Ajuntament de Gata.

21/08/2019 11:28 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES PER GATA: MÉS TELES, ART AL VENT XVI. Teles 16-17 i 18.

20190820134410-16-18compo-copia.jpg

Seguim passejant carrer La Bassa avall, com un turista i visitant més. Hui coneguem les teles 16, 17 i 18. Precisament la del mig és de GINESTAR, ànima del projecte i director de la mostra. Conegueu-les vosaltres també...venint a la mostra, a l’exposició. Gata espera.

16.- A TRAVÉS DE LA LUZ de ROSARIO SCHLATTER NAVARRO. Espanya. Llenç de cotó, punt de ganxo i tarlatana.

17.- BUSCAVEN LA VIDA de GINESTAR (Josep). Gata, Espanya. Empremptes dactilars de l’autor i llaç de tela cosit.

18.-  VIDA II. SERIE. de MARÍA JOSÉ CHOLBI. Del terreny. Espanya. Tela i trapillo.

FONT: Informació, catàleg, Ajuntament de Gata.

20/08/2019 13:35 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES. ART AL VENT XVI. GATA DE GORGOS. Hui, dilluns 19/8. Teles: 13-14-15

20190819133755-13-15compo-copia.jpg

Passejant, passejant, com fan centenars de turistes i visitants, seguim recorrent el carrer La Bassa. Arribem a la cantonada entre La Bassa i el carrer Xaló. Crida l’atenció la tela o millor dit la mandala de María Soler, autora de la terra. Hui coneguem les teles 13, 14 i 15. Conegueu-les vosaltres també...venint a la mostra, a l’exposició. Gata espera.

13.- SENSE TÍTOL de ALMA ADRIANA GUILLÉN ROJAS. Mèxic. Tela, fil i transferència.

14.- ES 3 de TRES EN DANSA (MARI LLOPIS, PEPA PERTOMEU I PEPA GINER). Espanya. Tela de cotó i cintes cosides.

15.- MANDALA DIVINA ENERGÍA FEMENINA de MARÍA SOLER. Espanya. Teles i cintes reciclades cosides.

FONT: Informació, catàleg, Ajuntament de Gata.

19/08/2019 13:17 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XVI ART AL VENT. GATA DE GORGOS (diumenge 18/8), TELES 9 A 12

20190818064856-9-12compo-copia.jpg

Anem avançant pas a pas, pel mig del carrer-exposició. ART AL VENT ens convida a totes i tots. No deixeu perdre l’oportunitat de pegar-li una ullada a les peces, a les teles vingudes de 20 païssos arreu del món. La XVI edició de la mostra textil més important d’Espanya t’espera en Gata. Mentrestant, vaig mostrant-la. Hui ens ocupem de les teles 9 a 12. Quatre més.

9.- ENREDADAS de LAS TRICOTORRAS (veteranes ja en aquesta mostra gatera). Espanya. Feta la tela de llana i teles reciclades.

10.- NODO GORDIANO (NUDO GORDIANO) de VICENZO LUCA PICONE. Itàlia. Cotó i niló.

11.- SENSE TÍTOL del GRUPO 7 compost per CLAUDIA FISCHER, ANDRES NOESKE-PORADA, CHRISTINE RUMMEL, BEATRIZ SCHAAF-GIESSER, VERA DE CASTEELE, ESTHER WEBER i GABRIELE WEHMEYER. Alemanya. Composta de teles de cotó cosides manualment I a màquina sobre tela sintética semi traslúcida.

12.- CONTRAT VIRTUAL de RACHID OUHANNI. Marroc. Teles, plàstic, blat, alumini i paper.

FONT: Segons cataleg, Ajuntament de Gata.

18/08/2019 06:47 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES. GATA: ART AL VENT XVI. HUI DISSABTE 17, 5 A 8

20190817090823-5-8compo-copia.jpg

Ja caminem pels carrers la Bassa i Duquessa d’Almodóvar. Són les Mirades Urbanes sota el sol o la lluna. Són contemplant les obres de ART AL VENT XVI de la mostra a Gata de Gorgos. Sempre segons catàleg i d’esquerra a dreta, hui dissabte 17 d’agost vegem quatre obres més. Indique títol, autor/a o autors/es i materials:

5.- PARLEM de PEP AGUILAR MALLOL (Espanya). Collage de teles manuscrites i estarcides amb acrílic.

6.- MÉXICO EN BLANCO Y NEGRO de MARCO ANTONIO AVILÉS HERRERA. Fet amb pintura tèxtil sobre tela de cotó fixada amb calor.

7.- JUGUEM AL SAMBORI de XARO BONILLA GOIKOETXEA (Espanya). Xilografia, toneta, apliques de raso, vaquer, fil, tergal fi, rectanglees brodats, cadeneta i festó per apliques.

8.- LA NOCHE OSCURA DEL ALMA de CARMEN MORENO SANTANA (Espanya). Mocadors de tuls, atzabeges, barrets, rocalla i pedreria. Tots elements antics i deteriorats.

FONT: Text de les obres segons catàleg, Ajuntament de Gata.

17/08/2019 08:50 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES, ART AL VENT XVI. COMENCEM: 1 A 4

20190816063240-1-4compo.jpg

Comencem el llarg passeig pels carrers la Bassa i Duquessa d’Almodóvar, sols un tram. Les Mirades Urbanes són per a contemplar les teles de ART AL VENT XVI. Segons catàleg i d’esquerra a dreta mirant-les hui divendres 16 d’agost vegem quatre obres, indicant el títol, l’autor/a/s i els materials:

1.- NEBULOSA de ARACELI CARMONA (Mèxic). Està feta amb shibori.

2.- INK BAMBOO de GUIOXIANG YUAN (precisament aquest autor va estar a la inauguració expresament vingut de la Xina per a l’ocasió), PO-JUNG CHEN, JINGTIAN WANG, XIAOJUAN i DOMENICO LUZZI (tots de la Xina). Fet amb impressió, pintura en esprai i gravat de làser sobre cotó.

3.- REGISTRO (HUELLAS) de ÁNGEL MARIANO (Mèxic). Xilografia a tres tintes i acrílic sobre lona crua.

4.- REBOZO PARA PILAR de SILVIA FLORES PÉREZ. Tela tipus mayorca, tela negra, gotes de resina i cristall amb una llavor encapsulada.

FONT: Dades obres segons catàleg, Ajuntament de Gata.

16/08/2019 06:32 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: UN ANY MÉS POSANT ELS ULLS A ART AL VENT. DES DE DEMÀ DIA 16/8 FINS EL 8/9, LES 81 OBRES...

20190815162956-img-20190814-wa0012-copia.jpg

Com anys enrere, i a títol personal, em propose mostrar-vos les teles que conformen l’exposició universal ART AL VENT 2019 de Gata de Gorgos en la seua XVI edició. Servixquen d’introducció aquestes paraules. Des de demà divendres 16 d’agost i fins el dia de la cloenda diumenge dia 8 de setembre, en el blog del CRONISTA DE GATA i el seu facebook, aproparé les obres, una a una, els seus títols i les seues autores o autors, perquè en són més dones que homes els que exposen. En total són 81 obres d’autores/autors de 20 païssos. 

Menys obres entre setmanes i més el cap de setmana serviran per a fer-vos gana i que passegeu pel carrer La bassa i pel tram del carrer Duquessa d’Almodóvar. El recorregut que faré amb les fotografies és com el que mostra el catàleg editat per a l’exposició, però posat als balcons. Apareixen balcons, portes, finestres...són mirades urbanes i tant urbanes. Tot això dona vida a les obres, que per si en tenen molta i són reivindicatives, aclaparadores, testimonials i colorides.

15/08/2019 16:26 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 18: OBRES, HUI: 40 a 47

20180906123937-obres40a47-copia.jpg

Reprenim les mirades urbanes cap a l’exposició de ART AL VENT, a la que li resten tan sols quatre dies contant hui. Pose vuit obres i casualment dos d’elles són gateres i de l’alumnat dels centres d’ensenyament. Cal ressenyar-ho, la implicació en la mostra dels alumnes de plàstica del I.E.S. Matemàtic Vicent Caselles i Costa i l’alumnat del C.E.I.P. Santíssim Crist. Les vegem als números 43 i 47, a la imatge una dalt l’altra.

Gaudim ara de les teles 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 i 47.

* 40.- TÍTOL: Sea of Flowers. AUTORA: Mami Kawai. MATERIALS: Cotó, seda i fibres acríliques de colors. PAÍS: Japó.

* 41.- TÍTOL: Estrellas. AUTORA: Beatriz Adelina Renard. MATERIALS: Tècnica mixta, fils i tul. PAÍS: Argentina.

* 42.- TÍTOL: La tierra llora. AUTORIA: Berit Hals Verheyden. MATERIALS: Teles pintades a mà de diferents materials i pintura acrílica. PAÍS: Espanya.

* 43.- TÍTOL: Mosaic de cultura i igualtat. AUTORS: Alumnes de l’IES Matemàtic Vicent Caselles i Costa, Gata de Gorgos. MATERIALS: Barreja de materials. PAÍS: Espanya.

* 44.- TÍTOL: Planismo. AUTORA: Gloria Esperanza Fiorelli-Heynen. MATERIALS: Serigrafia, tint, cosit, brodat, reciclat tèxtil, teles, botons, fils...PAÍS: Uruguai.

* 45.- TÍTOL: Urbis. AUTORIA: Darlan Manoel Rosa. MATERIALS: Impressió digital. PAÍS: Brasil.

* 46.- TÍTOL: Radiate. AUTORA: Michaela Swan. MATERIALS: Teixits i teles trenades. PAÍS: Austràlia.

* 47.- TÍTOL: El futur està en les seves mans. AUTORS: Alumnes del CEIP Santíssim Crist, Gata de Gorgos. MATERIALS: Tela, pintura.

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.

06/09/2018 12:38 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 18: OBRES, HUI: 36, 37, 38 i 39

20180901190333-obres36a39-copia.jpg

Pujem ja carrer amunt, segona part de la visita. Gaudim de les teles 36, 37, 38 i 39.

* 36.- TÍTOL: Entropía constructiva. AUTORS: A. MARTÍNEZ, P. PÉREZ, E. LAHUERTA, M. SERRANO, A. OLLERO, C. LEÓN, O. GUTIÉRREZ, I. PARDO, V. FERNÁNDEZ, M. J. SEVILLA.. MATERIALS: Fils de llana, cotó i acrílic. PAÍS: Espanya.

* 37.- TÍTOL: El cuerpo en construcción. AUTORA:  SLOWSWET BOKHAN. MATERIALS: Tela i cotó brodat amb llana. PAÍS: Rússia.

* 38.- TÍTOL: Més que paraules. AUTORA: ANNA PERLES AVELLÁ. MATERIALS: Tela, pintura acrílica i fil de cosir. PAÍS: Espanya.

* 39.- TÍTOL: S/T. AUTORA: SABINE ZEILER. MATERIALS: Seda i metalls. PAÍS; Alemanya.

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.

01/09/2018 19:02 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 18: OBRES, HUI: 33, 34 i 35

20180831091533-obres33a35.jpg

Ja estem a l’equador de la visita a totes les peces, a les teles de Art Al Vent. No hem baixat tot el carrer, però estem prop. Gaudiu ara de les teles 33, 34 i 35.

* 33.- TÍTOL: Sense títol. AUTOR: Chi-Chang Hsien. MATERIALS: Tècnica mixta. PAÍS: Taiwan.

* 34.- TÍTOL: Adelante. AUTORA: Daniela Gioda. MATERIALS: Jacquard, punt de ganxo i teixit de cotó cosit. PAÍS: Itàlia.

* 35.- TÍTOL: Perdiendo el norte. AUTORS: Grupo Creativo de Bujarrabal. MATERIALS: Teles i teixits reciclats. PAÍS: Espanya.

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.

31/08/2018 09:15 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES PER GATA: ADÉU A LA CASA DE LA HISTÒRICA TENDA DE "CA PEPITO" (Foto: Bernat Torres)

20180831085819-img-20180830-wa0002.jpg

L'amic Bernat Torres Oliver em facilita una bonica panoràmica urbana que servirà per al record. És la segona casa del carrer Correus (dit abans) carrer Doctor Gómez Ferrer oficialment; també es deia col·loquialment "carrer de Pepito". La casa que coneixíem per "Tenda de Pepito" o simplement "Ca Pepito" ens diu adéu definitivament. Quins records passen per la ment!. Ara s'esfumen entre l'oblit. Recordeu quan repassava en un programa de festes les tendes del poble de Gata i ací en recordavem dos. La tendeta d'aliments, estreta, menuda, boniqueta, i la més gran, que venien llanes i fils, coses de teixir. Es complementaven per a fer un comerç.

Els més majors coneixien Ca Pepito i el "corneló" que feia per a estretar-se el carrer a causa del "Piló". També recordem quan Pepito o Mari, que estan en el record, et donaven "cupons" per a omplir l'àlbum i aconseguir després algun regalet.

Ara s'obri una nova etapa per a l'edifici. Nous propietaris, noves il·lusions, noves metes. Nou destí per a una casa que va ser "emblemàtica".

Vos cite textualment com acomiada poèticament la casa l'amic Bernat: "El temps, que fuig de les nostres mans sense pietat, ha volgut que l'immoble on durant moltíssims anys va recollir l'emblemàtica tenda de "Casa Pepito", hagi arribat, definitivament, a la seua fi".

FONT: Fotografia i text últim Bernat Torres Oliver.

31/08/2018 08:58 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Dorm el poble i la gent (Gata: foto Antonio Monfort)

20180831083406-parc.jpg

De la xarxa facebook faig un extracte del dia i trobe aquesta fotografia, que convida a la pau i al descans, perque dorm el poble i dorm la gent. Des de l’altra part de riu vegem els colors de la nit que es destapen entre parets, Gata en penumbra. I baix el parc. Aquell parc. I més baix el riu. Aquell riu. Són imatges, són mirades urbanes que ens regala l’ull artificial. Foto: Antonio Monfort, que diu al seu post: "El meu poble tranquil mentre la gent descansa en el sosego de la nit".

FONT: Foto Antonio Monfort, pujada al facebook.

31/08/2018 08:34 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 18: OBRES, UNA A UNA (29, 30, 31, 32)

20180830084544-obres29a32.jpg

Seguint passejant pel carrer la Bassa avall. Ara gaudim de quatre obres més:

* 29.- TÍTOL: Ametler. AUTORS: V. Lumbreras, M.R.de Diego, N. García, D.Tabares, C. Navarré, E. Clemente, M.J. Pons, M.J. Sevilla. MATERIALS: Punt de ganxo. PAÍS: Espanya.

* 30.- TÍTOL: Mediterrània, bresol de tots els blaus. AUTOR: Pep Aguilar Mallol. MATERIALS: Acrílic i teles tintades superposades. PAÍS: Espanya.

* 31.- TÍTOL: Bienvenido. AUTORS: Rocío i Al "Bato" Landoll. MATERIALS: Aplicacions de teles, teixit i pintura acrílica . PAÍS: U.SA./Mèxic.

* 32.- TÍTOL: Sopro de vida. AUTORA: Ivania Rodrigues Santos. MATERIALS: Tinta, làtex, acrílic i teixits. PAÍS: Brasil.

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.

30/08/2018 08:45 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XV ART AL VENT GATA 2018: LES OBRES, UNA A UNA (25, 26, 27, 28)

20180829090946-obres25a28.jpg

Entre passeig i passeig, carrer la Bassa ple d'art, teles i vent. Hui dimecres quatre obres més:

* 25.- TÍTOL: La vora. AUTORA: Pepa Bertomeu Ribes. MATERIALS: Tela de texans, fils i cola. PAÍS: Espanya.

* 26.- TÍTOL: S/T. AUTORAS: Las Tricotorras. MATERIALS: Fil cosit a mà i punt de ganxo. PAÍS: Espanya.

* 27.- TÍTOL: Akashiko. AUTORA: Ximena Paula Hidalgo Vásquez. MATERIALS: Retalls de tela i acrílic. PAÍS: Espanya.

* 28.- TÍTOL: Citoplasma. AUTORA: Berta Kolteniuk. MATERIALS: Pintura acrílica. PAÍS: Mèxic.

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.

29/08/2018 09:09 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XV ART AL VENT GATA 2018: LES OBRES, UNA A UNA (21, 22, 23, 24)

20180828154159-obres21a24.jpg

Seguint passejant pel carrer la Bassa avall. Ara gaudim de quatre obres més:

* 21.- TÍTOL: Entretejidos. AUTOR: Raymon Cruz Corchado. MATERIALS: Lona cosida i tenyida. PAÍS: Puerto Rico.

* 22.- TÍTOL: Paperets de les festes. AUTORA: Pepa Giner Font. MATERIALS: Tela, llana i pintura. PAÍS: Espanya.

* 23.- TÍTOL: Nature Toujours vivant I. AUTOR: Vicent Aparicio-Guadas. MATERIALS: Acrílics, carbonet amb collage i tela reciclada. PAÍS: Espanya.

* 24.- TÍTOL: La solitut del desnonat. AUTORA: Pilar Molina Mesa. MATERIALS: Tint naturals, eco-print, aplicacions. PAÍS: Espanya.

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.

28/08/2018 15:41 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 2018: LES OBRES, UNA A UNA (17, 18, 19, 20)

20180827155000-obres17a20.jpg

Després del parèntesi del diumenge, comencem l’última setmana del mes d’agost amb quatre obres del carrer La Bassa. de Art al Vent 2018:

* 17.- TÍTOL: La presó del temps. AUTORA: Mariví Puigcerver Ginestar. MATERIALS: Fil de cotó i sublimació. PAÍS: España.

* 18.- TÍTOL: Textil Ayotla. AUTOR: Ángel Martínez Martínez. MATERIALS: Acrílic i brodat en llistó sobre lona crua. PAÍS: Méxic.

* 19.- TÍTOL: Renovación. AUTORA: Araceli Carmona Carrasco. MATERIALS: Tècnica mixta. PAÍS: Mèxic.

* 20.- TÍTOL: Genealogies del temps. AUTORIA: Duesdos. MATERIALS: Llana freda, tinta i retolador. PAÍS: Espanya.

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.

27/08/2018 15:50 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XV AV GATA 2018: OBRES (13, 14, 15, 16)

20180825115407-av1316.jpg

És dissabte i gaudim de quatre obres al carrer La Bassa. Sobrepassem ja el cantó amb el carrer Xaló i parem just enfront del carrer Constitució:

* 13.- TÍTOL: Los colores de las eflorescencieas. AUTORA: Soledad Santiesteban Villanueva. MATERIALS: Fibres de cotó tenyides i cosides. PAÍS: España.

* 14.- TÍTOL: De capullo a rosa, la nueva masculinidad. AUTORA: CXarmen Moreno Santana. MATERIALS: Corbates de diversos teixits, cosides i plegades. PAÍS: Espanya.

* 15.- TÍTOL: El valor de la comunicación. AUTORA: Fina Sendra Rocher. MATERIALS: Tela de cotó i feltre. PAÍS: Espanya.

* 16.- TÍTOL: 2007, Homenaje. AUTORA: Carmen Sánchez Ruano. MATERIALS: Teles cosides amb tires brodades. PAÍS: Espanya.

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.

25/08/2018 11:54 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 18: OBRES, UNA A UNA (10 a 12)

20180824082324-av1012.jpg

Continue mostrant-vos tres peces més de ART AL VENT 2018. Carrer La Bassa avall:

* 10.- TÍTOL: Naturaleza LGTB. AUTORA: Genoveva Regidor Aparicio. MATERIALS: Cintes i llana. PAÍS: Espanya.

* 11.- TÍTOL: Colors. AUTORA: Fina Gilabert Carrió. MATERIALS: Fils cosits. PAÍS: Espanya.

* 12.- TÍTOL: Shibori Trails. AUTORA: Louise Majorey. MATERIALS: Panells de shibori amb recobriment de cable. PAÍS: U.S.A..

FONT: Informació sobre les obres, catàleg art al Vent 2018. Gata.

24/08/2018 08:23 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 18: OBRES: 7 a 9

20180823082553-av7a9.jpg

Seguint el nostre itinerari particular per Art al Vent, coneguem hui les obres 7, 8 i 9:

* 7.- TÍTOL: Emergente 001. AUTORES: ÀNGELES LÓPEZ, DOLORES FURIÓ i LAURA SILVESTRE. MATERIALS: Tècniques mixtes. PAÍS: Espanya.

* 8.- TÍTOL: Sense títol. AUTOR: Ginestar (coordinador de la mostra). MATERIALS: Carbonet i forats cremats. PAÍS: Espanya. Autor de Gata de Gorgos.

* 9.- TÍTOL: Convivir enriquece. AUTORA: Marisa Calduch Juvés. MATERIALS: Brodat. PAÍS: Espanya.

FONT: Informació sobre les teles, catàleg 2018.

23/08/2018 08:25 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 18, AL DETALL: OBRES, UNA A UNA (4 a 6)

20180822151953-av4a6.jpg

Continuant amb el nostre itinerari, trobem tres obres més a la part dreta baixant el carrer La Bassa:

* 4.- TÍTOL: Trozo/Trazo. AUTORA: Vanessa Negret Ruíz. MATERIALS: Cotó i fil sobre tela. PAIS: Colòmbia.

* 5.- TÍTOL: L’arbre de 3 en dansa. AUTORES: Mari Llopis López, Pepa Bertomeu, Pepa Giner. MATERIALS: Llana i plaquetes de gres brodades. PAÍS: Espanya.

* 6.- TÍTOL: Cal que neixen les flors. AUTORA: Susana García Ungo. MATERIALS: Tela retallada, paper, polièster i fil. PAÍS: Espanya.

FONT: Informació sobre les teles, catàleg Art al Vent 2018.

22/08/2018 15:19 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES GATA: XV ART AL VENT 2018, AL DETALL: OBRES, UNA A UNA (1 a 3)

20180821083927-av1a3.jpg

Ací teniu les tres primeres obres que trobem si entrem per la Placeta. Estem dins de la XV exposició internacional ART AL VENT 2018 de Gata de Gorgos.

Són aquestes:

* 1.- TÍTOL: By Myself Alone. AUTOR: Piotr Pandyra. MATERIALS: Tela de li, brodat a mà i màquina, aplics tèxtils. PAÍS: Polònia.

* 2.- TÍTOL: Rompiendo el silencio. AUTORIA: Colectivo Pedernal. MATERIALS: Teles, llistons i pintura. PAÍS: Mèxic.

* 3.-TÍTOL: Una mirada. AUTORA: Alicia Fornés Picher. MATERIALS: Fil de cotó sobre llenç. PAÍS: Espanya.

FONT: Documentació: catàleg Art al Vent 2018.

21/08/2018 08:36 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: XV ART AL VENT GATA 2018, AL DETALL: DE DEMÀ 21/8 AL 9/9, LES OBRES, UNA A UNA

20180820090333-intav.jpg

Hui faig la introducció. Des de demà dimarts 21 d’agost fins a la cloenda de l’exposició ART AL VENT 2018, que serà diumenge dia 9 de setembre, en el blog del CRONISTA DE GATA vos aproparé les obres, una a una, els seus títols i les seues autores o autors, perquè en són més dones que homes els que exposen enguany. En total són 67 obres d’autores/autors de 19 païssos. 

De dilluns a divendres us mostraré tres obres i els caps de setmana quatre cada dia. El recorregut que faré amb les fotografies és com el que mostra el catàleg editat per a l’exposició. Començant per la part dreta cap avall al carrer La Bassa des de la Placeta, arribant al final del carrer (encreuament amb el carrer Duquessa d’Almodóvar) i tornant a pujar per amunt per la part esquerra. Seguint el catàleg coneixereu autores/autors, títols i materials de les obres.

És important ressenyar que enguany a les fotografies afegiré alguna imatge en la que apareixeran balcons, façanes, portes, l'entorn i algun detall, que donen vida al quadre de les teles de la XV edició de ART AL VENT 2018.

20/08/2018 09:03 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA, MIRADES URBANES: INSTAL·LEN TRES NOUS BANCS A L'ENTRADA DE GATA, PER LA FONT DEL RIU

20171023084710-bancs.jpg

Ens valem de la fotografia de José Miguel Jorro. La setmana passada l'equip de serveis de l'Ajuntament de Gata de Gorgos va procedir a la instal·lació de tres bancs més a l'entrada de Gata, al barri de La Font del Riu. Hi havia un sol banc ja fa temps. La gent major s'ajunta tots els tardets a xerrar, a contar-se les cuites i anava omplint-se. Ara davant la casa que hi ha a la volta del pont i a la part d'enfront -davant de l'aparcament- s'han instal·lat tres bancs per a la gent. A més, s'ha restituit l'espill per a que els vehicles que ixquen del pont del vial miren amb més seguretat cap a la carretera nacional.

FONT: Foto de José Miguel Jorro Benito.

23/10/2017 08:47 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (65-70)

20170901214549-av11ja.jpg

Final de la XIV Exposició d’Art Tèxtil 2017, Gata, últim grup d’obres. Últimes "Mirades Urbanes".  65-70:

65.- "...Y LAS SEMILLAS GERMINARON...". De Ana María Poggi Moizo. Uruguai. Composició: Loneta de cotó cru i teles cosides a mà.

66.- ROJOS AL RASO. De Chonín Ruesga. Espanya. Composició: Teles de seda.

67.- FESTIVAL. De María Victoria Sánchez Piñol. Espanya. Composició: Telkes tenyides amb la tècnica del shibori.

68.- RORED. De Kinor Jiang, Yishu Yan, Quinxing Peng, Jiangthao Xu, Xuxiang Wang.  Xina. Composició: Llana, polièster i cotó.

69.- THE RED AND THE BLACK. De Shu Sun, Yik Suen Keung. Xina. Composició: Tela de cotó i acrílic.

70.- WOMEN POWER JUSTICE. De Stefania Ormas. Itàlia. Composició: Pintura acrílica.

01/09/2017 21:44 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (59-64)

20170901212710-av10ja.jpg

IV Exposició d’Art Tèxtil 2017, Gata, el grup de les penúltimes obres. "Mirades Urbanes".  59-64:

59.- CASERÍO. De Miriam Libhaber. Mèxic. Composició: Acrílic  i pintures metàl·liques sobre loneta de cotó cru.

60.- SENSE TÍTOL. De María Carballo. Espanya. Composició: Pintura acrílica i tela daurada.

61.- SENSE TÍTOL. De Pilar Molina. Espanya. Composició: Estampació vegetal.

62.- YOU AND ME. De Dorothy Wedderburn. G.B. Composició: Tela de cotó i seda impressa.

63.- SENSE TÍTOL. De Rosane Bezerra Soares. Brasil. Composició: Impressió tèxtil, pintura i collage.

64.- BANDEIRA DO DIVINO. De Grupo Bordelando. Brasil. Composició: Teixits cosits amb fil de cotó i cintes de setí.

 

01/09/2017 21:27 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ART AL VENT (GATA), INSPIRACIÓ PER A MOSTRES DEL MÓN: Mèxic, Uruguai, Montevideo, Buenos Aires, el Maestrat, Marina Baixa i Russafa

20170901085420-dosav.jpg

La mostra internacional d’Art Tèxtil ART AL VENT de Gata de Gorgos toca a la fi. Resten sols tres dies amb hui per a ser visitada. Hui divendres, si el temp ho permet, a les 20 hores es farà una visita guiada per tot el carrer La Bassa. El mestre de l’Escola Experimental "Antoni Vives" i coordinador de la mostra, Josep Pedrós Ginestar, farà la ruta guiada mostrant les obres i les seues particularitats. És una oportunitat de conéxier més a fons les obres.

Però, encara tenim que conéixer amb unes pinzellades la influència i petjada que està deixant ART AL VENT al món i la inspiració que porta per tot arreu. La idea que naix a Gata ha estat inspiradora per a fer una exposició amb característiques semblants a Guanajuato (Mèxic) des de fa ja uns anys, enguany també. A l’ocasió de la bienal d’art tèxtil de l’Organització Textil Internacional a l’Uruguai ens han pres també la idea, comunicant-ho també a tots nosaltres per a desenvolupar una mostra similar a Art al Vent a Montevideo, que posteriorment passarà a  Buenos Aires.

No sols internacional, també ací més a prop. Han sorgit idees similars a un poble del Maestrat, a un de la Marina Biaxa i a la Russafa a la ciutat de València.

ART AL VENT es multiplica i s’espandix per tot el món, bona cosa eixa.

01/09/2017 08:44 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (53-58)

20170830220014-av9ja.jpg

Som a la XIV Exposició d’Art Tèxtil 2017, Gata. Són "Mirades Urbanes" que van esgotant-se, que pujant el carrer van perdent-se. De la 53 a 58:

53.- SOMOS TIERRA. De Susana Carrión Jaén. Espanya. Composició: Acrílic i teles.

54.- PRIMAVERA. De María Asunción Pascual, pepa i María José. Espanya. Composició: Tela de cotó de diferents colors, retallades a tires, fils pintats amb pintura metàl·lica dorada i adherits amb silicona.

55.- BUMBA MEU BOI. De María Célia Fernandes Rosa. Brasil. Composició: Impressió digital i brodat amb paillettes.

56.- PRIMAVERA=TORNADA DE LES ORENETES. De Alfriede Elling-Von Seefeld. Alemanya. Composició: Feltre cosit sobre tela de cotó.

57.- ESPIRAL D’EMOCIONS. De Vicenta Ferrer Torrent. Espanya. Composició: Loneta amb llana de colors brodat a mà.

58.- POBLE. De Empar Escrivá. Espanya. Composició: Telapaper i fil.


30/08/2017 21:49 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (47-52)

20170829133729-av8ja.jpg

XIV Exposició d’Art Tèxtil 2017, Gata. Enfilem carrer La Bassa amunt. Ja estem acabant la setmana i també a la recta final de la mostra. Encara són "Mirades Urbanes", de la 47 a la 52:

47.- ANA, LOLA, NORA, PILAR, VICTORIA, VIRTUDES Y AMPARO. HOMENAJE A MD. De María Dolores Gandía i Ana Hernández. Espanya. Composició: Teles cosides, llanes i pintura.

48.- QUANTES TARONGES HI HA?. De María Carmen Ramón Mesado. Espanya. Composició: Seda Ponge 8 perfilada amb guta i pintada amb colors gamma Pbeo, batista, cotó i seda.

49.- INCLUSIÓ. De Centro Ocupacional Rafalafena-Ivass. Espanya. Composició: Loneta, llanes i fils de diversos colors.

50.- REDES MÓVILES. MOBILE NETWORK. De Marina Lange e Inge Tena. Suècia-França. Composició:Tela de cotó, pintura tèxtil, xarxa de cotó.

51.- TEJIENDO LA VIDA CON MÚSICA "NO" CON GUERRA. Al "Bato" Llandoll & Rocío Ramírez. EE.UU. Composició: Tela de cotó i seda, i pintura acrílica.

52.- AÇÓ NO ÉS UNA... De Carmen Signes Audivert. Espanya. Composició: Teles cosides a mà.


29/08/2017 08:50 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (41-46)

20170828155233-av7ja.jpg

XIV Exposició d’Art Tèxtil 2017, Gata. Són "Mirades Urbanes". Ja estem pujant el carrer La Bassa. Obres, 41 a la 46:

41.- FIESTA MEXICANA. De Otilia Carrillo. Mèxic. Composició: Pintura acrílica i cintes decoratives de materials plàstics.

42.- EXQUISITO CADÁVER. De Acadèmia Colors. Espanya. Composició: Tècnica mixta (acrílic, collage, cosit).

43.- GENOCIDE. De Marie Claire Saint Maux. Bèlgica. Composició: Teles africanes.

44.- CAMPO ENTELADO. De Yehia Youssef Ramadan. . Composició: Acrílic amb tela.

45.- UN AÑO, VERSIÓN 365. De Grupo creativo Bujarrabal. Espanya. Composició: Teles i llanes cosides.

46.- AS SERTANEJAS. De Ivania Rodrigues dos Santos. Brasil. Composició: Tela de cotó i pintura acrílica de làtex.


28/08/2017 15:39 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (35-40)

20170826214846-av6ja.jpg

Seguim amb la XIV Exposició d’Art Tèxtil 2017, a Gata. Són "Mirades Urbanes". Obres, 35 a la 40:

35.- DREAMING UNDER THE SEA. De Susan T’Avila. EE.UU. Composició: Teles cosides i tintades amb indi mitjançant la tècnica shibori.

36.- SENSE TÍTOL. De Pep Sales. Espanya. Composició: Acrílic i tint.

37.- ROSES NEGRES VORA EL MAR. De Vicent Aparicio-Guadas. Espanya. Composició: Tècnica mixta.

38.- RECERCA DE LA LLIBERTAT. De Paqui Pellicer Soler. Espanya. Composició: Tela de loneta, fils de brodar, tela de feltre i botons.

39.- JUGUETES DE LA INFANCIA. De Irma Soria Herández. Mèxic. Composició: Tela, llistons, cordó de cotó i cordó de cola de rata pintada amb pintura tèxtil, cosit a mà.

40.- MISCELÁNEA. De Las Tricotorras. Espanya. Composició: Llana acrílica i mescla teixida a mà i cosita a mà a la tela.


26/08/2017 21:13 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: CURIOSITATS AL VOLTANT DE ART AL VENT: les obres i els seus autors

20170824160049-20170816085936-peraobresmodel1.jpg

El carrer La Bassa de Gata reinventa al llarg de la segona quinzena d’agost i tres dies de setembre els cobertors que antigament i ara també es posaven i posen al pas de les processons pels carrers del poble.

Ens interessem per saber molts autors i de quines nacionalitats són els que exposen les seues obres enguany. L’edició XIV, la de 2017 de la mostra internacional d’art tèxtil mostra 70 peces d’autors de 16 nacionalitats.

36 obres són d’autors espanyols, dos d’ells de Gata (Ana Vaquer Pedro i Josep Ginestar Pedrós) i alguns més de la Marina Alta, alumnes de l’Escola Experimental. Li segueix Brasil que té 8 obres. Mèxic en té 6. França i Xina n’aporta 3 cada nació. En tenen dos obres EE.UU., Uruguai i Alemanya. En tenen sols una: Austràlia, Bèlgica, Taiwan, Suècia, Marroc, Gran Bretanya, Itàlia i Egipte.

Per continents: Europa mostra 45 obres. África mostra 2 obres. Amèrica té 18 obres. Ásia 4 i finalment Austràlia en té 1. A més dels 13, en grups o més de dos persones, exposen individualment 46 dones i 11 homes.

Segons comenta Josep Pedrós Ginestar, mestre de l’Escola "Antoni Vives", coordinador i ànima d’aquesta mostra, com a curiositat cal destacar l’alta participació de brasilenys, huit, i quatre obres fetes per xinesos, algunes d’estes realitzades per diferents autors. La seua participació ve determinada per Susan T. Avila, ja que és professora a una universitat xinesa; ha estat membre del jurat altres anys enguany i a aquesta edició 2017 participa amb una obra.

Dir també que el dia de la inauguració varen estar presents la presidenta de la més important associació tèxtil europea ETN Lala de Dios, així com la presidenta a Espanya d’una de les associacions tèxtils més importants del mon WORLD TEXTILE ART Maria Ortega. Les artistes Susan T. Ávila i Maria Ortega, que varen estar presents, són molt reconegudes per tot el món.

Finalment, fer notar que ART AL VENT està format per obres tèxtils. Abans hi havia massa obres "pictòriques", comenta Pedrós.

24/08/2017 15:58 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (29-34)

20170824140138-av5ja.jpg

XIV Mostra Internacional d’Art Tèxtil 2017, Gata. "Mirades Urbanes". Ja quasi acabant el carrer La Bassa per la part dreta si baixem. Obres, 29 a la 34:

29.- MISCIGENACIÓN. De Lucilene da Silva Gomes. Brasil. Composició: Pintura acrílica i cintes.

30.- SEMILLAS PLÁSTICAS. De Tania Ansio. Espanya. Composició: Aplicació de teles i cordó cosits, i pintura mixta.

31.- ALIENTO. De Carmen Flores. Espanya. Composició:Brodat amb fil de cotó i aplicacions de tela.

32.- LÁGRIMA DE MUJER. De María Jesús Soler Ferrández. Espanya. Composició: Pintura acrílica, fil de fantasia i tela destenyida.

33.- SENSE TÍTOL. De José Ricardo Lopes Dóna Silva. Brasil. Composició: Lona de cotó, pintura de làtex, pintura acrílica, pintura en aerosol, setí blau i retalls de tela.

34.- DEEP BLUE. De Michaela Swan. De Austràlia. Composició: Tècnica Inkodye, pintura acrílica i brodat lliure a màquina.


24/08/2017 14:01 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (23-28)

20170823141628-av4ja.jpg

Seguim mirant la XIV Mostra Internacional d’Art Tèxtil 2017 de Gata de Gorgos. Són "Mirades Urbanes". Obres, de la 23 a la 28:

23.- OTOÑO. De Araceli Carmona Carrasco. Mèxic. Composició: Fil de cànem, fil de cotó i fil sintètic.

24.- LA PITANGA. De Andrea Bustelo. Uruguai. Composició: Viscosa tintada amb Índigo i impresa mitjançant fulles de pitanga, aromo i òxid de ferro.

25.- FISHING THE POSITIVE THINGS. De Isabel Blat. Espanya. Composició: Teles tractades amb oxidants i colorants naturals. Fusta, xarxes, cordes, botons, fils, suros, pins metàl·lics i cargols. Foto-muntatges, tranferències i cartes.

26.- OCEANS IN DANGER. De Laetitia Autrand. De França. Composició: Pintura acrílica, llana i corda.

27.- SENSE TÍTOL. De Ana Vaquer Pedro. Gata, Marina Alta. Espanya. Composició: Fil de fibra natural, fil de cotó, pintura acrílica i retolador permanent.

28.- SENSE TÍTOL. De Vilma María Santos Rebouças. Brasil. Composició: Tenyit, pintura i monotipia.


23/08/2017 14:16 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (17-22)

20170823135933-av3ja.jpg

XIV Mostra Internacional d’Art Tèxtil 2017. "Mirades Urbanes". Sis obres més, de la 17 a la 22:

17.- SERIE DONES V. De Fina Gilabert. Espanya. Composició: Llana cosida.

18.- NOVIEMBRE. De Susana García Ungo. España. Composició: Paper d’arrós, parafina i fil.

19.- SANTOS SOMOS TODOS NÓS QUE CAMINHAMOS NESTA VIDA A SÓS. De Horténsia Moraes de Carvalho Ramos. Brasil. Composició: Tècnica mixta.

20.- AYURVEDA. De Rosario Schlatter Navarro. Espanya. Composició: Tela de cotó tintada amb mescla d’espècies naturals: canyella, clau, gingebre, pebre i cardamom.

21.- COSTURES OBERTES, COSTURES TANCADES...AL TEMPS. De Eva Martí Domingo. Espanya. Composició: Loneta, corda i fil de cànem.

22.- TORNANT AL BLANC I AL NEGRE. De Joan Roselló Morera. Espanya. Composició: Pintura acrílica i corda.

23/08/2017 13:59 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (11-16)

20170823084800-av2ja.jpg

Més obres, XIV Mostra Internacional d’Art Tèxtil "Art al Vent" 2017. "Mirades Urbanes". Sis obres més, de la 11 a la 16:

11.- MAL DE AMORES. De Carmen Sánchez Ruano. Espanya. Composició: Teixits de diferents textures cosits.

12.- TEJIENDO PUENTES ANTE LA ADVERSIDAD... Del Grupo Autoperdernal (Leticia Arroyo, Elia del Carmen Morales i Eideres Aparicio). Mèxic. Composició: Fum, fils de cotó i teixit acrílic sobre loneta de cotó.

13.- ...Y ASÍ SE VAN LOS DÍAS. De Joël  Lotton. França. Composició: Pintura acrílica i fragments de tela adherits i pintats.

14.- CARTA A LA PLUJA. De Josep Ginestar Pedrós. Gata, Marina Alta. Espanya. Composició: Pintura acrílica i llanes.

15.- NATURALEZA ESCRITOS. De Chi Chang Hsieh. Taiwan. Composició: Tècnica mixta.

16.- CERCA DEL MAR. De Marisa Calduch Juvés. Espanya. Composició: Tela de cotó, fil de llana acrílica i retoladors tèxtils aplicat amb la tècnica Sashiko.


23/08/2017 08:48 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (5-10)

20170823083934-av1ja.jpg

Seguisc mostrant-vos les obres de la XIV Mostra Internacional d’Art Tèxtil "Art al Vent" 2017, que podeu admirar passejant pel carrer La Bassa fins el 3 de setembre. A l’abast de tots i a totes hores. Fotografie balconades i obres, als mateix llocs on estan penjades les obres. Són "Mirades Urbanes". Vegem ara sis obres més, de la 5 a la 10:

5.- PLUJA DE PARAULES. De María Luisa Pérez Rodríguez. Espanya. Composició: Cintes tèxtils cosides.

6.- LINCERING DREAMS. De Fan Wu, Hongci Hu i Yong Hu. Xinesos. Composició: Tela de cotó.

7.- ABSOLUTAMENTE SIN PALABRAS. De Genoveva Regidor. Espanya. Composició: Aplicació de teles de cotó.

8.- SHIBORI ARASHI. De Pepa Carrillo. Espanya. Composició: Tècnica Shibori Arashi, plumetti de cotó, cosit a la base.

9.- POLÒNIA X. Manuela Paszkowsky. Espanya. Composició: Tela de tul i siluetes de fulles de roure de Varsòvia sobre teles platejades.

10.-BETWEENNSS. Guoxiang Yuan. Xina. Composició: Material retallat de polièster.

* Recordeu que hui dimecres 23 hi ha activitat cultural. Actuació musical a la Placeta (Plaça d’Espanya), a les 20 hores.
23/08/2017 08:36 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ACTIVITATS CULTURALS (ART AL VENT) 2017: demà, 2ª ruta. Història i anecdotari (Cronista de Gata)

20170817162022-20140419194730-compohostal.jpg

Demà divendres, a les 20 hores, tindré la responsabilitat i a la vegada el plaer de compartir amb tots els que vulguen acompanyar-nos a la ruta guiada pels carrers antics del poble, Raval i centre, parlant-vos i mostrant-vos un poc d’història i anecdotari dels últims dos-cents anys, de carrers i placetes, de plafons ceràmics devocionals, de fonts, de la caseta de la lepra i més indrets. 

La ruta és una activitat cultural enmarcada dins de la programació de "Art al Vent" 2017, que ha preparat la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gata. L’eixida serà des de l’Ajuntament. Vos esperem si voleu acompanyar-me. Gràcies.   

17/08/2017 16:14 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

XIV MOSTRA ART TÈXTIL 2017: LES OBRES (1-4)

20170816160909-obres1-4.jpg

Comence hui la sèrie d'obres que podeu veure al carrer La Bassa fins el 3 de setembre. La XIV Mostra Internacional d'Art Tèxtil "Art al Vent" 2017 està a l'abast de tots i a totes hores. Les "Mirades Urbanes" on s'enquadra aquesta entrada miren a les balconades. Entrem per la Plaça d'España, mirant cap avall per la dreta. Hui admirem quatre obres:

1.- LA TELA NEGRA DE LOS COLORES. De Anja Matzerath. Alemanya. Composició: Tela de cotó i fil de seda per a cosir.

2.- NAIXEMENT. De Said Ben Salah. Marroc. Composició: Fil de cànem cosit.

3.- SENSE TÍTOL. De Pepa Espasa. Espanya. Marina Alta. Composició: Tècnica mixta.

4.- CRISIS. De Marivi Puigcerver. Espanya. Marina Alta. Composició: Goma Eva blanca i fil de llana.

16/08/2017 16:09 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: LES OBRES: XIV EXPOSICIÓ INTERNACIONAL ART AL VENT 2017. HUI I DIVENDRES, RUTES GUIADES (activitats culturals)

20170816085936-peraobresmodel1.jpg

Encetaré hui dimecres 16, la relació d'obres que conformen el mostrari de l'Exposició Internacional d'Art al Vent 2017, que podeu veure a totes hores, a l'aire lliure, al carrer La Bassa de Gata de Gorgos.

També és important recordar que hui dimecres i divendres 16, podeu fer la ruta guiada cultural, que proposa la Regidoria de Cultura. A les 20 hores, eixint de l'Ajuntament. Hui, mostrant el poble. Divendres vos acompanyaré fent una ruta guiada històrica i anecdòtica per alguns carrers del poble. Acudiu, coneixereu més a fons el poble. Tant als gaters com als visitants, podeu mirar i saber del poble.

Aquesta vesprada o nit començaré a posar-vos les obres, quatre hui, que podeu admirar i gaudir d'elles en directe al carrer La Bassa.

16/08/2017 08:59 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: XIV EXPOSICIÓ INTERNACIONAL D'ART TEXTIL 2017. Les obres, una a una

20170815091429-inaugav3.jpg

Ahir va quedar inaugurada la XIV Exposició o Mostra Internacional d'Art Tèxtil a GATA DE GORGOS, edició 2017. Fins el 3 de setembre, que es clourà la mateixa, des del blog, com cada any, anirem descobrint les peces, les obres d'art, amb el seu autor i el seu nom. El mostrar-les al blog no és més que una espenta per a "fer goleta", com diguem per ací, per a que s'acosten a la mostra, a l'exposició, per a que gaudixquen en directe a qualsevol hora del dia de les obres.

Des de demà aniré posant les obres, tres o quatre al dia, fins el 3 de setembre.

15/08/2017 09:14 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

VISTES...NO TAN VISTES, DE GATA: mirades urbanes. Una altra des de les Alcolaies (2)

20161111210646-vistagata2-copia.jpg

Seguint amb la série que encetava aquesta setmana i que vosaltres també podeu completar, pose aquesta vista on l'element principal és el campanar de l'església de Gata, que està just al centre de la fotografia. Fins l'any 1962 la torre campanari era més baixeta. Hui superarien tots els edificis que es poden veure. L'alçament de la torre va fer que passe ara per dalt. La imatge també està feta des de la part de les Alcolaies. Una altra vista...no tan vista de Gata.

11/11/2016 21:06 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

VISTES...NO TAN VISTES, DE GATA: mirades urbanes. Hui, des de les Alcolaies (1)

20161106200538-vistagata4-copia.jpg

De vegades, els gaters pujem als terrats dels edificis més alts o no tan alts, i ens sorpren el paisatge urbà que contemplem. També a peu pla. Sempre hem sentit dir: "des de ma casa es veu beníssim...el Montgó, el pont, el Raval," i tants altres indrets. Aquestes "Vistes...no tan vistes, de Gata" (agafeu el joc deparaules) pretén ser això, detalls del poble. Si algú vol continuar, vol remetre’m alguna fotografia, ja sabeu, la publicaré i xerrarem d’ella. Podeu fer-ho tranquil·lament. Seran vistes...no tan vistes de Gata, que no estem acostumats a veure-les. Per això comence en una vista on es veuen les cases que estan al voltant del riu, carrers Penyó, Nou i Teulada, fent escala també cap als carrers Sol i Signes. Estem a les Alcolaies. Com sempre, com en moltes fotografies la referència del nostre poble, el Montgó.

06/11/2016 20:05 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: RECORREGUT PER ART AL VENT 2016 (Obres de Ferrer, Ansio i Zech, 70 a 72)

20160902202848-av24.jpg

Acabe hui amb la cinquena de les MIRADES URBANES. ART AL VENT GATA 2016, que penja de les balconades.

70.- SENTIMENTS A FLOR DE PELL. VICENTA FERRER. Espanya. Llana de colors brodada a mà.

71.- INDECISIÓN. TANIA ANSIO. Espanya. Collage de teixit realitzat per l’autora amb bosses de polietilé estampat per termo-fusió, cosit sobre loneta de cotó serigrafiada.

72.- ELGUARDIÁN. VERENA ZECH. Argentina. Teles cosides.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

02/09/2016 20:28 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: RECORREGUT PER ART AL VENT 2016 (Obres de Las Tricotorras, Carrión i Fernades, 67 a 69)

20160902202520-av23.jpg

Penúltima de les MIRADES URBANES per a hui i tres obres més que penjen de les balconades. És ART AL VENT GATA 2016.

67.- SUEÑOS DE CORAL. LAS TRICOTORRAS. Espanya. Fils de cotó, sedes, llanes i platejats. Teixits de "croxet".

68.- EL ÁRBOL DE LA VIDA. Susana Carrión. Espanya. Teles i acrílic.

69.- JARDÍN FLUTUANTE. MARÍA CELIA FERNANDES. Brasil. Impressió digital sobre teixit de cotó.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.


02/09/2016 20:25 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: RECORREGUT PER ART AL VENT 2016 (Obres de Ameyal, Ana Vaquer (Gata) i Segura, 64 a 66) Tercera de les MIRADES URBANES, tre

20160902202221-av22.jpg

Tres obres més. Observem ART AL VENT GATA 2016. I apareix entre elles, una de Gata, la de Ana Vaquer i les tradicions.

64.- CUANDO CAE UN ÁRBOL, CAE UNA ESTRELLA. LETICIA ARROYO Y EIDERES APARICIO (Equipo Ameyal). Mèxic. Teles, llanes i pintura acrílica.

65.- TRADICIONS QUE MAI S’HAURIEN DE PERDRE’S. Ana Vaquer. Gata, Espanya. Acrílic, conté, marbre triturat.

66.- S.T. JUANA SEGURA. Espanya. Teles i entreteles.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.


02/09/2016 20:22 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: RECORREGUT PER ART AL VENT 2016 (Obres de Carpe-Pérez, alumnes EASD de València i Barón, 61 a 63)

20160902201938-av21.jpg

Seguim fent MIRADES URBANES. Trobem teles colorides, de totes les temàtiques. A les balconades lluïxen tres obres més.

61.- THE DRESMAKER, RE-CONSTRUCTION OF THE SELF. INMA CARPE I MARI CARMEN PÉREZ. Espanya. Costura, dibuix, pintura, tranferències, diversos teixits mixtos, etc.

62.- SINFONÍA DE TINTES NATURALES. ALUMNES DEL MÀSTER DE CODISSENY, MODA I SOSTENIBILITAT EASD DE VALÈNCIA: Irene de la Osa, Ana Fialho, Rocío Gil, Paula de Blas, José Martínez Escutia. Espanya. Tinta serigràfica, etiquetes per a roba, plàstic, raió i poliester brodat.

63.- IT LEOPARD. CONCHA BARÓN. Espanya. Pintura tèxtil, seda pintada a mà, teixits diversos (llana, xenilla).

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.


02/09/2016 20:19 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: RECORREGUT PER ART AL VENT 2016 (Obres de Bujarrabal, García i Torres, 58 a 60)

20160902201632-av20.jpg

MIRADES URBANES per a la segona jornada de setembre, a tres dies d’acabar la mostra. Anem escapats observant ART AL VENT GATA 2016. Encara podeu aquest cap de setmana pegar-se un volteu. Ara vegem més obres.

58.- EN SECRETO. GRUPO CRATIVO BUJARRABAL. Espanya. Tapisseries i teixits reciclats.

59.- DESPERTAR. MARYANGEL GARCÍA. Veneçuela. Tinta serigràfica, etiquetes per a roba, plàstic, raió i poliester brodat.

60.- CANTO AL SOL. CRISTINA TORRES. Mèxic. Acrílic, tela, fil i aquarel·la.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.


02/09/2016 20:16 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT, GATA 2016: Obres de Youssef, Ramón i Crisóstomo (55 a 57)

20160831092456-av19.jpg

Tres MIRADES URBANES ens han portat aquest matí a observar nou obres més de tota l'exposició d'art tèxtil contemporani més internacional del món.

55.- ABSTRACT Y TEXTIL. YENIA YOUSSEF RAMADÁN. Egipte. Acrílic i teixits.

56.- ¿CUÁNTOS PECES HAY?. MARI CARMEN RAMÓN. Espanya. Seda Ponge 8 perfilada amb guta i pintada. Contes de seda i batista blanca.

57.- TELAS COSIDAS. JOSÉ A. CRISÓSTOMO. Espanya. Tèxtil i acrílic.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

31/08/2016 09:24 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT, GATA 2016: Obres de Menchón, Delkhos i Von Ritter (52 a 54)

20160831091759-av18.jpg

Seguim amb el repàs de les teles, de les obres, dels artistes. MIRADES URBANES a Gata, pels carrers la Bassa, Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església.

52.- DESTELLOS. FRANCISCA CRISTINA MENCHÓN. Espanya. Tela de cotó i teles de poliéster.

53.- WEDDING DAY (LOVE DAY). ROBABEH (ROYA) DELKHOS. Irán. Pintura acrílica.

54.- CLEAN AIR. ARJA VON RITTER. Suècia. Acrílic.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

31/08/2016 09:17 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT, GATA 2016: Obres de D'Alto, Scongamillo i Sánchez (49 a 51)

20160831091406-av17.jpg

Després de l’exitosa visita guiada organitzada per Cultura, d’ahir al tardet, amb l’ajuda del coordinador de la mostra Josep Ginestar, seguim observant amb MIRADES URBANES les teles a les balconades. Hui és dimecres. Aprofiteu els cinc dies que resten de la mostra 2016.

49.- CUANDO PROTEGES EL AGUA, PROTEGES LA VIDA. VIRGINIA D’ALTO. Uruguai. Cotó tenyit, shibori, fantasies, patchwork i brodat.

50.- RAYUEKA PARA PECES. GRACIANA ANDREA SCONGAMILLO. Argentina. Tela cosida tintada amb anilines, llana, fil i guata.

51.- MAR DE SUEÑOS. MARÍA VICTORIA SÁNCHEZ. Espanya. Teles i fil de cotó.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

31/08/2016 09:14 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016: Obres de Escrivá, Grup Bordelando i Arslan (46 a 48)

20160830092037-av16.jpg

Tanquem aquesta terna de propostes de MIRADES URBANES amb tres obres més, que ens arrimen quasi a la mitat de les obres. Hui és dimarts. Aprofiteu fins diumenge a visitar l'exposició internacional d'art tèxtil del món, a Gata.

46.- NATURA I BARCA. EMPAR ESCRIVÁ. Espanya. Tela, matèria tèxtil i acrílic.

47.- REVOADA: BANDO DE PÁJAROS. GRUPO BORDELANDO. Brasil. Aquarel·la i brodats.

48.- BLUEMAN. CAFER ARSLAN. Turquia. Cera, blau indi i acrílic.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

30/08/2016 09:20 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016: Obres de Carrillo, Kafarela i Bessone (43 a 45)

20160830091522-av15.jpg

Continuem la visita virtual pels carrers La Bassa, Duquessa d'Almodóvar -un trosset- i Plaça de l'Església, una part. Ara coneguem tres obres més.

43.- LA MAR SALADA. PEPA CARRILLO. Espanya. Shibori Arashi treballada sobre fibres de seda/cotó, motius pintats amb pintures tèxtils i cosits amb fil de plata.

44.- ES MÍA. CARMENZA KAFARELA. Colòmbia. Tela Denim; marcador de tela, fil daurat.

45.- CUENTA REGRESIVA. STELLA MARIS BESSONE. Argentina. Nylon amb bombolles amb brodat i tranferències.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

30/08/2016 09:15 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016: Obres de Grundmann, Soler i González-Baeza (26, 41-42)

20160830091032-av14.jpg

Hui és dia de visita per als que vulguen conéixer més a fons la mostra d’art al vent. Des de les 19 hores, eixint de davant de l’Ajuntament, el coordinador de l’exposició Josep Ginestar els mostrarà totes les obres. Nosaltres continuem mostrant-les des de la finestra del blog del CRONISTA DE GATA, com a MIRADES URBANES que són i que estan exposades als nostres carrers. Amb la salvetat del nº 26 per haver deixat per error, continuem els nºs. amb el 41 i 42.

26*nº Pendent.- UNA COLONIA OBSERVA A OTRA. CRISTINA GRUNDMANN. Espanya. Teles de cotó de diferents estampats i textures, fil de cotó i polièster, fiselina, pintura per a roba i retolador apte per a teixits.

41.- SARGANTANA. MARÍA JESÚS SOLER. Espanya. Pintura acrílica, teles, fils, botons i accesoris.

42.- TRADICIONES Y FUTURO. MARÍA TERESA GONZÁLEZ-JOSÉ VICENTE BAEZA. Espanya. Trenes de llana, trenes d’espart, teles de cotó i pintura acrílica.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

30/08/2016 09:10 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Swan, Verheij i Kawai (38 a 40)

20160829092804-av13.jpg

Entrem hui a l’última setmana de ART AL VENT 2016 i seguim mostrant les teles que penjen de les balconades. No oblidem que són MIRADES URBANES per l’itinerari urbà de Gata.

38.- SLEEP KNITTING. MICHAELA SWAN. Austràlia. Tricotat i coixins de segona mà.

39.- IMAGINE. JUDITH VERHEIJ. Holanda. Loneta de cotó, loneta sintètica, farcida, impressió sobre tela.

40.- TIRAMISU (BRING ME UPI). MAMI KAWAI. Japó. Cotó cintes, acrílics i papers de fibres.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

29/08/2016 09:26 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Landoll-Ramírez, Bustelo i Maldonado (35 a 37)

20160828172210-av12.jpg

Diumenge per la vesprada, allà al tardet, bona horeta per guaitar, per admirar, per pegar-se una volteta...

35.- MUNDO ROTO. AL "BATO" LANDOLL & ROCÍO RAMÍREZ. EEUU-Mèxic. Tela de cotó tenyida, pintura acrílica, brodat a mà i màquina.

36.- PASOS AL SUR. ANDREA BUSTELO. Uruguai. Fieltro Nuno fet a mà (seda i llana merina) llana tenyida, intervenció amb fulles d’eucaliptus mitjançant tècnica d’impressió botànica, cosida a mà.

37.- CREPUSCULAR. JULIETA IRENE MALDONADO. Mèxic. Veladures d’organdi 100% cotó, aplicació de teles de cotó i fibres sintètiques, fils de cotó merceritzat, metàl·lics i grafit.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.


28/08/2016 17:22 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Amkhaou, Álvarez (32 a 34)

20160827192709-av11.jpg

Hui dissabte seguim mirant obres. MIRADES URBANES que no acaben.

32.- LA FORMACIÓN GENÉTICA. RASHID AMKHAOU. Marroc. Fil de colors, silicona, acrílic.

33.- PAST, PRESENT, F-U-T-U-R-E. MARTHA LILIANA ÁLVAREZ. Colòmbia. Organdi, tela lluentons, fil de cotó, fil de niló, abaloris de fusta.

34.- MALTRATO. MARÍA TERESA PAGOLA. Uruguai. Serigrafia i sublimació sobre viscosa de seda, fils de cotó, seda i plata.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.


27/08/2016 19:27 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Chi-Chang, Pérez i Elling (29 a 31)

20160827191712-av10.jpg

Reprenim el passeig per les obres de ART AL VENT 2016. Unes MIRADES URBANES que encisen a tots els que per allí passen.

29.- S.T. HSIEH CHI-CHANG. Taiwan. Acrílic.

30.- SOLIDARITAT AL VENT. MARÍA LUISA PÉREZ. Espanya. Cintes de seda i retoladors.

31.- BANDERES AL VENT. ALFRIEDE ELLING-VON SEEFELD. Alemanya. Teles de cotó cosides.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

27/08/2016 19:17 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES, GATA: RECORREGUT PER LES OBRES, ART AL VENT 2016: 25, 27 i 28, Barceló, Paszkowsky i Borman

20160825092524-av9.jpg

No perdem l’estel, el pas, de Art al Vent 2016 i vaig incorporant al blog noves obres. MIRADES URBANES que el visitant, el forani, el nacional o estranger, pot fer pels carrers La Bassa i Duquessa d’Almodóvar i per part de la Plaça de l’Església. No oblideu que tanca les balconades el 4 de setembre, aprofiteu. Mireu les obres de Barceló, Paszkowsky i de Borman.

25.- MICROCOSMOS. JOSEP BARCELÓ. Espanya. Cosit sobre arpillera.

27.-POLÒNIA IV. MANUELA PASZKOWSKY. Espanya. Siluetes de fulles de roure retallades sobre teles tenyides. Empremtes de reixa rovellada.

28.- BALCONY GERANIUMS BECOMING WILD GERANIUMS. SANDRINE DE BORMAN. Bèlgica. Fulles dels geranis i pelargonis silvestres i cultivades per tatki-zome. (només els sucs de les fulles per martelleig).

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

25/08/2016 09:22 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER LA MOSTRA ART AL VENT 2016. Mirades urbanes. 22-24: obres de Díez i els gaters Grimalt i Ginestar

20160824093543-av8.jpg

Art al Vent 2016, XIII edició. MIRADES URBANES. En totes les edicions participació gatera. Ara vos mostre dos obres d’artistes gaters, la 23 i 24.

22.- COLOREAR LA CASA POR EL TEJADO. CARMEN DÍEZ. Espanya. Acrílic, retolador, tela i llana.

23.- LIFE IS ART. JOSEP GRIMALT. Gata, Espanya. Fil i lluentons.

24.- L’ALFABET DE LES CARTES. GINESTAR. Gata, Espanya. Tela de cotó retallada i henna.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

24/08/2016 09:34 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER LA MOSTRA ART AL VENT 2016. Mirades urbanes. 19-21: obres de Cardona, Berna i Roselló

20160824092815-av7.jpg

Més obres de la relació de les obres que lluïxen a les balconades. Baixem carrer la Bassa avall. Són MIRADES URBANES.

19.- PASSEJANT PER EUROPA. PEPA CARDONA. Espanya. Tela reciclada i llana per a tapissos.

20.- VENUSIA. LAURA BERNA. Espanya. Llana i fil de cotó.

21.- PALESTINA. TARDOR ROSELLÓ. Espanya. Grafitti i tela cosida.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

24/08/2016 09:28 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER LA MOSTRA ART AL VENT 2016. Mirades urbanes. 16-18: obres de Berrio, Gil i Gerber

20160824092242-av6.jpg

Seguint amb el recorregut per Art al Vent 2016, vaig oferint-vos la relació de les obres que lluïxen a les balconades. Són MIRADES URBANES que el visitant, el forani, el nacional o estranger, pot fer pels carrers La Bassa i Duquessa d’Almodóvar i per part de la Plaça de l’Església.

16.- PUZLE TTG. MARÍA BLANCA BERRIO. Espanya. Teixits reciclats de mostraris i llana.

17.- CONFIGURACIÓ. CRISTIAN GIL. Espanya. Retolador.

18.- ANDALUSIAN TILES. URSULA GERBER. Espanya. Brodat.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

24/08/2016 09:22 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Perles, Lahoz i Eric (13-15)

20160819181515-av5.jpg

ART AL VENT 2016. Seguisc oferint-vos la relació de peces, les obres d’art que penjen de les balconades, que conformen amb MIRADES URBANES pel carrer La Bassa avall, carrer Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església, la mostra més internacional d’art tèxtil. Ara, dos obres d’artistes espanyoles i una francesa.

13.- ESTRUCTURA DEL PODER. ANNA PERLES. Espanya. Vellut i fil de seda sobre loneta.

14.- CAMAFEO. SONIA LAHOZ. Espanya. Feltre, fil, perles de plàstic.

15.- PARÍS 13-11-2015 "BATACLAN" SANGRAN LAS GUITARRAS, PERO NUNCA PARARÁ LA MÚSICA. EDDIE ERIC (Joël Lotton). França. Acrílic i llanes acríliques.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

19/08/2016 18:06 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de García, Schlatter i Ripoll (10-12)

20160816182109-av4.jpg

ART AL VENT 2016. Relació de peces, obres d’art que penjen de les balconades. Mostra internacional d’art tèxtil, ara tres obres d’artistes espanyoles. MIRADES URBANES pel carrer La Bassa avall, carrer Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església.

De la 10 a la 12:

10.- S/T. CONCHI GARCÍA. Espanya. Encaixos, llana i brodat.

11.- SÓLO QUIEN AMA VUELA. ROSARIO SCHLATTER. Espanya. Lli natural i cotó blanc, realitzat amb la tècnica de boixets.

12.- SARAH (Sèrie knots). ALICIA RIPOLL. Espanya. Pintura acrílica, fil de cànem i fil daurat.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

16/08/2016 18:11 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Ben Salah, Puigcerver i Mula (7-9)

20160815171155-av3.jpg

Seguisc mostrant-vos les teles que conformen la mostra d’art tèxtil internacional ART AL VENT 2016. En aquest grup, una obra marroquí i dues espanyoles. Són MIRADES URBANES pel carrer La Bassa avall, carrer Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església.

De la 7 a la 9:

7.- IMAGINACIÓ. SAID BEN SALAH. Marroc. Retolador.

8.- SÈRIE AVÍS. CANVI CLIMÀTIC¡¡¡. MARIVÍ PUIGCERVER. Espanya. Tela brodada amb fils de cotó i pintura en Spray.

9.- CÍRCULO VOLADOR. MARÍA DOLORES MULA. Espanya. Llanes i acrílic.

FONT: catàleg obres Art al Vent 2016.

15/08/2016 17:02 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de García, Alumnes EASD i Slabbynck (4-6)

20160814175315-av2.jpg

Peces, teles que conformen la mostra d'art tèxtil internacional ART AL VENT 2016. També amb tres obres per a la sèrie del blog MIRADES URBANES.

De la 4 a la 6:

4.- HUELLAS. SUSANA GARCÍA. Tela cremada. Espanya.

5.- FABRIC MANIPULACIONS. ALUMNES DEL MÀSTER DE CODISSENY MODA I SOSTENIBILITAT EASD DE VALÈNCIA: Espanya. Irene Jiménez, Maillén Raimondi, Luna Elena Rosa, Nohemí Pecina i Nieves Torralba. Reutilització de teles sobrants mitjançant manipulacions tèxtils diverses (origami, plisat, etc). 

6.- PUTTING OUR HEADS TOGETHER. ANNELIES SLABBYNCK. Bèlgica. Cotó, tela, vell barret de setí revestiment, farcil sintètic, llana i fil de brodar.

14/08/2016 17:53 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORREGUT PER ART AL VENT 2016, GATA: Obres de Betancourt, Botta i Cholbi (1-3)

20160814173300-av1.jpg

Comence a mostrar-vos totes les obres, les peces, les teles que conformen la mostra d'art tèxtil internacional ART AL VENT 2016, que va quedar inaugurada divendres passat. Bé amb tres obres, bé amb dos, dia a dia aniré posant per partida doble les obres. Les entrades les registraré a la sèrie MIRADES URBANES, perque són això "mirades" a les obres que s'exposen al carrer La Bassa i part del carrer Duquessa d'Almodóvar i a part de la Plaça de l'Església.

Comence, com vegeu a la fotografia, amb les tres primeres:

1.- DETRITUS. JEANNETTE BETANCOURT. Acrílic. Puerto Rico-Mèxic.

2.- LA MOGLIE DEL MARINAIAO (the sallor's bride). CLAUDIA BOTTA. Itàlia. Cotó, llana i disquets fluorescents.

3.- SÈRIE SOMNIS. MARÍA JOSÉ CHOLBI. Espanya. Plàstic reciclat, fil i tela.

14/08/2016 17:33 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

"DRONEAMOS" TORNA A POSAR GATA A VISTA DE PARDAL, ARA A VORA RIU (De pont a pont)

20160723183833-gatapontapont.jpg

(PER A VEURE EL VÍDEO DE "DRONEAMOS" I VIMEO, PUNXEU ACÍ. GAUDIREU DE LES VISTES DE LA GATA QUE MIRA AL RIU)

Sabeu que la xicoteta empresa "Droneamos" va fent feines molt curioses. El dron és el protagonista especial, que fa que les vistes de Gata a modus de pardal tinguen moments preciosos, vistes que encisen. L’últim treball té una mescla de dron i vídeo. La cançó li ve al pèl. Els ponts urbans de Alcolaes i de la Font del Riu, el primer de la dècada dels 30 del segle XX, i l’altre més modern, als quatre anys del segle XXI, són les fites. El llit del riu Gorgos és l’altre motiu important. La cançó té la lletra adequada. Un altre treball ben fet de Javier Gilabert Artigues que retrata el poble des de l’aire.

FONTS: Captures i vistes del vídeo. Droneamos i Vimeo.
23/07/2016 18:17 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES, DISSABTE 23 A GATA: BODA RELIGIOSA, BODA CIVIL...I LA FESTA DE SEBASTIÀ

20160425142332-tressocietat.jpg

Tres aconteixements socials van marcar la jornada del dissabte dia 23 a Gata, data en la qual també es commemorava el Dia del Llibre.

No tots els dies es casen dos músics de la nostra banda Unió Musical. La boda religiosa va ser la de LÍDIA SERÉ LEYDA i FELIPE FUERTES GUARDIOLA. Tot un aconteixement amb la música i els ja casats com a eix central. Ah!! i els Bradmis tancaven la seua trajectòria musical al convit.

A la Venta la Xata una altra boda, aquesta civil. Es casaven un gater i una deniera. ÁNGEL SALVÁ i SONIA MORENO. La novetat: va ser la primera boda civil en la que cantava el Cor Serrillàs de Gata, segons em comentava Navalmoral, que em passava la foto.

Finalment, una festa de solteria, de "No boda" com deien els amics, traspassada la quarantena d’anys. Amigues i amics van retornar als anys 20 amb vestits i apariència d’època. La festa de solteria li la feien i ell la feia, SEBASTIÀ MONSERRAT SIGNES. Diversió i remember.

FONTS: amics dels casats Lídia i Felipe; casament de Ángel i Sonia (foto cor serrillàs facilitada per Vanessa Navalmoral Grimalt); amics de Sebastià (facebook).

25/04/2016 14:07 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: tancat per sempre (vídeo-club Pepe Tomás, Gata)

20160409170824-20160403-182151.jpg

Recordeu que dies enrere publicava l’entrada del video-club de Pepe Tomás, que tancava les seues portes per jubilació. Caminant per davant de sa casa, vaig trobar aquest missatge, escrit en distints idiomes com podeu observar: TANCAT PER SEMPRE. És curiós el cartell, el reclam, que ja no és tal.

Si voleu recordar l’article de fa dues setmanes (26-3-2016) DESPRÉS DE QUASI TRES DÈCADES, ADÉU AL VÍDEO-CLUB GATA DE PEPE TOMÁS, PUNXEU ACÍ.

09/04/2016 17:02 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

RECORDANT AQUELL VELL CEMENTERI PARROQUIAL (1886-1932)

20151101164336-dscf3749.jpg

Hui dia de Tot Sants, tirem la mirada enrere i ens situem 129 anys més enllà, per a trobar-nos en el vell cementeri parroquial, que va ser construit i inaugurast pel rector Don Juan Martínez Blasco. Era 1886. El primer ninxol va estar ocupat pel cadàver de Teresa Signes Signes, que va morir el 5-8-1885, sent inhumada al dia següent. Hi ha prou diferència entre la data de la mort i l'any següent. Potser començara a ocupar-se abans de ser inaugurat.
A la Visita Pastoral del cardenal arquebisbe de la diòcesis de València, Rdm. Sr. Don Ciriaco María Sancha Hervás gira visita al cementeri i a l'acta posa que es conserva en molt bon estat i té distribució departamental per a pàrvuls i adultes i que hi ha començat un pantió especial per a rectors".
En 1919, el Ple municipal acordava invitar al rector “párroco” per a tractar de l'eixample del cementeri parroquial.
En la sessió del 25 de juny de l'any 1932, s'acorda la claussura del cementeri antic i la simultània inauguració del nou cementeri, recentment construït. El primer nitxol del nou seria ocupat l'1 d´agost de 1932. En la sessió del 3 de juliol, s´acordà dirigir un atent ofici al  rector, comunicant-li la claussura del cementeri antic, per a que a partir d'eixe dia, s'abstinga d'ordenar ni disposar cap inhumació en el referit cementeri.
Encara, en 1933, el 23 d’octubre, els regidors en sessió plenària acorden que "en atención a razones de higiene y sanidad y a la costumbre tradicional de visitar los nichos y sepulturas de sus respectivos familiares en la próxima festividad de Todos los santos, se acuerda autorizar al sepulturero para que proceda a la limpieza del antiguo cementerio".
A l'Inventari general dels béns immobles, mobles i utensilis sagrats de la Parròquia de Gata de Gorgos, Arxiprestat de Dénia, de 1945, es diu al respecte del cementeri parroquial: "2.- Un cementerio católico inservible, actualmente clausurado situado en las últimas estribaciones del Sur del collado llamado “Tosalet".
A principi dels anys 80 del segle XX, sent alcalde Eduardo Adolfo Mulet Salvá, s'acorda negociar amb l'arquebisbat per a cedir el solar a l'ajuntament, passat ja un segle des de la construcció de l'antic cementeri parroquial. S'habilita com a parc infantil, però mai es posaria de fet en marxa. La via, el lloc, els records, ho van fer impossible.
FONT: Foto arxiu Cronista de Gata.

HUI, TOTS SANTS I DEMÀ, ELS FIDELS DIFUNTS: tradicions centenàries

20151101162641-dscf3765.jpg

El vell costum de visitar els "camposantos", cementeris, llocs de soterraments dels nostres difunts, no ha canviat. Segueixen omplint-se en cada poble, en cada ciutat. Hui és dia de visitar els difunts i recordar els nostres avantpassats. També demà, dia dels Fidels Difunts. El fet de ser hui diumenge ha fet que la festa no parega tant. De tota manera recordem sempre als majors. He volgut posar el carrer del cementeri de Gata buit, per fer notar la soledat i la tranquilitat que es respira als cementeris, com el nostre. Malgrat que hui estiga ple de veïns, demà o tal vegada despusdemà ja no s'en recorde molta gent d'ells.

FONT: Foto arxiu, any passat 2014.

01/11/2015 16:26 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: EN MEMÒRIA DE PAQUITA "LA SERRA"

20151003224041-memoriapaquita.jpg

    Demà dia 4 d'octubre de 2015, reinauguració del cinema La Paz de Gata de Gorgos. A les 19 hores. Única sessió. Projecció de la pel.lícula St. Vincent. A benefici de Cáritas Gata. En el aire de la sala estarà el record de Paquita "la Serra" germana de Antonio i Paco. La família li ha posat un curiós record ubicat al buit de l'escala. Una figura formada per antigues bovines. Ací teniu el detall.

03/10/2015 22:40 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: EL CIVISME ES FÀCIL, FEU ÚS DELS SERVEIS MUNICIPALS

20150915190144-restes.jpg

L'Ajuntament de Gata de Gorgos comunicava que el passat cap de setmana es van deixar diversos objectes en zones de contenidors del municipi. Recordava el consistori que la recollida d'objectes voluminosos es realitza cada dimecres, per la qual cosa aquestes recollides extraordinàries suposen un cost adicional del servei.

Recomanaven des de l'Ajuntament:

"Si voleu tirar algun objecte voluminós , avisar a la Policia o a Sòlgata perquè passen dimecres a recollir-lo, o dipositar-lo en l'Ecoparc municipal".

Ja ho sabeu. què poc costa tindre CIVISME. Tots ho paguem. Fem bon ús dels serveis municipals.

FONT: Foto i informació, Ajuntament de Gata.

15/09/2015 19:01 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: AIXÍ QUEDA LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA DESPRÉS DE REFORMES I CANVIS

20150915185540-placa5.jpg

La Plaça de l’Església de Gata de Gorgos ja està acabada per fi. Fa un mes es va decidir canviar els adoquins per on passava el tràfic rodat per asfalt premsat. El canvi pareix que és tot un èxit. L’asfalt tirat, fets els dibuixos com si foren adoquins, posada la pintura i ara es deixarà que seque bé la pintura i així es puga a partir del dijous començar a passar vehicles. Esperem que el resultat siga un exemple per a futures reformes als carrers del poble. ara es veu bonica la plaça i ja sabeu, civisme, urbanitat -com deien abans- i a conservar-la, que és de tots.

FONT: Foto Jaume Monfort Signes.

 

MIRADES URBANES: UNA ALTRA VISTA DE LA PLAÇA DE L'ESGLÉSIA DE GATA

20150912200108-img-20150912-073340.jpg

Ja ho vegeu. He fotografiat la plaça quan el sol volia rompre el cel, quan la llum del dia es presentava. Eren les set del matí. Ja lluïa d’aquesta manera la Plaça de l’Església de Gata de Gorgos i la idea de que tots els carrers de Gata estigueren en uns anys aixina atraïa, il·lusionava. Sols esperem que els primers que s’arreglen amb els canvis del clavegueram, de les tuberies, com la Bassa o Doctor Gómez Ferrer, entre altres, o també la Plaça Nova, pugueren lluir igual. 

12/09/2015 20:00 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: ART AL VENT INFANTIL ( I any ) -set obres- Placeta Sant Antoni

20150906114657-artinfantil.jpg

He deixat per al final del recorregut de les obres d’art al vent de Gata de Gorgos, com a epílog, com a punt i final, la novetat d’enguany. ART AL VENT INFANTIL (primer any, estrena). A la composició teniu explicat el motiu d’haver-se començat aquesta exposició, que no desmereix i que complementa a l’altra. ha estat exposada els mateixos dies fins a hui a la Placeta de Sant Antoni. Set obres de totes les xiquetes i xiquets de l’escola d’estiu "Ment i Vida" (AMPA-Gata) amb el projecte "Naturalment" i sota l’impuls de la Regidoria de Cultura.

Ací teniu les obres, mirades des del carrer que ve del carrer Duquessa d’Almodòvar, entrant a la placeta:

- 1.- Infància creativa. Aigües d’acrílic.

- 2.- Egipte vertical. Acrílic en diferents densitats.

- 3.- On està la mà de Willy. Estampació de mans i peus en acrílic i aplicacions, brillants de bisuteria.

- 4.- Amors. Estampació amb esponges, acrílic, tèmpera i llana.

- 5.- Natura viva. Llapis i acrílic.

- 6.- La puresa està en la mescla. Teles, acrílic, aplicacions de brillantina i cola.

- 7.- Vistes al mar. teles, tul, acrílic, aplicacions de bijuteria i llana cosida.

06/09/2015 11:27 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, FINAL, 123-129

20150906105621-av123-129.jpg

Hui diumenge dia 6, per la vesprada, malgrat al temps plujós que ens fa, es tanca la mostra ART AL VENT 2015, l’edició XII. Vegem les set últimes obres. Farem, així i tot, un epílog per a conéixer les set obres de ART AL VENT INFANTIL, que s’ha estrenat enguany a la Placeta de Sant Antoni :

123.- ALFRIEDE ELLING-VON SEEFELD. ALEMANYA. Ciutat oriental de nit. Patchwork en cotó.

 124.- MARTHA DANIEL HERRERA. MÈXIC. Huitzilin "El mensajero". Acetat de polivinil, caolí coloidal, acrílic, grafit i estambres.

125.- COLLEEN SCHINDLER. CANADÀ. Retrato de Amanda. Transferència de cinta, muselina i vinil.

126.- JULIO CASTILLO. ESPANYA. Arrels. Teles i fils cosits.

127.- ELIA DEL CARMEN MORALES Y ANA NAVARRETE. MÈXIC. Canto y llanto. Cotó, yute, poliester i vendes.

128.- MARÍA BLANCA BERRIO DE LA PENYA VERTE. ESPANYA. Teles, cintes cosides i acrílic.

129.- ARIANE GARNIER. COSTA RICA. Aigües clares. Superposició de bosses de plàstic recollides d’abocadors.

06/09/2015 10:33 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 115-122

20150904170609-av115-122.jpg

Entrem als tres últims dies d’exposició, ART AL VENT 2015, Gata de Gorgos. Despusdemà, diumenge dia 6, per la vesprada, es tancarà la mostra. La mostra toca a la fi. Encara vegem vuit obres hui i set demà dissabte, deixant per a diumenge les set obres de ART AL VENT INFANTIL, que s’ha estrenat enguany a la Placeta de Sant Antoni :

115.- MARÍA ANGULO AGUADO. ESPANYA. Pez Perplejo. Teles i goma eva.

116.- AMPARO B. WIEDEN. ESPANYA. Botánica Poética. Cianotipia sobre tela.

117.- CARMEN M. SANTAN. ESPANYA. Universo fecundo. Fil de cotó, organza de seda, ganxet, punt d’agulla, etc, cosit a mà.

118.- LUZ VELASCO RODRÍGUEZ. ESPANYA. Kitschmania 2015. Tiny, tela i ploma "Rotring".

119.- ARACELA CARMONA CARRASCO. MÈXIC. Vida y movimento. Tècnica d’estampat tradicional japonés Shibori.

120.- SUE HOTCHKIS. GRAN BRETANYA. Labyrinthl. Tècnica mixta.

121.- ANA JORDÁ HERNÁNDEZ. ESPANYA. Toda la vida es sueño y los sueños sueños. Pintura acrílica, retolador i tela.

122.- ELIZABETH CUETO. XILE. Los Chismosos. Pintures acríliques, llanes de colors i teles cosides.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

04/09/2015 15:11 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 109-114

20150903171552-av109-114.jpg

Els grups de sis obres, repassant el que ha conformat l’exposició ART AL VENT 2015 de Gata de Gorgos, toquen quasi a la fi. Diumenge dia 6, per la vesprada, es tancarà la mostra. Per a veure totes les obres que he publicat al blog, a la secció de "Mirades urbanes". Ja toquem l’últim tram del carrer La Bassa, amunt i diumenge com a colofó, també posaré les obres de Art al vent infantil, que mereixen una atenció final.

109.- ISABEL DE MATA SENDRA. ESPANYA. Pluja de colors. Llanes apegades.

110.- SOLEDAD SANTISTEBAN VILLANUEVA. ESPANYA. Gorantza. Fil de cotó blau cosit.

111.- GRUP LA RUECA ESPACIO DE ARTE TEXTIL. ARGENTINA. Mar al viento. Tul.

112.- ELENA BLANCH. ESPANYA. Abrazo. Tinta i llana.

113.- EUGENIA GORTCHAKOVA. RÚSSIA. Hope. Acrílic sobre tela.

114.- NANCY SALEME i PATRICIA CAZORLA. VENEÇUELA-U.S.A. A través del puente. Pintura per a tela, retoladors permanents, tinta, acrílic i carbonet.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

03/09/2015 14:55 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 103-108

20150902150234-av103-108.jpg

Estem quasi a l’equador de la última setmana d’exposició ART AL VENT 2015 de Gata de Gorgos. Diumenge dia 6, per la vesprada, es tancarà la mostra. Per a veure totes les obres que he publicat al blog, a la secció de "Mirades urbanes". Pose hui del 103 a 108, del cantó del carrer Pare Mulet a enfront del cantó del carrer Xaló, tot això dins del carrer La Bassa.

103.- MAGDALENA LEA-PLAZA LEHUEDÉ. XILE. Providencia. Tela de cotó, anilina i imperdibles.

104.- GABRIELA AMALIA HILARIO CASAS. ARGENTINA-ESPANYA. Improntas. Estampat amb la tècnica tradicional japonesa "Shibori" i fil transparent.

105.- MÓNICA VILLARREAL-CLAUDIA CONSTANTIN. ARGENTINA-SUÏSSA. Transformación. Llana, cotó, seda tanza, anilina i pintura per a tela.

106.- BÁRBARA CUEVAS VÍQUEZ. COSTA RICA. Casa # 7555. Tela de poliester, cuerina i plàstic.

107.- ISABEL MACIEIRA. PORTUGAL. ¿Europa? Assim Nao. Acrílic i llapis.

108.- MIGUEL PARRA URRUTIA. XILE. Agua. Tela, fils, llana i anilines.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

 

02/09/2015 15:02 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 97-102

20150901171411-av97-102.jpg

Ja pujem carrer La Bassa amunt, primer terç fins el cantó amb carrer Pare Mulet. Juntes trobem dues obres de gateres, Pepa Caselles i Paqui Signes. És ART AL VENT 2015 de Gata de Gorgos. Diumenge dia 6 es clou la mostra. Per a veure totes les obres que he publicat al blog, a la secció de "Mirades urbanes".

97.- PEPA CASELLES. ESPANYA (De Gata de Gorgos). Mil roses. 1.000 roses de tela cosides a mà.

98.- PAQUI SIGNES SOLER. ESPANYA (També de Gata de Gorgos). Unió, acció i tradició. Llana i feltre.

99.- ADRIANA EXENI. ARGENTINA-ESPANYA. ¡Hay amor para todos!. Teles de diferents textures, fils acrílic, grafit i retolador permanent.

100.- JAUME MARZAL CANÓS. ESPANYA. Teatro Noh "Viento". Acrílic.

101.- RAÚL GODÍNEZ. MÈXIC. Ausencias en desidencia. Tinys tèxtils i estambre.

102.- CARMEN SÁNCHEZ RUANO. ESPANYA. Duquessa d’Almodóvar. Collage de tèxtils de diferents textures, cosits.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

01/09/2015 15:29 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 91-96

20150831172655-av91-96.jpg

Ens actualitzem. El grup de sis de hui dilluns dia 31 d’agost. Estem a la última setmana d’exposició ART AL VENT 2015, Gata de Gorgos. Diumenge dia 6 es tancarà la mostra. Per a veure totes les obres que he publicat al blog, a la secció de "Mirades urbanes".

91.- YUZHU DING i YICHUN LIU. XINA. Chinese Neckline. Roba de cotó, tela no teixida, tela de seda xinesa i nus xinés.

 92.- JORGE MORENO LÓPEZ. COLÒMBIA. Sense títol. Pintures tèxtils i acrílic.

93.- MAMI KAWAI. JAPÓ. Work’s Title. Its a dream to see you again. Encaixos fets a mà i pintura acrílica.

94.- CAROLINA VARELA VIAL. XILE. A veces se juntan los astros y resplandece. Tintat amb reserves sobre li.

95.- LUISA SUÁREZ MOTA. ESPANYA. Geometría. Shibori, tintes, reactius i sal.

96.- PEPA ESPASA. ESPANYA (De Dénia). Sense títol. Tela tenyida i tallada, tartalana, i brodat.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

31/08/2015 15:52 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 85-90

20150831171818-av85-90.jpg

Nova part de sis obres, ART AL VENT 2015, Gata de Gorgos.

85.- LETICIA ARROYO i EIDERES APARICIO. MÈXIC. ¿Dónde están?. Tela pegada i pintura.

 86.- HORTENSIA LORA OVIEDO. ESPANYA. Burbujas. Peces de seda cosides tenyides a mà.

87.- CONCHI GARCÍA SÁNCHEZ. ESPANYA. Conexiones. Teixits cosits.

88.- MARÍA FERNÁNDEZ DÍEZ. ESPANYA. Jornada entre amapolas. Velló de llana cru, llana teixida amb tintures naturals, feltre fet a mà, llana filada, etc. 

89.- MARÍA VICTORIA VALENZUELA LÓPEZ (Vicky Valenz). MÈXIC. Bulto mortuorio. Llana tintada artesanalment amb grana "cochinilla".

90.- DOROTHY WEDDERBURN. GRAN BRETANYA-HOLANDA. Emblazoned Glory. Patchwork amb foltres de jaquetes; serigrafía; plàstic reciclat.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

31/08/2015 15:51 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 79-84

20150831171200-av79-84.jpg

Després de la Volta, imatges espectaculars, resums, història esportiva ciclista, tornem al dia a dia, a les "Mirades urbanes". Encetem la última setmana d’exposició ART AL VENT 2015, Gata de Gorgos. Diumenge dia 6 es tancarà la mostra. Per a veure totes les obres que he publicat al blog, a la secció de "Mirades urbanes".

79.- CARMEN IMBACH RIGOS. ARGENTINA. Juegos de infancia. Fils, fil de macramé i de brodar de colors, aglutinants, pigments.

 80.- MARÍA MUÑOZ TORREGROSA. ESPANYA. Insomnio. Bossetes d’infusió i brodat de cotó.

81.- MARÍA JOSÉ CHOLBI CARDONA. ESPANYA (De Xàbia). Polinización. Corfes d’ou i silicona.

82.- EMPAR ESCRIVÁ. ESPANYA. Llibertat. Tela paper i cordó de cotó cosits.

83.- NADE FARREAU. FRANÇA. Cadences en rouge. Tires de teles cosides.

84.- FINA GILABERT CARRIÓ. ESPANYA. Dones IV. Llanes cosides.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

31/08/2015 15:49 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

ART AL VENT XII ENCARA L'ÚLTIMA SETMANA D'EXPOSICIÓ, AMB GRAN ÈXIT DE VISITES

20150829185730-autoritatsav15.jpg

La mostra vol en propers anys obrir-se a artistes dels païssos subdesenvolupats

Ahir matí el director d’Art al Vent, Josep Ginestar, va acompanyar els mitjans de comunicació en una visita guiada al circuit de la mostra, junt amb l’alcaldessa de Gata, Magda Mengual; la regidora de Cultura, María Elena Rodríguez, i el segon tinent d’alcalde, Vicent Font. Amb aquest gest es dóna inici a l’última setmana de la dotze edició, que serà clausurada el proper 6 de setembre. L’última setmana també de la programació cultural que acompanya l’exposició, on s’inclou el concert de la Banda Juvenil de Gata, que es va celebrar ahir vesprada a les 20 hores, i els dos aconteixements de hui, el Festivalet Independent de Gata (FIGA), que comença a les 20 hores, i el 2on Aplec de Danses de la Marina, que ja ha començat.


La percepció general, segons va comentar Ginestar, és que enguany la mostra ha rebut més visites que en edicions anteriors. Cosa que va recalcar l’alcaldessa en afirmar que “estem molt orgullosos d’Art al Vent, que tindrà sempre el nostre recolzament. Jo, en particular, estic contenta d’eixir a passejar pel circuit cada dia i vorer, efectivament, que hi ha molta gent que el visita”.

El director d’Art al Vent va explicar que la mostra inclou 129 obres procedents de 26 països. Enguany s’havien presentat 240, més que mai. Els autors han emprat diferents tècniques d’art tèxtil, com són el cosit, brodat, tint, patchwork, esgarrat, punt de ganxo, grafiti... Ginestar ha destacat, entre d’altres, dos teles fetes per xiquets, presentades pel Cambridge H. C. College de Gran Bretanya. I, cóm no, ha parlat d’Art al Vent Infantil, que inclou set obres creades pels alumnes de l’escola d’estiu de Gata, i que es pot contemplar a la plaça de Sant Antoni.

Com que la qualitat i el nombre de les obres és molt gran, els objectius plantejats per a Art al Vent XII han estat superats. María Elena Rodríguez considera que la mostra “està assolida” i augura un futur pròsper. El director es planteja com a nou repte aconseguir que en les properes edicions es presenten artistes de països subdesenvolupats. A més, li agrada que participen autors poc relacionats amb l’art perquè “Art al Vent està obert a tot el món”.

La visita ha servit per explicar, també, que el circuit de la mostra discorre pel on passa la processó de Setmana Santa en què els veïns llueixen els seus millors cobertors als balcons. Com que Art al Vent és una reinterpretació d’aquest costum, té sentit que les obres es pengen al carrer La Bassa i la plaça de l’església. Recorregut que concentra, a més, el casc històric del s.XIX millor conservat de la comarca, “i així aconseguim que el visiten”, diu. També “és lògic”, assegura Ginestar, que Art al Vent acabe a la plaça d’Espanya, perquè és el lloc on es concentren els turistes que visiten Gata.

FONT: Text i foto, Comunicació Factoria d'Idees.  

29/08/2015 18:57 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 73-78

20150828180101-av73-78.jpg

Hui divendres 28 vos presente sis obres més, on tenim la peça de Ginestar, l’ànima de l’exposició i el director tècnic de la mateixa (vegeu, de la 73 a la 78). Art al Vent XII, Gata de Gorgos. Secció "Mirades urbanes".

73.- ISABEL SOLER TARRADELLAS. ESPANYA. La espera. Fil i trasparències.

74.- ALICIA RIPOLL SERRA. ESPANYA. Sólo vivo en sueños. Serie Knots. Té, cúrcuma, fil i pintura acrílica.

75.- MARI MARÍ. ESPANYA. Llavoretes per a neus XI. Feltre.

76.- NICOLE LEHUEDÉ MERLET. XILE. Nini. Tela de cotó i esmalt a l’aigua.

77.- SUSANA GARCÍA UNGO. ESPANYA. Encajes y desencajes II. Tela cremada.

78.- GINESTAR (Carta a Gata). ESPANYA. Text amb retolador permanent i llavats amb lleixiu.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

28/08/2015 17:31 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 67-72

20150827185744-av67-72.jpg

Ja és dijous 27 d’agost. Un altre grup de sis obres (de la 67 a la 72). Art al Vent XII, Gata de Gorgos.

67.- PEPITA SAPENA i JOSÉ A. CRISÓSTOMO. ESPANYA (De Xàbia). Lliris, tulipes, i narcís. Brodat sobre tela.

68.- FELIPE FERRER GUAITA. ESPANYA. Migración "Série Hormigueros" Migración. Acrílic.

69.- XARO BONILLA GOIKOETXEA. ESPANYA. El enigma del cerebro humano. Teles cosides i retolador permanent.

70.- MARÍA CASADO. ESPANYA. Cicatrizando. Llana i tela retallada.

71.- CONSTANZA URRUTIA WEGMANN. XILE. Memoria de Mesoamérica. Tela de cotó i fils de lli.

72.- RENATE MUELLER-DREHSEN. ALEMANYA. Titula. Lli blanc.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

27/08/2015 18:29 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 61-66

20150826151053-av61-66.jpg

Estem a dimecres 26. Nou grup de sis obres (de la 61 a la 66). Art al Vent XII, Gata de Gorgos.

61.- ANDREA PRUDENCIO NÚÑEZ. MÈXIC. Sense títol. Stencil, laca d’aerosol sobre cotó.

 62.- GONZALO URREA. XILE. Tòtem. Cinta de pel·lícula reutilitzada, retallada i pegada amb ganxos metàl·lics.

63.- PAULA IVETTE ÁVILA RODRÍGUEZ. MÈXIC. Implosión-Explosión. Llistó de "cola de rata" i pedra pomez.

64.- CARLA MAÑOSAS MAS. ESPANYA. Eclipse. Cotó, lli i llana.

65.- MARÍA ISABEL DE PIERO. ESPANYA-ARGENTINA. "Ciudad de barro" (a Juan Morales Mahr). Tarlatana i acrílic.

66.- DANAE MITRE. MÈXIC. Auguraio de trás de ti. Brodat a mà i tela.

FONT: Fotos extretes per a la composició del catàleg virtual de Art al Vent XII.

 

26/08/2015 15:10 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 55-60

20150825153941-av55-60.jpg

És dimarts 25. El desé grup de sis obres el teniu ja davant (55 a 60). Art al Vent XII, Gata de Gorgos. Secció "Mirades urbanes" al blog.

55.- INMACULADA ABARCA MARTÍNEZ. ESPANYA. Homenaje a Ibn Hazm de Córdoba. Malla de sombreo.

 56.- MARCO ANTONNIO AVILÉS HERRERA. MÈXIC. Desechado por Ayotzinapa. Pigments tèxtils estampats amb una creïlla fixats amb calor.

57.- EMIKO NAKANO. JAPÓ. Asia Wind. Paper japonés ressistent a l’aigua amb taní de caqui.

58.- KARLA STORCH DE GRACIA. ESPANYA. Rumbos. Fil de cotó, fil acrílic, tintura tèxtil i grafit.

59.- ANJA MATZERATH. ALEMANYA. A la luz de la luna. Seda per a cosir i teixit de cotó.

60.- SAULE URBANAVICIUTE. LITUÀNIA. Wolnes of the belief. Acrílic sobre tela.

FONT: Fotos extretes del catàleg virtual de Art al Vent XII.

25/08/2015 15:38 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 49-54

20150824165333-av49-54.jpg

És dilluns 24, ja és el nové grup de sis obres que vos porte al blog (49 a 54). És l’exposició Art al Vent XII de Gata de Gorgos. Totes les obres les podeu repassar a "Mirades urbanes".

49.- COCO ORTEGA (CONSUELO ORTEGA CHICHARRO). ESPANYA. Suicidio. Impressió digital sobre tela.

50.- IRMA ORTEGA PÉREZ. MÈXIC-ESPANYA. Alcantarilla. Acrílic.

51.- STEFANIA ORMAS. ITÀLIA. Pax. Acrílic i cotó brodat a mà.

52.- USULA GERBER SENGER. SUÏSSA. Anadusian Tiles. Foto impresa al teixit i cosit a mà.

53.- JOAN PEDRO SIGNES. ESPANYA (De Gata de Gorgos). Bette Davis Eyes. Pintura acrílica i tela de tul.

54.- MARÍA DEL PRADO SOBRINO DE TORO. ESPANYA. Midiendo, cosiendo...Impressió fotogràfica sobre vinil, retalls de teixits, fil daurat, etc.

FONT: Fotografies extretes del catàleg virtual de Art al Vent XII. Gata.

24/08/2015 15:47 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 43-48

20150823125229-av43-48.jpg

Diumenge 23. Vuité grup de sis obres (43 a 48). Art al Vent XII, Gata de Gorgos. Secció "Mirades urbanes" al blog.

43.- MARÍA EUGENIA BELENGUER. ESPANYA. Invierno. "las unas se plantan, las otras brotan". Arpillera de sacs de creïlles i diferents teles cosides.

 44.- E. ERIC (Jöel Looton). FRANÇA. ¡Hola Ariaadna! "Gran laberinto mental, social y sus hilos de Socorro". Pintura acrílica i fils de llana acrílica cosits.

45.-  ASTA KOVANEN. CANADÁ. Shater. Lli i cotó cosit a mà.

46.- CRISTINA PÉREZ. ESPANYA. Gorgona. Brodat a mà amb cotó egipci i pintura per a tela.

47.- TARDOR ROSELLÓ. ESPANYA. Dalí. Aerosol de "grafitti".

48.- GENOVEVA REGIDOR. ESPANYA. Mariposas huyendo de la primavera. Punt de ganxo de llana, ràfia i fil en forma de papallona cosides.

23/08/2015 12:43 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 37-42

20150822123216-av37-42.jpg

Hui dissabte 22, coneguem més obres de ART AL VENT XII. El seté grup de sis obres (37 a 42). Virtualment, podeu veure-les totes les obres a la secció "Mirades urbanes" del blog.

37.-  ANA MARÍA GARCÍA. ESPANYA. 2015, Año de la luz. Fils, llanes i retolador de tela.

38.- JULIETA GRANADOS. MÈXIC. Ahogarse en llanto 2.0. Trossos de tela, fil de cotó brodat i "Patchwork". 

39.- DÍAZ PUCHE. ESPANYA. Fasteam47 brut. Tela sobreposada i pintura plàstica.

40.- SONIA LAHOZ. ESPANYA. Laberinto. Feltre i raso.

41.- PAOLA MORENO. XILE. Ascensión andina. Cotó.

42.- RAMÓN URBÁN. ESPANYA. Altarpiece muscae. Collage amb tela de cotó i acrílic.

 

22/08/2015 12:32 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 31-36

20150821143823-av31-36.jpg

Hui és divendres, estem ja a una setmana des de que es va fer la inauguració de la mostra. És el sisé grup de sis obres (31 a 36). Art al Vent XII. Al grup tenim una artista i una obra gatera (la nº 35). Virtualment, podeu veure-les totes les obres a la secció "Mirades urbanes" del blog.

31.- INA MINDIUZ. LITUÀNIA. Cuadrado al Sol (100 soles). CD Discos.

32.- ANA CATALINA VICUÑA. XILE. Retazos de intimidad. Tovallons antics cosits. 

33.- CAMBRIDGE HOUSE COMUNITY COLLEGE. Alumnes de 4rt i 5é de Primària. GRAN BRETANYA-ESPANYA. Twishing for a dream. Tela, botons i llana cosits a mà.

34.- MAGDA SOBÓN. POLÒNIA. Full Moon. Pintura sobre tela.

35.- MARÍA TORRES SIGNES. ESPANYA (De Gata de Gorgos). El árbol. Pintura acrílica, tela de fil daurat i agulles de colors.

36.- ANA TOMÁS MIRALLES. ESPANYA. Estructura cubana, recorridos trazados y tramas. Paper imprés, Keviar, carbono i altres teixits.

FONT: Catàleg virtual de Art al Vent XII.

 

21/08/2015 14:38 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 25-30

20150820160959-av25-30.jpg

Dijous, 20 d’agost. Encetem el cinqué grup de sis obres (25 a 30) de Art al Vent. Ja em sobrapassat l’entrada al carrer Xaló i anem carrer La Bassa avall. Virtualment, les "Mirades urbanes" del blog fan que podam veure totes les obres.

25.- CAO (COLECTIVO DE ARTE Y OBNIBULACIÓN). MÈXIC. Tsa Ju Jmi "Gente mía en la lengua del estado de Oaxaca". Teles i acrílic.

26.- AL LANDOLL & ROCÍO RAMÍREZ. U.S.A.-MÈXIC. Protegiendo el futuro. Pintura acrílica tintada amb el sistema japonés Shibon brodat i aplicat a tela.

27.- MARÍA LUISA PÉREZ. ESPANYA. Somnis teixits en l’aire. Teles cosides, transferències, i fils brodats.

28.- MARÍA VICTORIA SÁNCHEZ PIÑOL. ESPANYA. Abstracción Geométrica. Tela pintada a mà i cosida a màquina amb fil transparent.

29.- LU XU. XINA. Peking opera. Tèxtils industrials i pintura per a tela.

30.- ANNA PERLES. ESPANYA. Amb les butxaques plenes d’il·lusions. Teles i pintura acrílica.

FONT: Catàleg virtual de Art al Vent XII.

20/08/2015 15:56 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 19-24

20150819143735-av19-24.jpg

Hui dimecres 19, quart grup de sis obres (19 a 24) de Art al Vent. Encara estem a la part dreta del carrer La Bassa, baixant cap avall, quasi al cantó del carrer Xaló. A la secció de "Mirades urbanes" del blog podeu anar mirant les obres.

19.- Mª CARMEN RAÓN MESADO. ESPANYA. Reflexos de la Mar a la meua finestra. Seda pintada (Gutta i setasilk), cinta de seda cosida sobre tela de cotó.

20.- YEHIA YOUSSEF RAMADÁN. EGIPTE-ESPANYA. Afrah y caligrafía. Acrílic.

21.- PAOLA PIETROGRANDE. ITÀLIA. Strappi di luce. Teles cosides.

22.- BEATRIZ QUINTA i CRISTINA FRAILE. ESPANYA. Made in-humano. Transferència, pintura acrílica i collage tèxtil.

23.- ÉRICA LANDFORS. SUÈCIA. "Homenaje a nosotras". Fils de cotó cosits.

24.- GRUPO CREATIVO Z-Z-. ANAZLATKES, MIRTA ZAK. ARGENTINA. Diosa Siglo XXI. Tela, fils, llanes i pintura acrílica.

FONT: Fotos obres extretes del catàleg digital Art al Vent XII (www.artalvent.com).

 

19/08/2015 14:37 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 13-18

20150818081022-av13-18.jpg

Arribem, hui dimarts 18 d’agost, al tercer grup de sis obres (13 a 18). Encara estem a la part dreta del carrer La Bassa, baixant cap avall. A la secció de "Mirades urbanes" del blog podeu mirar totes les obres.

13.- PILAR TOBÓN i LILLYANA. COLÒMBIA-U.S.A. Vivir la vida en plena floración. Intervenció tèxtil, brodats de fil, llanes, lluentors i acrílic.

14.- GÜITI (FRANCISCO GAÑÁN). Lagarto Lagarto. Tela de tapisseria, goma-espuma i pintura d’aerosol.

15.- CHI CHANG-HSIEH. País convidat Taiwan. Sense títol. Acrílic sobre tela.

16.- AMEL BEN MOHAMED. País convidat Algèria. Femme tormenté. Acrílic sobre tela.

17.- MARÍA TERESA PAGODA. URUGUAI. Cerografia brodat i escriptura, cotó, sedes lluentors, etc.

18.- CHINA MOON LAUDISIO "LAS TRICOTORRAS". ESPANYA. Collage, aerògraf, diferents teixits, macramés, llanes, etc, cosits a mà.

18/08/2015 07:58 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 7-12

20150817090821-av7-12.jpg

Segon grup de sis obres (7 a 12 de 129 i les infantils), seguint per l’entrada al carrer La Bassa -baixant cap avall-. Com ja vaig dir ahir, ho trobareu dia a dia a la secció de "Mirades urbanes" del blog.

7.- LI BRICEÑO. COSTA RICA. Las mujeres que cuidan la casa. Tela reciclada i tenyida, fils de llana, cotó natural, sintètic i metall.

8.- AHMED SELIM. EGIPTE. Baile Araaqid Núbia. Acrílic.

9.- ISABEL BLAT. ESPANYA. Open pen the window. Teles reciclades, botons, acrílic i suros.

10.- SAGUZ. MÈXIC. Escala al cel. Acrílic sobre tela amb aplics de tela brodada.

11.- PATRICIA CARRIÓN. ESPANYA. Mandala. Tela, brodats i aerògraf.

12.- PATRICIA MORENO. ESPANYA. La resposta està en el vent. Tela de tafetà, ras, tul, cotó, forro de polièster, organdí, tela de sac, corda i llana natural, cosit a mà.

17/08/2015 09:07 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

GATA: UN RECORREGUT PER LES OBRES: ART AL VENT XII, 1-6

20150816132643-av1-6.jpg

Com ja vaig fer l’any passat, coneixereu per mig del blog, dia rere dia, fins el dia 6 de setembre que serà la cloenda, les obres que conformen l’exposició per excel·lència de l’estiu de la Marina Alta, ART AL VENT, que es pot visitar a Gata de Gorgos, pels carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església, a més de la novedosa atracció de Art al Vent Infantil a la Placeta de Sant Antoni.

Ací teniu el primer grup de sis obres, començant per l’entrada al carrer La Bassa des de la Plaça d’Espanya -baixant cap avall-. Ho trobareu dia a dia a la secció de "Mirades urbanes" del blog.

1.- NIEVES CARRASCO. CANADÁ. Lluvia. Tela de cotó retallada i cosida a mà.

2.- JOSEFINA ANAYA. MÈXIC. Sense títol. Pigments tèxtils pintats a mà i fixats amb calor.

3.- VICENT APARICIO-GUADAS. ESPANYA. Ara mateix II. Collage, amb paper de seda i acrílic.

4.- KATHRIN BOSS. ALEMANYA. Vergänglichkeit-Perishabi-Lity. Teles recollides d’arreu el món de cotó, poliester, lli, etc, tintades i cosides.

5.- V. GOMAGA. MÈXIC. El danzar del telar. Acrílic sobre tela.

6.- CAMBRIDGE H. C. COLLEGE. GRAN BRETANYA-ESPANYA. Country Side. Tela, feltre, retoladors i teles cosides.

16/08/2015 13:26 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: així van les obres de la Plaça de l'Església de Gata

20150218110859-2015-02-16-09.14.59.jpg

Ja porta unes setmanes la plaça vella de Gata "cul per amunt", com es diu popularment al poble. Desfeta mitja plaça fins a la font, s'han fet les sèquies pertinents, s'han posat ja les tuberies de canalització per al clavegueram de les cases de la part pròxima a l'església i cap a la font. Com sabeu, Tyosa, empresa d'obres públiques de Altea és l'empresa que ho fa. Ací teniu la imatge de com estan ara per ara les obres de la plaça.

18/02/2015 11:08 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: així van les obres de la Plaça de l'Església de Gata

20150218110845-2015-02-16-09.14.59.jpg

Ja porta unes setmanes la plaça vella de Gata "cul per amunt", com es diu popularment al poble. Desfeta mitja plaça fins a la font, s'han fet les sèquies pertinents, s'han posat ja les tuberies de canalització per al clavegueram de les cases de la part pròxima a l'església i cap a la font. Com sabeu, Tyosa, empresa d'obres públiques de Altea és l'empresa que ho fa. Ací teniu la imatge de com estan ara per ara les obres de la plaça.

18/02/2015 11:08 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

QUÈ TROBEU?...I EL PARC DEL NOU VIAL DE GATA ESTAVA BONIC...(Foto-denúncia)

20141214115519-denuncia.jpg

HUI LA MIRADA URBANA no és positiva. El parc del nou vial, a les màrgens del riu, és un parc molt bonic. Però les imatges que vos pose diuen tot el contrari. Amb aquesta foto-denúncia vull concienciar a TOTS que no es deu permetre aquest incivisme. Si fa fred o gelor, es poden escalfar els jóvens a casa, al bar, però no pegar-li foc a una placeta del parc, que està junt a les runes de la casa-corral històrica. No sols li peguen foc a dos llocs pròxims, dalt i baix, sinó que moltes de les bossetes de menjar no cauen dins la paperera sinó fora com podeu observar a la del fons de la fotografia. Tindran que practicar més el baló de la canasta. I a més, es porten el mobiliari urbà els mateixos jóvens?. 

Un amic meu alemany em deia l’altre dia: "Quins tres parcs més bonics teniu a Gata, a les dos màrgens del riu. A les dues parts dels ponts. Fan goig". No li vaig referir res d’aquests fets que ara em semblen dolents i que es repetixen molts caps de setmana. CUIDEM-LOS i no els estropejem com mostren les fotos, són nostres i donen vida.

El parc estava bonic fins que va arribar aquesta modalitat d’embrutar-lo. Cal prendre conciència. No val dir: "són jóvens, tots hem sigut jóvens". Cal CONCIENCIAR I VIGILAR.

MIRADES URBANES: a Gata, carrer Nou i campanar

20140704121140-elles6.jpg

Vos porte la imatge captada per l’amic José Salvador Ginestar Torres, col·laborador del blog. És la vista entre dues fosquetes del carrer Nou i el campanar, al poble de Gata. La mirada artificial, que no l’ull natural dóna aquest resultat. Observeu com la llum dels farols i la del campanar ressalten sobre tota la foto. El colorit que li dona l’artística mirada fa distint els tons. Mireu i gaudi d’aquesta vista cap al nostre campanar. 

FONT: Foto de José S. Ginestar Torres.

04/07/2014 08:55 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: què solitari està el carrer!!, adéu a les festes de la Font del Riu de Gata

20140629165840-final.jpg

Aquesta matinada, després d'una nit la mar de mogudeta, han tancat les portes les festes de la Font del Riu de Gata fins a juny de l'any que ve. Han sigut cinc dies, dividits en tres etapes que han dinat molt de si, molta gent ha gaudit de les festes del barri i enrere han quedat els jocs infantils, l'actuació dels Bradmis, la missa i processó, el truc, la servessa a go-gó i l'actuació de Bajoqueta Rock, per destacar-ne alguns dels actes més importants.

Ara mirem el carrer Calvari, com estava aquesta matinada passada, era l'adéu a les festes 2014 i la benvinguda a les de 2015.

Foto: Verónica Vives.

29/06/2014 16:58 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES 3: també Gata al tardet...des del carrer Nou (foto José Salvador Ginestar Torres)

20140517212752-carrernounit.jpg

I no n'hi ha dos sense tres. La tercera fotografia de les mirades urbanes cap a Gata està feta com vegeu al carrer Nou. El campanar és el centre de la imatge, la nit cau sobre Gata, les faroles donen la llum justa. No hi ha vehicles al carrer, excusa perfecta per a retratar el paisatge urbà que tan necessitem. La fotografia és de José Salvador Ginestar Torres. Una, dos i tres, gaudim de les tres fotografies.

FONT: Fotografia de José Salvador Ginestar Torres.

17/05/2014 21:27 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES 2: també el meu poble...(foto de Miguel Ángel Mulet Ivars)

20140517211853-muletivars.jpg

Si un germà ha fet la foto que vos posava a l'entrada anterior, l'altre ha fet aquesta foto. Miguel Ángel Mulet Ivars ha conseguit aquesta imatge, amb el sol i el Montgó també com a protagonistes, encara que la mirada urbana demostra que és també el meu poble, Gata.

FONT: Foto Miguel Ángel Mulet Ivars.

17/05/2014 21:18 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES 1: El meu poble, sempre poble...(foto de Pablo Mulet Ivars)

20140517175550-fotogatapablomi-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTOGRAFIA I RECREAR-SE AMB ELLA, PUNXANT ACÍ)

La imatge és impressionant. Pablo Mulet Ivars és l’autor. La mirada urbana que ell posa a través de la càmera i el resultat parlen per si mateixa. El blanc i negre la fa més bonica. És la primera de tres imatges seguides que posaré de amants de la fotografia gaters i de llocs de Gata. Ací, la vista que conseguix Pablo, membre de Fotoclub Forat.

FONT: Imatge de Pablo Mulet Ivars.

17/05/2014 17:55 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: pintades al Centre de salut

20131102234706-pintada.jpg
Per mig de la Policia Local i de les fotografies de Joanvi Vallés hui la "mirada urbana" es gira per tercera vegada cap a les Sorts*. El Centre de Salut de Gata (també el d’Ondara han aparegut eixes pintades), ha aparescut "decorat" -com diu el comentari de la Policia Local, amb uns lletreros contra l’empresa adjudicatària de la gestió de la sanitat a la nostra comarca, Marina Salud. "Marina Salud mata" i "Merda Salud, S.A." són les pintades que s’han vist hui per les parets del Centre de Salut. La cosa és molt seriosa i la gent (els dirigents, els polítics, els que manen) van deixant-ho córrer i jugant amb la salut i la vida de la resta dels veïns de la comarca. Fins a quant...?.

* Em referia per tercera vegada, sobre Les Sorts perquè hui és notícia la sentència sobre Les Sorts (1), a Les Sorts està fent-se la discomòbil de Halloween (2) i a Les Sorts -àrea dotacional- està el Centre de Salut (3).

FONT: Policia Local, text; Joanvi Vallés, foto.

02/11/2013 23:47 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: últims dies, ART AL VENT 2013 (61-78)

20130904214203-compoartalvent14.jpg

Contra rellotge, temps enrere, cal dir. Estem a sols cinc dies, contan hui també, d’acomiadar-nos de l’exposició fins l’any que ve. ART AL VENT segueix tenint més obres que veure, mirades urbanes que tractar, pe això en pose hui 18 obres (61-78).

De la 61 a la 78 us pose a la composició fotogràfica:

61.- Obra espanyola. Autora: Anna Peris. Títol: "A cavall del vent". Filferro, acrílic i adhesius.

62.- Obra portuguesa. Autor: Ernesto Marqués. Títol: "Sinfonía". Acrílic.

63.- Obra espanyola. Autora: Ana Martínez Morlanes. Títol: "Emboirat". Acrílic i retolador.

64.- Obra anglesa. Autora: Helen Clements. Títol: "Lágrimas de caballos". Acrílic.

65.- Obra espanyola. Autor: Rafael Romero. Títol: "Siempre soñé con ser un gran pez". Acrílic.

66.- Obra lituana. Autora: Ina Mindiuz. Títol: "Dama de las flores". Trossos de teles cosides.

67.- Obra mexicana. Autora: Reyna Herrera. Títol: "Huracán". Teles de feltre cosides.

68.- Obra nordamericana. Autora: Susan Taber. Títol: "Sweet dreams". Shibori tela tenyida i fil.

69.- Obra estònia. Autora: Katrin Pere. S/T. Cotó, teixit sintètic, viscosa, seda.

70.- Obra japonesa. Autora: Mami Kawai. Títol: "Que tengas un sueño". Tela d’organça i acrílic.

71.- Obra espanyola. Autora: Isabel Soler. Títol: "El pescador de estrellas". Xarxa de pescador, feltre, acrílic, estrelles retallades.

72.- Obra mexicana. Autor: Mahiha Biblos. Títol: Misterios del quiebre". Poliester de nilons transformats per l’autor.

73.- Obra nordamericana. Autora: Anna Godfrey. Títol: "Luminance 12". Fibra amb colorants reactius Porcions Dyes.

74.- Obra espanyola. Autor: Javier Gómez de Segura. Títol: "Consumo luego existo". Tela tenyida, tinta i pintura sobre tela.

75.- Obra mexicana. Autora: Norma Isabel Millán. Títol: "Volátil serie arte-mantas". Acrílic, tela i acrílic.

76.- Obra espanyola. Autor: Evarist Navarro. Títol: Arquitectura. Acrílic.

77.- Obra espanyola. Autor: Juan Pedro Escolano. Títol: "L’esperit de la Plaça". Acrílic i pintura daurada.

78.- Obra mexicana. Autor: Alejandro Quijano. Títol: "Totem y tabú". Acrílic i impressions digitals.

FONT: Catàleg, Art al Vent 2013, Gata.

04/09/2013 21:40 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: reprenc Art al Vent. Ara 12 obres cada dia: 49-60

20130902190913-compoartalvent13.jpg

Després de molts dies sense fer "Mirades urbanes" dirigides a l’exposició d’Art al Vent i per tal de fer més ràpida l’actualització de la mateixa, pose ara més obres fins l'últim dia de mostra que serà diumenge dia 8. Les que pose ara seran dotze cada dia:

49.- Obra brasilenya. Autora: María Celia Ferrandes. Títol:"Veredas". Fils de llana teixida i cosida.

50.- Obra portoriquenya-mexicana. Autora: Jeanette Betancourt. Títol: "Monocultivo". Pigment sobre organza.

51.- Obra veneçolana. Autor: Winston Michel. Títol: "Ocas". Acrílic.

52.- Obra espanyola. Autor: Cristian Gil. Títol: "Brots de vida". Llana cosida sobre tela.

53.- Obra espanyola. Autora: Laura Berna. Títol: "El árbol de la vida". Brodats a mà amb cotó.

54.- Obra espanyola. Autor: Ruíz de Lobera. Títol: "Patrones de libertad". Feltre, fil i tinta.

55.- Obra mexicana. Autora: Martha Daniel. Títol: "Nuestro origen". Acetat de poli-vinil, caolí col·loidal, acrílic, grafit, estams, pigments.

56.- Obra mexicana. Autor: Saulo Díaz Juárez. Títol: "Andrés Manuel". Retolador permanent.

57.- Obra espanyola. Autora: Susana García. Títol: "No es verdad que te pese el alma". Grafit, retocador, linogravat i brodat de llana i fil daurat.

58.- Obra espanyola. Autora: Josepa Gilabert. Títol: "A les faldes del Montgó. Interpretació cartogràfica". Pintura acrílica, teles, fils de cotó i de cànem.

59.- Obra alemanya. Autora: Renate Müller-Drehsen. S/T. Teles cosides.

60.- Obra espanyola. Autora: Carmen Ciorraga. Títol: "Cuerpo oculto, lo encubierto". Tranferències, cera moldeable, acrílic i teles.

FONT: Catàleg Art al Vent X.

 

 

02/09/2013 19:09 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES...d'ahir: quatre obres més (ART AL VENT-X) (45-48)

20130822092845-compoartalvent12.jpg

Em pose al dia. Ahir no posava quatre obres al blog de ART AL VENT i són estes d’ara. Sóm "Mirades urbanes"...d’ahir. De l’obra 45 a la 48.

45.- Obra noruega. Autora: Grete Marstein. Títol: "Celebrating Life". Teixits cosits.

46.- Obra belga. Autora: Hélène Meyer. S/T. Acrílic.

47.- Obra mexicana. Autora: Luisa Noriega. Títol: "Pasatiempo". Acrílic.

48.- Obra argentino espanyola. Autora: Adriana Serlik. Título: "Creación". Vetes de cotó, tires de tela, plantilles de sabates, reblons de metall i pintura.

FONT: Catàleg de ART AL VENT X, 2013.

22/08/2013 09:28 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MÉS OBRES DE ART AL VENT -X- ( 41 - 44 )

20130820152725-compoartalvent11.jpg

Continuant amb les obres, que reitere les pose per la meua pròpia voluntat com tot el blog, anem mirant "Art al Vent X":

41.- Dalt esquerra. Obra mexicana. Autora: Leticia Arroyo. Títol: "Cuidemos los ríos". Teles cosides i apegades.

42.- Dalt dreta. Obra mexicana. Autora: Norma Isabel Millán. Títol: "Volátil serie arte-mantas". Acrílic, tela i acrílic. 

43.- Baix esquerra. Obra mexicana. Autora: Mónica Soriano. S/T. Acrílic i teles cosides.

44.- Baix dreta. Obra espanyola. Autora: Pepa Caselles. Títol: "Quadrets". Pintura acrílica i llanes cosides.

FONT: Catàleg de ART AL VENT 2013.

20/08/2013 15:25 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Cada dia quatre obres més, ART AL VENT-X- (37-40)

20130819151030-compoartalvent10.jpg

Ja arribe hui a la 40 obra d’Art al Vent 2013. Cal ressenyar que si les publique barrejades és perquè ho faig completament lliure, per pròpia voluntat, sol, seguint les mirades als carrers on s’exposen, sense cap orde, ni seguint metòdicament una numeració ja imposada. Ací teniu de la 37 a la 40. 

37.- Dalt, esquerra. Obra mexicana. Autora: Susana L. Rodríguez. Títol: "Coatl". Batik i pintura tèxtil.

38.- Dalt, dreta. Obra veneçolana. Autora: Mariangel Rodríguez. Títol: "Renacer menstrual". Acrílic i resina.

39.- Baix esquerra. Obra espanyola. Autora: Olga Rodríguez. Títol: "La rueda de la fortuna". Tela, fil i pegament.

40.- Baix dreta. Obra espanyola. Autora: Vanessa Tena. Títol: "Gradación". Acrílic i tul sobreposat.

FONT: Catàleg de les obres d’Art al Vent X, 2013.

19/08/2013 15:09 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: obres de l'exposició ART AL VENT X: 33-36

20130818111447-compoartalvent9.jpg

Més obres i ja són nou dies els que els ofereix l'oportunitat de contemplar a través del blog les obres de ART AL VENT X, una a una. Hui diumenge pose de la 33 a la 36.

33.- Dalt esquerra. Obra espanyola. Autor: Díaz Puche. Títol: "Fasteanm22, desollando el pantalón". Tela sopreposada i tintes.

34.- Dalt dreta. Obra sueca. Autora: Erica Landfors. Títol: "Horizontales". Pintura i teles cosides.

35.- Baix esquerra. Obra alemanya. Autora: Christel Bennink. Títol: "Salmos 23 de David". Acrílic i pa d'or.

36.- Baix dreta. Obra mexicana. Autora: Guadalupe Urrutia. Títol: "Fuga el vent". Acrílic i clantipla sobre tela.

FONT: Catàleg de les obres d'Art al Vent X, 2013.

18/08/2013 11:14 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: seguisc posant obres (Art al Vent X) -29 a 32-

20130817112750-compoartalvent8.jpg

Més obres que van passant pel blog del CRONISTA DE GATA. Pertanyen totes, com sabeu, a l'exposició tèxtil ART AL VENT X. Les de hui dissabte són de la 29 a la 32.

29.- Dalt esquerra. Obra espanyola. Autora: Marina Torres. Títol: "Remolino de hojas". Acrílic.

30.- Dalt dreta. Obra espanyola. Autora: Visitación Ortega. Títol: "Introspección". Cinta de cotó cosida, goma elàstica i lluentors.

31.- Baix esquerra. Obra alemanya. Autor: Alfriede Elling-Von-Seefeld. Títol: "Composición". Teles cosides.

32.- Baix dreta. Obra mexicana. Autor: Salomon Cohen. Títol: "Todo es question de tiempo". Acrílic.

FONT: Catàleg de les obres d'Art al Vent X, 2013.

17/08/2013 11:27 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Les obres de ART AL VENT X (25-28)

20130816085317-compoartalvent7.jpg

Hui divendres, quatre obres més que pose al blog de l'exposició als carrers, de ART AL VENT a la seua desena edició. Cal recordar que hui també hi ha Mercadet nocturn al carrer La Bassa.

Les obres de hui són:

25.- Dalt, esquerra. Obra espanyola. Autor: Manolo Oyonarte. Títol: Crisis. Impressió digital.

26.- Dalt, centre. Obra espanyola. Autora: María Casado. Títol: "Cortados con el mismo patrón". Escriptura, llanes i teles retallades i cosides.

27.- Dalt, dreta. Obra espanyola. Autora: Alicia Ripoll. Títol: "Fugint de mi". Cordells nugats.

28.- Baix. Obra espanyola. Autora: Ana Calvo. Títol: "El patio de mi casa". Anilina, retolador, acrílic, tempere, medium per a tèxtil, teles i plàstics.

FONT: Catàleg d'obres de ART AL VENT X.

16/08/2013 08:53 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: més obres d'ART AL VENT X (21-24)

20130815183619-compoartalvent6.jpg

Seguint amb les obres que lluïxen els carrers La Bassa, Duquessa d'Almodóvar i Plaça de l'Església, en pose al blog ara quatre que són d'aquestes últimes parts, en concret de la Casa Ajuntament i de la plaça.

21.- Dalt esquerra. Obra espanyola, del director de l'exposició Ginestar. Títol: "Cartes al temps". Lleixiu sobre tela.

22.- Dalt dreta. Obra búlgara. Autora: Mariya Alipieva. Títol: "La moneda que desaparece". Serigrafia.

23.- Baix esquerra. Obra mexicana. Autora: Yadith Rio. S/T. Acrílic.

24.- Baix dreta. Obra espanyola. Autora: Montse Vendrell. Títol: Matpëwka, "a la mare". Lona, puntilles, pedreria, blondes, guipur, botons, cordons, passamaneries, platallons, vernís i cola.

FONT: Catàleg d'Art al Vent X, 2013.

15/08/2013 18:36 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: ART AL VENT X (17 a 20)

20130814150937-compoartalvent5.jpg

Un dia més, quatre obres exposades als carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església. Del 17 al 20, aquestes són les obres de hui:

17.- Dalt, esquerra. Obra argentino-italiana. Autora: María Isabel de Piero. Títol: Tinta roja. Tela tenyida amb la tècnica japonesa shibori, brodat de llana sobre tela tenyida.

18.-  Dalt, dreta. Obra espanyola. Autor: Joan A. Pedro. Títol: Homenatge a les dones berebers. Aerosol i llanes cosides.

19.- Baix, esquerra: Obra esapnyola. Autora: María Eugenia Belenguer. Títol: Herida. Tela i tul.

20.- Baix, dreta: Obra espanyola. Autora: Pepa Cardona. S/T. Tela retallada i apegada.

FONT: Catàleg de ART AL VENT X. 2013.

 

14/08/2013 15:09 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: 4 obres més (ART AL VENT X): 13-16

20130813085914-compoartalvent4.jpg

De nou, quatre obres més de l'exposició tèxtil que s'exposa als carrers la Bassa, Duquessa d'Almodóvar -sols un xicotet tram- i Plaça de l'Església. Podeu visitar-la, si no heu estat ja mirant-la, fins el 8 de setembre. Quatre noves mirades urbanes per a altres tantes obres:

13.- Dalt, esquerra. Obra espanyola. Autora: Bibiana Sánchez. Títol: Re-mi-fa-sol/4. Pintura acrílic, tela, fusta, espills, campanetes de llautó i cordó de cotó.

14.- Dalt, dreta. Obra mexicana. Autor: Víctor Peralta. Títol: Viaje silencioso. Acrílic.

15.- Baix, esquerra. Obra alemanya. Autora: Kiki Bragard. Títol: XXXL Kacki in Gata de Gorgos. Aerosol i pintura acrílica.

16.- Baix, dreta. Obra veneçolana. Autora: Loaiza Jhomar. Títol: "Para amanecer sólo falta tu mirada". Acrílic.

FONT: Catàleg de l'exposició.

13/08/2013 08:59 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: MÉS OBRES DE ART AL VENT X (9-12)

20130812113243-compoartalvent3.jpg

Seguisc posant dia a dia quatre obres de l’exposició tèxtil a l’aire lliure ART AL VENT (Xª edició) 2013. Les obres ja sabeu que podeu visitar-les fins el 8 de setembre als carrers La Bassa i Duquessa d’Almodóvar i Plaça de l’Església.

Hui són aquestes les que porte al blog:

9.- Dalt, esquerra. Obra espanyola. Autora: Isabela Andrés. Títol: Poble. Retolador i aerosol.

10.- Dalt, dreta. Obra espanyola. Autora: Elena Aguilera. Títol: Debajo de ningún cielo. Pintura plàstica.

11.- Baix, a l’esquerra mirant la foto. Obra egípcia. Autor: Mohamed Abdel Moneim. Títol: Sólo un mundo humano. Tiny i pigments.

12.- Baix, a la dreta. Obra mexicana. Autora: Roxana Yáñez. Títol: Bailando en el Mictlan. Teles cosides.

FONT: Catàleg de Art al Vent X, editat per Diputació d’Alacant.

12/08/2013 11:32 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: les quatre obres de ART AL VENT de hui

20130811121032-compoartvent2.jpg

Com ja vaig explicar ahir, dia a dia aniré posant quatre obres de l'exposició que mirem pels carrers la Bassa i Duquessa d'Almodóvar i per la Plaça de l'Església. Són mirades urbanes cap als balcons, on es troben exposades les obres de ART AL VENT X.

Les obres de hui diumenge 11 són les següents:

5.- Obra espanyola. Autora: María Dolores Mula. Títol: Semillas marinas. Acrílic.

6.- Obra mexicana. Autora: Aida Emart. Títol: Trinos en mi camino. Grafit, acrílic, estambre, cinta de teler i palialke.

7.- Obra lituana. Autor: Saulè Urbanaviciuté. Títol: Amor, meilé, love. Acrílic.

8.- Obra francesa. Autor: François Seguin. Títol: Juntos podemos. Serigrafies cosides.

FONT: Catàleg de les obres d'Art Al Vent.

11/08/2013 12:10 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Cada dia quatre obres de ART AL VENT-X-, hui 1 a 4

20130810173611-compoartvent1.jpg

Sabeu que està al carrer des d’ahir l’exposició d’art tèxtil ART AL VENT, a la seua desena edició. Torna la secció de "Mirades Urbanes" per a portar-nos cada dia, de hui al dia de la cloenda, 8 de setembre, quatre obres i aixina mostrar-vos les 130 obres, per si no podeu aplegar-vos, per si no les coneixeu. No estaran com al catàleg, perquè estan fotografiades al carrer, inclús algunes amb el vent, al vol, per això és "ART AL VENT".

Les quatre obres de hui són:

1.- Obra xinesa. Disseny realitzat pels següents membres: Christina Ma, Elaine Wang, Denise Yeung i KevinHui. Equip: Kinor Jiang, Gouxiang Yuan. Representa als déus de la porta de Xina. Està feta amb tela de poliéster amb colors impresos en làsser, teles retallades i cosides.

2.- Obra espanyola, de Carmen Signes (Cullera). "Família feliç a festes de Gata". Acrílic.

3.- A l’esquerra mirant la foto on hi ha dos: Obra mexicana. Autora: Margarita Chacón. Es diu "Kaau Kuu". És acrílic i cintes cosides.

4.- A la dreta mirant la imatge on hi ha dos: Obra francesa. Autora: Nade Favreau. Títol: La Pluie, la nuit...Són botons de nacre, metalls, cristall, etc, sobre tela tenyida.

FONT: Dades del catàleg "Art al vent X".

10/08/2013 17:36 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: L'aparador de "Robes Anna" amb motiu fester

20130727153922-cavicentet.jpg

Anant pels carrers de Gata ens adonem d'alguna "mirada urbana" que gira els ulls cap a un aparador (escaparate) del carrer Signes. "Robes Ca Anna" o a Ca Vicentet de la botiga, com li díem abans té u decorat de festa, de les festes patronals. Els motius centrals de la composició: l'ermita i el patró, el Crist.

Ací el teniu, per anar entrant a la festa.

27/07/2013 15:39 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

LES ÚLTIMES MIRADES URBANES: els homes majors a la processó

20130603214002-dscf2959-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA FOTO, PUNXANT ACÍ)

He triat aquest grup com als representants de tots els homes majors que van a la processó i no perden cap itinerari processonal. És un goig veure'ls, pel respecte que es mereixen. Són habituals de totes les processons i més la del Corpus. Este grup d'homes gaters són un exemple per a futures generacions. Ells estan passant pel carrer Duquessa d'Almodóvar.

D'esquerra a dreta podeu veure a Pepe Chorro, el Tio Nasio, Pepe Caselles, Juanito "Sensio", Pepe "Catxo", Antonio "Benito" i asoma per darrere Francisco "el Curro".

FONT: Foto Vero Vives.

MÉS MIRADES URBANES: tres germans cap a la processó

20130603212154-germanspur.jpg

La fotografia que va pujar ahir a la xarxa social "facebook" Antonio Monfort ens mostra a tres germans preparats per a participar a la processó del Corpus Christi. Tres germans molt populars a Gata: d’esquerra a dreta, podeu veure a Pepe, Antonio i Miguel Monfort Mulet, de la família dels "Puripa". Estaven entrant a la plaça, al carrer de Pepito, on altre temps estava el piló i el lloc era estret. A la processó, acompanyant la Custòdia i el Sant Cos de Jesús sota palis, també anaven tots tres seguits.

03/06/2013 21:21 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: la processó del Corpus a través d'un espill

20130603211208-compo4.jpg

La imatge de Verónica Vives capta dos moments de la processó del Corpus Christi, d'ahir diumenge. Dalt podeu veure quan passa el palis i la processó a l’altura de l’espill que fa de retrovisor al carrer La Bassa per a eixir del carrer Constitució. Baix, vegeu a la banda passar a través de l'espill. És una altra forma de veure la processó. 

MIRADES URBANES: a Gata, la murta i els cobertors

20130526220928-diacomu.jpg

Este matí, recorrent el poble, abans dels actes previs a les Primeres Comunions, he trobat aquestes dos imatges, dos mirades urbanes, que són tradicionals i típiques quan són dies de comunions. És costum que en la casa de cada comulgants els pares adornen davant de la portalada amb murta. Aquestes floretes formant el calce i la hòstia i les roses tancant la murta les hem trobades al carrer Teulada, era especial. També és típic a les grans solemnitats i comulgar un nét o una néta també ho és per a una casa, que de les balconades penjen els millors cobertors. Aquest l’he trobat al carrer Constitució. El conjunt de la murta i el cobertor formen hui la mirada urbana de un dia de Comunions.

26/05/2013 22:09 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

VISTES DEL RIU ( i II ): encara xorra i, de moment, no plou

20130427221040-compo2-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ DE FOTOS, PUNXANT ACÍ)

No plou encara, la borrasca i la bossa freda que diuen arriba aquesta nit a la zona de la Marina Alta i s’estendrà fins dilluns no arriba. Mentre acabem gaudint de les vistes que ens ha deixat hui dissabte el riu, travessant el poble i bordejant-lo. Podeu veure, com a l’altra entrada algunes imatges del riu i els seus bots, com a l’estret o a les Coves Roges.

27/04/2013 22:09 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

VISTES DEL RIU ( I ), hui dissabte, tercer dia, encara xorra

20130427175024-compo1-copia.jpg

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Hui, sense dubte, és una altra mirada urbana de Gata. El riu Gorgos al seu pas pel poble

Al ser dissabte, el temps m'ha permés apropar-me a la bellea natural del riu Gorgos, al seu pas pel poble, quan l'aigua es deixava acaronar per les pedres i codols blanquinosos. Riu amunt, des del parc de la Font del Riu fins a les Coves Roges. Aturant-me als bots naturals que feia el riu, he aconseguit unes vistes que vosaltres podeu comprovar porten força, blancor, verdor, composicions que donen vida. És el tercer dia de riu i encara xorra. Encara va el riu? comentaven pel carrer els homes aquest matí...Ay, si tot l'any xorrara així !!.

A la primera composició, veureu el riu a una part de pont, a l'altra les vistes són de més amunt. Riu amunt i sols per la seua travessa al costat de les cases, dels parcs, al terme...ja és una altra història.

M'he permés posar-vos un vídeo curtet, per mig del conter de youtube de la meua filla Verónica, per a que escolteu el soroll màgic, encantador d'aquesta meravella de riu que tenim. Identificareu de seguida el lloc, a l'estret que li deiem nosaltres quan eren menuts, i mirant cap al col·legi "Verge del Carme" i el pont de les Alcolaes. Ací teniu l'enllaç per a que el gaudiu: http://www.youtube.com/watch?v=iywd2Rjgyr8&feature=youtu.be.

27/04/2013 17:50 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: disfresses infantils de Halloween

20121027210326-halloweenxiqui1.jpg

Torna aquesta sèrie de "Mirades urbanes" i ho fa al voltant de la festa que hui celebra la joventut i els no tan joves també de Halloween, ja que estem molt prop de la festivitat de Tots Sants. Aquesta mirada urbana s'ha fet al Passeig d'Alacant, davant l'escenari de la discomòbil que aquesta nit organitza la Comissió de Festes 2013 i en la qual també col·laboren els quintos del pròxim any. A la fotografia de Vero Vives podeu vore als quintets d'enguany (la majoria) -2012- disfressats d'aquesta festa.

FONT: foto Vero Vives, a través del facebook.

27/10/2012 21:03 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Antiga caserna de la Guàrdia Civil de Gata

20121012191133-casernagcantiga.jpg

Tots sabeu que per la mitat de la Travessera de la Nacional 332, un antic edifici es mostra cap a dos carrers, és la que va ser Caserna de la Guàrdia Civil. Edificada en 1886 per suscripció popular dels veïns del poble, hui és un record, donat que ja no habiten allí les famílies, tantes que han passat per la casa.

Ara les dependències del Cos de la Guàrdia Civil de Gata estan ubicades al carrer Penyó. Ací teniu una imatge que ens transporta a aquells anys, una mirada urbana que fem dia a dia els que passem per allí. Els dos arbres en plena fulla i el cotxe patrulla davant la porta, eren altres temps. Ara resta la casa com a testimoni.

12/10/2012 19:11 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: la imatge de la Fira: cartell anunciador

20121003210307-posterfiragc.jpg

Per als dies 13 i 14 d'octubre. Compte enrere a deu dies de l'event

A través del facebook i la pàgina de "Gata al Carrer" hem captat la imatge del cartell anunciador i publicitari de la Fira. Estem a deu dies de l'event comercial, lúdic, social, cultural, solidari,...El dibuix d'una gata és el que dona l'entrada a la fira. Ja lluix per les tendes i els llocs més destacats l'anunci. I a les entrades del poble per la travessa de la carretera general, les pancartes anuncien ja que els dies 13 i 14, dissabte i diumenge de la pròxima setmana, la cita és a Gata.

FOTO extreta de la pàgina del facebook.

03/10/2012 21:03 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: els adorns del carrer esperen Sant Miquel

20120910090406-dscf5941.jpg

Es van penjar per a les festes de juliol-agost. Van guanyar el primer premi de carrers i ahí seguixen. Els adorns dels carrers Doctor Moratal i Sant Miquel continuen igual, passat ja un mes i quatre dies d’acabar les festes patronals. Fan festa, no demanen pa i ahí estan. L’altre dia passava una parella turista i va sonriure, ho trobava graciós. Però el que no sabeu és que ja estem més a prop de Sant Miquel que lluny de Sant Crist. Un dels carrers es diu Sant Miquel. Ja està clar: els adorns esperen la festa, que enguany és dissabte. Farà el barri alguna activitat festera?.

Però no cregueu que és eixe carrer només. Com si s’hagueren posat d’acord, altres carrers del poble que van ser adornats, continuen encara amb algun element penjant. Això fa festa i com no plou, no es banyen ni es fan de mal bé.

MIRADES URBANES: última ullada a l'exposició

20120909100644-dscf7831.jpg

Hui es tanca la mostra "Art al Vent"

Si mirem enrere ens adonarem que han passat molts visitants per la mostra a l'aire lliure d'art tèxtil "Art al Vent". Hui tanca les portes i demà es trauran de les balconades les teles que han sigut notícia al llarg de tres setmanes.

Així i tot, encara fem una última ullada a l'exposició. Les dos últimes teles que observem tenen molt de colorit. A l'esquerra de la foto l'obra de Jannel Clermontlunet-Holanda titulada "You'll wish it a night mare". És acrílic. La de la dreta es de Issmat Abdulkader-Siria/Alemania titulada: "Menschen und tauben". Està feta també amb acrílic.

Ací acaba el passeig de "Mirades urbanes" per l'exposició d'art tèxtil de Gata, que ha estat als carrers La Bassa, Duquessa d'Almodòvar i Plaça de l'Església del 17 d'agost al 9 de setembre de 2012.

09/09/2012 10:06 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: demà acaba l'exposició Art al Vent

Sols dos dies i les teles, l'art al carrer La Bassa, Duquessa d'Almodóvar (part) i Plaça de l'Església, s'en anirà cap a altres indrets. Art al Vent s'acomiada demà, però els veïns de Gata i els visitants que encara no han vist totes les obres encara poden pegar una ullada.

Ací teniu dos obres més. A l'esquerra de la imatge, l'obra de María Dolores Mulá, titulada "Corazón". Està feta d'acrílic. A la dreta, podem observar l'obra de Ronald Mevs-Haití, titulada: "Formes pour refleixir la mémoire". Està formada també d'acrílic.

08/09/2012 18:33 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: tres dies d'exposició i adéu a les obres d'Art al Vent

20120907164637-dscf7721-copia.jpg

El compte enrere cada vegada està més a prop. Del 17 d'agost a ara moltes mirades han alçat el cap per gaudir de peces de 24 païssos, de 120 artistes i el diumenge diran l'adéu definitiu fins l'any que ve. Però encara tenim tres dies per a poder fer mirades urbanes, per poder captar aquelles obres que no hem vist.

Parem la mirada en tres obres més. A l'esquerra de la fotografia, l'obra d'Albertina Tafolla-Mèxic titulada "Caracol roto". Està feta de teles cosides a mà i màquina. Al centre de la imatge, l'obra de Liudmila López-Cuba titulada: "La bayamesa" de tela cosida i lloentors. A la dreta de la fotografia, l'obra de Claire Gourlay-Gran Bretaña, titulada "Aigua dolça" feta d'organça, teles i fil.

07/09/2012 16:46 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Què poc queda de gaudir de les teles

20120906100811-dscf7703-copia.jpg

Estem ja a dijous. Diumenge dia 9, a les 20 hores, serà la cloenda de l'exposició, a la queal podria assistir la consellera Lola Johson, encara que no està confirmat. Pocs dies per a què les mirades urbanes gaudixquen de l'exposició de les teles, de les obres a l'aire lliure. Encara tenim quatre dies de contemplar-les.

Hui ens traslladem a la cantonada que fa el popular i conegut "Forn de Vives" amb la placeta de davant l'Ajuntament. Allí penja del balcó una obra de Olga Rodríguez-Espanya, que porta per títul: "Felicité". Són teles cosides.

06/09/2012 10:08 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: S'ens acaba el temps. Diumenge cloenda de l'exposició

20120905091938-dscf7733-copia.jpg

Encara anem pegant una ullada a les balconades del carrer la Bassa, Duquessa i Plaça Església, per tal de fixar-nos en els últims detalls, abans de la cloenda, que serà diumenge dia 9.

Hui mirem una obra, a l'esquerra de la fotografia, d'una gatera Pepa Caselles, que titula: "Boca". Està fet amb acrílic sobre tela. Al seu costat, a la dreta de la imatge, l'obra d'Inmaculada Pascual-Espanya, que titula "Mar en la Vía Láctea". Està compost de pintura acrílica i collage sobre tela.

05/09/2012 09:19 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: poc a poc, anem esgotant-les a l'exposició

20120903091222-dscf7758.jpg

Ja entrem a l´’ultima setmana d’exposició a l’aire lliure de "Art al Vent" (IX edició). Poques mirades resten fins el 9 de setembre, diumenge, però encara podem gaudir d’unes quantes. Mirem ara tres obres que lluïxen a l’edifici del consistori gater, pel carrer Duquessa d’Almodóvar.

A l’esquerra, teniu l’obra "Escuela de uropa Rhein-Maas"-Alemanya, amb el títol: "Caballo de Aix La Chapelle". La tela està feta d’acrílics, sida i cordells. Al centre, Arnaldo Yarza-Veneçuela proposa l’obra "Esperando a un tío", que és un acrílic. Finalment, a la dreta, podeu gaudir de l’obra de Mohamed Yettoun-Marroc titulada: "Sin sentimientos". També és un acrílic.

03/09/2012 09:12 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: milers de persones visiten l'exposició

20120902093805-dscf7771.jpg

A l'aire lliure i tots s'endinsen cap al carrer la bassa fins la Plaça de l'Església. És l'exposició d'Art al Vent 2012, a la que li resta una setmana. Diumenge que ve, dia 9, dirà adéu. Mentre, encara hi ha mirades urbanes dels visitants i els de casa, d'ells i nosaltres.

Hui mirem dos obres cridaneres que es troben a un lloc molt transitat tant de cotxes com de vianants a peu. Estan a la Plaça de l'Església. A l'esquerra, l'obra de Rachid Amkhau-Marroc, que es diu: "Siria" feta d'acrílic i retolador. A la dreta, l'obra de Silvia Piza-Tandlich-Costa Rica titulada: "Convivencia artística: la creatividad y el degollador". Està feta de teles industrials, fils i pintures acríliques.

02/09/2012 09:38 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Compte enrere. A vuit dies de l'adéu a "Art al vent"

20120901180030-dscf7770.jpg

Les "Mirades Urbanes" dels gaters i visitants ja van esgotant-se. El temps passa inexorable per a tots i ràpid. Encara tenim per davant vuit dies per a contemplar aquelles teles que ens sorprenen, admiren i captiven.

Hui ens parem davant la Casa Abadia del poble, a la Plaça de l'Església. Allí també penja una de les obres d'Art al Vent. És de Fernando Villena-Espanya i no té títol. És un acrílic.

MIRADES URBANES: passejant pel circuït "Art al Vent" de Gata

20120830094709-dscf7765.jpg

Seguint amb les "Mirades urbanes" que ens deixen les teles artístiques de "Art al Vent", que s'exposen actualment a Gata, podem gaudir de moltes imatges, moltes mirades. Les obres que es veuen a la fotografia estan ubicades a la Plaça de l'Església, pegades quasi a la torre del campanar. La de l'esquerra és d'Eugenie Bongs-Beer i es titula "Contramatada". Feta d'acrílic i empremptes de gassa. La del centre és d'Ernesto Marqués-Portugal i no té títol. Està feta d'acrílic. La que millor es ve, a la dreta de la fotografia, és d'Eva Escamilla-Espanya i es diu "Els estius a La xara". Feta de seda tenyida a mà i acrílic.

30/08/2012 09:47 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Tornem a passejar per "Art al Vent"

20120829090437-dscf7763.jpg

Un dia més i ja són molt i resten sols dotze, tornem a fixar-nos en l'exposició a l'aire lliure del carrer La Bassa, Duquessa d'Almodóvar i Plaça de l'Església de Gata. La tela de hui es troba a la Plaça de l'Església i pertany a Anna Peris-Espanya. No té títol i està feta d'acrílic i elements tèxtils.

29/08/2012 09:04 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Més teles com a cobertors

20120827090649-dscf7762.jpg

Seguint amb les "Mirades urbanes" que produïx l'exposició d'Art al Vent, trobem hui una altra tela que comparem com els cobertors d'abans. El cobertor de hui és un tant especial, perquè no sols mirem al cobertor sinó al conjunt arquitectònic que l'envolta. Podeu apreciar que estic parlant de la cantonada que forma el carrer la Bassa amb el carrer Duquessa d'Almodòvar, on la tosca predomina i on a "Ca Tonia" cobra valor la tenda de poble.

Pel que fa a l'obra en si mateixa, cal dir que és de Nicole Hardy-Holanda i es titula: "Ecce Homo: cross-roads in the wind". Està feta d'acrílics i teles.

27/08/2012 09:06 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Més "cobertors" contemporanis

20120826111309-dscf7682.jpg

"Art al vent" estarà fins 9 de setembre. Mentre, la gent, els mateixos gaters de a peu i també en cotxe o bicicleta que passen pel carrer la Bassa o la Plaça de l'Església o per davant l'Ajuntament segueixen contemplant les obres, els "cobertors" contemporanis.

Hui porte a la secció de "Mirades Urbanes" una altra obra curiosa i actual. El títol ho diu tot: "Ens han xuclat tot el suc". Es mescla "amiguisme, corrupció, injustícia social i malbaratament" com diu a l'obra de Núria Prades-Espanya. Són acrílics.

26/08/2012 11:13 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Danses al carrer en un tardet calorós

20120825115451-mesdansesav.jpg

Trenque hui la tònica dels últims dies i pose la mirada de dijous per la nit. Els vianants i passejants de la Plaça d'Espanya es van trobar amb la sorpresa de les danses tradicionals actuant i fent poble. L'activitat s'emmarcava dins de les complementàries d'Art al Vent IX edició.

La foto està presa de la xarxa social facebook (event D'ací).

25/08/2012 11:54 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: més peces al vent (mostra AV IX edició)

20120824082032-dscf7678.jpg

Continuava la subsèrie encetada dies abans de començar oficialment la mostra d'Art al Vent en aquesta edició 2012. Cada dia una "mirada". I hui toca sols una tela, perquè així ho porta la fotografia. L´'obra és de Andreas Herrmann-Alemanya i es dia "Dance in the mirror". Està feta de fotografia.

24/08/2012 08:20 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: més obres i més gent, Art al Vent

20120823084349-dscf7676.jpg

A mesura que passen els dies, Art al Vent és més coneguda pels turistes que visiten el poble i pels gaters mateixa que al passar pels tres carrers que tenen la mostra, alcen el cap i miren els detalls de les obres, són "Mirades urbanes".

Hui vegem. Hui toca dos obres més. La de la part esquerra de la foto, que es veu menys nítida pertany a Afnan Alskhekhly-Irak. Es diu: "Hourof" i està feta de teles cosides i acrílic. Però, una de les teles més cridaneres pel tema i els moments que viu Espanya és la de Javier Gómez de Segura-Espanya que té un títol molt sugestiu: "Yo no estoy en crisis". Està feta de acrílic i rotulador.

23/08/2012 08:43 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Més obres "al vent"

20120822083538-dscf7674.jpg

Com cada dia, s'asoma a la finestra del blog l'obra o obres captada per la nostra càmera de l'exposició al carrer "Art al vent" IX, 2012. Hui li toca el torn a dos obres més que s'ubiquen al carrer La Bassa. A l'esquerra teniu una de María José Cholbi-Espanya- que s'anomena "Almas" feta de botons cosits i tinta. A la dreta, una obra de María Isabel de Piero-Argentina-Itàlia, dita "Makuñ (Poncho Mapuche). És tarlatana cosida.

22/08/2012 08:35 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Tots baixen carrer la Bassa avall

20120821091601-dscf7672.jpg

Nombrosos turistes es veuen sorpresos per les teles que penjen dels balcons i baixen carrer La Bassa avall. Estan immersos en la major exposició a l’aire lliure d’art tèxtil. Al blog del "Cronista" cada dia, fins el 9 de setembre, fem eixa mirada urbana cap alguna de les obres allí exposades.

Hui la imatge recull tres obres en una mateixa casa i balconada. A l’esquerra l’obra de Teresa Rosa Aguayo-Espanya que es diu "Rumors" i està feta amb fotografia, feltre i sonalls cosits. Al mig, l’obra de Rubén M. Riera-Espanya (S.T.) que és un acrílic. A la dreta, l’obra de Jean Bernard Dejean-Haití, que porta per títol: "Paseando por el patio" feta d’algeps, tinta xinesa i roses.

21/08/2012 09:08 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: de visita per "Art al Vent"

20120820085033-dscf7670.jpg

Hui és el quart dia d'exposició d'Art al Vent (IX edició). Trobem altres imatges si fem més "Mirades Urbanes". Us agrada la que diuen és la més gran exposició a l'aire lliure d'art tèxtil d'Espanya?. Passem per la cantonada entre el carrer La Bassa i el carrer Constitució i ens fixem en aquesta peça artística llamativa. Pertany a l'artista Imad Mansour-França i es diu: "Ishara". Està feta de acrílic i tela cosida.

20/08/2012 08:50 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Seguim...mirant al vent

20120819111534-dscf7668.jpg

L'exposició a l'aire lliure "Art al Vent" complix hui el seu tercer dia. Fins 9 de setembre estarà als carrers La Bassa, Duquessa d'almodóvar -una part- i Plaça de l'Església. Al blog del "Cronista de Gata" cada dia es publicarà una imatge.

La de hui centra la mirada sols amb una tela. L'obra és de María Muñoz-Espanya i es titula: "Ausencia" feta de cotó i tela cosida. La resta de teles no s'aprecien bé. Està al carrer la Bassa.

19/08/2012 11:15 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: Un altre cop d'ull a "Art al Vent" IX

20120818112544-dscf7666.jpg

Ahir per la vesprada va quedar inagurada oficialment la mostra tèxtil a l’aire lliure més important d’Espanya, a Gata. La IX edició d’Art al Vent estarà exposada fins 9 de setembre. Ens deixa unes mirades al vent urbanes, unes mirades que cada dia portaré ací al blog. S’aprecien a la imatge quatre obres. La primera, més a l’esquerra és de Santiago Mollà-Espanya. es diu "Collage" i està feta de foto i papers. La segona és de Míriam Vleugels-Holanda. És diu: "Queenof the wind". És un acrílic. La tercera és de Grete Marstein- Noruega. Es diu "Good relations". És un acrílic. La quarta, més a la dreta, és d’Albertina Tafolla-Mèxic. Es diu "Caracol roto" i són teles cosides a mà i a màquina.

18/08/2012 11:25 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: HUI S'INAUGURA

20120817090948-dscf7664.jpg

Els gaters ja fa uns quants dies que fixem les "Mirades Urbanes" cap al carrer La Bassa i des d’ahir cap al trossets del carrer Duquessa d’Almodóvar i tota la Plaça de l’Església. Hui és el dia escollit. Divendres 17 d’agost, a les 19 hores, es farà la presentació-inauguració de l’event artístic.

Com vaig dir fa uns dies enrere, dia a dia fem una ullada a alguna de les obres que ja ventejen al carrer La Bassa. A l'esquerra l'obra d'Alessandra Lamfredi-Itàlia "Tibetan wind horse". És un acrílic. A la dreta, l'obra d'Érica Landfors-Suècia: "Buscando calor", feta de cordell de pita i acrílic.

Demà dissabte tindreu complida informació de la inauguració de "Art al Vent" IX.

17/08/2012 09:09 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES...CADA DIA, ART AL VENT IX

20120816082054-dscf7660.jpg

Demà serà el gran dia, l’esperat per moltes persones que fan possible la mostra, l’exhibició tèxtil al carrer més important d’Espanya, com es diu és aquesta "Art al Vent". Dia a dia, observem amb les "Mirades urbanes" algunes de les obres exposades. A l’altra part de les obres d’ahir es troben aquestes que mostre hui, dins del carrer La Bassa. La que millor es veu, a l'esquerra, és obra de María Araceli Carrión-Espanya. Es diu: "De puntillas" i està feta de acrílic, cobertor antic, flors de paper i altres materials. La de la seua dreta és de Lolita Ballester-França, titulada "Ouvre ton esprit". Són cremalleres cosides.

16/08/2012 08:20 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES: CADA DIA...ART AL VENT IX

20120815180506-dscf7658.jpg

Encete ací una sèrie de "MIRADES URBANES" que faré cada dia, mirant els carrers La Bassa, Duquessa d’Almodóvar i Plaça església. "Cada dia...At al Vent IX" ens transportarà a l’exposició tèxtil de "At al Vent" que estarà exposada del 17 d’agost al 9 de setembre. Hui pose dos obres que es troben pujant a mà dreta, encara que com sabeu no està inaugurada oficialment la mostra. A l'esquerra l'obra "Homenatge a les dones maltractades: anisat" de Josepa Gilabert-Espanya, fet de punt de ganxo, tèxtils i acrílic; a la dreta l'bra d'Adriana Serlink "Mi voz"-Espanya, feta de pintura acrílica i cintes de cotó.

MIRADES URBANES: Carrer Nou

20120814091739-cnouhdr.jpg

Nova imatge realitzada per l'amic José Salvador Ginestar Torres, aquesta del carrer Nou. Es va fer el 20 de juliol d’aquest any, dia que va passar el patró del poble pel carrer, degut al segon dia de Novena, a la baixada des de l’ermita i camí de la Costera del Grup Escolar. Vegau els colors i els arranjaments del carrer. Vegau una nova mirada urbana d’aquell dia.

FONT: foto de José Salvador Gimestar Torres.

MIRADES URBANES...de la Festa Major: El Crist de Gata

20120812093807-dscf7543.jpg

Quan el Crist ix de l'església el dia de la Festa Major, el dia 6 d'agost de cada any, la "Mirada Urbana" que vegem és la imatge tan evocadora als peus de la torre del campanar, de l'església parroquial, que l'allotjat al llarg de dotze dies.

Si a més, la composició està decorada amb flors, resulta molt més vistosa. La "mirada urbana" resulta força curiosa, és un acomiadament d'un any, fins l'any que ve a juliol de 2013. Ací teniu la fotografia que combina imatge processonal i campanar.

12/08/2012 09:38 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

MIRADES URBANES...de festa: la plaça plena de gent (disfresses)

20120801121219-cimg4082.jpg

Si fa dos dies, la "Mirada urbana" es dirigia a una plaça pràcticament buida al ball, hui porte una altra "mirada" del ball d'anit. El motiu, les disfresses i que no hi havia bous "encara". La plaça plena i el conjunt atractiu.

Com canvien les coses i donen que pensar!!. No es poden solapar actes ni actuacions.

01/08/2012 12:12 cronistadegata #. MIRADES URBANES No hay comentarios. Comentar.

Blog creado con Blogia. Esta web utiliza cookies para adaptarse a tus preferencias y analítica web.
Blogia apoya a la Fundación Josep Carreras.

Contrato Coloriuris