Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JUST AHIR 28 DE JULIOL, CINC ANYS SENSE TREN PASSANT PER GATA. ELS TREBALLS D'ADAPTACIÓ I ADEQUACIÓ DE LA LÍNIA 9 DEL TRAM (BENIDORM-DÉNIA) ESTAN ARA A LA FASE FINAL ENTRE TEULADA I DÉNIA

JUST AHIR 28 DE JULIOL, CINC ANYS SENSE TREN PASSANT PER GATA. ELS TREBALLS D'ADAPTACIÓ I ADEQUACIÓ DE LA LÍNIA 9 DEL TRAM (BENIDORM-DÉNIA) ESTAN ARA A LA FASE FINAL ENTRE TEULADA I DÉNIA

Ahir dimecres, 28 de juliol, es complia un lustre sense tren passant per Gata. Al blog del CRONISTA DE GATA recollia la notícia i l’impacte de la premsa. El tram de Calp a Dénia deixava de funcionar aquell 28 de juliol de 2016. Per a recordar la notícia PUNXEU ACÍ.

Precisament, hui dijous -quan s’han complit eixos cinc anys- torna a ser notícia el TRAM. Les metes propostes per Conselleria per a que el TRAM en la seua línia 9 (Benidorm-Dénia) s’aproximen, sobre tot el penúltim tram entre Teulada i Gata, que podria estar acabat entre setembre i octubre i posar-se en funcionament al desembre de 2021, encara en trens convencionals i no amb tramvia, a l’espera de completar-se el nou pont del Quisi i l’últim tram Gata-Dénia per a tramvialitzar-se.

Aquest matí, a Alacant, el conseller d’Obres Públiques i Mobilitat Arcadi España, s’ha referit a com està la línia i ha asegurat que la finalització de les obres entre Teulada i Gata "es inminent". Arcadi España ha senyalat que l’objectiu imminent es acabar les obres en el tram Teulada-Gata de Gorgos, el penúltim de toda la línia, entre setembre i octubre, per a que a finals de 2021 o principis del 2022 comence a donar-se servici en eixe tram. 

Ý más al norte? El conseller subrayó que el objetivo es llegar a Dénia, la última fase de la línea, en 2023. Es decir "como estaba previsto". Esta, no obstante, es la última previsión que ha manejado esta conselleria en los tiempos más recientes. El TRAM debería haber regresado antes a Dénia -las primeras fechas que se barajaron era durante este mismo 2021-pero las dificultades de las obras han ido provocando diversos aplazamientos, en parte motivado por la problemática del Pont del Quisi en Benissa.

Finalment, per a que el TRAM arribe a Dénia com a tramvia, a diferència de la resta de la comarca, es baralla la data de 2023. Si els terminis s’acurten molt millor per als usuaris, si no hi haurà d’armar-se de paciència. Són ara per ara cinc anys sense el tren a la part nord de la Marina Alta.    

Hem seguit la notícia digital de Marina Plaza. si voleu llegir-la completa, PUNXEU ACÍ.

FONT: Informació article Marina Plaza 29-7-2021.

0 comentarios