Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.876: UN RECORDATORI DE PRIMERA COMUNIÓ DE 1905

FOTOGRAFIES ANTIGUES...I D'ABANS (Gata en el record) -1.876: UN RECORDATORI DE PRIMERA COMUNIÓ DE 1905

Hui, Festa de Pentecostés, s’ha celebrat en l’església parroquial de Samt Miquel Arcàngel de Gata de Gorgos el primer torn doble de les Primeres Comunions 2021, segones de l’era COVID19. Com ja deia ahir, en estos dies aniré posant aquells recordatoris d’aquelles èpoques ja llunyanes.

Hui ens transportem a 1905, fa més d’un segle. Ens crida l’atenció el nom del col·legi al que pertany l’alumne comulgant, col·legi San Miguel. També que Gata és "Villa" i que es diu "Gata" ja que encara no s’havia començat a dir oficialment Gata de Gorgos. Això es va produir a partir del 2 de juliol de 1916. També que era prou avançada la Primera Comunió, el 22 de juny, però és que coincidia amb la festa del Corpus Christi, era dijous i festa. 

Finalment, els recordatoris eren encomanats a la llibreria valenciana de Ferrandis y Villalba. Al respecte d’aquesta llibreria dir que la llibreria Vicente Ferrandis, antiga "Librería Villalba" constava la seua activitat des de 1903 al carrer Bolseries 22 de València i, més tard, en 1908 (que és el temps del nostre recordatori) com a "Librería e Imprenta de Vicente Ferrandis" a la plaça de Cajeros 70 y Colchoneros 4 fins al menys1912. Tenia fama no sols a nivell provincial i regional, sinó també nacional. 

FONTS: Records de fotos i documents de la família Argudo. / Informació del recordatori: "Los catálogos de librería y material de enseñanza como fuente iconográfica y literario-escolar" de León Esteban (Universidad de Valencia), data d'aceptació d'originals, gener de 1997.

0 comentarios