Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

SABIEU....? QUE GATA FORMA PART DE LA GUIA DE CARRERS D'ALACANT

SABIEU....? QUE GATA FORMA PART DE LA GUIA DE CARRERS D'ALACANT

Trobem a la xarxa Internet una documentació històrica sobre Gata, per mig d’un llibre d’Alacant publicat en 1974. Es tracta del llibre "Alicante, sus calles antiguas y modernas" escrit aquell any pel presbíter Gonzalo Vidal Tur, aleshores Cronista Oficial de la Excma. Diputació d’Alacant.

A la pàgina 339 apareix el carrer GATA DE GORGOS, abans dit "Afueras" i "Ruíz de Alarcón". Està pels barris de Rabassa Alta i el districte 5é dels Àngels. Se li va posar el nom per la corporació municipal d’Alacant en la sessió 30 d’abril de 1955, com especifica l’autor. Naix el carrer des del carrer Avellaneda i acaba al carrer Doctor Recasens. Es creua primer a l’esquerra amb el Carrer Caracas i a la dreta amb el carrer Ruíz de Alarcón. A la seua part esquerra té la Plaça de la Pèrgola.

Cite textualment el que escriu Vidal sobre el poble de Gata que dona nom al carrer en qüestió: "A las márgenes del río Jalón, encontramos a Gata, con frondoso arbolado en sus calles, cuya principal se extiende sobre un kilómetro. En su plaza mayor se encuentra la parroquia de San Miguel. En Gata tuvo el ducado de Almodóvar su antiguo palacio; destinado en la actualidad a vivienda, siendo uno de los mejores edificios de la población. En las afueras del pueblo existe un ermitorio de 1762, dedicado al Santísimo Cristo, de gran devoción. El patrono del pueblo es San Miguel. Las fiestas se celebran, las dedicadas al Santísimo Cristo del Calvario, el 6 de agosto, y las de San Miguel en septiembre."

Altres pobles tenen el nom de Gata de Gorgos entre els seus carrers, com El Campello, Dénia, Pedreguer (nom popular), Xaló o Teulada. També el riu Gorgos té carrers en pobles i ciutats com València.

FONTS: Llibre "Alicante, sus calles antiguas y modernas", Gonzalo Vidal Tur, Diputació d’Alacant // Foto captura del Google Maps, carrer Gata de Gorgos.

0 comentarios