Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL VEÏNAT DE GATA TÉ NOMBROSES INICIATIVES PER PASSAR EL CONFINAMENT...I EN TRAURAN MÉS

EL VEÏNAT DE GATA TÉ NOMBROSES INICIATIVES PER PASSAR EL CONFINAMENT...I EN TRAURAN MÉS

La imaginació al poder, podríem dir en aquests temps de confinament obligat pel coronavirus. Els veïns de Gata no paren. A més del ja conegut i celebrat per tot arreu de l’Estat espanyol dels aplaudiments als balcons per agraïment als sanitaris, personal que treballa per a que no falte de res i que estan "a primera línia" i l’actuació de tots els músics als balcons al "Festival dels balcons", que també van fer tots els músics valencians, han sorgit altres idees, de les quals faig un resum:

- Començà l’amic Pepe Mengual, president del Fotoclub "Forat". Ell va posant fotografies espectaculars de llocs on ha disparat el seu ull òptic. La gent tindrà que endevinar on és.

- Es va sumar després la parròquia de Sant Miquel Arcàngel, fent les misses, resant el sant rosari, Pare Nostre, i demés celebracions, per mig del seu canal Youtube. El senyor rector Don Francisco M. Murillo ha celebrat la santa missa per la vesprada o a les 11,30 diumenge. Però si el fet ja és històric, més històric és celebrar-ho als distints altars i aixina ho ha fet a l’altar de Sant Josep, el dia de la festa; al de la Verge de Fàtima, ahir dimecres 25 dia de l’Encarnació, i a la capella de la Comunió. Al canal Youtube de la parròquia teniu tots els vídeos.

- Dijous 19, dia del pare i dia de Sant Josep, va nèixer a Gata el grup "alavoradel riumare". Es tracta d’un grups de veïns que viuen a un i altre costat del riu Gorgos que inventen coses per a passar millor el confinament i ixen als balcons a manifestar la seua vena artística. A la música i mascletà de globus, van seguir les flors i ara vindrà xicotetes actuacions teatrals. Els vídeos que fan són supergraciosos, com el que vos mostre PUNXEU ACÍ.

- Una altra iniciativa va ser la dels integrants del Moviment Junior de Gata, que al no poder celebrar-se el passat dia 22 el Dia Junior de la comarca, van fer un vídeo entre els menuts/menudes, educadors/es i Don Francisco. Podeu escoltar-lo de nou, PUNXEU ACÍ

- També el que escriu CRONISTA DE GATA sabeu que tinc en marxa la sèrie "El joc de la història de Gata" que ja ha fet sis preguntes i continuarà. Per a conéixer més la Gata antiga amb coses puntuales de tota temàtica.

- Altres iniciatives s’estan gestant, s’estan madurant. Ja les coneixerem.

FONT: Vídeos i fotos extrets del facebook.

0 comentarios