Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ANIT A LES 22 H.: UN TREMOLOR AMB EPICENTRE AL POBLE NOU (2,8) SE SENT CLARET TAMBÉ A GATA

ANIT A LES 22 H.: UN TREMOLOR AMB EPICENTRE AL POBLE NOU (2,8) SE SENT CLARET TAMBÉ A GATA

Com un tro, com un soroll fort, cosa de dos segons. El tremolor que va sacsar ahir la Marina Alta més al nordest va fer saltar totes les alarmes de la població. Centenars de comunicats a les xarxes socials just passades les 22:00.10 hores van donar l’avís. La confirmació oficial la posava l’Institut Sismològic Nacional. Event amb epicentre al Poble Nou de Benitatxell, 2,8 graus (primer s’havia dit 2,9) amb l’escala de Richter, a 5 kilòmetres de profunditat. Els diaris van començar a bullir amb la notícia. Ens llevem hui amb eixa informació. Ací teniu els titulars:

MARINA PLAZA: Un terratrèmol amb epicentre a Benitatxell sacseja tota la Marina Alta. El tremolor de 2,9 graus s’ha sentit amb claredat a les 22 hores de la nit a la comarca.

TEULADA MORAIRA DIGITAL: Un terremoto de magnitud 2,9 con epicentro en Benitatxell provoca la alarma en Teulada Moraira y otras poblaciones de la Marina Alta. A 22:00 horas de esta noche, se ha producido un movimiento sísmico de 2,9 en la escala Richter con epicentro localizado en el municipio de El Poble Nou de Benitatxell. El terremoto también se ha sentido con diferentes intensidades en las vecinas poblaciones de Benissa, Jávea y otros municipios vecinos de la Marina Alta.

INFORMACIÓN i LEVANTE-EMV: Un terremoto de 2,9 grados sacude la Marina Alta. El temblor se registró a las 22 horas con epicentro en el Poble Nou de Benitatxell.

LAS PROVINCIAS: Xàbia tiembla con un terremoto de 2.9 de magnitud. El Instituto Geográfico ha confirmado el temblor que los testigos compartieron en Twitter pasadas las 22.00 horas.

QUÈ ENS DEIA L’INSTITUT NACIONAL GEOGRÀFIC, al respecte del tremolor:

INFORMACIÓ DEL TERRATREMOL: EVENT 21/8/2019. HORA UTC: 22:00:10. LATITUD: 38.7477. LONGITUD: 0.2004. PROFUNDITAT: 5 KMS. MAGNITUD: 2.8. TIPO DE MAGNITUD: mmLg. INTENSITAT MÀXIMA: IV. LOCALITZACIÓ: EL POBLE NOU DE BENITATXELL.

Hores abans, l’Institut Geogràfic Nacional també havia marcat un sisme al Golf de València. A les 17:03:25 h. (2,4 g.e.R.)

FONT: Mapa publicada a Las Provincias. Informació oficial, ING, Sismes.

0 comentarios