Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA SOCIETAT DE COLOMBICULTURA DE GATA HOMENATJARÀ A DOS SOCIS VETERANS. La societat de 96 anys

LA SOCIETAT DE COLOMBICULTURA DE GATA HOMENATJARÀ A DOS SOCIS VETERANS. La societat de 96 anys

La Societat de Colombicultura de Gata de Gorgos celebra aquests dies la cloenda de la temporada. Enguany, la directiva ho vol fer d’una manera especial i retrospectiva, sent conscients de la història que atresora aquesta societat esportiva i lúdica gatera, que es va fundar en 1923. A quatre anys de complir-se un segle, l’organització vol fer un homenatge als dos colombaires més veterans de Gata, VICENTE PEDRÓS PONS (Vicente "la Parra") i PEPE MENGUAL MULET. La societat vol destacar la perseverància i constància de Vicente i Pepe, amb tres quarts de segle volant coloms i fent de la colombicultura la seua gran afició. De ben segur, l’acte que es farà divendres dia 5 i al que assistiran els socis, les autoritats municipals, així com els representants de la comarcal i la territorial valenciana de la Colombicultura. Serà una cita per al record i la història. Es tindrà a la memòria, com aixina ho relatava fa uns dies Vicente "la Parra", al fundador de la societat Batiste "la Parra", impulsat per un vicari de Bellreguart que li agradava l’esport. També es recordarà a Don Luis García "el metge", a Quico "l’Obrer" i altres.

Vicente Pedrós, soci des de 1945 i Pepe Mengual des de 1947. El primer encara volant coloms, el segon deixant-ho fa dos anys, amb 71 anys dedicat al noble esport de la colombicultura.

A l’acte d’homenatge i reconeixement també es tindrà present, com recordava Vicente "la Parra" fa uns dies, als 14 socis que van arrancar als anys 40 del segle XX, com Carlos Mulet "Pare Sant", Batiste "Blanquera", Antonio "el Vanitós", Ramón Cardona, Pepe "Porra", Pepe "el Verger" i altres.

No podem oblidar una data molt significativa per a l’esport del colom a Gata. En 1950 es va fer al poble el primer concurs local de coloms. Tot això i més ho viuran els protagonistes divendres per la vesprada. 

FONTS: Informació i fotos, Societat de Colombicultura de Gata.

 

0 comentarios