Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

GATA TÉ NOU ALCALDE, JOSEP FRANCESC SIGNES COSTA (Compromís). CONSTITUCIÓN DE LA CORPORACIÓ 2019-2023

GATA TÉ NOU ALCALDE, JOSEP FRANCESC SIGNES COSTA (Compromís). CONSTITUCIÓN DE LA CORPORACIÓ 2019-2023

(PODEU SEGUIR PER VÍDEO -Ajuntament Canal obert- EL PROCÉS DE CONSTITUCIÓ DEL NOU AJUNTAMENT, PUNXEU ACÍ)

Josep Francesc Signes i Costa (candidat de Compromís), ha sigut elegit com alcalde  de Gata en el plenari de constitució de l’Ajuntament celebrat hui, dissabte 15 de juny, a les 12.00 hores. 

Amb el saló de plens de la Casa Consistorial replet de gent, la secretària de l’Ajuntament ha fet entrar a la regidora més major Àngels Soler Fornés (Compromís) i al regidor més jove Luís Blasco Blasco (Partit Popular). Tots dos han format la Mesa d’edat. Després han anat entrant i ocupant els respectius seients la resta de regidors, passant a jurar o prometre el càrrec de concejal.

Tant la candidata a l’alcaldia per al PP (Maite Signes Caselles) i el candidat de Compromís (Josep Francesc Signes Costa) han mantés la seua candidatura a alcaldessa o alcalde, respectivament. El candidat del PSOE Toni Signes Costa l’ha retirat degut al pacte ja signat anteriorment amb Compromís.

La candidatura de Compromís ha prosperat amb el suport dels 4 regidors de Compromís i els 3 del PSOE.

En la sessió han pres possessió els 13 regidors que conformaran la corporació  municipal: Josep Francesc Signes i Costa -alcalde-, M. Angeles Soler Fornés, Antonio Arabí Arabí i Neus Mulet Mulet de Compromís; Antonio José Signes Costa, Joan Vicent Vallés Roselló i José Juan Mulet Soler, de PSOE; Maite Signes Caselles, Juan Pedrós Taléns, Guillermo Cholbi Sart, Maite Mestre Tur, Luís Blasco Blasco i Vanesa Castillo Torres, del PP.

El nou alcalde ha recordat als regidors que han passat per l’Ajuntament de Gata, especialment, aquells que han estat en l’última legislatura i ara ja no formen part de la corporació. També ha volgut donar veu a tots els regidors que han pres possessió. Primer ho han fet els nous entrants i després els que ja havien format part de l’anterior o altres legislatures.

Signes Costa ha remarcat que hui era un dia de festa per la constitució del nou ajuntament. Ha deixat dos cites, la primera amb la frase "Ameu i protegiu totes les persones i al poble" (una frase del Testament de Jaume I, el 20 de Juliol de 1276) i la segona recordant un article de la Constitució sobre la salut pública.

El portaveu dels socialistes Toni Signes ha parlat del pacte de govern, que s’ha nomenat per a la història com a "Pacte de l’Arraval" com un pacte “per a fer polítiques progressistes per al nostre poble i per donar estabilitat al poble”. Per la seua part, la portaveu popular Maite Signes  ha demanat al nou alcalde que tinga en compte a tots els votants i a tots aquells que no han anat a votar i ha fet l’oferiment de treballar conjuntament pel poble.

Anecdotari de les corporacions gateres:

* L’últim alcalde home de Gata va ser Pepe Diego Mulet (PSOE) 2003-2007. Després al llarg de tres legislatures (2007-2011; 2011-2015 i 2015-2019) han ostentat el màxim càrrec municipal tres dones: Ana María Soler Oliver (PP), Maite Signes Caselles (PP) i Magda Mengual Morata (Compromís).

* En l’actualitat han entrat cinc regidors nous, que no havien estat en altres legislatures: A més de l’acalde Josep Francesc Signes Costa (Compromís) ho han fet: Maite Mestre Tur, Luís Blasco Blasco i Vanesa Castillo Torres (per al PP) i Neus Mulet Mulet (Compromís).

* La corporació municipal de Gata 2019-2023 està formada per 8 hòmens i 5 dones.

* Com ja s’ha dit més amunt, el regidor més jove d’esta legislatura és Luís Blasco Blasco (PP) i la regidora de més edat Àngels Soler Fornés (Compromís).

* L’anterior alcaldessa i l’actual alcalde, Magda Mengual Morata i Josep Francesc Signes Costa, són els dos de la mateixa formació política Compromís.

FONTS: Part de la informació i fotos, Ajuntament de Gata i Cronista de Gata.

0 comentarios