Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

EL RIU GORGOS VA AUGMENTANT AL PAS PER GATA. ARA 2,5 METRES BAIX DEL PONT D'ALCOLAIES. S'ESPERA QUE VAJA A MÉS. PRECAUCIÓ PEL VENT

EL RIU GORGOS VA AUGMENTANT AL PAS PER GATA. ARA 2,5 METRES BAIX DEL PONT D'ALCOLAIES. S'ESPERA QUE VAJA A MÉS. PRECAUCIÓ PEL VENT

Aquesta vesprada, el riu Gorgos al pas per Gata, ha fet una considerable pujada. Ara mateix baix del pont de les Alcolaies el cabdal ha pujat fins a 2,5 metres d’altura. A mitja vesprada estava en 1 metre. Informava Sebastià Puig (Protecció Civil Gata). A l’interior, en Castell de Castells i Xaló, el riu està a punt de desbordar-se i la gent de Protecció Civil de Gata està de guàrdia per si augmenta més el riu. L'Ajuntament de Xaló advertia fa dos hores: "Si continua plovent en les pròximes hores es podria desbordar el riu pel camí de la Tarafa. També s'està produint un creixement ràpid de barrancs. Hem activat les mesures de prevenció per pujada de riu, estem tallant els principals punts de risc. Per favor, extremeu les precaucions i feu cas de les senyals. Estem en alerta groga".

Al llarg de tot el dia, la pluja i el vent, sobre tot este últim, han sigut els protagonistes climatològics. A Xàbia hi ha nombrosos problemes a la mar, que s’ha engolit un cotxe. El propietari estava bé.

Pel que fa al vent, cal anar molt alerta. Informava fa una hora Protecció Civil de Gata que estan tinguent caigudes d’arbres per tot el terme municipal. Recomanen quedar-se a casa. Estan treballant amb la Policia Local de Gata per a resoldre les incidències de forma rapida.

Pel que fa a les precipitacions, sols al llarg del dia de hui en portavem 34 litres segons l’estació de Meteoxàbia al CEIP Santíssim Crist del Calvari. Vicent Signes "Canya" informava que s’afegien 21 litres més i a les 8 del matí acumulaven en tot l’episodi de neu i pluges un total de 164 mm. Ha seguit plovent i, per tant, ara estarem rallant els 200 mm.

A la fotografia, el riu aquesta vesprada, al pas per la Font del Riu de Gata.

FONTS: Informació Sebastià Puig. Foto: Vero Vives.

0 comentarios