Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

PLE DE SETEMBRE A GATA ( I ): L’ALCALDESSA COBRARÀ 1.800 € BRUTS MENSUALS PER LA SEUA DEDICACIÓ EXCLUSIVA A L’ALCALDIA

PLE DE SETEMBRE A GATA ( I ): L’ALCALDESSA COBRARÀ 1.800 € BRUTS MENSUALS PER LA SEUA DEDICACIÓ EXCLUSIVA A L’ALCALDIA

Es consensua pels tres portaveus i es desatasca aquesta controvertida decisió, que s’atrassava dos anys i tres mesos

El ple també va aprovar l’ajust del conveni amb l’associació UNIÓ MUSICAL de Gata

La gestió de l’ECOPARC s’encomana a Sòlgata

Es pagarà 1 € al mes pel manteniment dels contadors d’aigua i el seu progressiu canvi de tots els defectuosos

La sessió plenària d’anit dimarts 24 passarà a la història per haver arribat a un acord consensuat pels tres portaveus dels tres grups polítics de la Corporació Municipal de Gata, sobre el sou de l’alcaldessa per la seua dedicació exclusiva, que es fixa en 1.800 euros bruts mensuals, a més de la Seguretat Social corresponent i les pagues extres que corresponguen. Per fi, es va desatascar aquesta decisió que arrancava a l’estiu de 2011, quan s’assignaven els cobraments dels regidors per assistència a sessions i comissions, i acabava ahir amb la votació a favor unànimement de tots els regidors.

La decissió estava presa d’abans, tant és així que el diari LAS PROVINCIAS a la seua secció La Marina, sense esperar a com quedaria la votació va fer el muntatge de l’article que hui es publica al diari i que en paper titula: "La alcaldesa de Gata tendrá sueldo tras dos años viviendo del paro y ayudas familiares". Al subtítol: "Ana María Soler cobrará 1.800 euros brutos al mes, que no son los 2.400 que proponía el PP ni los 1.200 que quería la oposición". A l’altre subtítol: "Soler asegura que se ha "reconducido una situación". Quasi una fulla i això sense haver-se celebrat encara el plenari...

Ací teniu l'article de LAS PROVINCIAS en digital: 

http://www.lasprovincias.es/v/20130925/alicante/alcaldesa-gata-tendra-sueldo-20130925.html.

UNIÓ MUSICAL, ECOPARC I CONTADORS D’AIGUA POTABLE

El ple ordinari del mes de setembre va ser llarg i va comptar amb molts apartats a l’orde del dia. Per unanimitat es va aprovar el reajust del conveni amb l’associació UNIÓ MUSICAL. Per altra part, amb 9 vots a favor (6 PP i 3 Bloc-Compromís) i 4 abstencions (PSOE) es va aprovar l’encomanda de la gestió del servei de l’ECOPARC a la mercantil municipal SÒLGATA SAU. Un altre punt va ser l’aprovació, amb 9 vots a favor (6 PP i 3 Bloc-Compromís) i 4 en contra (PSOE), la aprovació inicial de modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora de la Taxa per la Prestació del Servei d’Aigua Potable. La puja consistix en que es pagarà un euro al mes pel manteniment dels contadors d’aigua i el seu progressiu canvi de tots els defectuosos. Resulta més efectiu i menys gravós per a l’usuari, segons van explicar els dos grups favorables, anar mantenint i canviant els contadors que van malavetjant-se que fer la inversió conjunta i canviar tots els contadors de colp.

Al matexi ple també es va aprovar per unanimitat la moció de Bloc-Compromís, que es fera una declaració institucional sobre la continuació del treball per a l’erradicació de la violència de gènere, tant física, verbal como psicològica. 

Per altra part, es va designar al regidor portaveu del Bloc-Compromís Juanvi Vallés com a Compromissari a la Junta d’Explotació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. També es va aprovar la proposta inicial de modificació de l’Ordenança Fiscal reguladora de l’IBI, que diu que les associacions que tenen un bé social, cultural i generalitzat per a tots -com és el cas de la Unió Musical- pagaran als seus edificis el 5% del IBI i la resta 95 % es farà càrrec l’Ajuntament.

Finalment, ressenyar el curiós resultat donat per la majoria simple del govern municipal (PP, 6 regidors). Es va aprovar, pels 7 vots a favor (4-PSOE i 3-Bloc-Compromís) i els 6 en contra del PP, la moció presentada per Bloc-Compromís de demanar la dimissió del President del Govern espanyol Mariano Rajoy i demanar eleccions anticipades.   

A la fotografia de Conxa Pastor (LP), un moment d'un ple anterior.

Al següent article del blog us parle dels assumptes d’urgència...

 

0 comentarios