Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

NOVA SÈRIE: LES MESTRES I ELS MESTRES D'ABANS...AQUELLS RECORDS

NOVA SÈRIE: LES MESTRES I ELS MESTRES D'ABANS...AQUELLS RECORDS

Setembre és el mes que comença el curs escolar. Els xiquets ja pujen pel pont i l’Alcolaia tots els dies de dilluns a divendres, és temps d’escola...Per això, he escollit este mes -recolzat i animat per l’amic Antonio Monfort- per a començar una nova secció dedicada a les mestres i els mestres que van forjar les nostres infàncies, que van deixar petja ("huella") entre nosaltres. La sèrie de "Les mestres i els mestres d’abans...aquells records" pretén servir d’homenatge a tantes dones i homes que han lluitat per a millorar als xiquets gaters. Al blog s’allotjarà cada mestra o mestre que descobrirem a l’apartat de HISTÒRIA LOCAL.

Recordarem les figures dels enyorats mestres, anirem coneixent-los per mig de fotografies, vosaltres -bé per la xarxa facebook, bé pels comentaris al blog- podreu anar contant vivències, anècdotes de Don...o Donya..., aquella mestra o aquell mestre que ens va marcar en la vida. Primer per les distintes escoles del poble unitàries, després al Grup Escolar "Santíssim Crist" des del curs 1958-1959.

Com anècdota curiosa, la que em referix Anita Diego, sobre sa tia donya Anita: "Les inspectores de l'escola que venien abans d'Alacant, donya Salvadora i donya Guadalupe, es quedaven a casa la tia Anita a menjar el arrós al forn que feien a Gata".

Servixca aquesta fotografia, que m’han facilitat Míriam Baños i sa mare Anita Diego, de les mestres d’abans, dels anys 60 en avant, per a encetar aquesta sèrie que sense dubte podrà portar molts records i enyorances a les xiquetes i xiquets d’abans, hui ja dones i hòmens, amb unes persones de protagonistes principals, el meu mestre o la meua mestra...

A la imatge teniu les mestres dels anys 60 al Grup Escolar: D’esquerra a dreta, mirant la foto, plantades estan: donya María Rosa; sa mare donya Rosa; donya Anita; donya Mercedes i donya Pepita; sentades, donya Paquita i donya María.

FONT: Fotografia facilitada per Anita Diego i Míriam Baños.

0 comentarios