Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES: 70.- PLAÇA D’ESPANYA

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES: 70.- PLAÇA D’ESPANYA

Últim vial del passeig virtual per dins del casc urbà del poble de Gata. No és carrer, és plaça i de les famoses al poble. Als anys 70 fins els 90 del segle XX, quan l’esclat del turisme, aquesta Plaça va ser i continuant sent, encara que ara menys, molt famosa.

La Plaça d’Espanya (un nom molt adequat pel que representa) era i és l’aparador més conegut de l’artesania, de les tendes de canastes i vímet, de capells, de ceràmica. La plaça està al pas de la travessa de la carretera Nacional-332 però té nom propi. A més de la carretera, té altres carrers que ixen de la mateixa plaça: a un costat, el carrer La Bassa. Al mig de la plaça, el carrer Doctor Moratal, i al cap l’encreuament entre el carrer Jaume I el Conqueridor i les carreteres d’Ondara i de Xàbia.

A la plaça, edifics emblemàtics i llocs populars. Aixina tenim la famosa casa de Don Julián el metge, que ara ocupa l’entitat local del reconvertit banc Sabadell-CAM, abans sols CAM. També la famosa "Verja" i "cases de canastes" com es diu popularment que encara són vives i tant, dins del teixit comercial del poble de Gata.

En pròximes dates, coneixirem els set carrers amb nom i característiques que té la urbanització tan polèmica com sempre inacabada, acabant aixina els 77 vials, entre carrers, places, avingudes i passeigs que té Gata. 

0 comentarios