Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES: 68.- AVINGUDA DE LA MARINA ALTA

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES: 68.- AVINGUDA DE LA MARINA ALTA

He deixat per al final d’aquesta visita virtual l’artèria principal del poble, la plaça més popular i turística i la plaça més gran. Són l'Avinguda de la Marina Alta, de la que hui parlaré, la Plaça d'Espanya i la Plaça Nova.

L’Avinguda de la Marina Alta, que porta el nom de la comarca on estem, vertebra de nord a sud tota la població. Abans es deia Avenida del Caudillo. Té més d’un kilòmetre de llargària i és la travessa de la carretera nacional 332 o general. A mesura que anem passant per ella, si venim des dels ponts del riu i del tren anirem trobant nombrosos semàfors que regulen el tràfic, concretament n’hi ha cinc a altres tants eixides de carrers.

Quins carrers tenen la seua entrada per la carretera nacional?. Per la dreta, eixint des dels ponts, com deia, trobem la singular pujada al calvari i tot seguit al carrer Montgó. Més endavant està el carrer Paet, després l’Avinguda de la Pau, el carrer Reis Catòlics, el carrer Sant Miquel, el carrer Doctor Moratal i finalment la Plaça d’Espanya.

Per l’esquerra també té molts carrers que ixen de la carretera: el carrer Calvari, el carrer Era de Boronat, el carrer Cuartel, el carrer Signes, el carrer Lluna, la Plaça Nova en dos eixides, el carrer Doctor Gómez Ferrer i la unió entre el carrer La Bassa i la Plaça d’Espanya.

A la composició fotogràfica teniu diverses vistes de la carretera nacional -travessa per Gata-, actuals i de fa molt de temps.  

0 comentarios