Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ARTICLES DESTACATS: QUAN MONTGÓ ES POSA EL CAPELL...PICA ESPART I FES CORDELL (Publicat 14-4-2010)

ARTICLES DESTACATS: QUAN MONTGÓ ES POSA EL CAPELL...PICA ESPART I FES CORDELL (Publicat 14-4-2010)

El dia 14 d'abril de 2010 vaig publicar dos articles seguits que conformaven un sol refrany i dels que sempre poden ser vigents, com ahir mateix i inclús com quasi hui que s’ha emboiregat aquesta vesprada, però al final s'ha fet lluent el cel i el Montgó. Ací teniu els dos articles junts.

La primera part que escrivia era esta:

"Dilluns, festa popular de Sant Vicent. El temps ja no va poder aguantar més amb sol i bona temperatura. Va anar canviant al llarg de tota la vesprada l´oratge. Gata no va ser una excepció. La fotografia va ser presa a migdia i ens recorda aquell refrany tan cert que els avantpassats deien al mirar la serralada més volguda que sempre tenim al front del poble, la serra del Montgó. Deien els vells: "Quan Montgó es posa el capell...pica esprat i fes cordell". Diumenge es va posar i ben clar el capell la muntanya Montgó. La foto està presa des de la Vall dels Rogets."

La segona part deia:

"El temps va anar canviant i el Montgó també va anar canviant d´aspecte. Ahir dimarts va ploure i es van arreplegar entre 15 i 20 litres ací al poble. La humitat torna a estar present. Aquell núvol que feia de "capell" sí que va ser premonitori. També hui dimecres continua la inestabilitat. Torna la frescoreta i estarem pendents de l´atre refrany popular "Abril, aigües mil". Aquesta fotografia està presa des de la Vall de Capità, entre els termes de Dénia i Xàbia, però de propietats de gaters. Podem veure en primer terme, un cep que comença a voler traure els seus brots."

FONT: Fotos i text publicats al blog el dia 14-4-2010. 

0 comentarios