Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA I L'ORATGE (TVV) parlen de...la pedregada d'ahir a la Marina Alta i a Gata

Els diaris INFORMACIÓN (Alacant) i LEVANTE-EMV (València) parlen de la pedregada d’ahir vesprada a Gata, no aixina LAS PROVINCIAS que es llimita sols a Xàbia amb foto inclosa del poble veí. L’agència de notícies Europa Press diu que es perd el 25 per cent de les cullites

INFORMACIÓN titula també per Xàbia: "Un manto de granizo cubre la playa del Arenal de Xàbia" i al subtítol: "La tormenta fue tan intensa que dejó un pico de 24 litros por metro cuadrado en apenas media hora". El que si recull el diari és una fotografia de Gata, la de la Policia Local i posa al seu peu de foto: "El puente cerrado y lleno de hielo". Al final de l’article de A.P.F. parla de Gata i diu textualment: "En Gata, la policía local tuvo que cortar el Pont Vell. La acumulación de granizo hacía temer resbalones y accidentes. Los vehículos incluso podían quedarse bloqueados. Este puente es el que lleva al colegio del pueblo. El pedrisco dejó aquí una capa de hielo de casi diez centímetros de grosor. Una pala mecánica tuvo que romperla".

Ací teniu l’enllaç a la notícia completa: http://www.diarioinformacion.com/marina-alta/2013/05/28/tromba-agua-granizo-inunda-calles-marina-alta-cubre-blanco-playa-xabia/1378697.html.

Per la seua part, a l’espai "L’Oratge" de Televisió Valenciana i gràcies a les fotografies remeses pels gaters el presentador va parlar anit després de la segona edició de Telenotícies 9 de la pedregada a Gata.

Finalment, hui mateix publicava Europa Press Alacant al seu digital que “Asaja calcula que la tormenta de granizo arrasa un 25 % de la uva de mesa en la provincia”. I deia també: “Además daña hortalizas, cerezas, uva de vino, frutales y cereales”. L’organització agrària ha fet el comunicat, després de visitar les zones afectades i amb respecte a Gata deia: “En la Marina Alta ha resultado especialmente perjudicada la uva de vino, con parcelas en municipios como Gata de Gorgos que perderán todo el fruto, y en otros de uva de mesa y cítricos, los daños han afectado a parte de los cultivos.”

FONTS: diari INFORMACIÓN (Alacant) i Europa Press Alacant, dia 28-5-2013.

0 comentarios