Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 45.- Passeig d’Alacant

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 45.- Passeig d’Alacant

El carrer que va paral·lel a la via del tren i que tanca el barri de l’Avinguda és el Passeig d’Alacant. Sols té edificis a un costat i a l’altre té el passeig de jardins i palmeres pegat a la valla de la via del tren. Abans hi havia un parc infantil, canviat per un pas inferior cap a les Sorts, que va desfer part de tot el paisatge urbà d’aquest llarg passeig. Una llàstima!!.

Naix el Passeig d’Alacant a l’encreuament entre el carrer de l’Estació i l’Avinguda de la Pau, al costat de l’edifici mateix de l’Estació del tren. Continua paral·lel a les vies del tren, eixint-li per l’esquerra els carrers Reis Catòlics, Doctor Moratal, Sant Miquel i la Creu. El Passeig acaba a la carretera de Xàbia.

A nivell històric, en 1949 es parla d’aquesta avinguda, la qual es van començar les seus obres entre 1941 i 1942. En 1937 es va dir al passeig "Prolongación de la calle Angel Pestaña". Abans no estava obert el passeig a la carretera de Xàbia. En 1961 ja es parla d’obrir-se i en 1971 es fa notar que cal enderrocar la "Casilla" del treballador que posava la barrera, les cadenes. També es cega el "Pou de baix" que estava on ara ix a la carretera de Xàbia el passeig.

Un altre element del Passeig, però prop de l’estació va ser el "Quiosco". En 1974 es va acabar per complet. Després de servir de bar es va enderrocar.

La part que no té el que es coneix pel "forat" (pas soterrani cap a la urbanització de Les Sorts) serveix a les festes patronals per a fer les actuacions dels bous al carrer, des de l’altura del carrer Sant Miquel fins quasi a la carretera de Xàbia.

(APROFITE PER ASSENYALAR QUE SI ALGUN USUARI DEL BLOG TÉ ALGUNA FOTO DE LA CASELLA QUE HI HAVIA ON ARA ESTÀ EL PASSEIG I ME LA VOL FER ARRIBAR LA PUBLICARIA AM MOLT DE GUST)

Carrers ja publicats i que podeu consultar-los a la columna de la dreta del mur del blog, punxant a "Els nostres carrers i places": 1.- Plaça de l’Església, 2.- Carrer del doctor Gómez Ferrer. 3.- Carrer la Bassa. 4.- 5.- Carrer Pare Mulet. 6.- Carrer de la Constitució. 7.- Carrer del Sol. 8.- Carrer de la Lluna. 9.- Carrer Nou. 10.- Carrer Teulada. 11.- Carrer Signes. 12.- Carrer Calvari. 13.- Carrer Cuartel. 14.- Carrer Serrillàs. 15.- Carrer L’Era. 16.- Carrer Lepanto. 17.- Carrer Penyó. 18.- Costera del Grup Escolar. 19.- Carrer Sant Josep. 20.- Carrer Alcolaes. 21.- Carrer Sant Vicent. 22.- Carrer Montgó. 23.- Carrer Trinquet. 24.-Carrer Montgó. 25.- Carrer de l’Estació. 26.- Avinguda la Pau. 27.- Carrer Duquessa d’Almodóvar. 28.- Carrer de Sant Antoni. 29.- Carrer de Baix. 30.- Carrer de Tetuà. 31.- Carrer de l’Hostal. 32.- Carrer Roquetes. 33.- Carrer Moreres. 34.- Carrer Bisserot. 35.- Carrer Barranquet. 36.- Carrer Palmerar Alt. 37.- Carrer Palmerar. 38.- Carrer del Palmeral Baix. 39.- Carrer de la Parra. 40.- Carrer Xaló. 41.- Carrer La Creu. 42.- Carrer Sant Miquel. 43.- Carrer del Doctor Moratal. 44.- Carrer Reix Catòlics.

0 comentarios