Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES: 41.- Carrer La Creu

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES: 41.- Carrer La Creu

No podia ser menys. Hui és la festa en molts indrets de la Santa Creu. La més próxima la tenim al poble veí de Xàbia. I per això he escollit al carrer de la Creu, encetant el recorregut per la zona de l’Avinguda, de més enllà de la carretera general, després de deixar el Raval i el carrer Xaló.

El carrer de la Creu de Gata connecta amb el començament del carrer/carretera de Xàbia i amb l’encreuament que fa en aquest punt la carretera general N-332. Se li nomenà "de la Creu" per la Creu que està a la mateixa cantonada enfront mateix de l’entrada del carrer.

Per l’altra part, el carrer ix al Passeig d’Alacant. Aquest carrer va tenir molta importancia pel moviment social de treballadors, ja que ací estava una de les parts de la fàbrica "de l’Estanquer" (Pons Leyda).

Històricament, ja als anys 30 del segle XX es parla de fer una urbanització i que des de les carreteres de Xàbia i general confluixquen tres carrers a la via del tren, un d'ells el carrer de la Creu. En 1949 ja són realitat, sent alcalde Vicente Mulet, les obres d'urbanització de l'Avinguda. En 1954 ja té el nom de La Creu el carrer.

Carrers ja publicats i que podeu consultar-los a la columna de la dreta del mur del blog: 1.- Plaça de l’Església, 2.- Carrer del doctor Gómez Ferrer. 3.- Carrer la Bassa. 4.- 5.- Carrer Pare Mulet. 6.- Carrer de la Constitució. 7.- Carrer del Sol. 8.- Carrer de la Lluna. 9.- Carrer Nou. 10.- Carrer Teulada. 11.- Carrer Signes. 12.- Carrer Calvari. 13.- Carrer Cuartel. 14.- Carrer Serrillàs. 15.- Carrer L’Era. 16.- Carrer Lepanto. 17.- Carrer Penyó. 18.- Costera del Grup Escolar. 19.- Carrer Sant Josep. 20.- Carrer Alcolaes. 21.- Carrer Sant Vicent. 22.- Carrer Montgó. 23.- Carrer Trinquet. 24.-Carrer Montgó. 25.- Carrer de l’Estació. 26.- Avinguda la Pau. 27.- Carrer Duquessa d’Almodóvar. 28.- Carrer de Sant Antoni. 29.- Carrer de Baix. 30.- Carrer de Tetuà. 31.- Carrer de l’Hostal. 32.- Carrer Roquetes. 33.- Carrer Moreres. 34.- Carrer Bisserot. 35.- Carrer Barranquet. 36.- Carrer Palmerar Alt. 37.- Carrer Palmerar. 38.- Carrer del Palmeral Baix. 39.- Carrer de la Parra. 40.- Carrer Xaló.

0 comentarios