Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES.- 27.- carrer de la Duquessa Almodóvar

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES.- 27.- carrer de la Duquessa Almodóvar

Canviem hui, diumenge completament de lloc del poble, de l’Avinguda de la Pau que veíem ahir ens anem cap al barri del Raval, on s’asenta la Gata antiga. El primer carrer és la porta d’entrada, porta el nom de la senyora del lloc de Gata que vixqué a cavall entre el segle XVIII i XIX i deixà el llegat d’escoles del seu patronat a Gata, com a Xaló i Llíber. A la zona de les cases de la Plaça de l’església i la Casa Consistorial era el palau d’estiu de la Casa Almodóvar.

El carrer comença just a la Plaça de l’Església i acaba a la unió dels carrers Sant Antoni, Moreres i Roquetes. Al seu pas ixen per la dreta el carrer La Bassa i el carrer de l’Hostal. A la seua esquerra, el carrer de Tetuà. Per baix del carrer creua el barranquet camí del riu. El carrer té un traçat irregular, com molts carrers del barri.

Cal dir que ací està Ca el Tramusser, hi ha també una papereria, dos perruqueries, una carnesseria i dues panaderies. L’edifici més important del carrer és la Casa Consistori. Té un dels plafons ceràmics més antics del poble, del segle XIX, que representa al patró, el Santíssim Crist del Calvari.

Al principi se li anomenà "Carrer del Forn" a una part del mateix. Començava el carrer amb uns porxes, hui desapareguts. En 1916 ja porta el nom de la duquessa. A la guerra se li canvia pel nom de "Alcalde José Ferrandis (1936) i carrer "Gravina" (1937). En 1931, el ple de l’Ajuntament comenta que els veïns del carrer Hostal i del Duquessa d’Almodóvar estan interessats en reparar la séquia que desaigua al riu, es tractava del barranquet.

Carrers ja publicats i que podeu consultar-los a la columna de la dreta del mur del blog: 1.- Plaça de l’Església, 2.- Carrer del doctor Gómez Ferrer. 3.- Carrer la Bassa. 4.- 5.- Carrer Pare Mulet. 6.- Carrer de la Constitució. 7.- Carrer del Sol. 8.- Carrer de la Lluna. 9.- Carrer Nou. 10.- Carrer Teulada. 11.- Carrer Signes. 12.- Carrer Calvari. 13.- Carrer Cuartel. 14.- Carrer Serrillàs. 15.- Carrer L’Era. 16.- Carrer Lepanto. 17.- Carrer Penyó. 18.- Costera del Grup Escolar. 19.- Carrer Sant Josep. 20.- Carrer Alcolaes. 21.- Carrer Sant Vicent. 22.- Carrer Montgó. 23.- Carrer Trinquet. 24.-Carrer Montgó. 25.- Carrer de l’Estació. 26.- Avinguda la Pau.

1 comentario

desde lluny -

Crec que seria interesant destacar el fet que antigament(no sé quan es taparia i si tù ho pots averiguar) havia un pontet que unia el carrer per dalt del barranc, just abans de la panaderia