Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES.- 5, carrer del Pare Mulet

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES.- 5, carrer del Pare Mulet

El carrer que tenia que posar ahir, dissabte, el pose hui, seguint la zona del poble en la qual estic ara. Fent un resum, diré que ja estan publicats a la sèrie: Plaça de l’Església, carrer del Doctor Gómez Ferrer, carrer La Bassa i carrer del Bisbe Cervera. Podeu consultar-los tots punxant el títol a la columna de la dreta de la façana del blog.

Dit això, parle ara del carrer del PARE MULET, vial molt curt i que enllaça per baix els carrers Doctor Gómez Ferrer i la Bassa. Està dedicat al Pare Mulet, que es va trobar el patró de Gata, el Santíssim Crist del Calvari, a Dénia i se’l va portar cap al seu poble. Fra Antonio Vicente Mulet Monfort (segles XVII i XVIII) està considerat un altre fill il·lustre de Gata, ja que donà al poble la imatge del Crist del Calvari, segons reflexava el Llibre de Visites Pastorals. Impulsà la construcció de l’ermita per acullir la imatge del patró. Ell mateix pujà la imatge i la col·locà al camarí de l’ermita en 1764. El Pare Mulet tenia aleshores 73 anys. L´ermita del Crist fou beneïda el 12-2-1770, el mateix any que va morir. Els veïns de Gata li dedicaren el carrer a la seua memòria.

Des de 1916 se li nomena al carrer el nom del frare gater. En 1936 se li va dir "Sargento Fabra". Té una farmàcia i una perruqueria i per ací passen quasi totes les processons camí del carrer La Bassa i la zona del Raval.

A la composició fotogràfica teniu el carrer del Pare Mulet.

0 comentarios