Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 4.- Carrer del Bisbe Cervera

ELS NOSTRES CARRERS I PLACES. 4.- Carrer del Bisbe Cervera

(PODEU FER MÉS GRAN LA COMPOSICIÓ, PUNXANT ACÍ)

Després de passar per la Plaça de l’Església (dia 19-3), el carrer Doctor Gómez Ferrer (20-3) i el carrer La Bassa (21-3), no m’en vaig lluny d’aquest cèntric lloc i m’aprope al carrer Obispo Cervera. Estret, curt, on no s’aparquen cotxes, però si que en passen molts. El nom del carrer està ara ben explicat en una placa, una de les poques que hi ha a Gata. Joan Baptista Servera i Signes (1707-1782) va nèixer a Gata i va ser bisbe de Canàries i Cádiz. Està ja considerada la seua figura com el fill més preclar de Gata.

El carrer serveix també d’entrada del Crist a la Plaça de l’Església el dia de la baixada. Pel carreret, que també es diu popularment "de la Manegueta" per ser estret, ixen totes les processons cap al carrer Teulada. Ix del carrer Teulada i va parar a la Plaça de l’Església.

El carrer ara té tres tendes. Una fent unió amb la plaça, la històrica de Ca Doloretes. L'altra una carnesseria "Peixet" i l'altra un centre d'estètica.

Seguint la història, cal dir que el carrer a principis del segle XX portava el nom de "La Manga". Li van posar el nom de "Obispo Cervera" en 1916. En temps de la República (1936) va portar el nom de "Francisco Alcaso" i després de la guerra va tornar a dir-se Obispo Cervera.

2 comentarios

CRONISTA DE GATA -

Gràcies a "gater" per la puntualització. Passe a corregir-ho. Gràcies.

gater -

La carnisseria de peixet i nova estetica no conten com a tendes?