Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que dins d'una posada-fonda de Gata es va incendiar un camió en 1929

Va ser un incendi important, segon publicaven les cròniques del 27 i 28 de juny de 1929. Va ocorre dins de la posada-fonda dita "El Comercio". Es va inflamar la gasolina d'un autocamió del Circuit Nacional de Firmes Especials. El camió aljub tenia de matrícula V-5.778. Les flames prengueren grans proporcions, omplint tot l'edifici i amenaçant propagar-se al costat que hi havia una fàbrica de mobles de jonc. Precisament els operaris de la fàbrica van poder aïllar el foc que va destruir la posada i el camió "que quedó completamente destruido" deia el diari alacantí "El luchador".

El foc va causar perdues valorades en 75.000 pessetes, segun el "Diario de Alicante" i de 22.000 pessetes segons el diari "El luchador". El tinent de la Guàrdia Civil, aleshores un tal Devesa, i les autoritats locals es van personar al lloc del succés als primers moments. No hi hagué desgràcies personals.

De Benissa va acudir un altre camió de la citada empresa que ajudà a l'extinció de l'incendi, que es va poder conseguir a les dues hores.

FONTS: "Diario de Alicante" Any XVIII, Nº 5.584 del 27 de juny de 1929 i "El Luchador: diario republicano" Any XVII, Nº 5.311 del 28 de juny del mateix any. // http://prensahistorica.mcu.es.

0 comentarios