Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

¿SABIEU...? que la inauguració del trenet va ser l'11 de juliol de 1915

El convoi d'estrena va tindre que parar abans de l'estació de Gata, perquè "un guasón había girado el disco"

La línia Altea-Dénia es va inaugurar el dia 11 de juliol de 1915, per tant és quasi centenària. Els diaris del dia següent relataven el viatge i concretament el "Heraldo de Alicante" no era seriós amb la gent de Gata. Aquestes eren les seues paraules: "llegando a Gata, donde una infinidad de bonitas gatitas y gatos, con ceño adusto a los acordes de una música, nos hacen un recibimiento digno de Francos Rodríguez". No tenia perquè el relatador del viatge tractar al veïnat com a "bonitas gatitas y gatos".

Dit això, cal dir que el convoi va eixir a les 8.50 d'Alacant per a inaugurar l'última secció Altea-Dénia. Va arribar a Dénia a les 12.30 hores. La primera pedra de la línia la va posar el rei Alfons XIII a l'estació de la Vila el 13 de febrer de 1911. Ara, la gestió la té des de 1986 Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (F.G.V.).

Però no sols es feia ressó el diari ja esmentat, també "El periódico para todos" deia eixe 12 de juliol de 1915 que "De Altea en adelante, en las estaciones esperaban las autoridades de los respectivos pueblos que se agregaban al convoy como invitados al acto inaugural...Estas manifestaciones de entusiasmo se repitieron al llegar a Gata".

Finalment, el diari "Alicante obrero..." publicava: "...solamente la del Campello aparece engalanada y en la de Teulada y Gata que salió la música a recibirnos".

FONTS: diari "Heraldo de Alicante, Any XI. Nº 2.939; diari "El periódic para todos", Any V, Nº 1.303, i diari "Alicante obrero: diario de la tarde: defensor de las sociedades Obreras de Alicante", Any III, Nº 622. Tots tres del dia 12-7-1915.

0 comentarios