Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PREMSA PARLA DE...LES PINTURES DE LA COVA DEL MIGDIA DEL MONTGÓ

LA PREMSA PARLA DE...LES PINTURES DE LA COVA DEL MIGDIA DEL MONTGÓ

Les van descobrir membres del Grup Espeleològic de Gata per l'abril de 1989

A Xàbia, a la Fundació CIRNE, es farà una exposición reproduïnt-se necreòpolis i pintures

L’arqueòleg gater i membre del GEG Joan de Déu Boronat Soler va explicar ahir a Xàbia, a la seu de la Fundació CIRNE en què consistien les rèpliques i les mostres de les pintures, que en abril de 1989 van descobrir alguns membres del Grup Espeleològic dew Gata i que es troben a aquesta cova del Montgó, al terme de Xàbia. Boronat, diu l’article de LAS PROVINCIAS és "uno de los arqueólogos que ha trabajado en la excavación".

L’exposició s’inaugura demà divendres a Xàbia i té la col·laboració de l’Ajuntament, el Ministeri de Cultura i el Museu Arqueològic "Soler Blasco".

L’article es diu: "Las pinturas rupestres de la Cova de Migdia de Xàbia, al alcance de todos". La mostra es podrà veure a la Fundació CIRNE de la que és el seu president Enric Martínez. Ací teniu l’enllaç de tot l’article complet: http://www.lasprovincias.es/v/20120524/marina/pinturas-rupestres-cova-migdia-20120524.html.

També el diari LEVANTE publica la notícia. El titular: "La necrópolis y el arte rupestre del Montgó salen de la cueva". Ací teniu l’enllaç: http://www.levante-emv.com/comarcas/2012/05/24/necropolis-arte-rupestre-montgo-salen-cueva/907516.html.

FONT: Foto de Tino Calvo i text diari LAS PROVINCIAS 24-5-2012.

La fotografia que reproduïsc és de Tino Calvo, que publica el diari. Joan de Déu Boronat està explicant la mostra.

0 comentarios