Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DEMÀ DIA 12, ENTRADA OFICIAL DEL NOU RECTOR DE GATA, DON CELESTINO ALÓ MBÁ. Sustitueix a Don Juan Antonio Navarro Tarín. És el prevere número 53 de la parròquia

DEMÀ DIA 12, ENTRADA OFICIAL DEL NOU RECTOR DE GATA, DON CELESTINO ALÓ MBÁ. Sustitueix a Don Juan Antonio Navarro Tarín. És el prevere número 53 de la parròquia

* RESSENYAR QUE TOTA L’EUCARISTIA SERÀ RETRANSMESSA PER MIG DEL FACEBOOK DE LA PARRÒQUIA *

Demà dia 12, festa de Nostra Senyora del Pilar, per la vesprada, serà l’entrada oficial com a rector "párroco" de Gata de Don Celestino Aló Mbá. Prendra possessió dels llocs més importants i significatius de l’església de Sant Miquel Arcàngel. Les claus, el sagrari, l’altar, les campanes, la pila de bateig, el confesonari...seran els llocs.

Prèviament a l’eucaristia especial, el nou prevere de Gata visitarà a les 18:30 hores a les autoritats locals a la Casa Consistorial i signarà al llibre d’honor. A les 19:00 hores, se celebrarà la solemne eucaristia, que serà concelebrada pels nombrosos sacerdots que acompanyaran a Don Celestino en la seua entrada a la parròquia de Gata.

Recordar que Don Celestino Aló és el rector número 54 de la parròquia des del primer Mossen Antich Ferrer i és el primer rector que té Gata nascut fora de la Comunitat Valenciana i de l’Estat espanyol. 

LA SEUA BIOGRAFIA I ANTERIORS DESTINS

Com ja vaig publicar anteriorment, Don Celestino va ser nomenat rector de Gata el passat juliol. Natural de Guinea Ecuatorial té 47 anys. Nascut en 1975. Va estudiar al seminari de Montcada i va exercir la seua activitat pastoral a la parròquia de l’Assumpció de Foios (València) i va ser ordenat sacerdot als 40 anys l’any 2015. En la mateixa ordenació també va ser ordenat sacerdot el rector nascut a Pedreguer, fill de pare gater i mare pedreguera, Don José Diego Morell. Els seus destins anteriors van ser els següents:   

Primer les parròquies de Alcublas, Osset i Andilla, a més de capellà de l’hospital de Llíria. En 2019 va ser nomenat vicari parroquial de l’Assumpció de Llíria, càrrec que va ostentar fins a juny de 2020, encarregant-se de la pastoral del col·legi religiós Francisco Llopis. Els seus destins més recents han sigut: la parròquia de la Natividad de Nuestra Señora de Caudete de las Fuentes, la de Santiago Apóstol de Fuenterrobles, la de San Pedro Apóstol de Corrales de Utiel i la de San José de Casas de Utiel, així com capellà de l’hospital de Requena.

RECTOR NÚMERO 53 DES DE 1574 A HUI

Don Celestino Aló Mbá serà el rector número 53 des de que Gata alcançara la categoria de Curat i d’ascens de primera, mitjançant el decret del rei Felip II, amb llicència del papa Gregori XIII, allà per 1574, fa ara 448 anys. El primer rector regent que va tindre la parròquia de Gata va estar de 1574 a 1591 i era MOSSEN ANTICH FERRER. 

ELS CINC ÚLTIMS RECTORS DE LA PARRÒQUIA DE GATA

DON PABLO SOPENA BARONA (+) (48). Era de València. Va estar de 2004 a 2006.

- DON BLAS SALES JUAN (+) (49*). De Carcaixent (València). * Sols va estar de rector administrador-ecònom de gener a setembre de 2007.

DON SANTIAGO BOHIGUES FERNÁNDEZ (50). De Gandía. Va estar a la parròquia de Gata de 2007 a 2011.

DON FRANCISCO MANUEL MURILLO ROLDÁN (51). De València. Va estar de 2011 a setembre d’enguany, 2020.

- DON JUAN ANTONIO NAVARRO TARÍN (52). De Chiva (València). Ha estat d’ octubre de 2020 a setembre de 2022.

FONTS: Dades Arxiu Parroquial. // Fotos arxiu, facebook i blog seminari valencià.



0 comentarios