Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

FESTES PATRONALS GATA 2022: JA S'HA INAUGURAT EL CORRO DELS BOUS. Aquest matí, primera i típica entrà

FESTES PATRONALS GATA 2022: JA S'HA INAUGURAT EL CORRO DELS BOUS. Aquest matí, primera i típica entrà

A les 8 en punt ha sonat hui dissabte el primer coet bouer a Gata. Començaven les actuacions taurines que es faran al corro que ocupa el centre de l’antic camp de futbol de Les Sorts, amb motiu de les festes patronals al Crist del Calvari. Els bous i vaques han anat i no han tornat. Eixien del carrer Doctor Moratal, passaven pel carrer Sant Miquel i enfilaven el pas soterrani que els portava a la zona de les Sorts. Era la primera entrà tan tìpica. I després, unes vaquetes i a esmorzar. Abans, aquesta actuació es complementava amb el repartiment de coques a les zones taurines. Hui, els bars s’omplin per tal de menjar-se quatre entrepans i fer rotgle entre els amics.

Hui, tercer dia de festes patronals va d’inauguracions. De l’entrada del matí a la inauguració oficial. Ja s’ha inaugurat el corro dels bous 2022. S’acurta el corro i els "palcos" van a menys o millor dit a l’inrevés. Tots amb disfresses i música. Els vestits de sevillanes eren els que més, com sempre. I a la nit, li tocarà la inauguració de les "barraques" a la Plaça Nova i l’entrada al carrer Constitució. El colorit i la música amb l’orquestra completaran el dia.  

Si repassem els programes de festes d’altres anys, avantpandèmics, ens adonarem que aquesta primera entrà sempre ha estat la més forta, la més esperada, malgrat a vetlar el dia d’abans amb el festival, però els gaters han adquirit ja eixe costum gater. I després de l’entrada es repartien coques, viandes per a començar el dia. Eren altres anys i altres festes. 

FONTS: Fotos Vero Vives, Pepe Soler i Cronista. 

 

0 comentarios