Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

LA PROCESSÓ DE RAMS DONA ENTRADA A LA SETMANA SANTA. Gata, de la Plaça Nova a l'església

LA PROCESSÓ DE RAMS DONA ENTRADA A LA SETMANA SANTA. Gata, de la Plaça Nova a l'església

Per fi, després de dos anys sense celebrar-se la processó solemne de Rams a Gata, com en molts llocs, a causa de la pandèmia, hui han pogut fer la processó. El sacerdot junt als membres del Consell Parroquial han eixit de la Plaça de l’Església i han anat amb els rams a la Plaça Nova. Allí esperaven molts xiquets i xiquetes amb els pares/mares amb rams i rames d’olivera. El rector ha llegit l’Evangeli i ha beneït els rams, procedint-se després a la processó pels carrers Constitució i Doctor Gómez Ferrer fins arribar a la Plaça de l’Església. 

Una novetat ha estat la manera d’entrar a l’església. Amb la creu, el sacerdot ha colpejat la porta del temple i s’ha obert entrant tots els fidels. Té el seu simbolisme, que s'ha explicat en l'homilia. Després, s’ha fet la missa solemne de rams, que ha cantat el cor parroquial.

El diumenge rams dona entrada a la Setmana Santa. A Gata, entre dilluns i dimecres seran a més de les misses les celebracions penitencials i Dijous Sant les misses del Sant Sopar de Jesús, el Monument i l’Hora Santa seguida de torns de vetla davant el Santíssim.

0 comentarios