Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

ENS DEIXA LA DONA MÉS VELLETA DE GATA. VICENTA SIGNES CASANOVA MOR ALS 103 ANYS I 22 DIES

ENS DEIXA LA DONA MÉS VELLETA DE GATA. VICENTA SIGNES CASANOVA MOR ALS 103 ANYS I 22 DIES

Ho publicava el dia 2 del present mes de febrer. VICENTA SIGNES CASANOVA complir 103 anys el primer dia del mes. Hui a la matinada ens ha deixat la dona més velleta de Gata. La veïna del carrer Xaló, la tia Vicenta "la Peixera", apodada aixina perque ajudava als seus pares a vendre peix als llocs de la Plaça del Mercat, després convertida en Plaza 18 de Julio i ara dita amb el seu nom popular Plaça Nova, ha tancat els ulls la quarta dona en més edat des de fa 40 anys. 

Vicenta deixa al seu arbre genealògic la seua filla Marita, el gendre Juan, les tres nétes, dos homes d’aquestes, i la seua besnéta Daniela, quarta generació. Aprofite des del blog donar-los el pèsame.

La capella ardent de Vicenta es troba a sa casa, el carrer Xaló, 7 i la missa funeral serà a l’església parroquial de Sant Miquel Arcàngel de Gata demà dijous 24, a les 18 hores. 

DESCANSE EN PAU, VICENTA.

Una altra centenària a Gata

Gata té encara una centenària, que es troba a la residència. El passat 10 d’abril de 2021 va complir 101 anys María Monfort, la Tia "Maria Bisserot". Altres centenàries gateres que ja ens han deixat en els últims temps van ser Magdalena Femenia Sapena i Teresa Puig Costa.

Com sempre dic, totes aquestes dones i actualment dos centenàries a Gata, confirmen que "Gata és poble de dones centenàries i un home centenari". Si mirem els últims 32 anys, la dona que més va perdurar en el temps va ser Vicenta Diego Tudela, que va morir el 5 d’agost de 2007, passats els 105 anys de vida.

Fent una recopilació de les dones que més han viscut a Gata, Vicenta ocupa la quarta posició. Vicenta Diego Tudela, a la que he fet referència, va viure 105 anys, 6 mesos i 14 dies. Teresa Signes Diego, 104 anys, 6 mesos i 16 dies. Francisca Costa Diego, 104 anys, 1 mes i 6 dies. Vicenta ha fet en total 103 anys i 22 dies. 

FONT: Extracte de la foto, del dia del seu centenari.

0 comentarios