Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DEMÀ, FESTA DEL COR DE JESÚS A GATA. La confraria més antiga (134 anys) la celebra

DEMÀ, FESTA DEL COR DE JESÚS A GATA. La confraria més antiga (134 anys) la celebra

Demà diumenge 13 de juny se celebra a Gata la festa del Sagrat Cor de Jesús. Com ja és habitual, el diumenge després del Corpus la confraria més antiga de Gata, amb la imatge que, lògicament, és més recent, fan la festa. És una de les imatges més grans que té l’església parroquial, junt a la Puríssima i al titular cap d’altar Sant Miquel Arcàngel. També hi haurà xiquetes i xiquets de Primera Comunió, però degut al COVID19 no hi haurà processó com ja va ocorre l’any passat.

Dimarts, dijous i divendres es va celebrar a l’església el tríduum al Sagrat Cor de Jesús i demà a les 12 hores serà la missa solemne cantada per la coral Serrillàs. 

Pel que fa a la història religiosa d’esta confraria té 134 anys la més antiga de la parròquia. La congregació del Sagrat Cor de Jesús té certificat del 18 d’agost de 1887. El reglament és de més enrere, 4 de desembre de 1886, però aprovat pel cardenal Monescillo el 18 d’agost de 1887. A instàncies del rector d’aleshores En Juan Martínez Blasco, es va aprovar l’erecció de la Corporació i el reglament, com a una benèfica institució, concedint cent dies d’indulgència a tots els associats i demés fidels. Encara hui perdura la confraria a Gata del Sagrat Cor de Jesús. És per tant, la més antiga de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de Gata.

Algunes curiositats d’abans de la guerra de la festa del Cor de Jesús:

En el llibre d’actes votius a l’Arxiu Parroquial es troben referències a la festa, con la de juny de 1895 que es feia missa i festa del Cor de Jesús amb la seua octava. 

Trobem al llibre d’Actes Parroquials, que en 1927, el 27 de febrer, diumenge, començava l’exercici de les Quaranta Hores a intenció de l’Associació del Sagrat Cor de Jesús celebrant-se els actes de costum, descobrint-se el Senyor a les 7 i mitja i reservant a les 6. Els tres dies, les misses cantades van ser en sufragi dels difunts de l´Associació. Eixe mateix any, el 18 de juny, diumenge, acabat l’exercici es feien els tocs per a la processó del Sagrat Cor de Jesús, que recorria els carrers Nou, Teulada i Bisbe Cervera.

En 1929, el diumenge 2 de juny s’inauguraven l’altar de la Pietat i del Sagrat Cor de Jesús, amb comunió general per a l´Associació del Sagrat Cor.

En 1931, el diumenge 21 de juny es va fer la festa de primera classe amb sermó i processó al Sagrat Cor de Jesús a intenció de l’Associació. En este dia es van estrenar les andes del Cor de Jesús.

FONTS: Arxiu blog (informació) i Arxiu Parroquial (llibre d’Actes), foto Parròquia Gata.

0 comentarios