Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

DOS JOVES FUTBOLISTES GATERES, NEUS ESPASA MONFORT I LIDIA MULET PEDRO, JUGUEN AL F.B. DÉNIA CADET-INFANTIL VALENTA

DOS  JOVES FUTBOLISTES GATERES, NEUS ESPASA MONFORT I LIDIA MULET PEDRO, JUGUEN AL F.B. DÉNIA CADET-INFANTIL VALENTA

El món del futbol femení està cada vegada més intentant escalar llocs en el desequilibri que hi ha entre les xicones i xics futbolistes. Moltes joves voldrien jugar al futbol, però al seu poble com és el cas de Gata no hi ha grup ni secció de dones, tal vegada no dona per a fer un equip, i tener que marxar fora. 

A Dénia tenim la prova. Allí, al grup del F.B. Dénia cadet-infantil valenta, juguen dos xicones gateres Neus Espasa Monfort i Lídia Mulet Pedro, que de menudes ja es fixaven en els jugadors del Gorgos CF, els del seu poble, i sobretot en els seus pares que van ser jugadors de l’equip gater. Elles volgueren haver pogut jugar ací. Neus va jugar a Gata, amb els xics, dels 5 fins els 11 anys. 

Al F.B. Dénia cadet-infantil femení, que entrena David Prats, Neus juga de central i Lídia de lateral esquerre. Junt a les seues companyes d’equip estan en un lloc tranquil de la classificació. Estan amb dotze equips més al grup sisé i amb un partit menys. Són quartes i tenen 19 punts: 8 partits jugats, dels quals han guanyat 6, han empatat 1 i han perdut 1.

Neus té inclús un gol marcat aquesta lliga dels 51 gols a favor; els han marcat 11 gols en contra. A més l’últim partit van guanyar per golejada, 7-1. També recordem el 6-0 al camp del Rodat, només reprendre la lliga després de les restriccions COVID19, que van golejar i van gaudir de la golejada. La golejada major de les xicones denieres...i també gateres va ser la d’estrena amb un 11-0 front al At. Benidorm A; a la segona van empatar a Elx, 4-4. És el partit del que més orgulloses estan, perquè l’Elx està invicte, ha guanyat tots els partits, sols ha empatat contra elles. El FB Dénia sols va perdre contra el Costa City A per 4-3 a novembre, la resta tot victòries.  

Els desitjem tota la sort del món a Neus i Lídia en el difícil món del futbol femení i de desitjar seria que tots els clubs que tenen equips masculins també pogueren tindre una secció de dones. I com deia un dels pares acabant el partit que reprenia la lliga: "A seguir xiques teniu un gran futur".

Diumenge que ve, dia 11 pel matí, el Dénia anirà a Aspe. Serà ja la jornada onzena. Estarem pendents de Neus, Lídia i les seues companyes.

FONTS: Informació FFCV. // Fotos Amparo Monfort i Llorenç Molina.

0 comentarios