Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

MOR ALS 87 ANYS EL SACERDOT D. EMILIO MESEGUER BELLVER. Va estar de vicari a Gata de 1961 a 1965

MOR ALS 87 ANYS EL SACERDOT D. EMILIO MESEGUER BELLVER. Va estar de vicari a Gata de 1961 a 1965

Ahir dimecres dia 25 va morir el sacerdot Don Emilio Meseguer Bellver als 87 anys d’edat. Don Emilio va estar de vicari (coadjutor) de Gata de Gorgos des del 8 de juliol de 1961 fins el 30 d’agost de 1965. La seua vocació musical es notava en tot moment. Fou professor de música més de 20 anys en el Seminari Major.

Hui, dijous, a les 16.30 hores, se celebrarà la missa exequial al seu poble natal de Massamagrell, en l’església parroquial de Sant Joan Apòstol i Evangeliste. Estarà presidida pel cardenal arquebisbe N’Antonio Cañizares. La capella ardent es troba instal·lada en el Tanatori de Massamagrell. 

A més de ser vicari en Gata, quan tenia 28 a 33 anys, va ser rector de Sumacàrcer, Villar del Arzobispo, Sellent i Villar del Arzobispo així com capellá en l’església del Patriarca de València.

Don Emilio Meseguer va ser ordenat sacerdot en València en 1960, als 27 anys. Fou nomenat vicari parroquial de Santo Tomás Apóstol i San Felipe Neri i, un any més tard, vicari parroquial de Sant Miguel Arcàngel de Gata de Gorgos.

En 1965 fou designat párroco de San Antonio Abad, de Sumacàrcer, i, en 1967, de la parròquia Puríssima Concepció, de Sellent, ministeris que compaginà fins 1971, quan va asumir la titularitat de la parròquia de Nuestra Señora de la Paz de Villar del Arzobispo. Igualment, en 1977 va rebre el nomenament de párroco de San Luis Obispo de València, fins 1986 i, de 1981 a 2003, fou professor de Música en el Seminari Major. També va ser durant un temps director de l’Escolania de Nostra Senyora dels Desemparats de València i Mestre de Capella.

A més, des de 1991 Don Emilio Meseguer fou també consiliari en varies entitats fins 2015, entre elles, les Germandats del Treball. Obtingué la jubilació en 1998 i des de 2017 estava adscrit a la parròquia del seu poble, la de Sant Joan Apòstol i Evangeliste de Massamagrell.

Els seminaristes actuals, al conéixer la seua defunció, van preparar un vídeo que resumix la seua vida dedicada al servei de les parròquies i la música. Ací teniu l’enllaç per a veure’l. PUNXEU

Un record des de Gata i DESCANSE EN PAU el vicari per als gaters de la primera part de la dècada dels 60 del segle XX, Don Emilio.

FONT: Composició: Fotos Arxiu, quan Don Emilio estava a Gata. // Fotos Archidiòcesi de València.

0 comentarios