Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

RESUM NOFESTES, LA ATÍPICA REVETLA DEL 150 ANIVERSARI (Covid-19). ESTRENA DELS DOS PASDOBLES PREMIATS

RESUM NOFESTES, LA ATÍPICA REVETLA DEL 150 ANIVERSARI (Covid-19). ESTRENA DELS DOS PASDOBLES PREMIATS

(PODEU ESCOLTAR EL VÍDEO D’UNA DE LES OBRES D’ESTRENA PREMIADES, LA DE LA "UNIÓ MUSICAL DE GATA". Vídeo: Miguel Pedrós Taléns). PUNXEU ACÍ.  

Canvi extraordinari de lloc, el concert es va fer a l’aparcament del pavelló cobert i cam de futbol, amb les corresponents mesures sanitàries

Estrena absoluta dels dos pasdobles premiats al concurs

També s’estrenava a la revetla el nou director salvador Tur Savall

No era la tradicional revetla de la Plaça Vella, no va eixir el Crist a les portes de l’església. No estaven els festers i festeres representants a les primeres files. No estava plena la plaça. Era una atípica revetla. Malgrat això, els músics van fer gala del seu bon treball, curt i a contrarellotge per la situació del confinament i la pandèmia. Van oferir un gran concert variat.

Es va canviar el lloc, per a donar millor cabuda als veïns espectadors. Amb la distància reglada, amb la mascareta, amb l’orde d’entrada, es va fer el concert.

I contradiccions de la vida i de la COVID-19, quan anava a ser una nit d’emocions per ser el concert de revetla del 150 Aniversari de la Unió Musical de Gata, es va fer com es va poder, donades les circumstàncies, el poc temps d’assaig, el lloc, la pandèmia i tot això.

Però, així i tot, al concert es va poder gaudir de les dues peces premiades, pasdobles del concurs del 150 aniversari, dirigides pels seus compositors, que van rebre les corresponents plaques commemoratives. A la primera part, ho va fer Antonio Jaime Barber Llinares, amb el pasdoble "Gata de Gorgos", un dels segons premis ja que el primer va quedar desert el dia de la decisió del jurat. A la segona part, els va dirigir Josep Miquel Martínez Giménez, estrenant el pasdoble "Unió Musical de Gata", l’altre dels segons premis.

Una altra estrena era la del director de la Unió Musical, a la revetla. Ell es va dirigir al públic en el concert. A més de les peces ja citades, la Unió Musical va completar la primera part amb l’obra "Saxpack" de Otto M. Schwarz, actuant de solista de saxo Anna Giner Mulet, i una selecció de l’obra "Sendes" de José Alberto Pina. A la segona part, van tocar "Leonardo Dreams" de Saül Gómez Soler, i els tradicionals himnes, a Gata (música de Leopoldo Vidal i lletra de Antonio Salvá) i el Regional Valencià de José Serrano/M.Tous.

Un concert històric, pel lloc, la pandémia i el 150 aniversari.

Acabe amb les paraules del president Vicent Signes Signes, que resumixen la nit: "El 5 d'agost de 2020 ja té un lloc important al llibre de història de la nostra societat musical. Pel fet de fer la Revetla a un lloc diferent i amb unes circumstàncies excepcionals i sobretot per l'estrena dels pasdobles que porten el nom del nostre poble i de la nostra banda. El pasdoble "Gata de Gorgos" del compositor Antonio Jaime Barber Llinares i el pasdoble "Unió Musical de Gata" del compositor Josep Miquel Martínez Giménez passen a ser part de la història de la nostra banda i del nostre poble".

FONTS: Fotos extretes del facebook, Vicent Signes -Peu de la foto: "Acompanyat de Josep Miquel Martínez Giménez i Antonio Jaime Barber Llinares, compositors dels pasdobles "Unió Musical de Gata" i "Gata de Gorgos" premiats en el concurs de composició convocat per la Unió Musical de Gata amb motiu del seu 150 aniversari"-), Joanvi Vallés i Droneamos. Vídeo de Miguel Pedrós Taléns, pasdoble "Unió Musical de Gata".

0 comentarios