Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

JA ESTÀ ACÍ L'ATÍPIC ESTIU 2020: ENTRA EL SOLSTICI A LES 23,44 HORES. HUI, EL DIA MÉS LLARG

JA ESTÀ ACÍ L'ATÍPIC ESTIU 2020: ENTRA EL SOLSTICI A LES 23,44 HORES. HUI, EL DIA MÉS LLARG

Amb coronavirus i tot, entrarem aquesta nit, a les 23,44 hores oficialment al Solstici de l’Estiu. Serà una temporada estival atípica. A Gata, no tindrem ni les festes de sant Joan, que tocava ser la pròxima setmana, ni les patronals al Santíssim Crist del Calvari. Les mascaretes ens faran més suor, però hi haurà que conviue amb elles. Quasi es mesclaran el final de la primavera amb el final de l’estat d’alarma. Per setze minuts no coincidixen.

L’estiu s’instal·larà entre nosaltres un total de 93 dies i 15 hores, fins que arribe la tardor el pròxim 22 de setembre.

El Sol té hui la màxima declinació Nort (+23º 27’). Hui és el dia més llarg. El Sol i la Terra estan més llunyans entre ells.  Com cada any, l’estiu comença o bé el 20, com hui, el 21 o 22 de juny, màxim. Encara l’estiu més matiner serà en 2096, mentre que el més tardà va ser fa desset anys, en 2003. Es este mayor alejamiento al astro la causa de que el planeta se mueva más lentamente a lo largo de su órbita elíptica durante el verano y, por lo tanto, esta estación sea la de mayor duración. Serà hui el dia amb més hores de llum i la nit més curta.

ECLIPSI ANUL·LAR DE SOL I PENUMBRAL DE LLUNA

Este solstici d’estiu 2020 té com a particularitat que coincidirà amb un eclipse anul.lar de Sol, però que no es podrà veure des d’Espanya. Si que podrem gaudir de l’eclipsi penumbral de Lluna que tindrà lloc el 5 de juliol. Dos pluges d’estrels hi haurà també: les "delta aquàrides" i les famoses "perséides".

FONT: ABC. Foto portada Pepe Fornés. Foto facebook Tere Mf.

0 comentarios