Blogia
CRONISTA DE GATA DE GORGOS

CONSELLERIA REHABILITARÀ LA CENTENÀRIA CASERNA DE LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA. ES PRETÉN CREAR UN CENTRE MUSEÍSTIC

CONSELLERIA REHABILITARÀ LA CENTENÀRIA CASERNA DE LA GUÀRDIA CIVIL DE GATA. ES PRETÉN CREAR UN CENTRE MUSEÍSTIC

La Conselleria d’Arquitectura Bioclimàtica i Rehabilitació rehabilitarà l’antiga i centenària caserna de la Guàrdia Civil de Gata de Gorgos. Concretament, l’obra de canvi de coberta, reforç i consolidació de l’edifici s’inclou dins les actuacions urbanes previstes per la conselleria.

 La intenció de l’Equip de Govern municipal és la creació d’un centre museístic, que no sols convertirà a Gata en referent cultural de la comarca, sinó també en model de la recuperació sostenible del patrimoni cultural en aprofitar espais en desús, rehabilitant-los mitjançant l’aplicació dels principis de l’economia circular, molt necessari en temps d’emergència climàtica i que concorda amb l’esperit de transició ecològica que es vol dur endavant.

En la visita que va realitzar el passat mes de febrer a Gata, el Vicepresident de la Generalitat Valenciana i Conseller, Rubén Martínez Dalmau ja va mostrar el seu suport a l’Ajuntament de Gata en el projecte de rehabilitació i recuperació de l’antiga caserna, una de les més antigues de la província, la qual cosa s’acaba de confirmar amb aquesta notícia.

Si fem una ullada en el temps vegem que la Caserna de la Guàrdia Civil de Gata es va construir amb diners del poble. Era l’any 1886. Per tant té 134 anys de vida. En el pavelló rectangular de la mateixa han viscut desenes de famílies de guàrdies, que han servit des de la caserna de la carretera nacional als veïns de Gata i comarca. Va ser o ha estat tot un símbol per la seua ubicació a la carretera general, per la seua història, pel seu compromís amb el veïnat de Gata. Hui, les forces de la Guàrdia Civils, els agents destacats a Gata tenen al carrer Penyó el seu "cuartel" i des d’allí inicien tots els dies les seues tasques de custòdia i vigilància, que sempre és molt d’agrair per al ciutadà gater o el que ens visite.

Sens dubte, la caserna és una de les més antigues de la província i d’Espanya. L’any 1886 el poble va sufragar les despeses de la mateixa. L’any 1982 havia un intent de fer una nova Casa Cuartel que mai arribà a ser realitat. La Caserna de la Guàrdia Civil ha sigut, com deia tot un símbol històric per al poble de Gata.

*19-6-2020. Precisament hui divendres dia 19, publica el diari digital Marina Plaza, la inversió de Gata per al Canvi de coberta, reforç i consolidació de l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, amb un import de 690.908,79 euros.

A l'article es pot llegir: "la Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica aportarà fins a 500.000 per a cadascú dels projectes del "Reconstruïm Pobles" i en el que s'excedixca eixa quantitat la diferència la posarà l'ajuntament". "Han estat seleccionades les obres presentades per Benissa, Benitatxell, Gata, Orba, Parcent, El Ràfol d'Almúnia, Teulada i Xàbia".

Podeu llegir tot l'article PUNXANT ACÍ.

FONT: Informació i foto, Ajuntament de Gata.

0 comentarios